Optima Napisano 15 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 15 Listopada 2010 Ten sezon rozpoczynam w Flachau i okolicach. Poszukując co można robić po nartach - znalazłem nowość tego roku - Aqua Park (otwarty w październiku 2010). Na uwagę moim zdaniem zasługuje niespotykana wg. mnie zjeżdżalnia wodna - pełna pętla (no pod pewnym nachyleniem, ale jednak). W każdym razie jako maniak aquaparków - MUSZĘ ją zaliczyć: http://www.thermeamade.com/www/amade/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WLMS Napisano 16 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 16 Listopada 2010 Drugi tydzień stycznia oraz od połowy marca (oprócz Wielkanocy). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JurekByd Napisano 18 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 18 Listopada 2010 Myślicie, że można pojechać w ciemno w terminie 27.12-02.01 ? Przez internet teraz trudno coś zarezerwować w rozsądnej cenie, ale myślę, że coś wolnego powinno się znaleźć mimo wszystko na miejscu? Możesz pojechać w ciemno w tym terminie,ale nie zapomnij śpiwora,bo spanie w samochodzie masz murowane.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Urlop w Austrii Napisano 23 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 23 Listopada 2010 dlaczego tak mało podajecie rekomendowanych tanich kwater . Szukam zakwaterowania na marzec poniżej link do katalogu obiektów noclegowych miejscowości Flachau (wszystkie rodzaje zakwaterowania). http://flip.straitfl...ms9Do3uSxqOW9k= Pozdrawiamy serdecznie austria.info www.austria.info Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomal Napisano 11 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2010 witam wybieram się 08 01 2011 do flachau ,i proszę o info odnośnie tras mianowicie które to są co odpowiadaja np lola, śnierzynka w szklarskiej , takie najbardziej mi odpowiadają do jazdy carvingowej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kiry Napisano 21 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2010 Super miejsce, świetna infrastruktura, warte polecenia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zz10/zibi Napisano 27 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2010 Mam prośbę do ludzi, którzy jeżdżą w tamten rejon. Czy możecie wytyczyć trasę np. google/map którędy najlepiej, najszybciej dojechać do Flachau. I pytanie z innej beczki.Ponieważ nigdy nie byłem w takich ośrodkach, powiedzcie mi jak odbywa się przemieszczanie skibusami. Czy jeździ się w butach narciarskich, czy może jakieś plecaki i dopiero na wyciągu zmiana oraz jak sprawa wygląda z wjazdem gondolkami? Z góry dzięki za odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WLMS Napisano 27 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2010 1.Najszybciej autostradami - Na Salzburg A1 a dalej A10 do zjazdu 66. Ta trasa się sprawdza oprócz sobotnich przedpołudni, gdy A10 jest zapchana jadącymi do Włoch. Wtedy polecana jest trasa Wieden-Semmering-Lienz-Radstadt. Co do dojazdu do Austrii są dwie szkoły : przez Czechy lub przez Słowację. Wyszukiwarki preferują Czechy. Moi znajomi, nielubiący jazd przez austriackie miasteczka, wolą jeździć trasą Cieszyn-Żylina- Bratysława-obwodnica Wiednia. 2. W austriackich skibusach, a także liniowych autobusach (bezpłatnych dla narciarzy posiadających skipasy) jeździ się w butach narciarskich - chyba, ze ktoś nie chce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zz10/zibi Napisano 27 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2010 Dziękuję za wyczerpującą odpowiedź. O to chodziło. Zibi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zz10/zibi Napisano 24 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2011 Czy możecie napisać gdzie dokładnie zaczyna się autostrada w Austrii. Czy w okolicach Schrick czy wcześniej. Pytam bo wyszukiwarki podają żeby jechać przez Breclav a nie przez Mikulov a mam plan kupić winietkę po drodze ok. 3:00 4:00 nad ranem. Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 25 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2011 z Mikulowa jedziesz wg oznakowań w kierunku na Wiedeń i po ok. 25-30 km znaki wprowadzą Cie na nowy odcinek autostrady. Uważaj, na odcinku pomiedzy tunelami, pn obwodnica Wiednia (jest ograniczenie do 100) wysokie prawdopodobieństwo łapanki z suszarką lub telewizorem..... :eek: Chyba najaktualniesza wersja mapy: http://www.mapy.cz/#[email protected]=10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kaem Napisano 17 Października 2012 Udostępnij Napisano 17 Października 2012 Z pewnością całkowity koszt pobytu (tzn. apartament + karnet 6dniowy) będzie niższy w regionie narciarskim LUNGAU, położonym ok. 40 km ponizej Flachau (na południe, jadąc A10). W styczniu tego roku byliśmy w 2 rodziny, ja zapłaciłem 850 € za trzy osoby (2 dorosłe + junior 16 lat), zaś znajomi 1060 € za 5 osób ( 2 dorosłe + 3 x juniorzy 15-18 lat). Jeśli będziesz załatwiać oddzielnie mieszkanie , to za 6 dniowy skipass dla osoby dorosłej zapłacisz +/_ 210 €. Sugeruję szukać ofert zniżkowych (Pauschalen) ... lub pogrzebać na stronach Lungau (mozna wysłać zapytanie, z pewnoscią dostaniesz sporo ofert). Pzdr, Marek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kaem Napisano 18 Października 2012 Udostępnij Napisano 18 Października 2012 Nieprecyzyjnie się wypowiedziałem - w podanej przez mnie cenie były koszty zakwaterowania oraz 6dniowe karnety dla wszystkich. Znaczy to, że w moim przypadku, średniodzienny koszt pobytu wraz z karnetem wyniósł circa 40€, zaś w przypadku mypumasa będzie to około 50 €. Pzdr, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kaem Napisano 19 Października 2012 Udostępnij Napisano 19 Października 2012 Odpowiedź na PW. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomal Napisano 15 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2012 Hej, wybieramy się w nocy z niedzieli na poniedziałek do Flachau(udało się) nocleg 600 euro za 6 osób na 6 dni(5 nocy). W związku z tym, iż pierwszego dnia możemy być trochę późno, a dodatkowo ja osobiście uwielbiam jazdę przy sztucznym świetle, czy jest szansa w regionie na jazdę w godzinach wieczornych? i jak jest z skibusem w tym czasie? Tu Masz plan skibusa http://www.flachau.a...plan 201213.pdf we Flachau jest oświetlony stok tylko czy co dzień nie wiem Musisz poszukać lub zadzwonić http://www.flachau.at/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krisaz Napisano 15 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2012 Nocna jazda we Flachau jest tylko we wtorki i czwartki, w dodatku zaczynają dopiero po świętach. Najbliżej możesz pojeździć wieczorem na Hochwurzen (codziennie oprócz niedziel) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomal Napisano 15 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2012 ok dzięki za info, wiem właśnie, że jedna z tras była otwarta wieczorami(nie wiem czy nie ta na zawody PS) ale akrat wtedy tam nie byliśmy To ta trasa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Iven Napisano 15 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2012 ok dzięki za info, wiem właśnie, że jedna z tras była otwarta wieczorami(nie wiem czy nie ta na zawody PS) ale akrat wtedy tam nie byliśmy Ta traska nosi imię niejakiego Herminatora i rzeczywiście odbywają się tam zawody PŚ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p.e.t.e Napisano 6 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2013 ok dzięki za info, wiem właśnie, że jedna z tras była otwarta wieczorami(nie wiem czy nie ta na zawody PS) ale akurat wtedy tam nie byliśmy Na trasie Hermana Maiera można pojeździć do woli ale w godzinach dziennych, na niej też odbywają się zawody WC w slalomie ( byłem, widziałem). Nocne jazdy dla nas, czyli narciarzy amatorów, odbywają się na innym stoku, mniej wiecej pośrodku między SpaceJet1 i AchterJet. Jest to trasa o wiele gorzej oświetlona od stoku pucharowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ewa_RafaÅ‚ Napisano 6 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2013 [quote name='rauf']Update: nocna jazda pon - środa - piątek, na miejscu obsługa sama zdziwiona tym ze na www tego nie zmieniono... chyba zmienili albo źle podali na stronie Godziny otwarcia w Dzień Jazda dzienna Jazda nocna Pn 08:30-16:00 00:00-00:00 Wt 08:30-16:00 18:30-21:45 Śr 08:30-16:00 00:00-00:00 Cz 08:30-16:00 18:30-21:45 Pt 08:30-16:00 00:00-00:00 So 08:30-16:00 00:00-00:00 Nd 08:30-16:00 00:00-00:00 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Voytheck Napisano 24 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2013 Fajny ośrodek choć jak na warunki alpejskie nie za duży, ale istniejące połączenie z ośrodkiem w Wagrain i Alpendorf to już robią się dość duże możliwości szusowania. Można również pojechać skibusem lub autem (duże i darmowe parkingi) do pobliskiego Flachauwinkl, gdzie istnieje możliwość jaźdy na dwóch stronach "górki" Mooskopf wyciągając się ze stacji SunShine. Również we Flachauwinkl jest dolna stacja Highliner Port, z której można się dostać do Zauchensee. To nowa i zaopatrzona we wszystko co jest konieczne do komfortowego spędzania czasu na nartach. Kasy, restauracje, WC, skidepot i sklep sportowy Intersport Schnaider oraz wiele wiele innych udogodnień to wszystko jest rozplanowane tak, aby ułatwić życie narciarzom. We Flachau istnieją trasy zróżnicowane jeśli chodzi i trudność, ale nie najostrzejsze. Najbardziej wymagająca to trasa pucharu świata nr 1, nazwana imieniem Hermanna Maier'a. Jedna z kolejek wyjeżdżająca najwyżej StarJet3 wyciąga nas do miejsca gdzie można zjechać do Wagrain lub z powrotem do Flachau. Do Flachau na początku ostrzej, później łagodnie gdzie stok przechodzi w szeroką polanę. Knajpki na każdym kroku. Moim zdaniem dość tanio (jak na ceny na stokach) jest w Sky Lounge, obok dolnej stacji kolejki StarJet3. W okresie kiedy jeździłem na stokach Flachau było nie za tłoczno. Wyciągałem się kolejką StarJet 1-3. Spałem tuż przy dolnej stacji kolejki StarJet1 - Haus Christine. Miły i przytulny pensjonat. Polecam ośrodek!!! Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark Cane Napisano 26 Lutego 2015 Udostępnij Napisano 26 Lutego 2015 Jak we Flachau wygląda sprawa dojazdu do parkingów pod wyciągi - przy opadach śniegu potrzebne łańcuchy ? Ktoś coś wie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p.e.t.e Napisano 26 Lutego 2015 Udostępnij Napisano 26 Lutego 2015 Jak we Flachau wygląda sprawa dojazdu do parkingów pod wyciągi - przy opadach śniegu potrzebne łańcuchy ? Ktoś coś wie ? Nie powinno być problemów i łańcuchy nie bedą potrzebne. Chyba, że przy jakiejś ekstremie opadów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 2 lata później... paypal Napisano 14 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2017 Koledzy podpowiedzcie - jadę na 4 dni w te rejony 20 stycznia. Narty od soboty do wtorku włącznie. Flachau i Wagrain zostawiamy raczej na poniedziałek, wtorek z uwagi na ilośc osób na stoku. Gdzie podjechać w sobote i niedziele aby polatać bez tłumu na trasie ? Preferowane trasy niebieskie/czerwone. Możemy dojechać 20-30km. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 14 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2017 Altenmarkt-Radstadt, powinno być luźniej. https://www.bergfex....adt-altenmarkt/ Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 3 4 Dalej Strona 2 z 4 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0
paypal Napisano 14 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2017 Koledzy podpowiedzcie - jadę na 4 dni w te rejony 20 stycznia. Narty od soboty do wtorku włącznie. Flachau i Wagrain zostawiamy raczej na poniedziałek, wtorek z uwagi na ilośc osób na stoku. Gdzie podjechać w sobote i niedziele aby polatać bez tłumu na trasie ? Preferowane trasy niebieskie/czerwone. Możemy dojechać 20-30km. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kordiankw Napisano 14 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2017 Altenmarkt-Radstadt, powinno być luźniej. https://www.bergfex....adt-altenmarkt/ Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi