star Napisano 31 Marca 2023 Udostępnij Napisano 31 Marca 2023 (edytowane) 29 minut temu, Mitek napisał: A jak się przekłada elastyczność przodu na jazdę? POzdro Nie wiesz? Czy bawisz się w egzaminatora? Ja już wyrosłem z czasów szkolnych. Przecież pisałeś. Mam cię zacytować? Z wytłumaczeniem twoim własnym co się uzyskuje? Pewno narty się zginają, a czasem to się łamią. Jako rzecze Mitek, cyt. Typowy Master to narta GS ze zmniejszonym promieniem skrętu i bardziej elastycznym przodem I tyle. A teraz sam się tłumacz. Edytowane 31 Marca 2023 przez star Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 31 Marca 2023 Udostępnij Napisano 31 Marca 2023 (edytowane) Powtórzę pytanie: Jak się przekłada elastyczność przodu na jazdę? Edytowane 31 Marca 2023 przez Mitek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bruner79 Napisano 31 Marca 2023 Udostępnij Napisano 31 Marca 2023 7 minut temu, Mitek napisał: Powtórzę pytanie: Jak się przekłada elastyczność przodu na jazdę? To zależy 😉 może łatwiej wchodzić w skręt i lepiej skręcać , może to tez przód telepać 😁 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star Napisano 1 Kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2023 5 godzin temu, Bruner79 napisał: To zależy 😉 może łatwiej wchodzić w skręt i lepiej skręcać , może to tez przód telepać 😁 No łatwiej zacieśniać skręt, a jakże. Już pisalem, ze na masterze rossi/dyna można pojechać i czuć się jak na sztywnej slalomce powiedzmy rossi fis. Długość to tylko różnica 10cm, ale ważniejsza elastyczność. Na scottach the Ski jeszcze dłuższych w miękkim tez da się fajnie zacieśnić ale tam krawedzi aktywnej przy odpowiednim zakrawedziowaniu tyle co kot napłakał. No i całkiem znośna miękkość bytu. A dla Mitka co się zaciął tytułem odpowiedzi: rap ze stolycy, sztywniuteńko... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubis Napisano 1 Kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2023 12 godzin temu, Mitek napisał: Powtórzę pytanie: Jak się przekłada elastyczność przodu na jazdę? Ale wzdłużna czy poprzeczna? 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 1 Kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2023 Ale Wam się dziędzioli.... Tak, wiem, że to objawy konca sezonu... I jeszcze kolegę podpuszczacie i nakręcacie. Nieładnie... ;-))😆😆 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kordiankw Napisano 1 Kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2023 W dniu 28.03.2023 o 11:09, tryhp3 napisał: @kordiankw Ze zdjęcia wynika, że między MX84 i Master Speed jest więcej niż 1 cm różnicy - nawet mimo tego, że są nieco inaczej oparte. Sprawdziłem na miejscu. Kastle to długość 178 cm, Dynastary 180 cm. Z rozmiarów wynika 2 cm różnicy w długości, jednak postawione obok siebie i zmierzona różnica to 5 cm, co widać na fotach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcos73 Napisano 1 Kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2023 8 minut temu, kordiankw napisał: Sprawdziłem na miejscu. Kastle to długość 178 cm, Dynastary 180 cm. Z rozmiarów wynika 2 cm różnicy w długości, jednak postawione obok siebie i zmierzona różnica to 5 cm, co widać na fotach. Bo w Dynkach to chyba dziób jest doklejony, bo właściwy jest nieco niżej🙂 pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brachol Napisano 1 Kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2023 2 godziny temu, Marcos73 napisał: Bo w Dynkach to chyba dziób jest doklejony, bo właściwy jest nieco niżej🙂 pozdrawiam Można dociąć w razie potrzeby... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kordiankw Napisano 1 Kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2023 Godzinę temu, brachol napisał: Można dociąć w razie potrzeby... Łatwiej kijek pocienkować, niż go potem pogrubasić. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tryhp3 Napisano 1 Kwietnia 2023 Autor Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2023 (edytowane) 6 hours ago, mig said: I jeszcze kolegę podpuszczacie i nakręcacie. Nieładnie... ;-))😆😆 No i chłopa przerobili. Tylko na Kasprowy zostaje jechać. Edytowane 1 Kwietnia 2023 przez tryhp3 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chertan Napisano 1 Kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2023 No to będziesz Pan zadowolony, narta doskonała, teraz jeździć i nie narzekać na nartę. Jak coś źle to tylko narciarz. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panmoimpasterzem Napisano 4 Kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2023 U-la-la. Konkret 👍 Byle się nie skończyło jak z Tomalem na GSach 🤭 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chertan Napisano 4 Kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2023 9 minut temu, panmoimpasterzem napisał: U-la-la. Konkret 👍 Byle się nie skończyło jak z Tomalem na GSach 🤭 A jak się skończyło? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panmoimpasterzem Napisano 4 Kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2023 30 minut temu, Chertan napisał: A jak się skończyło? Przerostem formy nad treścią 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tryhp3 Napisano 20 Kwietnia 2023 Autor Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2023 (edytowane) Odkupiłem, je od chłopaka który ma kilka różnych par nart i twierdził, że na tych mu się źle jeździ, ponieważ jest za słaby fizycznie. Ogólnie z rozmowy wywnioskowałem, że on raczej woli slalomki. Narty zostały wypróbowane na Kasprowym w zeszłą niedzielę. Warunki były całkiem dobre i jeździło mi się na nich bardzo dobrze, nawet na muldach które miejscami zaczęły się pojawiać. Stosunkowo łatwo wchodziły też w krótki skręt, na czym też mi zależało. Swoją drogą, w teście WorldSkiTest w czasach kiedy testowali GSy, były one najwyżej oceniane w kategorii "krótki skręt" WorldSkitest 18/19: Stoeckli Laser GS, Race GS mężczyźni (skionline.pl). Swego czasu miałem okazję przejechać się na Völkl Racetiger GS WorldSkitest 18/19: Voelkl Racetiger GS, Race GS mężczyźni (skionline.pl) (tylko na nowszej wersji niż w tym teście) i one zachowywały się inaczej. Skręcać za bardzo nie chciały i jak najszybciej ciągnęły w dół. Ale warunki i stok też zupełnie inne były. Stöckli, w swojej wyszukiwarce na pierwszy wybór proponowało mi długość 185 cm dla tych GSów, kupiłem 180 cm (drugi wybór wg Stöckli) i w sumie pierwsze odczucie było, że nie zawadziło by jakby były nieco dłuższe. Edytowane 20 Kwietnia 2023 przez tryhp3 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chertan Napisano 20 Kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2023 Czyli ogólnie zadowolony z zakupu? Czy nie spełniły jednak oczekiwań? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tryhp3 Napisano 20 Kwietnia 2023 Autor Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2023 Zadowolony, i z nart i warunków na stoku 🙂 Na koniec sezonu udało się przyzwoicie pojeździć. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi