czarny1999 Napisano 26 Października 2010 Udostępnij Napisano 26 Października 2010 Dołączam się do pytania kolegi NATIVATE, z tym że mi by pasowała pierwsza połowa lutego:) więc bardzo prosimy, jak ktoś był w tym czasie w Bansko, dajcie znać jak tam wygląda pogoda. Pozdro moze zrobimy jakies forumowe piwo na miejscu? bilety juz mam kupione na 25.02-07.03, tak ze sie na puchar swiata zalapie do tej pory jezdzilem w grudniu przed oficjalnym otwarciem sezonu, tak ze jak sytuacja wyglada w lutym wiem z relacji siostry- wygladalo to mniejwiecej tak: Pada: 2/3/4 dolna stacja gondoli w Bansko: przed Kompleksem i 'w' widoki z krzeselek: Panorama na Bansko z Tudorki: na stoku, zasluzona przerwa: http://img29.imagesh...1257/111bzd.jpg zdjecia sa z okolo 18.02.2009 +/- pare dni. Wg archiwum na koniec lutego na stokach bylo powyzej 200cm sniegu. pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Janica Napisano 27 Października 2010 Udostępnij Napisano 27 Października 2010 czarny, kusisz tymi fotkami jak cholera Zaczynam myśleć o wyjeździe, zwłaszcza, że Wa-wa <-> Sofia LOTem za 450 zł z nartami. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czarny1999 Napisano 27 Października 2010 Udostępnij Napisano 27 Października 2010 Up mam pytanie a jakie są temperatury w lutym w nocy w dzień? tak z tego co sie orietuje na wysokosci 930m npm na jakiej polozone jest Bansko w okresie grudzien/marzec temperatura w dzien wynosi srednio -5/+5 stC, noca raczej w przedziale -10/0 stC - na stokach odpowiednio zimniej. raz w grudniu w 2007mym chyba na dolnej stacji (sa monitory z kamerami na stoku, wiatrem, wilgotnoscia, temperatura) pokazywalo ze na Tudorce jest -17 st C Bansko ma najdluzszy okres jazdy w tamtej czesci Europy i zdazalo sie ze nawet do poczatku maja dawalo sie jezdzic. w zeszlym bylo to jakos od okolo 10ego grudnia do polowy kwietnia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czarny1999 Napisano 27 Października 2010 Udostępnij Napisano 27 Października 2010 czarny, kusisz tymi fotkami jak cholera Zaczynam myśleć o wyjeździe, zwłaszcza, że Wa-wa <-> Sofia LOTem za 450 zł z nartami. Pozdro kusze, kusze - sam sie nie moge doczekac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Janica Napisano 17 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2010 Trochę późno, ale dopiero teraz się dowiedziałem, a mianowicie LOT ma TYLKO DZISIAJ DO PÓŁNOCY promocję na loty do Sofii. W dwie strony za 329 zł ze wszystkim (narty też, jeśli mieszczą się w limicie wagowym). http://www.fly4free....zl-lot-oszalal/ to się nazywa szalona środa i wrzucają różne kierunki, czasem w lepszych cenach, czasem średniawo. Od 18 do 24 co tydzień. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajowy01 Napisano 19 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 19 Listopada 2010 Witam wybieram sie do Banska 11.12-18.12.2010 i boje sie troche o warunki sniegowe moze mi ktos powidziec cos na ten temat w tym terminie w poprzednich latach, nie jest za wczesnie?? a kolejna sprawa to czy ktos byl w tym hotelu i jak by go ocenil?? Orbilux Aparthotel Być to nie byłem, ale z ciekawości "grzebnąłem" za tym - może znasz, może nie: http://www.banskoski...sko&language=en Wygląda na to, że 11.12 otwarcie al niewykluczone, że już 1.12 (zależy od warunków) Jest też archiwum kadrów z kamerki, przewiń na dół, są daty i godziny: http://www.bulgarias...ecember&yr=2009 11.12 o godz. 12.00 nie wyglądało to źle http://www.bulgarias...&img=1260536400 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarda Napisano 19 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 19 Listopada 2010 Z Opola jedzie mocna ekipa, a właściwie leci (jakoś w połowie grudnia) na 7 dni (nie z forum). W cenie mają 7 noclegów, 6-dniowy skipas, pełne wyżywienie - 3 posiłki z napojami, transfery etc. Wszystko w jakimś nowym, mocno wypasionym hotelu niedaleko stoku. Koszt ... 1.500 pln brutto Jeśli przetrą na tyle korzystnie te "bałkańskie szlaki", to może okaże się, że patologiczne podróże busami i osobówkami, choć po części odejdą do lamusa. Chyba każdy by chciał - po pracy w piąteczek wsiąść do samolotu (czy to na Okęciu, Pyrzowicach, czy innych Balicach), aby po 1,5 - 2 h podróży móc się rozkoszować widokami ośnieżonych szczytów, a nie widokiem nudnej, np. kasztańskiej autobahny i perspektywą iluś jeszcze godzin męczarni ... Zdravim :-) ps Jak wrócą - dam znać, jak im tam poszło ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czarny1999 Napisano 19 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 19 Listopada 2010 Witam wybieram sie do Banska 11.12-18.12.2010 i boje sie troche o warunki sniegowe moze mi ktos powidziec cos na ten temat w tym terminie w poprzednich latach, nie jest za wczesnie?? a kolejna sprawa to czy ktos byl w tym hotelu i jak by go ocenil?? Orbilux Aparthotel z gory dziekuje hej, bylem w Bansko od zeszlego czwartku do poniedzialku na dorocznym spotkaniu wlasciceli apartmentow w moim kompleksie (11-15.listopada) i rozmawialem z miejscowymi. sezon startuje w tym roku 04.grudnia i spodziewaja sie dlugiej i mroznej zimy. nic tylko sie cieszyc. ps w gorach juz pare razy sypnelo wlasnie doczytalem na stronie ze oficjalnie startuja 11.12, wyciagi planuja odpalic 1.12 !! Użytkownik czarny1999 edytował ten post 19 listopad 2010 - 12:09 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czarny1999 Napisano 19 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 19 Listopada 2010 Ja już mam zarezerowany termin na 19.02-26.02,i w tym terminie raczej nie muszę się martwić o śnieg,jak tylko wróce dam swoją relacje z Banska. prawie zalapales sie na Puchar Swiata (26/27.02) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czarny1999 Napisano 20 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 20 Listopada 2010 tak jeszcze w temacie mojej wizyty w Bansko w zeszlym tygodniu to zmontowalem 2min filmik z pobytu, ktory mozna obejzec na Youtube: lecielem z podrecznym wiec nie moglem zabrac ze soba statywu co przeklada sie niestety na efekt koncowy. filmik zrobilem pod katem Belvederer Holiday Club gdzie znajduje sie moj apartament - ale film daje pewne wyobrazenie jak prezentuje sie Bansko i okolica (2ga czesc filmiku), co moze byc pomocne dla kogos, kto tam jeszcze nie byl. pozdrawiam serdecznie Michal Użytkownik czarny1999 edytował ten post 20 listopad 2010 - 14:00 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarda Napisano 20 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 20 Listopada 2010 ... i poważnym alpejskim ludkom. W dzisiejszej Wyborczej (wkładka Turystyka) jest oferta naszej Itaki na wyloty samolotem na nartki do Bułgarii (wraz ze skipasem) na 7 dni za ... 999 pln brutto !!!! Jeśli coś takiego pociągną, to ... można olewać drogowe mordęgi :-) -> http://www.itaka.pl/...garia/index.php Zdravim :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tadeusz T Napisano 20 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 20 Listopada 2010 tak jeszcze w temacie mojej wizyty w Bansko w zeszlym tygodniu to zmontowalem 2min filmik z pobytu, ktory mozna obejzec na Youtube: Nie można . Naraziłeś się firmie Sony... Chyba musisz skasować muzykę i wstawić film jeszcze raz... Pozdrawiam i czekam na film. Tadek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Iven Napisano 20 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 20 Listopada 2010 A co powiesz na to http://www.wytwornia...l/narty_buk.php za 480zł ????? Z racji tej ,że ostatnio bywałem na Ukrainie zainteresowałem się tym kierunkiem i jeśli wszystko w realu jest tak pięknie jak w necie , tooooo.......... Ps. skipass na tydzień 80 jurków, 52 km tras Użytkownik Iven edytował ten post 20 listopad 2010 - 14:46 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czarny1999 Napisano 20 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 20 Listopada 2010 Nie można . Naraziłeś się firmie Sony... Chyba musisz skasować muzykę i wstawić film jeszcze raz... Pozdrawiam i czekam na film. Tadek nie wyswietla sie Wam ? - u mnie caly czas dziala bez przeszkod... jak by nie smigalo to poprosze o info, pozdrawiam Michal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jark Napisano 20 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 20 Listopada 2010 ano, nadal nie działa ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czarny1999 Napisano 20 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 20 Listopada 2010 ano, nadal nie działa ... hej, wlasnie sie zorietowalem, ze Youtube zablokowalo go poza UK, gdzie go wrzucilem; dodam go jeszcze dzis na Vimeo i podlinkuje. sorka za zamieszanie Pozdrawiam Michal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czarny1999 Napisano 20 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 20 Listopada 2010 hej, wlasnie sie zorietowalem, ze Youtube zablokowalo go poza UK, gdzie go wrzucilem; dodam go jeszcze dzis na Vimeo i podlinkuje. sorka za zamieszanie Pozdrawiam Michal juz jest na Vimeo: http://www.vimeo.com/17027564 bylbym wdzieczny za za informacje czy mozna go obejrzec. pozdrawiam Michal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jan koval Napisano 20 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 20 Listopada 2010 tak jeszcze w temacie mojej wizyty w Bansko w zeszlym tygodniu to zmontowalem 2min filmik z pobytu, ktory mozna obejzec na Youtube: http://www.youtube.com/watch?v=FvEZAe-oHvU lecielem z podrecznym wiec nie moglem zabrac ze soba statywu co przeklada sie niestety na efekt koncowy. filmik zrobilem pod katem Belvederer Holiday Club gdzie znajduje sie moj apartament - ale film daje pewne wyobrazenie jak prezentuje sie Bansko i okolica (2ga czesc filmiku), co moze byc pomocne dla kogos, kto tam jeszcze nie byl. pozdrawiam serdecznie Michal michal - ladny film ale wnioskuje przeniesc to do dzialu komercyjnego - za bardzo traci reklama…… BTW czy masz tam time-sharing??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czarny1999 Napisano 20 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 20 Listopada 2010 filmik byl stricte nakrecony coby pokazac kompleks i apartament, dlatego pisalem ze Bansko (troche prawobrzezna czesc rzeki Glazne) widac dopiero w 2ej czesci jak i panoramki w gorach Pirin z 2h wypadu w gory. Na nakrecenie materialu mialem barzdo malo czasu i zero sprzetu (lecialem tylko z podrecznym na 3 dni = brak statywu itd) Film o Bansko (miasto, gory, jazda, zabawa) planuje nakrecic w czasie urlopu w Lutym - bedzie troche wiecej czasu. od Twojego pytania - nie, kupilem tam apartament na wlasnosc i kozystam z niego w trakcie swoich wypadow (tu bylem akurat na dorocznym spotkaniu wlascicieli), oraz wynajmuje touroperatorom (oraz osobom prywatnym, co poprostu sie bardziej oplaca obu stona, bo bioro nie dodaje swojej prowizji ) pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Janica Napisano 21 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 21 Listopada 2010 ... i poważnym alpejskim ludkom. W dzisiejszej Wyborczej (wkładka Turystyka) jest oferta naszej Itaki na wyloty samolotem na nartki do Bułgarii (wraz ze skipasem) na 7 dni za ... 999 pln brutto !!!! Jeśli coś takiego pociągną, to ... można olewać drogowe mordęgi :-) -> http://www.itaka.pl/...garia/index.php Zdravim :-) cena podskoczyłą 200zł, pewnie parę osób już kupiło, ale i tak 1000-1200zł za spanie, karnet, samolot i chyba transfer z Płowdiwu, to super cena jak na otwarcie sezonu Może w lutym też coś podobnego się trafi ps. trochę ściema z tą Itaką, bo piszą na głównej, że 999, a jak się już kliknie w ofertę, to pokazuje od 1199 no chyba, że ja źle patrzę Użytkownik Janica edytował ten post 21 listopad 2010 - 09:58 skleroza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarda Napisano 21 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 21 Listopada 2010 A co powiesz na to http://www.wytwornia...l/narty_buk.php za 480zł ????? Z racji tej ,że ostatnio bywałem na Ukrainie zainteresowałem się tym kierunkiem i jeśli wszystko w realu jest tak pięknie jak w necie , tooooo.......... Ps. skipass na tydzień 80 jurków, 52 km trasTam to pojedziemy ... latem, ale ... "bajkowo" panie kolego :-) I krzyżaków zabieramy również :-)) trochę ściema z tą Itaką, bo piszą na głównej, że 999, a jak się już kliknie w ofertę, to pokazuje od 1199 no chyba, że ja źle patrzęŚciemy nie ma żadnej, po prostu ofertki z typu last schodzą szybciutko z "tablicy ogłoszeń", zresztą kto jak nie Ty jest mistrzem w wynajdywaniu w necie tanich biletów, co ? ;-) Zdravim :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Janica Napisano 21 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 21 Listopada 2010 no tak, ale mogliby jednak na głównej też zmienić- tu 999, tam 1199. Jak znajdę znowu coś ciekawego, to na pewno się podzielę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarda Napisano 21 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 21 Listopada 2010 Te 999pln było podane pewnie bez odpłaty transferowej i lotniskowej Jeśli touroperator podaje info z ofertą - a tak jest w tym przypadku - opatrzoną klauzulą ceny kompletne, to nie sądzę, abyś miał rację ... Zdravim :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Janica Napisano 21 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 21 Listopada 2010 999 było za terminy grudniowe, ale już zeszły, tak jak mówiłeś. Natomiast 1299 za środek sezonu (np. 12-19.2.2011) z samolotem z Katowic brzmi super Powodzenia w chwytaniu ofert Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bubol.T Napisano 21 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 21 Listopada 2010 A jesteście pewni,że ta cena obejmuje też skipass ?? bo nie mogę się tego doczytać na stronie Itaki,jakoś nie mogę w to uwierzyć przelot nocleg i jeszcze skipas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi