Kubis Napisano 28 Lutego 2023 Udostępnij Napisano 28 Lutego 2023 8 minut temu, Spiochu napisał: Odnośnie wyjazdów to ogarnij takie dla singli. Teraz jest ich multum, a takiej oferty niewiele. Kluczowe będzie przyciągnięcie młodych Pań i jakieś fajne integracje. Panowie chętnie zapłacą więcej za takie wycieczki, bo teraz jest bardzo duży problem ze znalezieniem partnerki. Panie niestety z reguły są bez kasy, więc musisz mieć dla nich solidne zniżki. Jak odniesiesz sukces to skalować wyjazdy możesz dowolnie. Jeśli chodzi o grzanie to mnie zawsze zmino w kolana. Nawet nie potrzebne by były grzałki, ale spodnie z gąbkami wewnątrz na kolanach. Będzie funkcja ocieplenia i ochrniacza w jednym. To musiałby robić przy okazji w jedno popołudnie wypad dla wszystkich do term/basenów z saunami 18+ only. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spiochu Napisano 28 Lutego 2023 Udostępnij Napisano 28 Lutego 2023 20 minut temu, Kubis napisał: To musiałby robić przy okazji w jedno popołudnie wypad dla wszystkich do term/basenów z saunami 18+ only. Nie głupi pomysł, ale zwykłe imprezy taneczne są również wystarczające. Tylko coraz rzadziej można je spotkać, ludzie teraz nie potrafią się sami zorganizować. Siedzą przy stołach i zamulają. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wujot2 Napisano 28 Lutego 2023 Udostępnij Napisano 28 Lutego 2023 (edytowane) A, ja obserwując co się dzieje, zaproponuję dedykowane wyjazdy dla samych pań. Jeden z moich znajomych robi takowe (skiturowe) i są chyba najlepiej (najszybciej) sprzedawane. Patrząc na podchody, co niektórych samców alfa, na wyprawach "mieszanych" mam wprost pewność, że w normalnym narciarstwie też by się sprzedawały (podobnie jak siłki tylko dla kobiet). Edytowane 28 Lutego 2023 przez Wujot2 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spiochu Napisano 28 Lutego 2023 Udostępnij Napisano 28 Lutego 2023 2 minuty temu, Wujot2 napisał: A, ja obserwując co się dzieje, zaproponuję dedykowane wyjazdy dla samych pań. Jeden z moich znajomych robi takowe (skiturowe) i są chyba najlepiej (najszybciej) sprzedawane. Patrząc na podchody, co niektórych samców alfa, na wyprawach "mieszanych" mam wprost pewność, że w normalnym narciarstwie też by się sprzedawały (podobnie jak siłki tylko dla kobiet). Też się kiedyś nad tym zastanawiałem. A przewodnik jest meżczyzną? Jeśli tak, to idealnie to ogarnał. Ma duży wybór, brak konkurencji i jeszcze mu za to płacą. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 28 Lutego 2023 Udostępnij Napisano 28 Lutego 2023 Cześć Rybelek robił takie wyjazdy sporo lat. Bardzo fajne były. Zawsze opowiadała, że tak potrafiły omotać obsługę hotelową (Włochy), że połowę rzeczy miały za darmo. Był ścisły podział ról. Mówię Ci - profeska. Pozdro 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubis Napisano 28 Lutego 2023 Udostępnij Napisano 28 Lutego 2023 To na marginesie polecam na Netflix serial Samce Alfa, można się popłakać że śmiechu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 1 Marca 2023 Udostępnij Napisano 1 Marca 2023 16 godzin temu, Kubis napisał: na Netflix serial Samce Alfa, można się popłakać że śmiechu. nie trzeba netflixa płacić wystarczy czytać fora narciarskie😀 1 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star Napisano 1 Marca 2023 Udostępnij Napisano 1 Marca 2023 (edytowane) 16 godzin temu, Spiochu napisał: Też się kiedyś nad tym zastanawiałem. A przewodnik jest meżczyzną? Jeśli tak, to idealnie to ogarnał. Ma duży wybór, brak konkurencji i jeszcze mu za to płacą. Czemu miałby być mężczyzną? Cyt. wyjazdy dla samych pań PS przysłowie mówi, ze gdzie diabeł nie może tam babę pośle a nie chłopa; nawiasem mówiąc wreszcie jakiś poważny temat w tym wątku Edytowane 1 Marca 2023 przez star Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubis Napisano 1 Marca 2023 Udostępnij Napisano 1 Marca 2023 5 minut temu, star napisał: Czemu miałby być mężczyzną? Cyt. wyjazdy dla samych pań PS przysłowie mówi, ze gdzie diabeł nie może tam babę pośle a nie chłopa; nawiasem mówiąc wreszcie jakiś poważny temat w tym wątku A najlepsze jest to, że żadna z Pań się nie wypowiedziała, czy by jej to się podobało. To jest brak rozpoznania 🙂 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brachol Napisano 1 Marca 2023 Udostępnij Napisano 1 Marca 2023 Na FB całkiem sporo jest ofert różnych wyjazdów skierowanych tylko do Pań, zarówno w kraju jak i za granicą, więc biznes musi być. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zając Napisano 1 Marca 2023 Udostępnij Napisano 1 Marca 2023 54 minuty temu, Kubis napisał: A najlepsze jest to, że żadna z Pań się nie wypowiedziała, czy by jej to się podobało. To jest brak rozpoznania 🙂 Ja się wypowiem jako kobieta, ale nie-singielka więc w sumie może głosu zabierać nie powinnam 😄 ale: Będąc młodą singielką, miałam nawet zapisaną stronkę biura, które organizowało wyjazdy narciarskie dla singli... nie zdążyłam skorzystać, cóż - zawsze towarzystwo się jakieś znajdywało, a w końcu się sparowałam z narciarzem i mam spokój 😄 Generalnie kobiety pod kątem narciarstwa zjazdowego są słabszym targetem niż mężczyźni - z moich koleżanek niewiele jeździ na nartach, a jeszcze mniej w stopniu przyzwoitym zsuwa się ze stoku. Wielkiego parcia też nie widzę wśród kobiet w zakresie polepszania swoich umiejętności - raczej wyjazd narciarski traktowany jest jako okazja do relaksu na łonie natury z bombardino czy capuccino w dłoni. Ogólnie przeważnie babeczki towarzyszom swoim połówkom, a niektóre nawet z tego rezygnują (jeśli druga połówka ma wielkie potrzeby zaliczania 100km na nartach dziennie). Tak że jeśli single - to obupłciowi, ewentualnie w ramach akcji specjalnej eventy tylko dla pań albo tylko dla panów. 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spiochu Napisano 1 Marca 2023 Udostępnij Napisano 1 Marca 2023 6 godzin temu, star napisał: Czemu miałby być mężczyzną? Cyt. wyjazdy dla samych pań PS przysłowie mówi, ze gdzie diabeł nie może tam babę pośle a nie chłopa; nawiasem mówiąc wreszcie jakiś poważny temat w tym wątku Wujot napisał "Jeden z moich znajomych robi takowe (skiturowe)" to wskazuje, że przewodnik jest mężczyzną. No chyba, że zatrudnia przewodniczkę. 6 godzin temu, Kubis napisał: A najlepsze jest to, że żadna z Pań się nie wypowiedziała, czy by jej to się podobało. To jest brak rozpoznania 🙂 Panie co innego mówią, co innego myślą i co innego robią. Także same wypowiedzi wiele by nie zmieniły. 5 godzin temu, zając napisał: Generalnie kobiety pod kątem narciarstwa zjazdowego są słabszym targetem niż mężczyźni - z moich koleżanek niewiele jeździ na nartach, a jeszcze mniej w stopniu przyzwoitym zsuwa się ze stoku. Wielkiego parcia też nie widzę wśród kobiet w zakresie polepszania swoich umiejętności - raczej wyjazd narciarski traktowany jest jako okazja do relaksu na łonie natury z bombardino czy capuccino w dłoni. Ogólnie przeważnie babeczki towarzyszom swoim połówkom, a niektóre nawet z tego rezygnują (jeśli druga połówka ma wielkie potrzeby zaliczania 100km na nartach dziennie). Tak że jeśli single - to obupłciowi, ewentualnie w ramach akcji specjalnej eventy tylko dla pań albo tylko dla panów. Mam podobne obserwacje i można to rozszerzyć również na inne dyscypliny. Niewiele kobiet lubi się ruszać a jeśli juz to mało intensywnie. Większość jeśli ćwiczy to tylko dla wyglądu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 1 Marca 2023 Udostępnij Napisano 1 Marca 2023 (edytowane) Cześć Czyli z tego wynika, że dziewczyny, które znam są raczej nienormalne. Szkoda, a wszystkie takie fajne... Pozdro Edytowane 1 Marca 2023 przez Mitek 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
a_senior Napisano 1 Marca 2023 Udostępnij Napisano 1 Marca 2023 Godzinę temu, Spiochu napisał: Mam podobne obserwacje i można to rozszerzyć również na inne dyscypliny. Niewiele kobiet lubi się ruszać a jeśli juz to mało intensywnie. Większość jeśli ćwiczy to tylko dla wyglądu. Moje obserwacje tego nie potwierdzają zwłaszcza, gdy dotyczy pań w pewnym wieku. Żona, właśnie pani w pewnym wieku, emerytka, chodzi na gimnastykę dla osób z tzw. trzeciego wieku. Na kilkanaście uczestników jest tylko jeden pan. Fakt, wielu z tych niechodzących, uprawia inne aktywności, ale zdecydowana większość ugniata tyłki na kanapie oglądając TV. Podobnie jeżdżąc na podkrakowskie wycieczki rowerowe, widzę mnóstwo kobiet, w tym młodych dziewczyn, ujeżdżajacych, często samotnie, swoje rowery. Na ostatnim wyjeździe w Alpy do 3 Zinnen spotkaliśmy grupę Polaków w wieku około emerytalnym. Liczby były następujące: 3 panów i 6 pań. Te 3 panie bez panów są mężatkami. Ich mężowie zostali w domu. Głównie z niechęci do ruchu. 4 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zając Napisano 1 Marca 2023 Udostępnij Napisano 1 Marca 2023 Godzinę temu, Spiochu napisał: Mam podobne obserwacje i można to rozszerzyć również na inne dyscypliny. Niewiele kobiet lubi się ruszać a jeśli juz to mało intensywnie. Większość jeśli ćwiczy to tylko dla wyglądu. Kwestia kto w jakim środowisku się obraca - mieszka, uczy się, pracuje. Działa to tez w drugą stronę - jak pisze @a_senior bywa, że znajdzie się bardziej aktywne środowisko kobiece (może to kwestia wieku?). W moim przypadku akurat sporo czasu musiało upłynąć zanim poznałam kogoś z kim mogę robić różne "sportowe" aktywności: rower, rolki, narty, pływanie, tenis, squash, treking czy cokolwiek innego, co mi się w życiu zdarzyło praktykować. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spiochu Napisano 1 Marca 2023 Udostępnij Napisano 1 Marca 2023 Też poznałem mnóstwo kobiet, które są aktywne ale mnie chodzi o ogół zjawiska. Narty, rower, wspinaczka, siłka, góry, pływanie, sporty walki, gry zespołowe - więcej panów Taniec, łyżwy figurowe, gimnastyka, konie - więcej pań Bieganie, rolki chyba podobnie. Jak coś jest niebezpieczne lub wiaże się z rywalizacją to udział panów drastycznie rośnie. Nawet jak w danym przypadku jest podobna liczba osób dla obu płci to faceci średnio ćwiczą bardziej intensywnie. Największa przewaga chłopaków jest w najmłodszej grupie wiekowej. Dziewczyny tradycyjnie migają się od wf-u. Chłopaki znacznie rzadziej. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi