wojtek pw Napisano 28 Lutego 2023 Udostępnij Napisano 28 Lutego 2023 35 minut temu, Dany de Vino napisał: Val di Fiemme. Na jednym karnecie trzy ośrodki w odległości kilkunastu km od siebie. Polecam 🙂. Dzięki. 10-15 lat temu bywałem w północnej części Val di Fiemme czyli w Alpe Lusia i Obereggen (ale tam krzyczą po niemiecku 😉). Mieszkaliśmy zawsze w Moenie i jeździliśmy zazwyczaj po jednym dniu w Alpe Lusia, Obereggen - Ski Center Latemar, Passo San Pellegrino - Falcade i Canazei. Ale wtedy skipass Dolomiti Superski nie był tak drogi jak teraz. W tym roku chciałem coś zarezerwować w Moenie w lutym i nie było szans więc było Ortisei i Val Gardena. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chertan Napisano 28 Lutego 2023 Udostępnij Napisano 28 Lutego 2023 Sporo tańszy jest karnet Silver i obejmuje właśnie te ośrodki. 1 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 1 Marca 2023 Udostępnij Napisano 1 Marca 2023 9 godzin temu, wojtek pw napisał: 10-15 lat temu bywałem byłem na początku lutego wCervinia spotkałem bardzo miłe Polki i Polaków z 2 grup autokarowych i zachowywali się wzorowo 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dany de Vino Napisano 1 Marca 2023 Udostępnij Napisano 1 Marca 2023 (edytowane) Jeszcze jedna migawka z ośrodka Latemar 2022. (będziemy tam znowu od poniedziałku) Trasa 2500m 550m przewyższenia, czyli taka solidna "czerwona". Edytowane 1 Marca 2023 przez Dany de Vino 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubis Napisano 1 Marca 2023 Udostępnij Napisano 1 Marca 2023 (edytowane) 9 minut temu, Dany de Vino napisał: Jeszcze jedna migawka z ośrodka Latemar 2022. (będziemy tam znowu od poniedziałku) Piękne widoki, piękna trasa, super luz. Tylko czemu w 56s ten gość w żółtej kurtce na pustym stoku o szerokości lotniska prawie zajechał komuś drogę - tego nie mogę zrozumieć 🙂 Edytowane 1 Marca 2023 przez Kubis Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chertan Napisano 1 Marca 2023 Udostępnij Napisano 1 Marca 2023 Godzinę temu, Dany de Vino napisał: Jeszcze jedna migawka z ośrodka Latemar 2022. (będziemy tam znowu od poniedziałku) Trasa 2500m 550m przewyższenia, czyli taka solidna "czerwona". To w ogóle jedna z najlepszych tras w tym ośrodku, zawsze od niej zaczynaliśmy dzień z 1-2 zjazdy, a potem dopiero dalej. Raz jak piździło u góry, to była praktycznie jedna trasa, po której można było swobodnie jeździć, z wyjątkiem samej góry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 1 Marca 2023 Udostępnij Napisano 1 Marca 2023 4 godziny temu, Dany de Vino napisał: "czerwona". tam są fajne czarne z Pala di Santa i Monte Angelo 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
a_senior Napisano 1 Marca 2023 Autor Udostępnij Napisano 1 Marca 2023 4 godziny temu, Dany de Vino napisał: Jeszcze jedna migawka z ośrodka Latemar 2022. (będziemy tam znowu od poniedziałku) Trasa 2500m 550m przewyższenia, czyli taka solidna "czerwona". Szczerze mówiąc nie widać tej czerwieni, ale i tak wydaje się wow. 🙂 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artie40 Napisano 1 Marca 2023 Udostępnij Napisano 1 Marca 2023 19 godzin temu, Mitek napisał: Cześć To jest przemyślana niemiecko-rosyjska polityka mająca na celu obniżenie wartości wspaniałego i nieskazitelnego narodu. Pozdro Mitek, miała być ironia, a wyszła rzeczywistość. 1. Tak, jest to przemyślana, niekorzystna dla nas polityka. Mają do tego prawo, a my mamy prawo to oceniać a jak się da, to kontrować, odpłacając pięknym za nadobne. 2. Naród nie jest nieskazitelny, ale wytykanie nam wad moralnych, w przypadku Niemców jest co najmniej niestosowne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubis Napisano 1 Marca 2023 Udostępnij Napisano 1 Marca 2023 OMG saga continues... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BoB77 Napisano 1 Marca 2023 Udostępnij Napisano 1 Marca 2023 @Dany de Vino jedna rzecz, którą możesz szybko i łatwo wprowadzić w życie - ręce na kierownicy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtek pw Napisano 1 Marca 2023 Udostępnij Napisano 1 Marca 2023 17 godzin temu, Chertan napisał: Sporo tańszy jest karnet Silver i obejmuje właśnie te ośrodki. Prawdę mówiąc nie pamiętam czy np w latach 2009-13 była taka opcja ale nie neguję jej istnienie. Pamiętam, że nie rozważaliśmy takiej opcji. Natomiast pamiętam, że były karnety 4+2 i może nawet 3+3 czy 4 lub 3 dni w Alpe Lusia oraz 2 lub 3 w pozostałych z Dolomiti Superski. Wtedy argumentem przemawiającym za Dolomoiti Superski była też możliwość (a nawet czasami przypadkowość😀) wjechania na Sellarondę z ośrodka Belvedere w Canazei do którego zawsze dojeżdżaliśmy. A z Canazei na nartach do Marmolady to chwila 😉. Inne czasy, inne pieniądze, inne priorytety, inne siły. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chertan Napisano 1 Marca 2023 Udostępnij Napisano 1 Marca 2023 Silver obejmuje również część Sella Ronda, właśnie z Canazei, ale w pewnym momencie się kończy. Są znaki końca karnetu Val di Fassa. Na pewno do Arabby i potem na Marmolada już się nie dało. Czy wtedy było, tego nie wiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 1 Marca 2023 Udostępnij Napisano 1 Marca 2023 5 minut temu, Chertan napisał: Silver obejmuje również część Sella Ronda, właśnie z Canazei, ale w pewnym momencie się kończy. Są znaki końca karnetu Val di Fassa. Na pewno do Arabby i potem na Marmolada już się nie dało. Czy wtedy było, tego nie wiem. Cześć Nie wiem co to jest Silver - nigdy nie słyszałem ale parę lat nie byłem. A jest tak, że Dolomitisuperski obejmuje tak naprawdę praktycznie całe Dolomity a w nich jest kilkanaście regionów, dla których są dostępne wydzielone skipassy regionalne. Val di Fiemme to rejon w którym był Dany i tam są 4 centra - Latemar - dostępne z 3 stron, Alpe Cermis - dostępne z Cavalese, Lusia i Passo Rolle. Val di Fassa z Campitello i Canazei (tu jest Belvedere) z ograniczeniem do Passo Sella i Passo Pordoi (chyba już nie pamietam, ale w kadym razie z dostępem do Sass Pordoi) tutaj też jest Carezza i Pozza. Nie wiem nic o tym aby te dwa rejony chodziły kiedykolwiek wspólnie na czym innym niż ogólny DSS. Pozdro serdeczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dany de Vino Napisano 1 Marca 2023 Udostępnij Napisano 1 Marca 2023 5 godzin temu, a_senior napisał: Szczerze mówiąc nie widać tej czerwieni, ale i tak wydaje się wow. 🙂 Bo jest wow 🙂 , a kolor trochę wynika z proporcji długości trasy i przewyższenia, zresztą nie znam się za bardzo na tym. W każdym razie pojeździć się da że ha! Jeśli chodzi o ceny karnetów, to sezonówka Val de Fiemme to 500 kilka E (seniorska 400 kilka). My jeździmy za około 12E dziennie. Polecam ! 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brachol Napisano 1 Marca 2023 Udostępnij Napisano 1 Marca 2023 27 minut temu, Mitek napisał: Cześć Nie wiem co to jest Silver - nigdy nie słyszałem ale parę lat nie byłem. A jest tak, że Dolomitisuperski obejmuje tak naprawdę praktycznie całe Dolomity a w nich jest kilkanaście regionów, dla których są dostępne wydzielone skipassy regionalne. Val di Fiemme to rejon w którym był Dany i tam są 4 centra - Latemar - dostępne z 3 stron, Alpe Cermis - dostępne z Cavalese, Lusia i Passo Rolle. Val di Fassa z Campitello i Canazei (tu jest Belvedere) z ograniczeniem do Passo Sella i Passo Pordoi (chyba już nie pamietam, ale w kadym razie z dostępem do Sass Pordoi) tutaj też jest Carezza i Pozza. Nie wiem nic o tym aby te dwa rejony chodziły kiedykolwiek wspólnie na czym innym niż ogólny DSS. Pozdro serdeczne Cześć The ski pass Valle Silver gives the possibility to ski with a only one ticket in the areas: Val di Fassa/Carezza, Alpe Lusia/San Pellegrino, Val di Fiemme/Obereggen and San Martino di Castrozza/Passo Rolle. It is a card, valid for 5 or 6 days, to use in four different ski districts to have fun along 380 km of slopes (140 lifts), in the Dolomites of Trentino and Alto Adige-Südtirol. pozdro 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 1 Marca 2023 Udostępnij Napisano 1 Marca 2023 Cześć Czyli połączyli w jednym skipasie Fiemme i Fassa. W sumie to jest dobry pomysł, choć powinien dotyczyć raczej wyjazdów dłuższych niż 5-6 dni, zakładając, że możesz pojeździć wszędzie. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 2 Marca 2023 Udostępnij Napisano 2 Marca 2023 16 godzin temu, Dany de Vino napisał: seniorska 400 kilka ile trzeba mieć wiosen ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 2 Marca 2023 Udostępnij Napisano 2 Marca 2023 Cześć Wiosna Ludów wystarczy. Pozdro 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikoski Napisano 2 Marca 2023 Udostępnij Napisano 2 Marca 2023 5 godzin temu, Jan napisał: ile trzeba mieć wiosen ? Nie wstyd ci pytać ? Przecież ty reicher Mann ... Decathlonowi się nie kłaniasz a na karnetach oszczędzasz? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dany de Vino Napisano 3 Marca 2023 Udostępnij Napisano 3 Marca 2023 (edytowane) 19 godzin temu, Jan napisał: ile trzeba mieć wiosen ? Nie pamiętam dokładnie, chyba 65. Łapiesz się Janie 🙂 ? Edytowane 3 Marca 2023 przez Dany de Vino Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 3 Marca 2023 Udostępnij Napisano 3 Marca 2023 1 godzinę temu, Dany de Vino napisał: Nie pamiętam dokładnie, chyba 65. Łapiesz się Janie 🙂 ? jak najbardziej i już cieszę się na darmowe we Francji 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi