Minialdo Napisano 8 Lutego 2023 Udostępnij Napisano 8 Lutego 2023 Cześć, Jeżdżę na nartach 25 lat, swoje umiejętności oceniam na zaawansowane. Szukam nart głównie na stok, czasami sporadyczne wypady poza trasę, nie w jakiś głęboki puch. Myśle nad narta minimum 80 pod butem. Co możecie polecić? wzrost 181 cm waga 75 kg Buty tecnica Mach1 120 lv 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 8 Lutego 2023 Udostępnij Napisano 8 Lutego 2023 (edytowane) Cześć Mógłbyś uściślić bo nie za bardzo rozumiem. Jesteś doświadczony z dużym stażem, chcesz narty na stok i MINIMUM 80 pod butem??? W jakim celu? Na jakim typie nart zazwyczaj jeździsz? Gdzie najczęściej jeździsz, konkretne miejsca? Może filmik? Pozdrowienia Edytowane 8 Lutego 2023 przez Mitek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Minialdo Napisano 8 Lutego 2023 Autor Udostępnij Napisano 8 Lutego 2023 Obecnie posiadam salamon Rocker2 ale to są typowo narty na puch oraz K2 Rictor 2012 z których korzystam „na co dzien”. Szukam nart 80 pod butem a by moc w każdej chwili zjechać z trasy w teren ( oczywiście gdy nie ma świeżego opadu). Z doświadczeń jakie mam z K2 mogę stwierdzić ze 80 pod butem na stoku sprawuje się świetnie, nawet na oblodzonych stokach. Głównie jeżdżę na czarnych, czerwonych i trasach typu offpiste. Na narty jeżdżę w Alpy. Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubis Napisano 8 Lutego 2023 Udostępnij Napisano 8 Lutego 2023 Rossignol Experience 86 Ti KONECT, Nordica ENFORCER 94, Voelkl M6 Mantra (96) Każda lepiej się odnajdzie w różnych warunkach... Rossignol ponoć ogień na trasie, reszta pewnie lepiej off. Nie jeździłem na żadnej z nich. Ktoś coś? https://www.switchbacktravel.com/best-all-mountain-skis Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Minialdo Napisano 8 Lutego 2023 Autor Udostępnij Napisano 8 Lutego 2023 94 i 96 to już trochę za szeroko. Rossignol warto się przyjrzeć, dzięki Testował ktoś Head Supershape E-Titan 84? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bruner79 Napisano 8 Lutego 2023 Udostępnij Napisano 8 Lutego 2023 Godzinę temu, Mitek napisał: Cześć Mógłbyś uściślić bo nie za bardzo rozumiem. Jesteś doświadczony z dużym stażem, chcesz narty na stok i MINIMUM 80 pod butem??? W jakim celu? Na jakim typie nart zazwyczaj jeździsz? Gdzie najczęściej jeździsz, konkretne miejsca? Może filmik? Pozdrowienia Mitek, ja chłopa rozumiem. Czasem masz po prostu ochotę pojeździć na czymś szerszym. Ja tez tak mam. Do pytającego - wszystko w granicach 80-90 będzie ok. Znajdź coś co Ci się podoba i kup. Po prostu. Wybór masz spory, volkl deacon 80 i 84, titan heada, brahma 82 i 88, volkl kendo 88. Generalnie na takich nartach nie pojeździsz poza trasa. Za sztywne, budowa sportowa. Poza trasę są ciekawsze dechy. Takie narty których szukasz - sprawdza się jako jedna uniwersalna para na przygotowane stoki. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 8 Lutego 2023 Udostępnij Napisano 8 Lutego 2023 @Bruner79Generalnie na takich nartach nie pojeździsz poza trasa problem w tym że na trasie też nie. Ale... wróć.. pojeździsz ale są lepsze lepsze opcje, wymagajace mniej wysiłku. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bruner79 Napisano 8 Lutego 2023 Udostępnij Napisano 8 Lutego 2023 1 minutę temu, mig napisał: @Bruner79Generalnie na takich nartach nie pojeździsz poza trasa problem w tym że na trasie też nie. Ale... wróć.. pojeździsz ale są lepsze lepsze opcje, wymagajace mniej wysiłku. W sedno. Na takich dechach po prostu trzeba umieć zap…ac na przygotowanej trasie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 8 Lutego 2023 Udostępnij Napisano 8 Lutego 2023 I to dobrze przygotowanej.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star Napisano 8 Lutego 2023 Udostępnij Napisano 8 Lutego 2023 Jeszcze https://www.ntn.pl/scott-slight-83-ski/ w strone... a natomiast mi się marzyły https://www.snow-online.com/ski/scott-pure-2021.htmlp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubis Napisano 8 Lutego 2023 Udostępnij Napisano 8 Lutego 2023 20 minut temu, star napisał: Jeszcze https://www.ntn.pl/scott-slight-83-ski/ w strone... a natomiast mi się marzyły https://www.snow-online.com/ski/scott-pure-2021.htmlp Ale pure to już freeride nie AM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star Napisano 8 Lutego 2023 Udostępnij Napisano 8 Lutego 2023 Godzinę temu, Kubis napisał: Ale pure to już freeride nie AM Dlatego pisałem o swoich marzeniach... choć ja najszybciej to skitury wymienię... a zjazdowek mam jak psów w kategorii am: BMX 88 Kastle i The Ski 90 Scott, obydwie fajne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 8 Lutego 2023 Udostępnij Napisano 8 Lutego 2023 2 godziny temu, Bruner79 napisał: W sedno. Na takich dechach po prostu trzeba umieć zap…ac na przygotowanej trasie. Cześć Nie ma opcji aby jakakolwiek hybryda była lepsza na przygotowana trasę od GS czy SL. Oczywiście dla umiejącej jeździć osoby. Pozdowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi