tyrpoos_ski Napisano 6 Lutego Udostępnij Napisano 6 Lutego 1 godzinę temu, Marxx74x napisał: O kurcze ... Na wewnętrzną ucieka żeby się odbić jak tylko "schowa się pod bramką" ... Polecę jej lekturę forum 🙂 może się naprawi 🙂 Pozdrawiam, M. Co Ty to za głupoty piszesz? Jest mocno na zewnętrznej, wcale nie jest z tyłu. Głowa jest przed kolanami. Idealna pozycja i obciążenie zewnętrznej. super zdjęcie pozdrawiam Bartek 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 6 Lutego Udostępnij Napisano 6 Lutego Cześć Wyświetlił mi się bardzo fajny filmik jak jeździsz z Marco. Bardzo fajna dwójkowa jazda. Pozdro 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kaem Napisano 6 Lutego Udostępnij Napisano 6 Lutego qrde ... poczytałem Wasze liczne przepiękne wpisy, pełne detali technicznych i rozważań nad ziołem także .... i przypomniało mi się, jak niegdyś zobaczyłem na miniściance w Czarnym Groniu Harpię i Sebe tnących na slalomkach ....qrde , to był widok, dynamika, tempo i zajawka, że ja też podobnie potrafię... do dziś czuję ten klimat. Może jednak lekiem na na całe zło są slalomki? Warto sprawdzić drogą żmudnych dociekań empirycznych!!!! 1 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kaem Napisano 6 Lutego Udostępnij Napisano 6 Lutego 2 minuty temu, Mitek napisał: Cześć Wyświetlił mi się bardzo fajny filmik jak jeździsz z Marco. Bardzo fajna dwójkowa jazda. Pozdro Mitek , wrzuć linka , please!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 6 Lutego Udostępnij Napisano 6 Lutego Cześć Gdzieś mi się zgubiło. Bartek Tyrpa i Marco Bigon, trzeba przyznać, że Panowie mają podobny styl... Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marxx74x Napisano 6 Lutego Udostępnij Napisano 6 Lutego Godzinę temu, tyrpoos_ski napisał: Co Ty to za głupoty piszesz? Jest mocno na zewnętrznej, wcale nie jest z tyłu. Głowa jest przed kolanami. Idealna pozycja i obciążenie zewnętrznej. super zdjęcie pozdrawiam Bartek Nie zrozumiałeś hasła "ironia" ... A tak poważniej : akurat jest w fazie odbicia od zewnętrznej jak się schowa pod bramką już powinno to być zrobione, nie zostawiła za daleko wewnętrznej ręki to na plus, ładnie prowadzi zewnętrzny bark bez niepotrzebnego wyprzedzenia ale aktywnie, nieco za daleko wypuszczona wewnętrzna noga utrudni wrzucenie w kolejny skręt ... No i się nie uśmiecha 🙂 a to duży minus 🙂 a kijek ciągnie na koszyczku bo paluszki poleciały w rękawiczce na starcie 😉 ... Pozdrawiam z uśmiechem, M. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star Napisano 7 Lutego Udostępnij Napisano 7 Lutego (edytowane) 8 godzin temu, Kaem napisał: Mitek , wrzuć linka , please!! ...osobno i razem... Edytowane 7 Lutego przez star 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 7 Lutego Udostępnij Napisano 7 Lutego 24 minuty temu, star napisał: .osobno i razem.. ciągle czekam na Twój filmik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star Napisano 7 Lutego Udostępnij Napisano 7 Lutego (edytowane) 13 minut temu, Jan napisał: ciągle czekam na Twój filmik Pisałem ze był. Poszukaj, rozgarnięty chyba jesteś. Podpowiem skionline, bo tu mi nic się nie załaduje, quota panie quota. Choć wg mnie lepiej uczyć się od lepszych. Twój widziałem. Ciężko to odzobaczyć. Edytowane 7 Lutego przez star Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 7 Lutego Udostępnij Napisano 7 Lutego He he był... ale się zmył. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SzymQ Napisano 7 Lutego Udostępnij Napisano 7 Lutego (edytowane) 22 minutes ago, star said: Pisałem ze był. Poszukaj, rozgarnięty chyba jesteś. Podpowiem skionline, bo tu mi nic się nie załaduje, quota panie quota. Choć wg mnie lepiej uczyć się od lepszych. Twój widziałem. Ciężko to odzobaczyć. Dawaj linka do tego, co ciężko odzobaczyć 🙂 Edytowane 7 Lutego przez SzymQ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star Napisano 7 Lutego Udostępnij Napisano 7 Lutego 10 minut temu, SzymQ napisał: Dawaj linka do tego, co ciężko odzobaczyć 🙂 Jan będzie chciał to sam wrzuci, ukuto bon mot, na goryla... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star Napisano 7 Lutego Udostępnij Napisano 7 Lutego 21 minut temu, Mitek napisał: He he był... ale się zmył. Ja rozumiem Mitek, że tobie linki giną, ale to jest chłopie internet, nie internat, tu rzeczy nie giną. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 7 Lutego Udostępnij Napisano 7 Lutego Mnie nic nie ginie - nie lubię marnować czasu na szukanie byle czego - od tego są wyrobnicy. Ja po prostu kiepskich filmów nie oglądam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star Napisano 7 Lutego Udostępnij Napisano 7 Lutego (edytowane) 4 minuty temu, Mitek napisał: Mnie nic nie ginie - nie lubię marnować czasu na szukanie byle czego - od tego są wyrobnicy. Ja po prostu kiepskich filmów nie oglądam. Cyt. Gdzieś mi się zgubiło. 4 minuty temu, Mitek napisał: Mnie nic nie ginie - nie lubię marnować czasu na szukanie byle czego - od tego są wyrobnicy. Ja po prostu kiepskich filmów nie oglądam. Przeskroluj jak nie wiesz kto to napisał. Podpowiem Ty. Kilka postów powyżej. PS wątek z filmami dla nieograrów zapodam żeby nie błąkali się po internetach Edytowane 7 Lutego przez star Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SzymQ Napisano 7 Lutego Udostępnij Napisano 7 Lutego 9 minutes ago, star said: Jan będzie chciał to sam wrzuci, ukuto bon mot, na goryla... @Jan zechcesz wrzucić? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chertan Napisano 7 Lutego Udostępnij Napisano 7 Lutego 13 godzin temu, Mitek napisał: Cześć To będzie w ramach zajęć - ja za Krzysztofa odpowiadam więc jest bezpieczny absolutnie.Na zioło nie maM unifikacji - musisz pogadać z Rybelkiem. U nas w domu Ona jest specjalistką od narkotyków. Pozdro No co Ty, a kto nam tu o grzybkach zapodawał? Chyba, że na grzybki masz, a na zioło nie. A filmik to może być ten 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chertan Napisano 7 Lutego Udostępnij Napisano 7 Lutego A jeszcze a propos fun vs technika. Fun jest z definicji bycia na nartach, jeżdżenia i najlepiej w dobrym towarzystwie. A technika jest środkiem do jeszcze większego banana, bo daje większą wszechstronność zamiast frustracji, że warunki przeszkadzają. A jak coś zaczyna wychodzić, co wcześniej nie wychodziło, to tylko sam plus. Więc protestuję przeciw stawianiu tych dwóch rzeczy w opozycji. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star Napisano 7 Lutego Udostępnij Napisano 7 Lutego 24 minuty temu, Chertan napisał: No co Ty, a kto nam tu o grzybkach zapodawał? Chyba, że na grzybki masz, a na zioło nie. A filmik to może być ten Lepszy znalazłeś, ja wkleiłem taki, ale TikTok więc umknął może... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 7 Lutego Udostępnij Napisano 7 Lutego Heh..... ile może kosztować wynajęcie tak zrobionego stoku na wyłączność? ( do filmiku) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chertan Napisano 7 Lutego Udostępnij Napisano 7 Lutego 28 minut temu, mig napisał: Heh..... ile może kosztować wynajęcie tak zrobionego stoku na wyłączność? ( do filmiku) Akurat w tym ośrodku trasy potrafią być pustawe, film jest zdaje się na 2 różnych trasach. Na tej pierwszej robiliśmy rozgrzewkowe jazdy i ludzi tam ogólnie było mało. Druga to chyba końcówka czarnuli, gdzie też pusto potrafi być. Ludzie jeżdżą, co widać po śniegu i po krzesełkach, czy grupie ludzi do gondoli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star Napisano 7 Lutego Udostępnij Napisano 7 Lutego 39 minut temu, mig napisał: Heh..... ile może kosztować wynajęcie tak zrobionego stoku na wyłączność? ( do filmiku) To ośrodek im płaci;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lexi Napisano 7 Lutego Udostępnij Napisano 7 Lutego 1 godzinę temu, Chertan napisał: A filmik to może być ten Mam nieodparte wrażenie że Bartka można czasem popodziwiać na żywo na górce w Spytkowicach.. 🙂 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brachol Napisano 7 Lutego Udostępnij Napisano 7 Lutego 4 godziny temu, Chertan napisał: A jeszcze a propos fun vs technika. Fun jest z definicji bycia na nartach, jeżdżenia i najlepiej w dobrym towarzystwie. A technika jest środkiem do jeszcze większego banana, bo daje większą wszechstronność zamiast frustracji, że warunki przeszkadzają. A jak coś zaczyna wychodzić, co wcześniej nie wychodziło, to tylko sam plus. Więc protestuję przeciw stawianiu tych dwóch rzeczy w opozycji. O tym, żeby mieć fun i nie rozkminiać techniki to piszą goście jeżdżący na nartach od dziecka często kilkadziesiąt dni w roku. Jak ktoś zaczynał późno przygodę z nartami to jednak najpierw trzeba mieć technikę, a dopiero potem przyjdzie fun. 1 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chertan Napisano 7 Lutego Udostępnij Napisano 7 Lutego 6 minut temu, brachol napisał: O tym, żeby mieć fun i nie rozkminiać techniki to piszą goście jeżdżący na nartach od dziecka często kilkadziesiąt dni w roku. Jak ktoś zaczynał późno przygodę z nartami to jednak najpierw trzeba mieć technikę, a dopiero potem przyjdzie fun. Na ogół frajda jest z bycia w górach, na śniegu, wiatr we włosach, śnieg w nosie po glebie i tak dalej. Gdyby tak nie było, to wszyscy słabo jeżdżący mieliby słabe miny, a michę przecież cieszą. Każdy coś się tam nauczył i ma poczucie, że umi, nawet jak nie umi. Ale komu to przeszkadza. Znamy takich wielu, każdy zna. Rozjeździ się, nauczy panować nad podstawowymi problemami, odruchami, nawet, gdy daleko temu do czegoś poprawnego. Potem u niektórych pojawia się chęć nabywania nowych umiejętności świadomie, a jak je nabędzie to zaczyna czuć te dodatkowe bodźce i emocje, bo jak wielokrotnie pisano uczucie przeciążenia w fajnym ciętym czy wykop od narty wymaga już przyłożenia się. I wtedy banan się poszerza. Ergo można się cieszyć nawet mało umiejąc i późno zaczynając. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi