jack Napisano 19 Lutego 2023 Udostępnij Napisano 19 Lutego 2023 Jakie są opcje transportu do 3 dolin z lotniska w lyon? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skipper Kiper Napisano 19 Lutego 2023 Udostępnij Napisano 19 Lutego 2023 (edytowane) Są, ale kosztowne. Kiedyś ćwiczyliśmy bus-taxi na lotnisko w Mediolanie, wyszło koło stówy tamtejszej na głowę. Wiem o transferze do/z Genewy autobusem firmowym po drodze do L'Menuires. Ktoś się nawet niedawno ogłaszał na forum z taką możliwością. Niestety, jesteśmy jak ta królewna, co mieszkała za górami, za lasami, i wszędzie miała, k..., daleko... Edytowane 19 Lutego 2023 przez Skipper Kiper Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojcio Napisano 19 Lutego 2023 Udostępnij Napisano 19 Lutego 2023 (edytowane) Od dawna tam nie byłem, ale jak bywałem, to były autobusy. Jednak były drogie i do tego nie jeździły w późnych godzinach. Kilka razy pożyczałem samochód - przy 3-4 osobach było taniej niż autobusem, mimo że tydzień stał. Raz jechaliśmy taksówką - w 5 osób (VW transporter) wyszło taniej niż autobusem, ale gość jechał ponad 180 (co nie wspominam mile). Zobacz Altibus.com. Teraz to 116 euro od osoby w obie strony. Kiedyś płaciłem 84. Samochód na tydzień to można mieć za mniej niż 300 euro (kompakt) plus jakieś 60 paliwo plus autostrady. Podobnie jak kiedyś - 3-4 osoby i masz dojazd pod dom. Uwaga - auto z Lyonu będzie pewnie na letnich oponach - warto dopłacić za łańcuchy. Zestaw narciarski (bagażnik i łańcuchy) bardzo podraża sprawę. Raz szczęśliwie zmieniłem zarezerwowanego fajnego VW na dacię duster, bo miała 4x4 i wielosezonowe opony i tylko dzięki temu dojechałem. Raz kupowałem łańcuchy w Courchevel, bo w kwietniu tak sypnęło, że bez nie było szans (początek drogi miałem pod górkę - pamietam faceta, który miał opony 285 - płakał w markecie). Raz zaś zrezygnowałem z zarezerwowanego auta, bo wzięliśmy malucha (Ka), a kolega miał kilka par nart i nie było szans się zmieścić we trójkę. Edytowane 19 Lutego 2023 przez Wojcio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 19 Lutego 2023 Udostępnij Napisano 19 Lutego 2023 altibus.com Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skipper Kiper Napisano 19 Lutego 2023 Udostępnij Napisano 19 Lutego 2023 I jeszcze: Kiedyś braliśmy same kwatery z espacetrans.pl, zaproponowali nam ekstra samolot z transferem za 500 PLN, niestety koledzy wybrali busa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 19 Lutego 2023 Udostępnij Napisano 19 Lutego 2023 (edytowane) Po sąsiedzku w Courchevel jest lotnisko.... Może par avion? 😉pas startowy nieco krótkawy... Edytowane 19 Lutego 2023 przez mig Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 19 Lutego 2023 Udostępnij Napisano 19 Lutego 2023 11 minut temu, mig napisał: Courchevel Byles Tam? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 19 Lutego 2023 Udostępnij Napisano 19 Lutego 2023 5 minut temu, Jan napisał: Byles Tam? Tak. Ale w 2020. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skipper Kiper Napisano 19 Lutego 2023 Udostępnij Napisano 19 Lutego 2023 Tam tylko Putek lata... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 19 Lutego 2023 Udostępnij Napisano 19 Lutego 2023 (edytowane) Może taniej niż taxi.... 😉 Edytowane 19 Lutego 2023 przez mig Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skipper Kiper Napisano 19 Lutego 2023 Udostępnij Napisano 19 Lutego 2023 Taniej nie. Ale weselej... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi