Jan Napisano 7 Lutego Udostępnij Napisano 7 Lutego 5 minut temu, Chertan napisał: wiatr we włosach, jeździsz bez kasku ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 7 Lutego Udostępnij Napisano 7 Lutego 6 godzin temu, SzymQ napisał: @Jan zechcesz wrzucić? 4 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brachol Napisano 7 Lutego Udostępnij Napisano 7 Lutego 26 minut temu, Chertan napisał: Na ogół frajda jest z bycia w górach, na śniegu, wiatr we włosach, śnieg w nosie po glebie i tak dalej. Gdyby tak nie było, to wszyscy słabo jeżdżący mieliby słabe miny, a michę przecież cieszą. Każdy coś się tam nauczył i ma poczucie, że umi, nawet jak nie umi. Ale komu to przeszkadza. Znamy takich wielu, każdy zna. Rozjeździ się, nauczy panować nad podstawowymi problemami, odruchami, nawet, gdy daleko temu do czegoś poprawnego. Potem u niektórych pojawia się chęć nabywania nowych umiejętności świadomie, a jak je nabędzie to zaczyna czuć te dodatkowe bodźce i emocje, bo jak wielokrotnie pisano uczucie przeciążenia w fajnym ciętym czy wykop od narty wymaga już przyłożenia się. I wtedy banan się poszerza. Ergo można się cieszyć nawet mało umiejąc i późno zaczynając. Ja nie mówię, że nie można mieć frajdy, ale jednak jak technika lepsza to można dłużej zostać na stoku, bo warunki nie przeszkadzają, a i zmęczenie mniejsze. Od pierwszego dnia jak założyłem narty miałem banan na twarzy, chociaż jak pojawiały się odsypy to coraz mniejszy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 7 Lutego Udostępnij Napisano 7 Lutego 48 minut temu, brachol napisał: O tym, żeby mieć fun i nie rozkminiać techniki to piszą goście jeżdżący na nartach od dziecka często kilkadziesiąt dni w roku. Jak ktoś zaczynał późno przygodę z nartami to jednak najpierw trzeba mieć technikę, a dopiero potem przyjdzie fun. Lub też zwapnieje, zanim przyjdzie fun. Zostanie oglądanie relacji PŚ w domu spokojnej starości. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SzymQ Napisano 7 Lutego Udostępnij Napisano 7 Lutego 11 minutes ago, Jan said: Brawo Ty. 🙂. Ale, że Ty z kijami, to zaskoczony jestem. Jakoś myślałem, że bez :). 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 7 Lutego Udostępnij Napisano 7 Lutego 2 minuty temu, SzymQ napisał: że bez bezy lubię 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzysiekK Napisano 7 Lutego Udostępnij Napisano 7 Lutego 42 minuty temu, Chertan napisał: Na ogół frajda jest z bycia w górach, na śniegu, wiatr we włosach, śnieg w nosie po glebie i tak dalej. Gdyby tak nie było, to wszyscy słabo jeżdżący mieliby słabe miny, a michę przecież cieszą. Każdy coś się tam nauczył i ma poczucie, że umi, nawet jak nie umi. Ale komu to przeszkadza. Znamy takich wielu, każdy zna. Rozjeździ się, nauczy panować nad podstawowymi problemami, odruchami, nawet, gdy daleko temu do czegoś poprawnego. Potem u niektórych pojawia się chęć nabywania nowych umiejętności świadomie, a jak je nabędzie to zaczyna czuć te dodatkowe bodźce i emocje, bo jak wielokrotnie pisano uczucie przeciążenia w fajnym ciętym czy wykop od narty wymaga już przyłożenia się. I wtedy banan się poszerza. Ergo można się cieszyć nawet mało umiejąc i późno zaczynając. Można … aczkolwiek pojawia się nutka żalu za kupe straconych lat i zim podczas których można było się po prostu zajebiście bawić a nie tylko hodować Garba grając w Quake’a. Zimy były lepsze, ceny były lepsze, sprawność była o niebo lepsza … dlatego gnam te moje trole do aktywności a i mi przy okazji cholesterol spadnie. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chertan Napisano 7 Lutego Udostępnij Napisano 7 Lutego 43 minuty temu, Jan napisał: jeździsz bez kasku ? Jeżdżę w kasku, nie czepku, poza tym niekiedy się pod pachami rozepnę. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SzymQ Napisano 7 Lutego Udostępnij Napisano 7 Lutego 9 minutes ago, Jan said: bezy lubię Elegancko 🙂 Żeby było konstruktywnie, to powiem Ci jednak, że trochę mi osobiście brakło 180 stopni przy 0:09. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzysiekK Napisano 7 Lutego Udostępnij Napisano 7 Lutego 4 minuty temu, SzymQ napisał: Elegancko 🙂 Żeby było konstruktywnie, to powiem Ci jednak, że trochę mi osobiście brakło 180 stopni przy 0:09. Taaaaa Ty to byś do samej dolnej stacji jechał tyłem. Mojemu Rafałowi mówiłem o Tobie i jeśli wszystko dobrze pójdzie to będziecie tak jeździć we dwóch. On lubi te wywijasy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SzymQ Napisano 7 Lutego Udostępnij Napisano 7 Lutego 4 minutes ago, KrzysiekK said: Taaaaa Ty to byś do samej dolnej stacji jechał tyłem. Mojemu Rafałowi mówiłem o Tobie i jeśli wszystko dobrze pójdzie to będziecie tak jeździć we dwóch. On lubi te wywijasy. Ale mam nadzieję, że na umysł ścisły po tacie i będzie tłumaczył, a nie pokazywał 😜 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcos73 Napisano 7 Lutego Udostępnij Napisano 7 Lutego Godzinę temu, Jan napisał: jeździsz bez kasku ? NIe - bez majtek 😉 pozdro 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brachol Napisano 7 Lutego Udostępnij Napisano 7 Lutego 16 minut temu, KrzysiekK napisał: Taaaaa Ty to byś do samej dolnej stacji jechał tyłem. Mojemu Rafałowi mówiłem o Tobie i jeśli wszystko dobrze pójdzie to będziecie tak jeździć we dwóch. On lubi te wywijasy. Mój syn też ma takie ciągoty. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzysiekK Napisano 7 Lutego Udostępnij Napisano 7 Lutego 12 minut temu, SzymQ napisał: Ale mam nadzieję, że na umysł ścisły po tacie i będzie tłumaczył, a nie pokazywał 😜 Będzie pokornie towarzyszył. Umyśl ścisły dość … programista web. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SzymQ Napisano 7 Lutego Udostępnij Napisano 7 Lutego Dawajcie tych synów na zlot. W końcu jacyś sojusznicy na tej wyboistej drodze 🙂 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chertan Napisano 7 Lutego Udostępnij Napisano 7 Lutego 19 minut temu, Marcos73 napisał: NIe - bez majtek 😉 pozdro Ale nie widziałem, żebyś się do jazdy w kroku rozpinał, co innego pod pachami czy na klacie. Chyba, że membrana dziurawa. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcos73 Napisano 7 Lutego Udostępnij Napisano 7 Lutego 10 minut temu, Chertan napisał: Ale nie widziałem, żebyś się do jazdy w kroku rozpinał, co innego pod pachami czy na klacie. Chyba, że membrana dziurawa. Kupiłem majtasy na Zwardoń - dwustronnie rozpinane - liczy się? Dla mnie jazda bez kasku nic nie da. Musze niżej schodzić. pozdro 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 7 Lutego Udostępnij Napisano 7 Lutego Godzinę temu, KrzysiekK napisał: Można … aczkolwiek pojawia się nutka żalu za kupe straconych lat i zim podczas których można było się po prostu zajebiście bawić a nie tylko hodować Garba grając w Quake’a. Zimy były lepsze, ceny były lepsze, sprawność była o niebo lepsza … dlatego gnam te moje trole do aktywności a i mi przy okazji cholesterol spadnie. Dzięki grze w Quake wydłużył się wiek inicjacji seksualnej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikoski Napisano 7 Lutego Udostępnij Napisano 7 Lutego (edytowane) 29 minut temu, grimson napisał: Dzięki grze w Quake wydłużył się wiek inicjacji seksualnej. Taa chyba Tobie 🤪 Nawet Pegasus... Znaczy konsola nie dała rady 😁 Edytowane 7 Lutego przez Mikoski 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chertan Napisano 7 Lutego Udostępnij Napisano 7 Lutego 39 minut temu, Marcos73 napisał: Kupiłem majtasy na Zwardoń - dwustronnie rozpinane - liczy się? Dla mnie jazda bez kasku nic nie da. Musze niżej schodzić. pozdro To się zdecyduj, w majtasach czy bez? Nie łatwiej rozdmuchać na klacie? Ci co mają mało na głowie, na ogół więcej w innych miejscach. Może w uszach i nosie coś rośnie z wiekiem? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcos73 Napisano 7 Lutego Udostępnij Napisano 7 Lutego Teraz, Chertan napisał: To się zdecyduj, w majtasach czy bez? Nie łatwiej rozdmuchać na klacie? Ci co mają mało na głowie, na ogół więcej w innych miejscach. Może w uszach i nosie coś rośnie z wiekiem? Grzywka zazwyczaj schodzi na plecy, jeszcze o tym nie wiesz. pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzysiekK Napisano 7 Lutego Udostępnij Napisano 7 Lutego 19 minut temu, SzymQ napisał: Dawajcie tych synów na zlot. W końcu jacyś sojusznicy na tej wyboistej drodze 🙂 No moje mają być … 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lexi Napisano 7 Lutego Udostępnij Napisano 7 Lutego Godzinę temu, Marcos73 napisał: Kupiłem majtasy na Zwardoń - dwustronnie rozpinane Do jazdy gęsiego na talerzyku? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
macok Napisano 7 Lutego Autor Udostępnij Napisano 7 Lutego On 2/5/2024 at 5:10 PM, eliorlan said: Nie wiem co tam się naczytałeś ale kontra to jest "obrót miednicy biodrowej na zewnątrz skrętu" tzn kierunek obrotu jest na zewnątrz ale w skutek kątowania(angulacji) biodro wewnętrzne jest do środka skrętu. (...) Mamy separację więc nie jest możliwe obracanie tułowia. Linia barków prostopadle do kierunku w którym jedziemy. (...) a na dodatek skręcasz tułów(duży błąd). To co piszesz jest sprzeczne z tym co pisze Ron LeMaster w "Narciarstwo na poziomie". Quote Miednica i tułów dobrego narciarza, widziane w płaszczyźnie poprzecznej, nie będą zazwyczaj ułożone idealnie w jednej linii z nartami podczas skrętu. Będą raczej obrócone wokół osi równowagi na zewnątrz skrętu. Takie ułożenie ciała to właśnie kontra, a ruch obracania bioder i tułowia w tym kierunku nazywa się kontrowaniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adam ..DUCH Napisano 7 Lutego Udostępnij Napisano 7 Lutego 5 minut temu, macok napisał: To co piszesz jest sprzeczne z tym co pisze Ron LeMaster w "Narciarstwo na poziomie". A ja mam do ciebie prośbę - myślę że temat nie jest trudny do zrobienia. Bardzo cię proszę abyś zrobił wykon w postaci filmu z wykonaniem 4 podstawowych ewolucji - wiesz to takie narciarskie ABC - 1. Łuki płużne, 2 Skręt z pługu, 3. Skręt równoległy ślizgowy, 4 Skręt NW (jak dla mnie wykończenie nie ma żadnego znaczenia ale może być cięte)???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi