radski Napisano 9 Marca 2023 Udostępnij Napisano 9 Marca 2023 Cześć, Chciałbym się Was poradzić w doborze kolejnych nart. 20lat jeździłem na snowboardzie. 3 lata temu postanowiłem się przesiąść na narty. I zdecydowanie na nich zostaje! Jeśli chodzi o poziom jazdy to radzę sobie. Zjadę w zasadzie wszystko(przygotowane stoki) chociaż, co oczywiste ciągle mam braki w technice. Na każdym wyjeździe (3-4 razy w sezonie) korzystam z usług instruktora więc mam nadzieje, że moja technika szybko się będzie poprawiać. Mam 184cm wzrostu, ważę 90kg Obecnie jeżdzę na Atomic Redster x5 168cm Buty: Technica Mach1 110 (zmieniłem w tym sezonie i jestem bardzo zadowolny z flexu jak i z samych butów) Jeśli chodzi o nowe narty, to chciałbym aby starczyły na kolejne 3-4 sezony. Budżet 3-5tys Z góry dzięki, Radek 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panmoimpasterzem Napisano 9 Marca 2023 Udostępnij Napisano 9 Marca 2023 Jeśli dobrze ci się jeździło na X5, to bierz X9 lub bardziej uniwersalne X9 WB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brachol Napisano 9 Marca 2023 Udostępnij Napisano 9 Marca 2023 Cześć Wymiary mamy praktycznie takie same, buty też. Polecam Atomic X9 181cm, porządna narta pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chertan Napisano 9 Marca 2023 Udostępnij Napisano 9 Marca 2023 @Bruner79ma aktualnie (albo miał jeszcze 2 dni temu) w bardzo dobrym stanie X9 181 cm, jeżeli używka od niego (a to solidna firma) nie wchodzi w grę, to nówka jak najbardziej. Fajna narta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brachol Napisano 9 Marca 2023 Udostępnij Napisano 9 Marca 2023 6 minut temu, Chertan napisał: @Bruner79ma aktualnie (albo miał jeszcze 2 dni temu) w bardzo dobrym stanie X9 181 cm, jeżeli używka od niego (a to solidna firma) nie wchodzi w grę, to nówka jak najbardziej. Fajna narta Nic się nie chwalił może bym zmienił jak ma w lepszym stanie niż moje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 9 Marca 2023 Udostępnij Napisano 9 Marca 2023 Godzinę temu, radski napisał: Cześć, Chciałbym się Was poradzić w doborze kolejnych nart. 20lat jeździłem na snowboardzie. 3 lata temu postanowiłem się przesiąść na narty. I zdecydowanie na nich zostaje! Jeśli chodzi o poziom jazdy to radzę sobie. Zjadę w zasadzie wszystko(przygotowane stoki) chociaż, co oczywiste ciągle mam braki w technice. Na każdym wyjeździe (3-4 razy w sezonie) korzystam z usług instruktora więc mam nadzieje, że moja technika szybko się będzie poprawiać. Mam 184cm wzrostu, ważę 90kg Obecnie jeżdzę na Atomic Redster x5 168cm Buty: Technica Mach1 110 (zmieniłem w tym sezonie i jestem bardzo zadowolny z flexu jak i z samych butów) Jeśli chodzi o nowe narty, to chciałbym aby starczyły na kolejne 3-4 sezony. Budżet 3-5tys Z góry dzięki, Radek Cześć Jeździłeś na miękkim zestawie czy na twardym? Pytanie wbrew pozorom ma związek. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radski Napisano 9 Marca 2023 Autor Udostępnij Napisano 9 Marca 2023 11 minutes ago, Mitek said: Cześć Jeździłeś na miękkim zestawie czy na twardym? Pytanie wbrew pozorom ma związek. Pozdro Na miękkim chociaż nie powiedziałbym, że to był świadomy wybór. Zaczynałem jeździć jako nastolatek w latach 90. Na sprzęcie takim jak koledzy polecili 🙂 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 9 Marca 2023 Udostępnij Napisano 9 Marca 2023 (edytowane) Cześć Pytam bo sporo jeździłem z deskarzami i osoby dobrze jeżdżące na twardych zestawach miały niezwykłą łatwość przesiadania się na narty a skręt cięty był dla nich oczywistością. Problemem było raczej jak z niego wyjść w sytuacjach podbramkowych. Ty jesteś doświadczonym zjazdowcem - w sensie znajomości środowiska, śniegu, ślizgu, krawędzi i wielu wielu rzeczy, których początkujący na stoku człowiek musi się nauczyć przez dobrych parę lat. Po prostu masz doświadczenie w sportach śnieżnych a technika już jakaś jest i będzie tylko lepsza. Nie masz zachamowań, wiesz jakie są Twoje granice itd. Bierz dobrą nartę o charakterze sportowym lub nawet sportową - to X9 nie będzie złym pomysłem. Pozdrowienia Edytowane 9 Marca 2023 przez Mitek 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Areczek79 Napisano 12 Marca 2023 Udostępnij Napisano 12 Marca 2023 Witam Proszę powiedzcie mi co sądzicie o takich deskach HEAD WORLDCUP REBELS ISLR 165. Można je w dobrej cenie teraz kupić i się zastanawiam, obecnie już od 5 lat jeżdżę na supershape i.magnum 170 . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubis Napisano 13 Marca 2023 Udostępnij Napisano 13 Marca 2023 9 godzin temu, Areczek79 napisał: Witam Proszę powiedzcie mi co sądzicie o takich deskach HEAD WORLDCUP REBELS ISLR 165. Można je w dobrej cenie teraz kupić i się zastanawiam, obecnie już od 5 lat jeżdżę na supershape i.magnum 170 . Jesteś mistrzem spamu! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Areczek79 Napisano 14 Marca 2023 Udostępnij Napisano 14 Marca 2023 Nie, po prostu zakręciłem się i źle opublikowałem pytanie za pierwszym razem, na które się natkąłeś tutaj . Temat Isrl założyłem chwilę później i tak wyszło a temat uważam za zakończony w sumie dzięki Tobie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radski Napisano 15 Marca 2023 Autor Udostępnij Napisano 15 Marca 2023 (edytowane) Dziękuję Wszystkim za odpowiedzi. Kupiłem X9i WB 176cm Edytowane 15 Marca 2023 przez radski 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi