Adam ..DUCH Napisano 7 Lutego Udostępnij Napisano 7 Lutego Kasiu, Bato, Dżesiko, Grażynko, Janie, Krzysztofie, Wacławie, Antoni itd posłuchaj : kontra to jest "obrót miednicy biodrowej na zewnątrz skrętu" tzn kierunek obrotu jest na zewnątrz ale w skutek kątowania(angulacji) biodro wewnętrzne jest do środka skrętu. (...) Mamy separację więc nie jest możliwe obracanie tułowia. Linia barków prostopadle do kierunku w którym jedziemy. (...) a WY tego Q....a nie robicie Poważnie???? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 7 Lutego Udostępnij Napisano 7 Lutego 6 minut temu, Adam ..DUCH napisał: A ja mam do ciebie prośbę - myślę że temat nie jest trudny do zrobienia. Bardzo cię proszę abyś zrobił wykon w postaci filmu z wykonaniem 4 podstawowych ewolucji - wiesz to takie narciarskie ABC - 1. Łuki płużne, 2 Skręt z pługu, 3. Skręt równoległy ślizgowy, 4 Skręt NW (jak dla mnie wykończenie nie ma żadnego znaczenia ale może być cięte)???? Cześć Cięte najlepiej wychodzi na dywanie, bo już na wykładzinie wchodzisz w lekki ślizg. Pozdro 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 7 Lutego Udostępnij Napisano 7 Lutego Cześć Oczywiście wszystko zależy od przygotowania narty... sorry - stopy, bo jak robisz to na bosaka to ślizgowe bardziej na dywanie (oczywiście zależy od rodzaju splotu, nici itd. - tak jak na śniegu) za to cięte na kamieniu, płytkach (oczywiście pod warunkiem, że stopy są czyste bo jak są brudne, zapocone, no to wiadomo). Pozdro 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzysiekK Napisano 7 Lutego Udostępnij Napisano 7 Lutego 2 godziny temu, grimson napisał: Dzięki grze w Quake wydłużył się wiek inicjacji seksualnej. Coś w tym jest … człowiek się kapnął a tu z wieczora robił się Świt … życie towarzyskie było w gruzach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzysiekK Napisano 7 Lutego Udostępnij Napisano 7 Lutego 16 minut temu, Mitek napisał: Cześć Oczywiście wszystko zależy od przygotowania narty... sorry - stopy, bo jak robisz to na bosaka to ślizgowe bardziej na dywanie (oczywiście zależy od rodzaju splotu, nici itd. - tak jak na śniegu) za to cięte na kamieniu, płytkach (oczywiście pod warunkiem, że stopy są czyste bo jak są brudne, zapocone, no to wiadomo). Pozdro Myślę że mają znaczenie też paznokcie … ręczny tuning wskazany. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 7 Lutego Udostępnij Napisano 7 Lutego 8 minut temu, KrzysiekK napisał: Coś w tym jest … człowiek się kapnął a tu z wieczora robił się Świt … życie towarzyskie było w gruzach Kiedyś duuużo grałem w Wolfenstein Enemy Territory, taka sieciowa strzelanka. Dużo godzin spędzonych na trafianiu headów. Dzisiaj z tego został niezły refleks i szybkość decyzji -> wychodzi na okresowych badaniach kierowców do samochodu służbowego. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 7 Lutego Udostępnij Napisano 7 Lutego 4 minuty temu, KrzysiekK napisał: Myślę że mają znaczenie też paznokcie … ręczny tuning wskazany. Cześć Oczywiście Krzysztof. Poza tym estetyka pokazu zawsze jest ważna, np, strój itd. Ale poważniej. Takie pokazy czy próby na sucho robimy W BUTACH NARCIARSKICH. Inaczej to po prostu głupota. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzysiekK Napisano 7 Lutego Udostępnij Napisano 7 Lutego 2 minuty temu, grimson napisał: Kiedyś duuużo grałem w Wolfenstein Enemy Territory, taka sieciowa strzelanka. Dużo godzin spędzonych na trafianiu headów. Dzisiaj z tego został niezły refleks i szybkość decyzji -> wychodzi na okresowych badaniach kierowców do samochodu służbowego. To mój syn poza męczeniem JavaScript natrętnie umęcza Fortnite (?)… co się z tego trenuje? Bo że wytrzymałość ojca to wiem na własnej skórze . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marxx74x Napisano 7 Lutego Udostępnij Napisano 7 Lutego A mnie Junior wciagnął i ciężarówką zwiedzam Europę jakby mi mało było jazdy busem 🙂 ... Ale niektóre węzły (te co znam) całkiem fajnie odwzorowane :). Pozdrawiam dziś po zabawach na zielonym lodowcu i znikam wykupić Curexa z siłki 🙂 M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 7 Lutego Udostępnij Napisano 7 Lutego (edytowane) 45 minut temu, Adam ..DUCH napisał: ) a WY tego Q....a nie robicie nie mam pojęcia o czym piszesz i umrę zapewne bez potrzeby robienia tego Q...a Edytowane 7 Lutego przez Jan 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marxx74x Napisano 7 Lutego Udostępnij Napisano 7 Lutego 42 minuty temu, Adam ..DUCH napisał: Kasiu, Bato, Dżesiko, Grażynko, Janie, Krzysztofie, Wacławie, Antoni itd posłuchaj : kontra to jest "obrót miednicy biodrowej na zewnątrz skrętu" tzn kierunek obrotu jest na zewnątrz ale w skutek kątowania(angulacji) biodro wewnętrzne jest do środka skrętu. (...) Mamy separację więc nie jest możliwe obracanie tułowia. Linia barków prostopadle do kierunku w którym jedziemy. (...) a WY tego Q....a nie robicie Poważnie???? @Adam ..DUCH nadmierna kontr czyli trzymanie nie wiem po co linii barków prostopadle do linii spadku stoku niektórzy instruktorzy w Austrii nazywają "polską szkoła" i to nie komplement. O ile na śniegu temat szybko się ogarnia to np. na macie jest problem jeżeli ktoś robi focus na lustro. Do zwalczenia ale wiele osób to puszcza a potem na białym jest problem. M. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzysiekK Napisano 7 Lutego Udostępnij Napisano 7 Lutego 20 minut temu, Marxx74x napisał: A mnie Junior wciagnął i ciężarówką zwiedzam Europę jakby mi mało było jazdy busem 🙂 ... Ale niektóre węzły (te co znam) całkiem fajnie odwzorowane :). Pozdrawiam dziś po zabawach na zielonym lodowcu i znikam wykupić Curexa z siłki 🙂 M. Yyyy noooo 🙄 też kiedyś gralem W takie jazdy realistyczne tirem albo autobusami. W co teraz gracie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adam ..DUCH Napisano 7 Lutego Udostępnij Napisano 7 Lutego 17 minut temu, Marxx74x napisał: @Adam ..DUCH nadmierna kontr czyli trzymanie nie wiem po co linii barków prostopadle do linii spadku stoku niektórzy instruktorzy w Austrii nazywają "polską szkoła" i to nie komplement. O ile na śniegu temat szybko się ogarnia to np. na macie jest problem jeżeli ktoś robi focus na lustro. Do zwalczenia ale wiele osób to puszcza a potem na białym jest problem. M. Austriacka szkoła jazdy oparta jest na śmigu a jej odzwierciedleniem są wyniki w APŚ - ja jestem zwolennikiem zrozumienia tego zjawiska (kontr rotacja) a nie upartym do niego dążeniem. I na tym etapie kończę temat kontr rotacji.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star Napisano 7 Lutego Udostępnij Napisano 7 Lutego 6 minut temu, KrzysiekK napisał: Yyyy noooo 🙄 też kiedyś gralem W takie jazdy realistyczne tirem albo autobusami. W co teraz gracie? Ja Gran TuriSmo nawet kiere kupiłem... ale to kilka lat temu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzysiekK Napisano 7 Lutego Udostępnij Napisano 7 Lutego 1 minutę temu, star napisał: Ja Gran TuriSmo nawet kiere kupiłem... ale to kilka lat temu. Mam kiere na strychu 🤣 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 7 Lutego Udostępnij Napisano 7 Lutego 17 minut temu, KrzysiekK napisał: Yyyy noooo 🙄 też kiedyś gralem W takie jazdy realistyczne tirem albo autobusami. W co teraz gracie? Cześć Ty, poważnie pytasz, czy sobie robisz... A nie mam - sudoku, tniemy się z Amelakiem. Kacper jest graczem ale LOL i te sprawy to w ogóle nie wiem o co chodzi, choć w zawody mnie wkręcił - w sensie oglądanie. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marxx74x Napisano 7 Lutego Udostępnij Napisano 7 Lutego ETS2 na Steam plus kilka DLC i mody ... Z kierownicą rzecz jasna 🙂 ... Jak się odpali jeszcze radio w grze to można się odstresować od tłumaczenia czemu lepiej tak a nie inaczej 😉 Pozdrawiam, M. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kordiankw Napisano 7 Lutego Udostępnij Napisano 7 Lutego (edytowane) A po co się stresować 😉 Wolny jest. Edytowane 7 Lutego przez kordiankw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikoski Napisano 7 Lutego Udostępnij Napisano 7 Lutego Call of Duty od zawsze chyba wszystkie części przerobiłem , najnowszą dostałem pod choinkę od córki . Doom tak samo ,Eternal to mistrzostwo. Ile to razy opierdzel w środku nocy od żonki dostałem 😜 wszystko na pc myszka i klawiatura 💪 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 7 Lutego Udostępnij Napisano 7 Lutego (edytowane) Cześć Wracając do kontrrotacji. Ale przecież cała sylwetka musi być poskładana i separacja jest tylko jakimś hasłem. Ruch na górze zawsze jest naturalna odpowiedzią lub przepowiednią ruchu na dole. Ja w ogóle nie rozumiem tych rozkminek - dajesz kontrę na tyle na ile to jest potrzebne a żeby wiedzieć na ile musisz to poczuć, i tyle. Pozdro Edytowane 7 Lutego przez Mitek 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brachol Napisano 7 Lutego Udostępnij Napisano 7 Lutego 5 godzin temu, SzymQ napisał: Dawajcie tych synów na zlot. W końcu jacyś sojusznicy na tej wyboistej drodze 🙂 Mój w ten weekend ma pierwsze spotkanie na kursie żeglarskim, więc odpada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brachol Napisano 7 Lutego Udostępnij Napisano 7 Lutego (edytowane) 1 godzinę temu, KrzysiekK napisał: To mój syn poza męczeniem JavaScript natrętnie umęcza Fortnite (?)… co się z tego trenuje? Bo że wytrzymałość ojca to wiem na własnej skórze . Mój w Fortnite i Minecrafta, oraz rozmaite inne gry w sieci w kolegami. W Quake grałem na studiach chyba, potem jakoś się nie wciągnąłem w gry. Edytowane 7 Lutego przez brachol 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 7 Lutego Udostępnij Napisano 7 Lutego 6 godzin temu, SzymQ napisał: Dawajcie tych synów na zlot. W końcu jacyś sojusznicy na tej wyboistej drodze 🙂 Cześć Za późno ale zapytam. Dla mnie byłoby super. A córka może być? Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tyrpoos_ski Napisano 7 Lutego Udostępnij Napisano 7 Lutego 10 godzin temu, Chertan napisał: Akurat w tym ośrodku trasy potrafią być pustawe, film jest zdaje się na 2 różnych trasach. Na tej pierwszej robiliśmy rozgrzewkowe jazdy i ludzi tam ogólnie było mało. Druga to chyba końcówka czarnuli, gdzie też pusto potrafi być. Ludzie jeżdżą, co widać po śniegu i po krzesełkach, czy grupie ludzi do gondoli. Hej, cały filmik jest na LaVolacie 🙂 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tyrpoos_ski Napisano 7 Lutego Udostępnij Napisano 7 Lutego 10 godzin temu, Lexi napisał: Mam nieodparte wrażenie że Bartka można czasem popodziwiać na żywo na górce w Spytkowicach.. 🙂 Gdyby była normalna zima to pewnie bym tam wyskoczył na 2-3h z rana. 🙂 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi