miki24444 Napisano 28 Lutego 2023 Udostępnij Napisano 28 Lutego 2023 (edytowane) Cześć, zastanawiałem się głównie między tymi dwoma modelami, ale chętnie rozważę też inne:) Chciałbym wybrać możliwie jak najlepiej w tym budżecie, aby móc rozwijać swoje umiejętności. 1. Płeć - mężczyzna 2. Wiek - 23 lata 3. Waga - 64kg 4. Wzrost - 186cm 5. Na nartach jeżdżę od 7 sezonów (ok. 14 dni w sezonie), ale z większą świadomością techniki to od 2 sezonów. Wcześniejsze sezony to była głównie rekreacyjna jazda na niestety źle dobranym sprzęcie 6. Moje umiejętności określam na 5 (wg skali https://www.skionline.pl/forum/topic/11071-skala-umiejętności/) 7. Moje buty to Nordica Pro machine 110 8. Teraz jeżdżę na nartach Rossignol Pursuit 163 cm 9. Preferuję styl jazdy: po przygotowanych stokach, średnim skrętem, na krawędziach 10. Upatrzyłem sobie narty: Fischer RC One F18 174cm lub Head Shape E-V8 177 cm 11. Mój budżet na narty to około 2000 zł Edytowane 28 Lutego 2023 przez miki24444 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubis Napisano 28 Lutego 2023 Udostępnij Napisano 28 Lutego 2023 (edytowane) Wiem, że jesteś bardzo lekki, ale po tylu sezonach chyba celowałbym w wyższą półkę nart /ew te Fischery Masz jakieś film z jazdą? Edytowane 28 Lutego 2023 przez Kubis Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miki24444 Napisano 28 Lutego 2023 Autor Udostępnij Napisano 28 Lutego 2023 (edytowane) 6 minut temu, Kubis napisał: Wiem, że jesteś bardzo lekki, ale po tylu sezonach chyba celowałbym w wyższą półkę nart. Masz jakieś film z jazdą? Niestety nie mam:( Tak na poważniej i z większą świadomością techniki jeżdzę od 2 lat i wtedy też zakupiłem moje buty. Wcześniejsze sezony można uznać za jazdę rekreacyjną na źle dobranym sprzęcie Edytowane 28 Lutego 2023 przez miki24444 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 28 Lutego 2023 Udostępnij Napisano 28 Lutego 2023 Cześć Który Pursuit? Czy to jest dobrze dobrany sprzęt Twoim zdaniem? Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miki24444 Napisano 28 Lutego 2023 Autor Udostępnij Napisano 28 Lutego 2023 54 minuty temu, Mitek napisał: Cześć Który Pursuit? Czy to jest dobrze dobrany sprzęt Twoim zdaniem? Pozdro Nie, więc myśle, że nie ma sensu przytaczać konkretnego modelu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 1 Marca 2023 Udostępnij Napisano 1 Marca 2023 (edytowane) 10 godzin temu, miki24444 napisał: Nie, więc myśle, że nie ma sensu przytaczać konkretnego modelu Cześć Pytałem, bo akurat Pursuit jako linia jest mi doskonale znany i wyższe modele to były naprawdę całkiem porządne narty. Jak wszystkie trasowe AM przejawiały pewną nadskrętność ale narta była ok. Jedyna rada uczciwa to kup sobie najlepszą nartę na jaką Cię stać i ucz się jeździć. Chcąc jednak doradzić coś konkretnego na dzisiaj to - jak zwykle: https://www.skionline.pl/sprzet/narty,19-20,rossignol,hero-elite-mt-ca-konect,11822.html Bardzo uniwersalna narta do nauki. Nikogo nie zabije a pozwala na techniczna jazdę i postępy. Oczywiście to jest pewien przykład typu narty, bo każda firma robi podobne jeżeli nie identyczne - z punktu widzenia odczuć z jazdy -modele. Jest ich po prostu za dużo - o wiele za dużo - i osoba mniej zorientowana może się pogubić ale wierz mi, że realnie w odczuciach z jazdy, te cyferki niewiele znaczą. Adaptacja techniki następuje szybciej niż zdefiniowanie na czym polegają jakieś wyimaginowane różnice. Pozdro Edytowane 1 Marca 2023 przez Mitek 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miki24444 Napisano 1 Marca 2023 Autor Udostępnij Napisano 1 Marca 2023 (edytowane) 6 godzin temu, Mitek napisał: Cześć Pytałem, bo akurat Pursuit jako linia jest mi doskonale znany i wyższe modele to były naprawdę całkiem porządne narty. Jak wszystkie trasowe AM przejawiały pewną nadskrętność ale narta była ok. Jedyna rada uczciwa to kup sobie najlepszą nartę na jaką Cię stać i ucz się jeździć. Chcąc jednak doradzić coś konkretnego na dzisiaj to - jak zwykle: https://www.skionline.pl/sprzet/narty,19-20,rossignol,hero-elite-mt-ca-konect,11822.html Bardzo uniwersalna narta do nauki. Nikogo nie zabije a pozwala na techniczna jazdę i postępy. Oczywiście to jest pewien przykład typu narty, bo każda firma robi podobne jeżeli nie identyczne - z punktu widzenia odczuć z jazdy -modele. Jest ich po prostu za dużo - o wiele za dużo - i osoba mniej zorientowana może się pogubić ale wierz mi, że realnie w odczuciach z jazdy, te cyferki niewiele znaczą. Adaptacja techniki następuje szybciej niż zdefiniowanie na czym polegają jakieś wyimaginowane różnice. Pozdro Cześć, Moje narty to Rossignol Pursuit 150 LTD z 2016 roku. Niestety nie znalazłem nigdzie dostępnego wspomnianego przez ciebie modelu w rozmiarze 175cm (jeśli to byłby dobry rozmiar dla mnie), więc mógłbyś mi polecić jakąś alternatywę lub powiedzieć na co zwracać uwagę, aby znaleźć coś równie dobrego w gąszczu tych wszyskich modeli i producentów? Z góry dzięki! Edytowane 1 Marca 2023 przez miki24444 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi