Marcos73 Napisano 9 Lutego Udostępnij Napisano 9 Lutego 43 minuty temu, grimson napisał: Od jutra będę spamował Tylko zabierz zwykłe narty, cobyś na dachu nie musiał wracać do domu 😉 pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kaem Napisano 9 Lutego Udostępnij Napisano 9 Lutego (edytowane) My od niedzieli będziemy tutaj: Tyle że prognoza na niedzielę mocno deszczowa, w kolejnych dniach ma być lepiej. Zima-2023-mapa-resortu.pdf Edytowane 9 Lutego przez Kaem 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 9 Lutego Autor Udostępnij Napisano 9 Lutego 49 minut temu, Marcos73 napisał: Tylko zabierz zwykłe narty, cobyś na dachu nie musiał wracać do domu 😉 pozdro Kiedyś trzeba położyć się do trumienki. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 10 Lutego Autor Udostępnij Napisano 10 Lutego Kłodzko wtf z temperatura? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Edwin Napisano 10 Lutego Udostępnij Napisano 10 Lutego Wiosna Panie,wiosna w dolnośląskim. Dzisiaj w południe tak ciepło było że sezon grillowy można było rozpoczynać 😁 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikoski Napisano 10 Lutego Udostępnij Napisano 10 Lutego (edytowane) Godzinę temu, grimson napisał: Kłodzko wtf z temperatura? Tak wcześnie chyba u mnie jeszcze krokusów nie było . Edytowane 10 Lutego przez Mikoski 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brachol Napisano 10 Lutego Udostępnij Napisano 10 Lutego 4 godziny temu, grimson napisał: Kłodzko wtf z temperatura? W Poznaniu oblot pszczół dzisiaj był... ale były takie lata, że takim zimowy oblot był w styczniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tormentor Napisano 10 Lutego Udostępnij Napisano 10 Lutego Mój kot już sierść zrzuca na wiosnę ;/ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lexi Napisano 10 Lutego Udostępnij Napisano 10 Lutego Czarny Groń - wiosna całą gębą.. +14.. dziś wyczynowo na trasie FIS 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moruniek Napisano 10 Lutego Udostępnij Napisano 10 Lutego 11 minut temu, Lexi napisał: Czarny Groń - wiosna całą gębą.. +14.. dziś wyczynowo na trasie FIS Ten uśmiech - bezcenne. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzysiekK Napisano 10 Lutego Udostępnij Napisano 10 Lutego 2 godziny temu, brachol napisał: W Poznaniu oblot pszczół dzisiaj był... ale były takie lata, że takim zimowy oblot był w styczniu. Matki się rozczerwią, przyjdzie mróz, trzeba będzie zagęścić kłąb, metabolizm zimowy zakłócony, nic dobrego 😞 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzysiekK Napisano 10 Lutego Udostępnij Napisano 10 Lutego My wróciliśmy ze Zwardonia ( i ze Stożka w Wiśle ) … Zwardoń walczy dzielnie. Cały tydzień poza wtorkiem był w pewnym stopniu deszczowy. Smutno patrzeć jak znikają kolejne metry powierzchni białej. No ale rano twardo, bardzo twarde, lodowo wręcz. Szkoła życia a instruktor nie oszczędzał ( no może trochę ) 🙂 . Ale każdy następny zjazd i pod nogami nieco bardziej miękko aż zrobiło się mega przyjemnie. Oczywiście są też wtedy odsypy ale ja to w sumie lubię tak, byle sie nie zapadać po kolana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bubol.T Napisano 10 Lutego Udostępnij Napisano 10 Lutego (edytowane) Jest godzina 23 , jesteśmy na wysokości 600 metrów nad poziomem morza, temperatura cały czas rośnie,zaczęliśmy dziś sezon grilowy i w tym momencie na zewnątrz jest 10.3 stopnia Celsjusza. Często bywa, że w sierpniu wieczorem jest tutaj chłodniej. Wcale mnie to nie cieszy,ale w tygodniu planujemy jeszcze pojeździć, oby to nie był koniec sezonu. Edytowane 10 Lutego przez bubol.T 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 10 Lutego Udostępnij Napisano 10 Lutego 26 minut temu, bubol.T napisał: Jest godzina 23 , jesteśmy na wysokości 600 metrów nad poziomem morza, temperatura cały czas rośnie,zaczęliśmy dziś sezon grilowy i w tym momencie na zewnątrz jest 10.3 stopnia Celsjusza. Często bywa, że w sierpniu wieczorem jest tutaj chłodniej. Wcale mnie to nie cieszy,ale w tygodniu planujemy jeszcze pojeździć, oby to nie był koniec sezonu. We wtorek uruchamiam wędzarnik. Gdyby ktoś był w okolicy "U Jonka na kympie" to zapraszam na serki.... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brachol Napisano 11 Lutego Udostępnij Napisano 11 Lutego 11 godzin temu, KrzysiekK napisał: Matki się rozczerwią, przyjdzie mróz, trzeba będzie zagęścić kłąb, metabolizm zimowy zakłócony, nic dobrego 😞 Kilka dni im nie zaszkodzi, pszczoły się oblecą, opróżnią jelita i pewnie w marcu znowu ciepła nie będzie jak w poprzednich latach, matki intensywniej zaczną czerwić jak się pojawi pyłek na zewnątrz. W Poznaniu od lat nie ma długiej zimy i sobie dają radę, najważniejsza sprawa to mieć zdrowe rodziny. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lexi Napisano 11 Lutego Udostępnij Napisano 11 Lutego W Zwardoniu zagęścimy kłąb na bank...cokolwiek to znaczy.. 🙂 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chertan Napisano 11 Lutego Udostępnij Napisano 11 Lutego 3 godziny temu, Lexi napisał: W Zwardoniu zagęścimy kłąb na bank...cokolwiek to znaczy.. 🙂 Bylebyś opróżnienie jelit i czerwienie zaplanował w odpowiednim momencie, to będzie git...Bo jak nie, to ślad na śniegu zdradzi położenie delikwenta. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 11 Lutego Udostępnij Napisano 11 Lutego 7 minut temu, Chertan napisał: Bylebyś opróżnienie jelit i czerwienie zaplanował w odpowiednim momencie, to będzie git...Bo jak nie, to ślad na śniegu zdradzi położenie delikwenta. Jak będzie śnieg..... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 11 Lutego Autor Udostępnij Napisano 11 Lutego Uczciwie pojeżdżone 2 godziny. W końcu pękłem i uderzyłem w tej mżawce na stok. Na parkingu pustawo, do Luxtorpedy kolejki brak. Na górze kolejki konkretnie wiało, można było załapać choroby morskiej na ostatnich 100m. Sprawdzenie warunu: - na B równo i miękko, miejscami wychodził lodowy podkład - na A kilka przetarć po prawej stronie na początku stoku, potem wypłaszczenie w połowie trasy tylko baza lodowa, śniegu brak. Potem było już OK. Kilka zjazdów i poszły większe prędkości na Kastlach, trzeba było uważać bo na miękkim odpuszczenie zewnętrznej skutkowało momentalnie zachwianiem równowagi. Potem wbiłem na Żmiję. Tutaj oczy się zaświeciły i żałowałem, że GS został w aucie, bo: - na C twardo i równo, kilka przetarć po prawej stronie pod koniec trasy - na D najzacniej, równo, twardo i nawet lodowo Sports Tracker wypluł w totalu 27,28km w 2 godz 2 min, V średnia 13,4km/godz. Jutro czas na GS, bo idą przymrozki w nocy. Kilka fotek z dzisiaj: 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 11 Lutego Udostępnij Napisano 11 Lutego 1 godzinę temu, grimson napisał: Uczciwie pojeżdżone 2 godziny. W końcu pękłem i uderzyłem w tej mżawce na stok. Na parkingu pustawo, do Luxtorpedy kolejki brak. Na górze kolejki konkretnie wiało, można było załapać choroby morskiej na ostatnich 100m. Sprawdzenie warunu: - na B równo i miękko, miejscami wychodził lodowy podkład - na A kilka przetarć po prawej stronie na początku stoku, potem wypłaszczenie w połowie trasy tylko baza lodowa, śniegu brak. Potem było już OK. Kilka zjazdów i poszły większe prędkości na Kastlach, trzeba było uważać bo na miękkim odpuszczenie zewnętrznej skutkowało momentalnie zachwianiem równowagi. Potem wbiłem na Żmiję. Tutaj oczy się zaświeciły i żałowałem, że GS został w aucie, bo: - na C twardo i równo, kilka przetarć po prawej stronie pod koniec trasy - na D najzacniej, równo, twardo i nawet lodowo Sports Tracker wypluł w totalu 27,28km w 2 godz 2 min, V średnia 13,4km/godz. Jutro czas na GS, bo idą przymrozki w nocy. Kilka fotek szpital tam budują ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 11 Lutego Autor Udostępnij Napisano 11 Lutego 1 godzinę temu, Jan napisał: szpital tam budują ? Nie, kolejny apartamentowiec 😳 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 11 Lutego Autor Udostępnij Napisano 11 Lutego Dziś odwiedziny ale nie narciarskie w Lądek Zdrój. Wchodzą zdjęcia samego stoku, działa kanapa 4 osobowa i kotwica. Oraz fota Czarnej Góry wykonana z Góry Trojak koło Lądka Zdrój [fotka nie mojego autorstwa, sprzed 5 dni]. Odległość w linii prostej do CG 12km. Plus foto suweniru z Lądek Zdrój w ramach regeneracji 😁 Trojak (Góry Złote) – Wikipedia, wolna encyklopedia 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nikon255 Napisano 11 Lutego Udostępnij Napisano 11 Lutego @grimsontrzecia fotka to sciezki rowerowe? 😄 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 11 Lutego Autor Udostępnij Napisano 11 Lutego 8 minut temu, nikon255 napisał: @grimsontrzecia fotka to sciezki rowerowe? 😄 Nie, to fotka co nie chce się obrócić 😁 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nikon255 Napisano 11 Lutego Udostępnij Napisano 11 Lutego Teraz, grimson napisał: Nie, to fotka co nie chce się obrócić 😁 kurrr. jednak zmienaim zdanie. Druga fotka 🤣 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi