Mitek Napisano 9 Marca 2023 Udostępnij Napisano 9 Marca 2023 36 minut temu, Jan napisał: nie ma sarkazmu, zobacz na moim zdjęciu z dzisiejszego nartowania - obok leżą moje zielone też Völkl Oooo a myślałem, że te czarne to Twoje - byłby dobry wybór. Pozdro 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 9 Marca 2023 Udostępnij Napisano 9 Marca 2023 Godzinę temu, Majka1515 napisał: Mam jeszcze pytanie mówiłaś żeby szukać podobne parametry z ciekawości zobaczylam parametry nart z innego wątku Narty Fischer RC ONE LITE 72 SLR mają zbliżone parametry i też drewniany rdzeń a byly określone jako pieniądze wyrzucone w błoto? Cześć Majko Droga, prawda jest taka, że jak jesteś choć trochę dociekliwa znajdziesz pewnie z 50 par nart o identycznych parametrach co do, których są bardzo sprzeczne opinie. Prawda jest taka, że tych nart jest tak mniej więcej o 95% za dużo - w sensie wyboru - bo... takie są oczekiwania rynku. Ludzie chcą wybierać poczuć się dowartościowani jako jednostki, poczuć, że jest narta zrobiona praktycznie dla nich. Realnie to bzdura na resorach ale i mistrzostwo działów marketingu firm produkujących narty. Nie przejmuj się detalami tylko cisz się tym, że kupiłaś całkiem fajne narty i skup się na czerpaniu z tego faktu satysfakcji jak i planuj sobie powoli swoje działania aby stawać się coraz lepszą narciarką. A to czy masz pod butem 70 czy 79 czy masz na sobie wełniany sweter czy kurteczkę 20000/20000 jest absolutnie nieważne tak naprawdę. Pozdro 2 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Majka1515 Napisano 9 Marca 2023 Autor Udostępnij Napisano 9 Marca 2023 Godzinę temu, star napisał: Gorszy ten rdzeń i tyle, narty tez... Dzięki myślałam że drewno to drewno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marxx74x Napisano 9 Marca 2023 Udostępnij Napisano 9 Marca 2023 Cudnie dajecie się wkręcić 🙂 @majka1515 - jedź i nie myśl o tym co pod nogą. Skrajności nie dla Ciebie a niuansów środka nie ogarniesz. M. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 9 Marca 2023 Udostępnij Napisano 9 Marca 2023 Cześć Niestety drewno króluje na stokach... Pozdro 1 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star Napisano 10 Marca 2023 Udostępnij Napisano 10 Marca 2023 (edytowane) 8 godzin temu, Majka1515 napisał: Dzięki myślałam że drewno to drewno Moj tata stolarz twierdził inaczej. Topola służy głównie do noszenia na plecach. https://www.bordeski.com w Soelden przygodnie napotkany, jesion, choć i buk... Edytowane 10 Marca 2023 przez star Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubis Napisano 10 Marca 2023 Udostępnij Napisano 10 Marca 2023 9 godzin temu, Majka1515 napisał: Dzięki myślałam że drewno to drewno A lepsza podłoga dębowa czy sosnowa? Ja czekam na narty bambusowe, będą jeszcze tańsze i będą rosnąć wraz z użytkownikiem 😉 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star Napisano 10 Marca 2023 Udostępnij Napisano 10 Marca 2023 (edytowane) 42 minuty temu, Kubis napisał: A lepsza podłoga dębowa czy sosnowa? Ja czekam na narty bambusowe, będą jeszcze tańsze i będą rosnąć wraz z użytkownikiem 😉 Nie czekaj tylko kupuj, będziesz jeździł jak na zdjęciu... https://www.pfdskis.com/materials-construction ps Mitek i Marxx napisali już całą prawdę reszta to didaskalia Majka nie zawracaj sobie tym głowy Edytowane 10 Marca 2023 przez star 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubis Napisano 10 Marca 2023 Udostępnij Napisano 10 Marca 2023 5 minut temu, star napisał: Nie czekaj tylko kupuj, będziesz jeździł jak na zdjęciu... https://www.pfdskis.com/materials-construction ps Mitek i Marxx napisali już całą prawdę reszta to didaskalia Majka nie zawracaj sobie tym głowy 1250 funtów za parę. To musiał być bambus hodowany i doglądamy przez Elżbietę II 😉 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star Napisano 10 Marca 2023 Udostępnij Napisano 10 Marca 2023 1 minutę temu, Kubis napisał: 1250 funtów za parę. To musiał być bambus hodowany i doglądamy przez Elżbietę II 😉 To może woda wyjdzie ci taniej https://www.ceneo.pl/38599338 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 10 Marca 2023 Udostępnij Napisano 10 Marca 2023 15 godzin temu, Mitek napisał: Oooo a myślałem, że te czarne to Twoje - byłby dobry wybór. Pozdro Oczywiście jak najbardziej masz rację, dla mnie każda narta to dobry wybór. W tym sezonie już 40 dni na nartach i kilkanaście przetestowanych modeli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Edytka8955 Napisano 10 Marca 2023 Udostępnij Napisano 10 Marca 2023 8 godzin temu, Jan napisał: Oczywiście jak najbardziej masz rację, dla mnie każda narta to dobry wybór. W tym sezonie już 40 dni na nartach i kilkanaście przetestowanych modeli. Zazdroszczę że ktoś sobie może tak pozwolić 🙂 ja już kombinuje jak za rok 2 razy się wyrwać ale mąż krzyczy że tyle wydaliśmy w tym roku. Ale zamierzam kupić karnety w październiku ponoć za połowę kasy bywają. Majka super ze udało Ci się kupić nartki patrzę właśnie ze 158 to i na mnie byłby odpowiednie. I 1100 to nie 2000 bo ja też szukam ale nie kupiłam jeszcze bo mimo tego że uświadomiono mnie w wielu kwestiach to mam wątpliwość czy taki zakup na kilka sezonów a potem Sprzedaz i dopiero kupno docelowej narty nie było by lepszym pomysłem. I mam podobne odczucia fajnie mieć swój sprzet Raz inwestujesz i później omijasz wypożyczalnie. Dopiero jak kupiłam sobie buty odkryłam dlaczego w tych z wypożyczalni wszystko mnie uwierało i odgniatalo więc buty to obowiązkowy zakup pomijając walory higieniczne 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Edytka8955 Napisano 10 Marca 2023 Udostępnij Napisano 10 Marca 2023 Teraz, Edytka8955 napisał: Zazdroszczę że ktoś sobie może tak pozwolić 🙂 ja już kombinuje jak za rok 2 razy się wyrwać ale mąż krzyczy że tyle wydaliśmy w tym roku. Ale zamierzam kupić karnety w październiku ponoć za połowę kasy bywają. Majka super ze udało Ci się kupić nartki patrzę właśnie ze 158 to i na mnie byłby odpowiednie. I 1100 to nie 2000 bo ja też szukam ale nie kupiłam jeszcze bo mimo tego że uświadomiono mnie w wielu kwestiach to mam wątpliwość czy taki zakup na kilka sezonów a potem Sprzedaz i dopiero kupno docelowej narty nie było by lepszym pomysłem. I mam podobne odczucia fajnie mieć swój sprzet Raz inwestujesz i później omijasz wypożyczalnie. Dopiero jak kupiłam sobie buty odkryłam dlaczego w tych z wypożyczalni wszystko mnie uwierało i odgniatalo więc buty to obowiązkowy zakup pomijając walory higieniczne Nie dodalam że bardzo ładne wizualnie:) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 15 Marca 2023 Udostępnij Napisano 15 Marca 2023 W dniu 10.03.2023 o 22:28, Edytka8955 napisał: ja już kombinuje jak za rok 2 razy się wyrwać ale mąż krzyczy że tyle wydaliśmy w tym roku. Pozostaje Tobie jedynie wymiana męża 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marxx74x Napisano 15 Marca 2023 Udostępnij Napisano 15 Marca 2023 @Jan i powstanie wątek "Dobór męża na narty dla n-latki" ... 😉 M. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
starclass Napisano 15 Marca 2023 Udostępnij Napisano 15 Marca 2023 W dniu 9.03.2023 o 15:10, Jan napisał: te po lewej mi się podobają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzysiekK Napisano 15 Marca 2023 Udostępnij Napisano 15 Marca 2023 2 godziny temu, Marxx74x napisał: @Jan i powstanie wątek "Dobór męża na narty dla n-latki" ... 😉 M. I znów powstanie legendarna sentencja w stylu ,,bierz najlepszego na jakiego cię stać i naucz się ..... Etc etc etc,, ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marxx74x Napisano 15 Marca 2023 Udostępnij Napisano 15 Marca 2023 "Bierz najlepszego, którego na Ciebie stać i naucz go..." 😉 M. 1 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Edytka8955 Napisano 16 Marca 2023 Udostępnij Napisano 16 Marca 2023 Haha i to jest plan 🙂 rozumiem że dalej wszyscy będą służyli dobra radą. Może dadzą namiary 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubis Napisano 16 Marca 2023 Udostępnij Napisano 16 Marca 2023 9 godzin temu, Marxx74x napisał: "Bierz najlepszego, którego na Ciebie stać i naucz go..." 😉 M. ...a potem i tak weź instruktora 😉 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star Napisano 16 Marca 2023 Udostępnij Napisano 16 Marca 2023 Godzinę temu, Edytka8955 napisał: Haha i to jest plan 🙂 rozumiem że dalej wszyscy będą służyli dobra radą. Może dadzą namiary Sprawdź priva już pewno masz kilka tel. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzysiekK Napisano 16 Marca 2023 Udostępnij Napisano 16 Marca 2023 4 minuty temu, star napisał: Sprawdź priva już pewno masz kilka tel. A to się nam funkcjonalność forum rozbudowuje ... i to bez ukrytych opłat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chertan Napisano 16 Marca 2023 Udostępnij Napisano 16 Marca 2023 36 minut temu, KrzysiekK napisał: A to się nam funkcjonalność forum rozbudowuje ... i to bez ukrytych opłat. Ba, nawet oddzielny wątek trzeba założyć. Koniecznie ze zdjęciem, tylko jeszcze nie wiem czego. 1 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 16 Marca 2023 Udostępnij Napisano 16 Marca 2023 (edytowane) 13 minut temu, Chertan napisał: Ba, nawet oddzielny wątek trzeba założyć. Koniecznie ze zdjęciem, tylko jeszcze nie wiem czego. Oświadczenia majątkowego i dochodów z ostatnich 5 lat Edytowane 16 Marca 2023 przez Jan 2 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzysiekK Napisano 16 Marca 2023 Udostępnij Napisano 16 Marca 2023 13 minut temu, Chertan napisał: Ba, nawet oddzielny wątek trzeba założyć. Koniecznie ze zdjęciem, tylko jeszcze nie wiem czego. I zjazdy zapoznawcze w różnych ośrodkach narciarskich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi