Skocz do zawartości

Co z tym zrobić. Analiza jazdy.

herbi

Rekomendowane odpowiedzi

15 godzin temu, Chertan napisał:

To ja mam nowe narty pod kolor kurtki, jutro jak dobrze pójdzie to debiucik 

masz sugeruje że to był przypadek

jeżeli celowałeś  mogłeś napisać że kupiłem nowe narty pod kolor kurtki

jak było na prawdę ?

3 minuty temu, KrzysiekK napisał:

@Suave jak widzimy zdania uczonych są podzielone więc możemy to zrobić ale tak żeby się forum nie dowiedziało.

🫢

to samo chciałem napisać, ze pozostanie między nami 🙂

ale obawiałem się reakcji KeanuReevsa, że co to za tajemnice sobie robimy

• Like 1

Napisano (edytowane)
14 godzin temu, Marxx74x napisał:

Z czystej ciekawości @herbi : to ostanie zdjęcie oceniasz jako ... ? Pytam chcąc lepiej zrozumieć powszechną percepcję.

M.

Jest to kadr trochę wyrwany z kontekstu. 
Spodobał mi się bo to takie naśladowanie instagramowych wyjadaczy 😄 Nisko, narty mocno zakrawędziowane.

Rzeczywistość jest taka, że jadę poza balansem, wewnętrzny bark już rotuje, a krawędzie wcale tak mocno nie gryzą śniegu ale fajnie wygląda dla amatora 😄

Edytowane przez herbi
  • Like 2
  • Haha 1

5 godzin temu, Suave napisał:

masz sugeruje że to był przypadek

jeżeli celowałeś  mogłeś napisać że kupiłem nowe narty pod kolor kurtki

jak było na prawdę ?

Poważnie pytasz? Przedtem jeździłem w czerwonych. A że teraz są niebieskie, cóż, tak wyszło. 

2 godziny temu, Chertan napisał:

Poważnie pytasz? Przedtem jeździłem w czerwonych. A że teraz są niebieskie, cóż, tak wyszło. 

pytałem poważnie, za każdym razem kiedy zdecydowałem się kupić nowe buty,

podczas zakupów pierwszych 3 par butów, zawsze po mierzeniu różnych typów i marek o podobnej charakterystyce,

jak już zostały do wyboru 2 pary powiedzmy takie same w odczuciu,

wybierałem takie buty, które nie wprowadzały do kompletu nowego koloru.

dlatego zawsze celowałem w te które były zbieżne z kurtką, albo spodniami, albo nartami.

pytanie było trochę prowokacyjne, bo chciałem się upewnić 

czy mężczyźni tez chociaż trochę patrzą na wygląd całości jako kompletu ?

• Like 1

To może tak, decyzja nie była uzależniona od pasowania do kurtki, natomiast sam wygląd nart ma znaczenie, ale nie odgrywa decydującej roli. Natomiast całość wyglądu generalnie będzie miała znaczenie, natomiast na nartach wiele uchodzi. Typu zieleń z pomarańczem. I wcale źle nie wygląda. 

29 minut temu, Suave napisał:

czy mężczyźni tez chociaż trochę patrzą na wygląd całości jako kompletu ?

Co do ubioru to po czterech pierwszych moich sezonach narciarskich przed tym skompletowałem pakiet czerwieni dla własnego bezpieczeństwa-lepszej widzialności mnie na stoku tak trochę świadomie jako,że warunki w których jeździmy są zmienne np mgla czy opad śniegu plus poziom niestety wielu korzystających z tras zjazdowych nie jest wysoki . But czerwony był praktycznie od początku więc wystarczyło dobrać tylko górę w dobrej cenie. Czerwień,pomarańcz czy żółty to kolory które jednak są pierwsze dla oka zauważalne. Dlatego z ciemniejszych kolorów zrezygnowałem i np zielona kurtka wisi już drugi sezon w szafie i nie zanosi się żebym w najbliższym czasie jej używał . Narty błękit i dla mnie powstał zadawalający kolorystycznie pakiet narciarski  .

@herbi mam obecnie Ultra pięte ale całą stopę ten but trzyma wyśmienicie. Ostatnio nawet jeździłem w rozpiętych klamrach-wszystkich i dało radę a po zapięciu mega precyzyjne do szybszej czy sportowej jazdy . 

• Like 3

1 minutę temu, Marcos73 napisał:

Ja mam rzekomo najbrzydsze narty na świecie, coś Ala multipla w motoryzacji. Chociaż czarne są, a czarne wyszczupla😉.

pozdro

ps. A tak strasznie mi się nie podobały.

co do nart to wg mnie to nie dotyczy, i to raczej do nart się wszystko dobiera, a nie narty do pozostałych elementów,

oprócz narciarza oczywiście, 

do czego mają pasować narty to dobrze do "filozofii jeźdźca" 🙂

Narty maja pasować do wszystkiego... wiekszosc tu piszacych ma kilka par, Mitek nie ma żadnych, inni zmieniaja 2x w sezonie. Mają reszte dobierac do nart? Ktorych?

Sklep z butami narciarskimi omijalem przez ok 10 lat.... niedawno zajrzalem i szok... 95%butow bylo czarnych. Jakaś zmowa producentow?

• Like 1
  • Haha 1

11 godzin temu, mig napisał:

Narty maja pasować do wszystkiego... wiekszosc tu piszacych ma kilka par, Mitek nie ma żadnych, inni zmieniaja 2x w sezonie. Mają reszte dobierac do nart? Ktorych?

Sklep z butami narciarskimi omijalem przez ok 10 lat.... niedawno zajrzalem i szok... 95%butow bylo czarnych. Jakaś zmowa producentow?

Mitek to ostatnio w Zwardoniu miał na jednej nodze zieloną, a na drugiej w odcieniach niebieskich i jak tu się ubrać?

• Haha 2

W dniu 8.02.2025 o 20:49, mig napisał:

Może to był zakład pogrzebowy? Ja też mam czarne, ale z pomarańczowymi klamrami. Fajnie pasują do znaczków na przodzie nart.