Marcos73 Napisano 13 Września 2023 Udostępnij Napisano 13 Września 2023 18 minut temu, Mikoski napisał: Nie nie nie na naszych wyjazdach jest zasada co dwie godziny zmiana kierowcy Ale Ty jesteś zawsze ostatni i nigdy się nie załapałeś, a teraz po operacji będziesz miał za „ciężką” nogę i wszyscy wymiękną i Ci odpuszczą. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wujot2 Napisano 13 Września 2023 Udostępnij Napisano 13 Września 2023 1 godzinę temu, Mikoski napisał: Daleko to ja będę miał Wrzuciłem do map trasę Mikołów - Zillertal. Wyszło 8,5 godz i 830 km. Tak się zastanawiam czy robiąc całościowy rachunek w którym jest nie tylko dodatkowe paliwo (w dwie strony powiedzmy 150 litrów i jeszcze eksploatacja wozu, no i winiety) ale też czas (dwa dni robocze dodatkowego siedzenia w aucie) rzeczywiście jest sens jazdy tak daleko? Przyjąłbym, że siedzenie w aucie to dodatkowe 400 zł kosztu/os. Czyli wyszło mi na transporcie powiedzmy +800 zł/os. Czy o tyle będzie taniej na karnetach i spaniu? Les2Alpe jest niezłym ośrodkiem ale na pewno nie lepszym jak ten Zillertal. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikoski Napisano 13 Września 2023 Udostępnij Napisano 13 Września 2023 (edytowane) 23 minuty temu, Marcos73 napisał: Ale Ty jesteś zawsze ostatni i nigdy się nie załapałeś, a teraz po operacji będziesz miał za „ciężką” nogę i wszyscy wymiękną i Ci odpuszczą. pozdrawiam PIERDOLISZ Na wyjeździe na którym byliśmy razem nie byłem za kółkiem tak jak i Ty 🤪 ale wiele wyjazdów z Jurasem czy z Gajowym zmienialiśmy się za kółkiem. Serbia czy Sarajewo prowadziłem połowę trasy i wiele wyjazdów do Tyrolu. Podjazd busem pod ośrodek 8 rano i prosto na stok 💪 Edytowane 13 Września 2023 przez Mikoski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 13 Września 2023 Udostępnij Napisano 13 Września 2023 40 minut temu, grimson napisał: Czas leci..ostatnio wrzucił na vloga materiał o cenach promo skipasów w Zieleńcu i CG. Wyłączylem po łapeczce i dzwoneczku 🤣 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 13 Września 2023 Udostępnij Napisano 13 Września 2023 2 godziny temu, Mikoski napisał: Daleko to ja będę miał Tyle że wygooglowałeś inne Les 2 Alpes, choć odległość podobna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikoski Napisano 13 Września 2023 Udostępnij Napisano 13 Września 2023 8 minut temu, Wujot2 napisał: Wrzuciłem do map trasę Mikołów - Zillertal. Wyszło 8,5 godz i 830 km. Tak się zastanawiam czy robiąc całościowy rachunek w którym jest nie tylko dodatkowe paliwo (w dwie strony powiedzmy 150 litrów i jeszcze eksploatacja wozu, no i winiety) ale też czas (dwa dni robocze dodatkowego siedzenia w aucie) rzeczywiście jest sens jazdy tak daleko? Przyjąłbym, że siedzenie w aucie to dodatkowe 400 zł kosztu/os. Czyli wyszło mi na transporcie powiedzmy +800 zł/os. Czy o tyle będzie taniej na karnetach i spaniu? Les2Alpe jest niezłym ośrodkiem ale na pewno nie lepszym jak ten Zillertal. Ale ja nie liczę każdej złotówki nie jestem fenigfikerem, a jedziemy tam bo chcemy 😏 i by poznać nowy ośrodek . Mam również taką opcję w pakiecie Grande Galaxie: jeździć można w Alpe d'Huez/Oz/Vaujany (249 km tras), a także w Serre-Chevalier (250 km nartostrad), Puy St. Vincent (75 km nartostrad), Via Lattea/Sestrière (400 km nartostrad) i Montgenèvre Voie Lactée (75 km nartostrad) - co oznacza, że mają Państwo do dyspozycji ponad 1200 km tras! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcos73 Napisano 13 Września 2023 Udostępnij Napisano 13 Września 2023 16 minut temu, Mikoski napisał: PIERDOLISZ Na wyjeździe na którym byliśmy razem nie byłem za kółkiem tak jak i Ty 🤪 ale wiele wyjazdów z Jurasem czy z Gajowym zmienialiśmy się za kółkiem. Serbia czy Sarajewo prowadziłem połowę trasy i wiele wyjazdów do Tyrolu. Podjazd busem pod ośrodek 8 rano i prosto na stok 💪 Ale ja się za kółko nie pchałem, nawet takiej świadomości nie miałem, że mógłbym mieć zaszczyt odpowiadać za życie i zdrowie tak znamienitych osób. Życzę Ci żebyś nie miał okazji prowadzić, natomiast abyś solidnie pojeździł. Piotrkowi też. Zresztą Wam wszystkim. pozdrawiam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikoski Napisano 13 Września 2023 Udostępnij Napisano 13 Września 2023 3 minuty temu, Marcos73 napisał: Ale ja się za kółko nie pchałem, nawet takiej świadomości nie miałem, że mógłbym mieć zaszczyt odpowiadać za życie i zdrowie tak znamienitych osób. Życzę Ci żebyś nie miał okazji prowadzić, natomiast abyś solidnie pojeździł. Piotrkowi też. Zresztą Wam wszystkim. pozdrawiam Zaliczyłem ponad dwadzieścia takich wyjazdów i po pierwszym było oczywistą oczywistością że trzeba się zmieniać za kółkiem... żeby bezpiecznie dojechać na miejsce. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcos73 Napisano 13 Września 2023 Udostępnij Napisano 13 Września 2023 1 minutę temu, Mikoski napisał: Zaliczyłem ponad dwadzieścia takich wyjazdów i po pierwszym było oczywistą oczywistością że trzeba się zmieniać za kółkiem... żeby bezpiecznie dojechać na miejsce. Pisze się Dupisz farmazony, ciuliku😉 pozdro 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chertan Napisano 14 Września 2023 Udostępnij Napisano 14 Września 2023 14 godzin temu, Mikoski napisał: Męski wyjazd 8 osób, bus już klepnięty towarzystwo wybitne sprawdzone o od lat, jeszcze jeden kolega z forum jedzie z nami będzie nam ogarniał teorię 🤪 bez urazy Piotrek 😁 Ogarnianie teorii to powód do dumy a nie urazy 😁 13 godzin temu, Mikoski napisał: Nie nie nie na naszych wyjazdach jest zasada co dwie godziny zmiana kierowcy Nie wiem, czy moja emerycka jazda innym przypasuje. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcos73 Napisano 14 Września 2023 Udostępnij Napisano 14 Września 2023 13 minut temu, Chertan napisał: Ogarnianie teorii to powód do dumy a nie urazy 😁 Nie wiem, czy moja emerycka jazda innym przypasuje. Piotrek To nie jazda emerycka, tylko eco-driving na światowym poziomie. pozdrawiam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chertan Napisano 14 Września 2023 Udostępnij Napisano 14 Września 2023 59 minut temu, Marcos73 napisał: Piotrek To nie jazda emerycka, tylko eco-driving na światowym poziomie. pozdrawiam Tak mi pisz dalej, poprawiaczu humoru 🍻 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikoski Napisano 14 Września 2023 Udostępnij Napisano 14 Września 2023 1 godzinę temu, Chertan napisał: Ogarnianie teorii to powód do dumy a nie urazy 😁 Nie wiem, czy moja emerycka jazda innym przypasuje. Piotruś przypasuje ważne żeby dojechać, ostatni wyjazd z Jaro było elegancko bus i to że nie trzeba było prowadzić. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcos73 Napisano 14 Września 2023 Udostępnij Napisano 14 Września 2023 4 minuty temu, Mikoski napisał: Piotruś przypasuje ważne żeby dojechać Szczególnie że jest początek sezonu i śnieg nie zdąży stopnieć, na wiosnę to nie wiem czy byłbym w stanie takie ryzyko podjąć. Ale paliwo by tanio wyszło. pozdro ps. Piotruś - taki żarcik. Jeździsz przepisowo wg. zasady lepiej zapobiegać niż leczyć. Ja nieco inaczej na świat patrzę. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chertan Napisano 14 Września 2023 Udostępnij Napisano 14 Września 2023 12 minut temu, Marcos73 napisał: Szczególnie że jest początek sezonu i śnieg nie zdąży stopnieć, na wiosnę to nie wiem czy byłbym w stanie takie ryzyko podjąć. Ale paliwo by tanio wyszło. pozdro ps. Piotruś - taki żarcik. Jeździsz przepisowo wg. zasady lepiej zapobiegać niż leczyć. Ja nieco inaczej na świat patrzę. Mareczku, toż to nie żarcik, ale najprawdziwsza prawda, żadna tam ujma jeździć wolno. A spalanie małe też się przydaje. Z Tobą to czasem się nawet bałem... Ale dojechaliśmy szczęśliwie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcos73 Napisano 14 Września 2023 Udostępnij Napisano 14 Września 2023 3 minuty temu, Chertan napisał: Mareczku, toż to nie żarcik, ale najprawdziwsza prawda, żadna tam ujma jeździć wolno. A spalanie małe też się przydaje. Z Tobą to czasem się nawet bałem... Ale dojechaliśmy szczęśliwie. Niezapomniane przeżycia, Energylandia się kryje. Mnie spalanie nie interesuje, bo to samochód Żony 😉 pozdrawiam 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brachol Napisano 14 Września 2023 Udostępnij Napisano 14 Września 2023 Godzinę temu, Marcos73 napisał: Niezapomniane przeżycia, Energylandia się kryje. Mnie spalanie nie interesuje, bo to samochód Żony 😉 pozdrawiam A potem ślad węglowy takiego wyjazdu gigantyczny... pozdro 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brachol Napisano 14 Września 2023 Udostępnij Napisano 14 Września 2023 18 godzin temu, grimson napisał: Jak mają być Włochy to będzie wszędzie daleko ze stolicy zimniora. Nie muszą być Włochy, ale jak zerknąłem to w AT ceny noclegów wyższe i ciężko znaleźć coś tańszego... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 14 Września 2023 Autor Udostępnij Napisano 14 Września 2023 Godzinę temu, brachol napisał: Nie muszą być Włochy, ale jak zerknąłem to w AT ceny noclegów wyższe i ciężko znaleźć coś tańszego... Ja mam odwrotne zdanie. Szukałem w AUT i ceny noclegów są niższe niż w ITA. Porównywałem Stubai vs Val di Sole w tych samych ramach czasowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 14 Września 2023 Udostępnij Napisano 14 Września 2023 (edytowane) Raz byłem na Stubaiu, dujawica z drobnym lodowym śnieżkiem... a równocześnie kilkanascie km dalej chmury kończyły sie i nad Dolomitami pełna lampa....moze to jest powód? 😀😀 Edytowane 14 Września 2023 przez mig Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 14 Września 2023 Autor Udostępnij Napisano 14 Września 2023 Godzinę temu, mig napisał: Raz byłem na Stubaiu, dujawica z drobnym lodowym śnieżkiem... a równocześnie kilkanascie km dalej chmury kończyły sie i nad Dolomitami pełna lampa....moze to jest powód? 😀😀 Dlatego cisnę do Val di Sole. Byłem na Stubai w 02.2009, miałem tam sytuację jednego dnia że było pochmurno, z lekkim opadem śniegu. Tylko coś było mi zimnawo, mimo że niskie temp dobrze znoszę. Po trzech zjazdach zaczęły mi marznąć stopy, co nie zdarzało się wcześniej. Rzut okiem na termometr przy schronisku: -24st C😁 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 14 Września 2023 Udostępnij Napisano 14 Września 2023 Ceny we Włoszech zawsze!! są wyższe niż w Austrii jeżeli porównujesz ten sam standard. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moruniek Napisano 14 Września 2023 Udostępnij Napisano 14 Września 2023 54 minuty temu, Mitek napisał: Ceny we Włoszech zawsze!! są wyższe niż w Austrii jeżeli porównujesz ten sam standard. Tylko czy w życiu wszystko trzeba przeliczać na pieniądze ? Moja żona mówi po niemiecku i po włosku. Jak mówi po włosku jest jednak dużo bardziej zmysłowa (przynajmniej dla mnie) 😉. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 14 Września 2023 Autor Udostępnij Napisano 14 Września 2023 21 minut temu, moruniek napisał: Tylko czy w życiu wszystko trzeba przeliczać na pieniądze ? Moja żona mówi po niemiecku i po włosku. Jak mówi po włosku jest jednak dużo bardziej zmysłowa (przynajmniej dla mnie) 😉. Meine Ehre heißt Treue nie brzmi sexi?😁 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SzymQ Napisano 14 Września 2023 Udostępnij Napisano 14 Września 2023 20 minutes ago, moruniek said: Tylko czy w życiu wszystko trzeba przeliczać na pieniądze ? Moja żona mówi po niemiecku i po włosku. Jak mówi po włosku jest jednak dużo bardziej zmysłowa (przynajmniej dla mnie) 😉. Chyba tak... W ostatecznym rozrachunku to ludzie dla pieniędzy nawet są gotowi pracować... 🤣 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi