brachol Napisano 16 Marca 2023 Udostępnij Napisano 16 Marca 2023 43 minuty temu, Jan napisał: Oświadczenia majątkowego i dochodów z ostatnich 5 lat Mówisz, że to najlepszy sposób? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marxx74x Napisano 16 Marca 2023 Udostępnij Napisano 16 Marca 2023 2 godziny temu, KrzysiekK napisał: I zjazdy zapoznawcze w różnych ośrodkach narciarskich. Zjazd w trakcie czy po jeździe ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chertan Napisano 16 Marca 2023 Udostępnij Napisano 16 Marca 2023 3 godziny temu, Jan napisał: Oświadczenia majątkowego i dochodów z ostatnich 5 lat Bardziej myślałem że długości.... narty i buta, żeby się można było wymieniać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomkly Napisano 16 Marca 2023 Udostępnij Napisano 16 Marca 2023 (edytowane) Narty muszą być koniecznie czerwone. Takie najlepiej jeżdżą. 😀 Edytowane 16 Marca 2023 przez tomkly Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcos73 Napisano 20 Marca 2023 Udostępnij Napisano 20 Marca 2023 W dniu 16.03.2023 o 13:57, tomkly napisał: Narty muszą być koniecznie czerwone. Takie najlepiej jeżdżą. 😀 No widzisz - żart Ci się nie udał. Po weekendzie już chyba nieaktualny, coś się w sobotę tych czerwonych nachwalił 😉, do dzisiaj to słyszę z tyłu głowy. pozdrawiam 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomkly Napisano 20 Marca 2023 Udostępnij Napisano 20 Marca 2023 3 godziny temu, Marcos73 napisał: No widzisz - żart Ci się nie udał. Po weekendzie już chyba nieaktualny, coś się w sobotę tych czerwonych nachwalił 😉, do dzisiaj to słyszę z tyłu głowy. pozdrawiam Po weekendzie zdecydowanie zmieniłem zdanie. Dla kobiet (a może i nie tylko) najlepsze białe z szyną D2. 🙃 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moruniek Napisano 20 Marca 2023 Udostępnij Napisano 20 Marca 2023 W dniu 10.03.2023 o 22:28, Edytka8955 napisał: Zazdroszczę że ktoś sobie może tak pozwolić 🙂 ja już kombinuje jak za rok 2 razy się wyrwać ale mąż krzyczy że tyle wydaliśmy w tym roku. Ale zamierzam kupić karnety w październiku ponoć za połowę kasy bywają. Majka super ze udało Ci się kupić nartki patrzę właśnie ze 158 to i na mnie byłby odpowiednie. I 1100 to nie 2000 bo ja też szukam ale nie kupiłam jeszcze bo mimo tego że uświadomiono mnie w wielu kwestiach to mam wątpliwość czy taki zakup na kilka sezonów a potem Sprzedaz i dopiero kupno docelowej narty nie było by lepszym pomysłem. I mam podobne odczucia fajnie mieć swój sprzet Raz inwestujesz i później omijasz wypożyczalnie. Dopiero jak kupiłam sobie buty odkryłam dlaczego w tych z wypożyczalni wszystko mnie uwierało i odgniatalo więc buty to obowiązkowy zakup pomijając walory higieniczne Szukajcie promocji i okazji. Są ośrodki narciarskie drogie i tanie. Można jeździć, tu i tu. Czytając forum zawsze ktoś coś wrzuci. Mnie w tym sezonie dzień na nartach kosztował 46 zł (z termami w cenie), bez tłumu ludzi. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 21 Marca 2023 Udostępnij Napisano 21 Marca 2023 10 godzin temu, moruniek napisał: Mnie w tym sezonie dzień na nartach kosztował 46 zł (z termami w cenie), bez tłumu ludzi. z noclegami i dojazdem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lexi Napisano 21 Marca 2023 Udostępnij Napisano 21 Marca 2023 9 minut temu, Jan napisał: z noclegami i dojazdem ? ...taaa..i jeszcze na kwaterze "lala" tańczyła na rurce - jak mawiał mój znajomy "oll exkluzif" 1 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 21 Marca 2023 Udostępnij Napisano 21 Marca 2023 (edytowane) 10 godzin temu, moruniek napisał: Szukajcie promocji i okazji. Są ośrodki narciarskie drogie i tanie. Można jeździć, tu i tu. Czytając forum zawsze ktoś coś wrzuci. Mnie w tym sezonie dzień na nartach kosztował 46 zł (z termami w cenie), bez tłumu ludzi. Jak zwykle zakup hurtowy jest tańszy.... potem pozostaje jeszcze tak zorganizować życie by ilością dni doprowadzić do tej ceny.... ;-)) Mój dzień to ok 65 zł Wisła i 80 Szczyrk... ( ceny karnetow)- jeść w domu też trzeba a mieszkać mam tam gdzie. Oczywiście kwoty nie obejmują dziesiątków kosztów, które nie są bezpośrednio i wyłącznie związane z konkretnym dniem na nartach lub należałoby by je rozłożyć na na kilka/kilkadziesiąt wyjazdów. Myślę że podnioslyby koszt powyższy min kilkukrotnie. Wtedy już bliżej do 6 dni we Włoszech po 500 zł dziennie...... Edytowane 21 Marca 2023 przez mig 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moruniek Napisano 21 Marca 2023 Udostępnij Napisano 21 Marca 2023 14 godzin temu, Jan napisał: z noclegami i dojazdem ? Bez noclegów i dojazdu, za to z córką w cenie. Tam gdzie jeździłem, dzieci do lat 10 gratis. Nie jeździła jednak całych 20 dni, a jedynie 12 (14 była na basenach). Apartament w Chochołowie (wysoki standard) na 14 noclegów, 80 m/2, dwie łazienki, narciarnia, 2 sypialnie, kuchnia, salon to koszt 3000 zł (oczywiście można drożej). Dojazd rzecz indywidualna, jedni płacą więcej, inni mnie, jeszcze inni mają służbowe auta. 13 godzin temu, Lexi napisał: ...taaa..i jeszcze na kwaterze "lala" tańczyła na rurce - jak mawiał mój znajomy "oll exkluzif" Wiesz gdzie jeździłem, tylko jak Ty przyjeżdżasz na stok, to się tłumy zwiadują i jadą Ciebie podziwiać 😉. 13 godzin temu, mig napisał: Jak zwykle zakup hurtowy jest tańszy.... potem pozostaje jeszcze tak zorganizować życie by ilością dni doprowadzić do tej ceny.... ;-)) Mój dzień to ok 65 zł Wisła i 80 Szczyrk... ( ceny karnetow)- jeść w domu też trzeba a mieszkać mam tam gdzie. Oczywiście kwoty nie obejmują dziesiątków kosztów, które nie są bezpośrednio i wyłącznie związane z konkretnym dniem na nartach lub należałoby by je rozłożyć na na kilka/kilkadziesiąt wyjazdów. Myślę że podnioslyby koszt powyższy min kilkukrotnie. Wtedy już bliżej do 6 dni we Włoszech po 500 zł dziennie...... Tu pełna zgoda, w Polsce nie jeździłem w tym sezonie ani jednego dnia, no dobra kłamię 😉 (1 był koło mego domu, za to zupełnie bezpłatnie). 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star Napisano 22 Marca 2023 Udostępnij Napisano 22 Marca 2023 16 godzin temu, Jan napisał: z noclegami i dojazdem ? Choroba, myślałem, ze na skiturach jest tanio. Cena noclegu zerowa niby, ale dojazd to jednak circa 15x7 znaczy będzie stówka. Tanio nie jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 22 Marca 2023 Udostępnij Napisano 22 Marca 2023 W dniu 21.03.2023 o 09:02, mig napisał: Wtedy już bliżej do 6 dni we Włoszech po 500 zł dziennie... wszystko zależy też od tego ile kilometrów zjazdu zrobisz dziennie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 22 Marca 2023 Udostępnij Napisano 22 Marca 2023 Godzinę temu, Jan napisał: wszystko zależy też od tego ile kilometrów zjazdu zrobisz dziennie Od tego zależy wyłącznie stan nóg na drugi dzień. Na cenę karnetu dziennego nie ma to żadnego wplywu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi