bubol.T Napisano 7 Marca 2010 Udostępnij Napisano 7 Marca 2010 Wczoraj byłem na Szczyrbskim.Warunki dobre,ludzi trochę, jak to w sobotę,ale kolejek do wyciągu wcale,to po części zasługa nowego szybkiego 6 osobowego krzesełka,rozładowuje ruch i nowa trasa Furkota też bardzo fajna,szersza od głównej i trochę bardziej stroma.Brakowało tylko słońca ale i tak było warto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertw Napisano 9 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2011 Warunki super i pomimo wolnych dni w Polsce i w Rosji, oraz na Ukrainie praktycznie zero kolejek. W przeciągu 3 godzin zrobiliśmy ponad 10 wjazdów (chyba 14 ) na samągórę i z powrotem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krisaz Napisano 25 Listopada 2011 Udostępnij Napisano 25 Listopada 2011 Aktualny filmik ze Szczyrbskiego Plesa: http://www.webnoviny...section_article Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Yagutka Napisano 3 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2012 Mam pytanie w sprawie parkingów. http://www.holidayin...i?image=6230203 Tu jest mapka i są zaznaczone dwa parkingi - to są te płatne czy bezpłatne? A ten podziemny w którym miejscu jest i czy ktoś wie, ile kosztuje? Z poprzedniej strony wątku wynika, że idzie się 10 minut, czy to znaczy, że to jest jeszcze wcześniej, nie na mapce? Użytkownik Yagutka edytował ten post 03 styczeń 2012 - 18:35 dodanie mapki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
daro65_del Napisano 27 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 27 Listopada 2012 Mam pytanie w sprawie parkingów. http://www.holidayin...i?image=6230203 Tu jest mapka i są zaznaczone dwa parkingi - to są te płatne czy bezpłatne? A ten podziemny w którym miejscu jest i czy ktoś wie, ile kosztuje? Z poprzedniej strony wątku wynika, że idzie się 10 minut, czy to znaczy, że to jest jeszcze wcześniej, nie na mapce? Problem stary ale te parkingi są na terenie ośrodka i wjazd do niego w roku 2010 (marzec-kwiecień) był płatny (5eur/osobówka), oprócz gości hotelowych itp. Natomiast poniżej , wzdłuż drogi dojazdowej był zakaz postoju i zatrzymywania się, zaś najbliższe wolne i bezpłatne parkowisko było poniżej przy karczmie (0,5km), dalsze przy jakimś tam bazarze i hotelu, w sąsiedztwie "zubatki" jakieś 1,5 -2km od ośrodka. Na fotkach www.holidayinfo.sk widać, że od 3 dni starają się naśnieżyć. Nie wiem dlaczego co roku upierają się na otwarcie sezonu (Wysokie Tatry + Jasna) w pierwszy weekend grudnia, wiedząc od paru sezonów, że znowu będzie problem z naśnieżaniem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bubol.T Napisano 27 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 27 Listopada 2012 Mam pytanie w sprawie parkingów. http://www.holidayin...i?image=6230203 Tu jest mapka i są zaznaczone dwa parkingi - to są te płatne czy bezpłatne? A ten podziemny w którym miejscu jest i czy ktoś wie, ile kosztuje? Z poprzedniej strony wątku wynika, że idzie się 10 minut, czy to znaczy, że to jest jeszcze wcześniej, nie na mapce?Byłem tam w 2011 roku spokojnie możesz jechać,to nie Polska ,wszystko jest dobrze zorganizowane, panowie pokierują Cię na miejsce parkingowe w zależności gdzie będzie wolne, a z dolnego parkingu jest jakieś 5-10 minut spacerem pod górkę,jak nie chcesz chodzić,to co 10 minut odjeżdża bus i podwozi narciarzy pod wyciąg,ja stałem na dolnym parkingu ,tam gdzie kończy swój bieg kolejka i był bezpłatny ,bus też bezpłatny,tzn już zapłacony w karnecie. http://www.vt.sk/use...web_800x600.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bubol.T Napisano 27 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 27 Listopada 2012 Ale mnie Rycho zrobiłeś w balona ,to pytanie jest ze stycznia,koleżanka raczej nie czekała na odpowiedź,tylko sprawdziła sama Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
daro65_del Napisano 27 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 27 Listopada 2012 Ale mnie Rycho zrobiłeś w balona ,to pytanie jest ze stycznia,koleżanka raczej nie czekała na odpowiedź,tylko sprawdziła sama Przecież napisałem ,że " problem stary ". A koleżanka mogła coś dodać od siebie czy te parkingi sama sprawdziła, to bylibyśmy mądrzejsi o parę lat. A jak będzie tam w nadchodzącym sezonie (myślę, że podobnie jak opisałem i opisałeś?) to sprawdzę w najbliższą sobotę bo robię sobie objazd dookoła Tatr, korzystając także z promocji w Tatralandii za 2 eur (voucher można wykupić także w Strb.Plesie, T.Lomnicy - infocentrum ale podobno tylko w dniu 30.XI, tj piątek i skorzystać w tym dniu?). Natomiast na sobotę mam wstępy na popradzkie baseny - zaległe kody (po 10eur zamiast 18-tu) z Dz.Zach. Ups! Chyba za dużo napisałem - będzie tłok w basenach!? Jak wiadomo ,ogólnie parkingi przy lub w ośrodkach (narciarskie, aquaparki, itp) w SK, od kilku lat (generalnie chyba od 2008? -albo jeszcze wcześniej?) są bezpłatne ale czasem można się rozczarować i ja to rozumiem. Ale jest duży wybór, szczególnie na tatrzańskiej magistrali (wielkie parkingi jeszcze po CSSR dla zakładowych autokarów , w punktach docelowych lub przesiadkowych). Zresztą będąc tam, trudno się zgubić i czekać w nieskończoność. :cool: Użytkownik rycho65 edytował ten post 27 listopad 2012 - 18:50 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bubol.T Napisano 30 Grudnia 2014 Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2014 teraz zauważyłem,bo myślałem ,że chodzi Ci o kanapę Furkota a ona działa już ładnych parę lat, tej nowej kanapy z pewnością jeszcze nie ma ,ale nie wiem ,czy wniesie ona cokolwiek do tego ośrodka ,wygląda na krótką i może przynieść co najwyżej tłok w dolnej części Strbskiego Plesa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tadeusz T Napisano 23 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2015 Cześć! Wybieram się z Łodzi w tę niedzielę po południu na Słowację. W planach Szczyrbskie i Łomnica. Jazda od poniedziałku do środy (26-28.01.2015). Powrót w środę po nartach. Mam wolne miejsca w samochodzie. Serdecznie zapraszam! Tadek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
keisyzrk Napisano 3 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2015 Dzisiaj, uwzględniając otaczającą nas wiosenną aurę Szczyrbskie naprawdę nie wygląda źle... Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kajo50 Napisano 10 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2015 Wreszcie przyszła prawdziwa zima!!!!!!!!!!!! http://www.vt.sk/pl/...isko-1814-m-nm/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelb91 Napisano 17 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2015 Od jutra 18.12.2015 rusza trasa Esíčko (1350m długości) a od wtorku 22.12.2015 ruszają trasy: Solisko i Furkota. Wtedy będzie działać już całe Strbske Pleso Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelb91 Napisano 18 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 18 Lutego 2016 Ha! Proszę, proszę a kogo my tutaj mamy? SkiForumowa ekipa na filmiku ze Strbskiego Plesa https://www.facebook.com/VysokeTatryHoryZazitkov/videos/828020483992276 7 sekunda filmiku. Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bakkz Napisano 18 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 18 Lutego 2016 Ależ mamy parcie na słowackie szkło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelb91 Napisano 21 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 21 Lutego 2016 W Strbskim Plesie planują budowę 4 osobowego krzesełka. Ma startować z brzegu Szczyrbskiego jeziora a górna stacja będzie się znajdować w pobliżu końca orczyka Interski. Nowa trasa, a raczej przedłużenie aktualnej w stronę jeziora ma mieć około 800m. Znalazłem informację że w latach 1944-1969 był już wyciąg w tym miejscu, od jeziora na samą górę (w okolice górnych stacji aktualnych wyciągów krzesełkowych). Dopiero przed sezonem 1970 kiedy odbyły się tam MŚ w narciarstwie klasycznym, trasy narciarskie poprowadzono zakrętem obok skoczni, tak jak znajdują się obecnie. Załączniki: 1 - Rzut trasy wyciągu w google earth. 2 - Mapa wyciągów, tras. 3 - Zdjęcie z 1969r. Dawny wyciąg z brzegu jeziora. Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skyflyer Napisano 22 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 22 Lutego 2016 To będzie piękny widok z trasy na jezioro... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kajo50 Napisano 8 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 8 Listopada 2016 Tuż za granicą zaczęli!! http://www.vt.sk/pl/...isko-1814-m-nm/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moruniek Napisano 8 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 8 Listopada 2016 Tuż za granicą zaczęli!! http://www.vt.sk/pl/...isko-1814-m-nm/ U nas też http://bialkatatrzanska.pl/kamery/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... pawelb91 Napisano 8 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 8 Listopada 2016 Na dole też zaczęli śnieżyc Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... pawelb91 Napisano 12 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 12 Listopada 2016 Może za tydzień już by coś ruszyło w Strbskim? Pięknie śnieżą i dobrze temperaturowo zapowiadają się najbliższe dni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 2 tygodnie później... pawelb91 Napisano 26 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 26 Listopada 2016 W Strbskim otworzyli dzisiaj trasę Interski przy skoczni. Działa stare krzesełko "dla skoczków" https://www.facebook...31613996966256/ Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 1 miesiąc temu... malin Napisano 7 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2017 W Zakopanem minus 25, jedziemy do Strbskim. Tam też zimno, ale bajka..stoki dobrze przygotowane, zero kolejek do wyciągów i pusto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 2 miesiące temu... rung Napisano 19 Marca 2017 Udostępnij Napisano 19 Marca 2017 Dzisiaj warunki śniegowe - bajka! Wczoraj padał śnieg, dzisiaj lekki minus, idealne warunki do jazdy. A tu przykra niespodzianka - obydwie kanapy na górę zamknięte z powodu silnego wiatru. Wszyscy tłoczą się do pomy i na zabytkową kanapę z drewnianymi siedziskami, która wwozi nas na oszałamiającą, 400-metrową trasę. Powiedziałem "sprawdzam" - pożyczyłem sprzęt do skitouru, wlazłem na górę, a tam sielanka - słońce, czasami podmuchy, ale bez dramatu. Dziewczyny się opalają na stołach, ja zjadłęm sobie obiad na tarasie. W Karpaczu się wjeżdżało kolejką z 1955r. przy takiej wichurze, że się bokiem jechało, a tu taka lipa Ale może tak trzeba? No cóż, dzięki wejściu piechotą chociaż pooglądałem widoki i raz sobie zjechałem Załączam film żeby pokazać siłe niszczycielskiego żywiołu. https://youtu.be/_71_T_JAhgg Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 20 Marca 2017 Udostępnij Napisano 20 Marca 2017 Dzisiaj warunki śniegowe - bajka! Wczoraj padał śnieg, dzisiaj lekki minus, idealne warunki do jazdy.WP_20170319_12_19_41_Pro.jpg A tu przykra niespodzianka - obydwie kanapy na górę zamknięte z powodu silnego wiatru. Wszyscy tłoczą się do pomy i na zabytkową kanapę z drewnianymi siedziskami, która wwozi nas na oszałamiającą, 400-metrową trasę. Powiedziałem "sprawdzam" - pożyczyłem sprzęt do skitouru, wlazłem na górę, a tam sielanka - słońce, czasami podmuchy, ale bez dramatu. Dziewczyny się opalają na stołach, ja zjadłęm sobie obiad na tarasie. W Karpaczu się wjeżdżało kolejką z 1955r. przy takiej wichurze, że się bokiem jechało, a tu taka lipa Ale może tak trzeba? No cóż, dzięki wejściu piechotą chociaż pooglądałem widoki i raz sobie zjechałem Załączam film żeby pokazać siłe niszczycielskiego żywiołu.https://youtu.be/_71_T_JAhgg Pozdrawiam Podoba mi się. Sam wszedłem z rana na stok SM, wcześniej dojeżdżając 3km i powrót ski busem. Jeden zjazd, warto. Pięknie o świcie SM i okolice. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 3 4 Dalej Strona 2 z 4 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 1
pawelb91 Napisano 8 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 8 Listopada 2016 Na dole też zaczęli śnieżyc Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelb91 Napisano 12 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 12 Listopada 2016 Może za tydzień już by coś ruszyło w Strbskim? Pięknie śnieżą i dobrze temperaturowo zapowiadają się najbliższe dni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelb91 Napisano 26 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 26 Listopada 2016 W Strbskim otworzyli dzisiaj trasę Interski przy skoczni. Działa stare krzesełko "dla skoczków" https://www.facebook...31613996966256/ Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
malin Napisano 7 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2017 W Zakopanem minus 25, jedziemy do Strbskim. Tam też zimno, ale bajka..stoki dobrze przygotowane, zero kolejek do wyciągów i pusto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rung Napisano 19 Marca 2017 Udostępnij Napisano 19 Marca 2017 Dzisiaj warunki śniegowe - bajka! Wczoraj padał śnieg, dzisiaj lekki minus, idealne warunki do jazdy. A tu przykra niespodzianka - obydwie kanapy na górę zamknięte z powodu silnego wiatru. Wszyscy tłoczą się do pomy i na zabytkową kanapę z drewnianymi siedziskami, która wwozi nas na oszałamiającą, 400-metrową trasę. Powiedziałem "sprawdzam" - pożyczyłem sprzęt do skitouru, wlazłem na górę, a tam sielanka - słońce, czasami podmuchy, ale bez dramatu. Dziewczyny się opalają na stołach, ja zjadłęm sobie obiad na tarasie. W Karpaczu się wjeżdżało kolejką z 1955r. przy takiej wichurze, że się bokiem jechało, a tu taka lipa Ale może tak trzeba? No cóż, dzięki wejściu piechotą chociaż pooglądałem widoki i raz sobie zjechałem Załączam film żeby pokazać siłe niszczycielskiego żywiołu. https://youtu.be/_71_T_JAhgg Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star Napisano 20 Marca 2017 Udostępnij Napisano 20 Marca 2017 Dzisiaj warunki śniegowe - bajka! Wczoraj padał śnieg, dzisiaj lekki minus, idealne warunki do jazdy.WP_20170319_12_19_41_Pro.jpg A tu przykra niespodzianka - obydwie kanapy na górę zamknięte z powodu silnego wiatru. Wszyscy tłoczą się do pomy i na zabytkową kanapę z drewnianymi siedziskami, która wwozi nas na oszałamiającą, 400-metrową trasę. Powiedziałem "sprawdzam" - pożyczyłem sprzęt do skitouru, wlazłem na górę, a tam sielanka - słońce, czasami podmuchy, ale bez dramatu. Dziewczyny się opalają na stołach, ja zjadłęm sobie obiad na tarasie. W Karpaczu się wjeżdżało kolejką z 1955r. przy takiej wichurze, że się bokiem jechało, a tu taka lipa Ale może tak trzeba? No cóż, dzięki wejściu piechotą chociaż pooglądałem widoki i raz sobie zjechałem Załączam film żeby pokazać siłe niszczycielskiego żywiołu.https://youtu.be/_71_T_JAhgg Pozdrawiam Podoba mi się. Sam wszedłem z rana na stok SM, wcześniej dojeżdżając 3km i powrót ski busem. Jeden zjazd, warto. Pięknie o świcie SM i okolice. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi