Skipper Kiper Napisano 16 Marca 2023 Udostępnij Napisano 16 Marca 2023 Na flightradarze dziś znalazłem. Prywatne loty w trzy doliny? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skipper Kiper Napisano 16 Marca 2023 Autor Udostępnij Napisano 16 Marca 2023 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tata Asi Napisano 17 Marca 2023 Udostępnij Napisano 17 Marca 2023 Na snowtrex za niecałe 500 zł od osoby za tydzień był pobyt w 6cio osobowym 32 metrowym "apartamencie" wraz ze skipassem. Widocznie ktoś skorzystał z promocji i poleciał na narty. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 17 Marca 2023 Udostępnij Napisano 17 Marca 2023 2 godziny temu, Tata Asi napisał: Na snowtrex za niecałe 500 zł od osoby za tydzień był pobyt w 6cio osobowym 32 metrowym "apartamencie" wraz ze skipassem. a jaka destynacja ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dana1953 Napisano 5 Października Udostępnij Napisano 5 Października W dniu 17.03.2023 o 09:17, Jan napisał: a jaka destynacja ? generalnie SnowTrex proponuje wiele miejsc i ma ten feler, ze nie wozi... Trzeba to sobie samemu zorganizować, wiec pozornie tanio, ale jednak nie... Idem Snowee... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 5 Października Udostępnij Napisano 5 Października 3 godziny temu, Dana1953 napisał: generalnie SnowTrex proponuje wiele miejsc i ma ten feler, ze nie wozi... Trzeba to sobie samemu zorganizować, wiec pozornie tanio, ale jednak nie... Idem Snowee... Wizz lata z Warszawy do Grenoble Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dana1953 Napisano 6 Października Udostępnij Napisano 6 Października (edytowane) 16 godzin temu, Jan napisał: Wizz lata z Warszawy do Grenoble ok, ale potem i tak musisz sobie załatwić transfer - autobusy nie wszędzie dojeżdżają, nie do kazdej stacji... W zeszłym sezonie na fb człowiek szukał transferu do jakiejś stacyjki - naszukałam się i nic nie znalazłam. Nie pomogłam. No i kicha... A z lotniska do takiego ValTho na przykład masz 190 km jeszcze do przejechania. I to jest blisko bo Val d'Isère dużo dalej... Juz nie mowie o stresie w powrotnej drodze, kiedy drogi zapchane samochodami... No i nie wszyscy mieszkają w Warszawie... 😄 Plus cały dzień z targaniem bagażu na lotnisko, do odprawy, na lotnisku po wylądowaniu, do autobusu, z przystanku do rezydencji... Edytowane 6 Października przez Dana1953 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 6 Października Udostępnij Napisano 6 Października 32 minuty temu, Dana1953 napisał: ok, ale potem i tak musisz sobie załatwić transfer - autobusy nie wszędzie dojeżdżają, nie do kazdej stacji... W zeszłym sezonie na fb człowiek szukał transferu do jakiejś stacyjki - naszukałam się i nic nie znalazłam. Nie pomogłam. No i kicha... A z lotniska do takiego ValTho na przykład masz 190 km jeszcze do przejechania. I to jest blisko bo Val d'Isère dużo dalej... Juz nie mowie o stresie w powrotnej drodze, kiedy drogi zapchane samochodami... No i nie wszyscy mieszkają w Warszawie... 😄 Plus cały dzień z targaniem bagażu na lotnisko, do odprawy, na lotnisku po wylądowaniu, do autobusu, z przystanku do rezydencji... Cześć He he ale zawsze możesz opowiadać, że Ty to latasz na narty wyłącznie samolotem - wiesz o co chodzi... 😉 Pozdrowienia 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcos73 Napisano 6 Października Udostępnij Napisano 6 Października Cze Latanie na narty, szczególnie do odległych zakątków jest wygodne. Mój kumpel tak lata, ale …. w formie zorganizowanej. Sprzęt i rzeczy jadą dzień wcześniej na miejsce busem. Oni solo samolotem, a póżniej mają zorganizowany transfer do ośrodka. Powrót analogicznie. Teraz wraca z quadów z Grecji. Zasada identyczna jak powyżej. Na miejsce cały kram, quady też wiezie tir, oni tylko podręczny bagaż i na miejsce samolotem. Jest to wygodne i w sumie nie wychodzi to aż tak drogo. Ale MUSI być to forma zorganizowana dla większej grupy. pozdro 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 6 Października Udostępnij Napisano 6 Października 49 minut temu, Marcos73 napisał: Jest to wygodne i w sumie nie wychodzi to aż tak drogo. Ale MUSI być to forma zorganizowana dla większej grupy. ciekawa oferta tego biura https://www.infoski.pl/ wprawdzie nie korzystałem ale spotykałem uczestników we Francji i Andorze i wszyscy pozytywnie się wypowiadali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 6 Października Udostępnij Napisano 6 Października 2 godziny temu, Marcos73 napisał: Cze Latanie na narty, szczególnie do odległych zakątków jest wygodne. Mój kumpel tak lata, ale …. w formie zorganizowanej. Sprzęt i rzeczy jadą dzień wcześniej na miejsce busem. Oni solo samolotem, a póżniej mają zorganizowany transfer do ośrodka. Powrót analogicznie. Teraz wraca z quadów z Grecji. Zasada identyczna jak powyżej. Na miejsce cały kram, quady też wiezie tir, oni tylko podręczny bagaż i na miejsce samolotem. Jest to wygodne i w sumie nie wychodzi to aż tak drogo. Ale MUSI być to forma zorganizowana dla większej grupy. pozdro Cześć Zgadza się. Dobra logistyka to podstawa. Znam to z kajaków, których wypożyczenie za granicą jest np. w takiej Chorwacji, jakimś kosmosem - lepiej kupić u nas przetransportować i sprzedać po imprezie na miejscu. Pozdrowienia 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcos73 Napisano 6 Października Udostępnij Napisano 6 Października Cze On jeździ z tego „biura”. Bilety lotnicze we własnym zakresie załatwiają. To oferta z zeszłego sezonu, ale w tym sezonie jest identyczna. Info dostają odpowiednio wcześnie, żeby opanować bilety. Wychodzi drożej, jak się jedzie grupą znajomych samochodem, ale komfort podróży i czas nieporównywalny. Ale to 1500-1700km w jedną stronę. Wszystko zależy od ceny biletów lotniczych. Ale sprawdziłem na ich stronie i proponują wizzair, cena 600 za osobę w dwie strony. Cena w ofercie obejmuje karnet, nocleg i transfer. Jest to jakaś alternatywa. Kolega od wielu lat z nimi jeździ, ale raz, góra dwa w sezonie i to wszystko. Ja szukam takich ofert aby kosztem komfortu pojechać za łączną kwotę, 3 a nawet 4 razy w Alpy. Niekoniecznie francuskie. Ale może jak zbierze się ekipa, to się wybiorę. Oferty na start sezonu są we Francji nieprzyzwoicie …. tanie. Na Snowtrex są oferty za tyg pobyt z karnetem w okolicach 1000-1200 PLN/osobę. pozdro 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 6 Października Udostępnij Napisano 6 Października (edytowane) Orelle to takie troche zadupie może tu jeszcze mają miejsca https://www.szabirski.com/ Edytowane 6 Października przez Jan 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcos73 Napisano 7 Października Udostępnij Napisano 7 Października 15 godzin temu, Jan napisał: Orelle to takie troche zadupie może tu jeszcze mają miejsca https://www.szabirski.com/ Cze Nie wiem czy zadupie czy nie - da się dostać do głównego ośrodka - to najważniejsze. Głównie chodzi o transport na miejsce i finalny koszt imprezy. Jazda autokarem mnie nie interesuje, nie jest bardziej komfortowa niż wygodną osobówką. Czas dojazdu jest dłuższy. Samolot znacznie skraca podróż. Kwestia kosztów - czy warto trochę dopłacić - aby znacznie skrócić czas dojazdu. Jeśli dopłata wyjdzie + 100% do wyjazdu zorganizowanego we własnym zakresie - dla mnie mija się to z sensem. Wolę dwa budżetowe wyjazdy w cenie jednego z pompą. pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skipper Kiper Napisano 7 Października Autor Udostępnij Napisano 7 Października 43 minuty temu, Marcos73 napisał: Nie wiem czy zadupie czy nie - da się dostać do głównego ośrodka - to najważniejsze. Da się dostać do VTh, ale kosztem około godziny jazdy, i godziny z powrotem, w tym 20 minut gondolka końcowa do Orelle, bez alternatywy trasą. Biorąc pod uwagę krótki dzień w grudniu, trochę słabo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 7 Października Udostępnij Napisano 7 Października 12 minut temu, Skipper Kiper napisał: Biorąc pod uwagę krótki dzień w grudniu, jeśli nie pozmieniali godzin działania gondolki to pamiętam że ostatni zjazd był o 17 a jak było dużo ludzi to zwozili tak długo aż wszystkich zwieźli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcos73 Napisano 7 Października Udostępnij Napisano 7 Października 4 minuty temu, Skipper Kiper napisał: Da się dostać do VTh, ale kosztem około godziny jazdy, i godziny z powrotem, w tym 20 minut gondolka końcowa do Orelle, bez alternatywy trasą. Biorąc pod uwagę krótki dzień w grudniu, trochę słabo. Cze Widziałem tylko mapkę, wynika z niej, że faktycznie dojazd 2-ma gondolkami na szczyt - początek VTh. Czy jest to problematyczne - nie wiem. Prawdopodobnie masz rację, ale dla mnie to nie jest przeszkoda, bo nie mam natury zwiedzacza. Jak sie tylko dostanę do VTh - mnie to wystarczy. Next time przyjadę na inne zadupie po przeciwnej stronie 😉 pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 7 Października Udostępnij Napisano 7 Października 24 minuty temu, Marcos73 napisał: dojazd 2-ma gondolkami na szczyt - początek VTh. Czy jest to problematyczne - nie wiem. absolutnie nie jest, 2,3 kilometrowy wyjazd w pionie trwa krócej niż na Kasprowy już po 1 odcinku (12 minut) na Plan Bouchet jest pięknie, masz do wyboru 2 długie szybkie krzesła i gondolkę ( 6 minut) na 3200 Cime Caron no i raj narciarski jak okiem sięgnąć 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Victor Napisano 7 Października Udostępnij Napisano 7 Października 37 minut temu, Marcos73 napisał: dla mnie to nie jest przeszkoda, bo nie mam natury zwiedzacza. Cześć Marek,VTh to idealny ośrodek na tygodniowy wyjazd większość to czerwone piękne trasy i taka osoba jak Ty nudzić się nie będzie-bankowo ! Zawsze można dzionek dokupić na turystykę obok. Cały ON 3 Dolin to 600km nie do ogarnięcia przez tydzień chyba,że metodą Jana wyjazd na 14 dni. Byłem póki co raz 5 dni i totalny niedosyt . Pierwszy i ostatni VT,trzy dzionki turystyka zjazdowa i całego ON nie zwiedziłem bo dnia brakuje i trzeba wracać ale były trasy do których chciałem wrócić i lipa . Taki ośrodek trzeba dzielić najlepiej na 2/3 wyjazdy tygodniowe żeby go dobrze poznać. Tignes i Vd’I masz dwa razy mniejszy 300 km i zacznij od niego w wypadzie tygodniowym do FR 😉 a jak będziesz jechał daj znać jadę i Ja 🤣 pozdro 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 7 Października Udostępnij Napisano 7 Października @Marcos73 jedziesz na tą imprezę z linka ? https://www.facebook.com/BiznesTurystyka/posts/️przeżyj-niezapomniany-wyjazd-narciarski-do-orelle-we-francji-ciesz-się-doskonał/874671078015168/ jeśli faktycznie oni lecą do BERGAMO to na transfer autobusem należy doliczyć co najmniej 5 godzin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcos73 Napisano 7 Października Udostępnij Napisano 7 Października 7 minut temu, Jan napisał: @Marcos73 jedziesz na tą imprezę z linka ? https://www.facebook.com/BiznesTurystyka/posts/️przeżyj-niezapomniany-wyjazd-narciarski-do-orelle-we-francji-ciesz-się-doskonał/874671078015168/ jeśli faktycznie oni lecą do BERGAMO to na transfer autobusem należy doliczyć co najmniej 5 godzin Nie - ale kolega lata - lecą do Lyon-u (tak wskazuje organizator i taki bilet sprawdzałem) - czyli jakieś 240km transferu autokarem. pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcos73 Napisano 7 Października Udostępnij Napisano 7 Października 20 minut temu, Victor napisał: Cześć Marek,VTh to idealny ośrodek na tygodniowy wyjazd większość to czerwone piękne trasy i taka osoba jak Ty nudzić się nie będzie-bankowo ! Zawsze można dzionek dokupić na turystykę obok. Cały ON 3 Dolin to 600km nie do ogarnięcia przez tydzień chyba,że metodą Jana wyjazd na 14 dni. Byłem póki co raz 5 dni i totalny niedosyt . Pierwszy i ostatni VT,trzy dzionki turystyka zjazdowa i całego ON nie zwiedziłem bo dnia brakuje i trzeba wracać ale były trasy do których chciałem wrócić i lipa . Taki ośrodek trzeba dzielić najlepiej na 2/3 wyjazdy tygodniowe żeby go dobrze poznać. Tignes i Vd’I masz dwa razy mniejszy 300 km i zacznij od niego w wypadzie tygodniowym do FR 😉 a jak będziesz jechał daj znać jadę i Ja 🤣 pozdro Cze Myślę, że taka akcja to na przyszły sezon na start, albo na wiosnę tego sezonu. Ty i tak dolecisz/dojedziesz we własnym zakresie. Kwestia wyszukania oferty freeski oraz zebrania ekipy i ustalenie terminu. Teraz były bardzo fajne i tanie oferty we Francji, w różnych rejonach. Generalnie to ja nie jestem typem zwiedzacza, a w tak dużym ośrodku, to raczej trudno w tyg. wypadzie wszystko objechać. Przy moim podejściu - to słabo to widzę. Ja jadę na narty dla przyjemności - gonitwę mam w pracy. Jak mi się jakaś trasa spodoba, to po kiego grzyba mam pędzić i szukać innej? Zjadę nią jeszcze raz a może i pińć, jak będę miał ochotę. Przecież nikt nie zburzy ośrodka, w następnym sezonie się dalsze rejony pozna. pozdro 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcos73 Napisano 7 Października Udostępnij Napisano 7 Października 53 minuty temu, Jan napisał: absolutnie nie jest, 2,3 kilometrowy wyjazd w pionie trwa krócej niż na Kasprowy już po 1 odcinku (12 minut) na Plan Bouchet jest pięknie, masz do wyboru 2 długie szybkie krzesła i gondolkę ( 6 minut) na 3200 Cime Caron no i raj narciarski jak okiem sięgnąć Thx - na Ciebie zawsze można liczyć. Byłeś w bardzo wielu ośrodkach - to fakt. Dla tej wiedzy jestem w stanie sztucznie utrzymywać Cie przy życiu - jak coś. pozdro 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lexi Napisano 7 Października Udostępnij Napisano 7 Października (edytowane) 3 godziny temu, Victor napisał: Marek,VTh to idealny ośrodek na tygodniowy wyjazd większość to czerwone piękne trasy i taka osoba jak Ty nudzić się nie będzie-bankowo ! Zawsze można dzionek dokupić na turystykę obok. Widzę że Marek już napisał to co miałem napisać .. ale po kolei - jeśli jesteś zwiedzaczem (a Ty jesteś) to 600km to ogrom.. jeśli jesteś @Marcos73 to koszmarny ogrom bo ..znając Marka, jemu (mnie podobnie) zależy nie na tym żeby zjechać ale żeby "fajnie" zjechać a fajnie nie zjedziesz na trasie którą jedziesz pierwszy raz ....czyli z 600km robi sie 1000 albo jeszcze więcej ....no i zostaje niedosyt że może za winklem jest jeszcze jakiś fajniejszy kawałek - po co sobie robić problemy. Edytowane 7 Października przez Lexi 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcos73 Napisano 7 Października Udostępnij Napisano 7 Października 30 minut temu, Lexi napisał: Widzę że Marek już napisał to co miałem napisać .. ale po kolei - jeśli jesteś zwiedzaczem (a Ty jesteś) to 600km to ogrom.. jeśli jesteś @Marcos73 to koszmarny ogrom bo ..zająć Marka jemu (mnie podobnie) zależy nie na tym żeby zjechać ale żeby "fajnie" zjechać a fajnie nie zjedziesz na trasie którą jedziesz pierwszy raz ....czyli z 600km robi sie 1000 albo jeszcze więcej ....no i zostaje niedosyt że może za winklem jest jeszcze jakiś fajniejszy kawałek - po co sobie robić problemy. Dokładnie tak jak napisałeś, jeśli jadę w towarzystwie - to ośrodek jest tylko dodatkiem. Przecież nie tłuczemy Rusina - bo jest taki zajebisty 😉. Trzeba się spotkać, pogadać, zjazdy są na rozgrzewkę, bo na kanapie można czasami zamarznąć. Ja mało ośrodków zwiedziłem, bo nie czuję takiej potrzeby. Przy naszych popierdółkach to i tak każdy alpejski jest duży. 600km tras to jakiś kosmos. Taki ośrodek to przynajmniej dla mnie na parę ładnych sezonów. W Nassfeld byłem chyba z 9 razy, a to przy tym mizeria (tylko 170km tras). Dopiero niedawno objechałem cały, bo mnie kumpel wyciągnął. Na zasadzie, że przejechaliśmy wszystkie trasy, a i tak nie udało się nam w 1 dzień. Bo jak była fajna - to min 2x trzeba było zjechać. Lubię ośrodki, które znam, bo łatwo się w nich przemieszczam i jeżdzę po trasach które lubię, są ciekawe w mojej opinii, raczej mało uczęszczane - głównie dlatego, że infrastruktura nie rozpieszcza. pozdro 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi