Areczek79 Napisano 12 Marca 2023 Udostępnij Napisano 12 Marca 2023 Witam co powiecie panowie o Head Worldcup Rebels islr 165, można je obecnie w dobrej cenie kupić , dodam że od 5-6 lat jeżdżę na supershape i.magnum 170 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubis Napisano 13 Marca 2023 Udostępnij Napisano 13 Marca 2023 Masz film z jazdą? Postaramy się powiedzieć czy Tobie zrobi różnicę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Areczek79 Napisano 13 Marca 2023 Autor Udostępnij Napisano 13 Marca 2023 Niestety filmu nie mam ale jazda na krawędzi to jest to co lubię . Pytanie czy te Islr to duży progres w stosunku do Magnumów czy nie? Pytam bo tych rodzajów nart sl jest multum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubis Napisano 13 Marca 2023 Udostępnij Napisano 13 Marca 2023 Zapewne wielkiej różnicy nie będzie. Warto jednak odnotować: - mniejszy promień - węższa pod butem - camber bez rockera. Wg mnie różnicę zauważyłbyś do i.SL, ale do i.SLR już nie jestem pewien, bardziej zależy to od warunków na trasie i twojego objeżdżenia. A jednego nie przewidzimy, drugiego nie znamy. A jest taniej, bo to starszy model i drugi w katalogu. Pierwszy byłby pewnie z tysiaka droższy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Areczek79 Napisano 13 Marca 2023 Autor Udostępnij Napisano 13 Marca 2023 No dokładnie cenowo jest 1tyś.różnicy , cena islr 1400zł dlatego się tak zacząłem zastanawiać ale trochę mnie ostudziłeś. Wiem że lepiej by było pierw przetestować i samemu określić ale na to czasu nie mam zabardzo, co do objeżdżenia to lubię prędkość i głębokie łuki więc chyba jest dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubis Napisano 13 Marca 2023 Udostępnij Napisano 13 Marca 2023 17 minut temu, Areczek79 napisał: No dokładnie cenowo jest 1tyś.różnicy , cena islr 1400zł dlatego się tak zacząłem zastanawiać ale trochę mnie ostudziłeś. Wiem że lepiej by było pierw przetestować i samemu określić ale na to czasu nie mam zabardzo, co do objeżdżenia to lubię prędkość i głębokie łuki więc chyba jest dobrze Slalomka da ci szybkie łuki, ale nie da prędkości narty hybrydowej a tym bardziej GSa w długich łukach. Musisz się zastanowić jak lubisz jeździć, a potem dobierać nartę. Im dynamiczniej jeździsz, tym twardsza powinna być narta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Areczek79 Napisano 13 Marca 2023 Autor Udostępnij Napisano 13 Marca 2023 To mnie skutecznie ostudziłeś , byłem pewien że dzisiaj pojadę i je kupuję ale masz rację jeżeli to ma być podobna sprawa tylko bardziej na slalomkę nastawiona to odpuszczę . Kurcze a coś twardszego od magnum ale dalej w tym klimacie hybrydowym możesz podsunąć ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubis Napisano 13 Marca 2023 Udostępnij Napisano 13 Marca 2023 Jest ich wiele, n.p. Fischer RC4 WC CT. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Areczek79 Napisano 13 Marca 2023 Autor Udostępnij Napisano 13 Marca 2023 Bardzo dziękuję za poradę, dobrze porozmawiać z kimś bardziej doświadczonym w temacie bo jak widać można się uchronić przed niepotrzebnymi wydatkami . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi