nikon255 Napisano 7 Lutego 2023 Udostępnij Napisano 7 Lutego 2023 Szukam boxa na narty. Problem taki, ze celuje w dlugosc zewnetrzna do ok. 200cm, a do srodka musze upchnac narty, ktore maja rowne 184cm 😄 ma ktos moze jakis box z deklarowana dlugoscia narty 180cm, a laduje dluzsze? @grimsonw co Ty ladujesz swoje sztachety? 🙂 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubis Napisano 7 Lutego 2023 Udostępnij Napisano 7 Lutego 2023 10 minut temu, nikon255 napisał: Szukam boxa na narty. Problem taki, ze celuje w dlugosc zewnetrzna do ok. 200cm, a do srodka musze upchnac narty, ktore maja rowne 184cm 😄 ma ktos moze jakis box z deklarowana dlugoscia narty 180cm, a laduje dluzsze? @grimsonw co Ty ladujesz swoje sztachety? 🙂 Możesz załadować do szerokiego na skos. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SzymQ Napisano 7 Lutego 2023 Udostępnij Napisano 7 Lutego 2023 Ja mam taki: https://www.interpack.eu/product-pol-7729-Box-dachowy-Inter-Pack-Stella-481-grafitowy-metalik.html Wchodzi 5 par nart, buty, kaski kije i jeszcze jakieś drobiazgi. Bardzo podobała mi się cena. Nie podoba mi się jedynie system mocowania boxa - trzeba się skupić, bo istnieje ryzyko porysowania dachu. Gdybym często zakładał i zdejmował to kupiłbym droższy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikoski Napisano 7 Lutego 2023 Udostępnij Napisano 7 Lutego 2023 12 minut temu, nikon255 napisał: Szukam boxa na narty. Problem taki, ze celuje w dlugosc zewnetrzna do ok. 200cm, a do srodka musze upchnac narty, ktore maja rowne 184cm 😄 ma ktos moze jakis box z deklarowana dlugoscia narty 180cm, a laduje dluzsze? @grimsonw co Ty ladujesz swoje sztachety? 🙂 Część Mam od kilku lat box firmy Taurus i mieszczę w nim narty 185 cm 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikoski Napisano 7 Lutego 2023 Udostępnij Napisano 7 Lutego 2023 (edytowane) 17 minut temu, nikon255 napisał: Szukam boxa na narty. Problem taki, ze celuje w dlugosc zewnetrzna do ok. 200cm, a do srodka musze upchnac narty, ktore maja rowne 184cm 😄 ma ktos moze jakis box z deklarowana dlugoscia narty 180cm, a laduje dluzsze? @grimsonw co Ty ladujesz swoje sztachety? 🙂 Tu mają chyba aktualne ceny Xtreme 2 https://www.taurus.info.pl/bagazniki-i-uchwyty/boxy-i-kosze/boxy-dachowe?gclid=CjwKCAiAioifBhAXEiwApzCztnjprVyLZTFSis5n9vaaLy1heUfrKa-t2yn1dp1Gd7Cns6rZOFgb2BoCFyYQAvD_BwE Edytowane 7 Lutego 2023 przez Mikoski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nikon255 Napisano 7 Lutego 2023 Autor Udostępnij Napisano 7 Lutego 2023 13 minut temu, Mikoski napisał: Część Mam od kilku lat box firmy Taurus i mieszczę w nim narty 185 cm A litraż lub dlugosc zewnetrzna kojarzysz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikoski Napisano 7 Lutego 2023 Udostępnij Napisano 7 Lutego 2023 18 minut temu, nikon255 napisał: A litraż lub dlugosc zewnetrzna kojarzysz? 195 cm i 450 litrów pojemności W linku podaja że 195 mieści narty 180 ale wchodzą mi 185 tylko między dnem a nartą jest jakieś 3 cm prześwitu bo nartą opiera się dziobami i piętkami na zaobleniach boxa ale nie ma to znaczenia w użytkowaniu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 7 Lutego 2023 Udostępnij Napisano 7 Lutego 2023 33 minuty temu, nikon255 napisał: A litraż lub dlugosc zewnetrzna kojarzysz? Liczy się długość wewnątrz boxa oraz kształt, prawie wszystkie są zaokrąglone. Jutro zmierzę swój box. Nie myślałeś o rekawie na narty, montowane do samochodu? Szybciej, pewniej i taniej przewieziesz sprzet. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bacek Napisano 7 Lutego 2023 Udostępnij Napisano 7 Lutego 2023 Mm któregoś Thule Pacyfic i 181 wchodza bez problemu i jeszcze kilka cm zapasu jest. Musiał bym sprawdzić model żeby nie było to dłuższy niż 2m model. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bacek Napisano 7 Lutego 2023 Udostępnij Napisano 7 Lutego 2023 4 minutes ago, grimson said: Liczy się długość wewnątrz boxa oraz kształt, prawie wszystkie są zaokrąglone. W krótszym boxie kiedyś miałem problemy przedewszyskim z zawiasami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bacek Napisano 7 Lutego 2023 Udostępnij Napisano 7 Lutego 2023 (edytowane) Ok, jednak inny model, Thule Motion 800, ciut dłuższy 205cm pewnie i 190 by tam weszły. Kiedyś udało mi się za dobre pieniądze go kupić nowego z drugiej ręki, jeszcze w foliach. Wtedy też na wyrost go kupowałem żeby 180 kilka się w przyszłości zmieściło. Edytowane 7 Lutego 2023 przez Bacek 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kordiankw Napisano 7 Lutego 2023 Udostępnij Napisano 7 Lutego 2023 Ja kiedyś kupiłem Hapro Zenith. To holenderska firma, interpack sprzedaje go pod swoją marką i kiedyś kasował za pośrednictwo 200 pln więcej. Ja potrzebowałem niskiego boxa, żeby móc wjeżdżać suvem z boxem na dachu do garażu. Ten ma chyba 37 cm wysokości. https://stresni-boxy.heureka.cz/hapro-zenith-6_6/?gclid=EAIaIQobChMIzZ_n5J-D_QIVhO93Ch166QpTEAAYAiAAEgL9pPD_BwE https://www.strefakierowcy.pl/32695,inter-pack-zenith-6-6-czarny-metalik-360-litrow-gratisy.html Przewoziłem nim Kastle 183 cm, wchodziły na styk. Poniżej zdjęcia z wnętrza z miarką. Po skosie w tym boxie zyskuje się 1-2 cm max. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nikon255 Napisano 7 Lutego 2023 Autor Udostępnij Napisano 7 Lutego 2023 (edytowane) bylem pomacałem rozne boxy i kupilem taki o ktorym nawet nie wiedzialem... Niestety wszystkie robia wrazenie hujowych. No moze thule z usztywniona podloga za 7k wydaja sie solidniejsze 🙂 padlo na cruz paddock 500. 192 wewnatrz. Narty 184 na lekki skos miedzy zawiasami. Weszlyby i 188 😄 Takie 180 wejda elegancko poza obrys zawiasow. Jutro lece na CzG, strzepnac kurz z nart i siebie😏 ponizej foty z trasy 😅 Edytowane 7 Lutego 2023 przez nikon255 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzysiekK Napisano 8 Lutego 2023 Udostępnij Napisano 8 Lutego 2023 Mam to: https://www.taurus.info.pl/bagazniki-i-uchwyty/boxy-i-kosze/boxy-dachowe/box-dachowy-taurus-xtreme-ii-450-czarny-matowy?gclid=CjwKCAiArY2fBhB9EiwAWqHK6rsqLfFIUDzc9Jr7aTNcTtmRXdzFMm15sOHqmuUn_Vp0ll7UIUEvWxoC-eEQAvD_BwE Na Honda Jazz .... Dziwnie wygląda box na takiej srajdzie ale mieści się dużo nart. 181 na środku, a po bokach jeszcze dwie pary. Wtedy leżą ładnie, naprzemiennie dziobami żeby się ładnie na zakładkę układamy wiązania. Na taki zestaw można poukładać torby z ciuchami jak się jedzie na dłuższy wyjazd. Butów tak nie wożę, bo potem nie sposób ubrać jak zmarzną. Do takiego pudła poza nartami można naprawdę dużo zmieścić. Nie jest głośny. Głośniejsza jest baza Thule ale poradziłem sobie. Akustyczne są końcówki belek, te poprzeczne. Nałożyłem na to termoizolacyjne pianki, takie jak w kotłowni są na rurkach ;). Zabezpieczyłem trytytkami. Gwizdy ustały. Taki set polecam. Auto też. Zmieści się zawsze w jakąś dziurę zaraz obok stacji 🤣 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 8 Lutego 2023 Udostępnij Napisano 8 Lutego 2023 22 godziny temu, nikon255 napisał: bylem pomacałem rozne boxy i kupilem taki o ktorym nawet nie wiedzialem... Niestety wszystkie robia wrazenie hujowych. No moze thule z usztywniona podloga za 7k wydaja sie solidniejsze 🙂 padlo na cruz paddock 500. 192 wewnatrz. Narty 184 na lekki skos miedzy zawiasami. Weszlyby i 188 😄 Takie 180 wejda elegancko poza obrys zawiasow. Jutro lece na CzG, strzepnac kurz z nart i siebie😏 ponizej foty z trasy 😅 Ten mój box Taurus miałem kiedyś założony do Touarega. Bydlę z tym na dachu nie mieściło się w garażu. Teraz żona ujeżdża X1 i już Taurus na styk, ale wchodzi do garażu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 8 Lutego 2023 Udostępnij Napisano 8 Lutego 2023 Cześć Mam do sprzedania narty SG... w bardzo dobrej cenie bez skaz. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 9 Lutego 2023 Udostępnij Napisano 9 Lutego 2023 7 godzin temu, Mitek napisał: Cześć Mam do sprzedania narty SG... w bardzo dobrej cenie bez skaz. Pozdro Stosuj się regularnie do: https://www.gdziepolek.pl/artykuly/jak-poprawic-pamiec-i-koncentracje W twoim wieku to już zalecane. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
master32 Napisano 9 Lutego 2023 Udostępnij Napisano 9 Lutego 2023 (edytowane) W dniu 7.02.2023 o 09:39, nikon255 napisał: Szukam boxa na narty. Problem taki, ze celuje w dlugosc zewnetrzna do ok. 200cm, a do srodka musze upchnac narty, ktore maja rowne 184cm 😄 ma ktos moze jakis box z deklarowana dlugoscia narty 180cm, a laduje dluzsze? @grimsonw co Ty ladujesz swoje sztachety? 🙂 Thule spirit 780 Ostatnio weszły Armady 188 bodajże długie 😁 Regularnie w nim przewoże Rossi master 185cm i się mieszczą Na foto natomiast nowszy Dynamic 800 i do niego już nie wchodzą tak długie jak do Spirit, pomimo ze z zewnątrz jest większy Edytowane 9 Lutego 2023 przez master32 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
master32 Napisano 9 Lutego 2023 Udostępnij Napisano 9 Lutego 2023 I mam fotę ze spiritem tez 😉 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chertan Napisano 10 Lutego 2023 Udostępnij Napisano 10 Lutego 2023 Ja mam Thule Touring L, długość Boksa 195 cm, deklarowana długość maks to 180, ale bez problemu wchodzą tam moje Stöckli SX 184 w pokrowcu plus drugie 180 cm, łącznie 6 par nart i jeszcze trochę miejsca zostaje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nikon255 Napisano 10 Lutego 2023 Autor Udostępnij Napisano 10 Lutego 2023 14 minut temu, Chertan napisał: Ja mam Thule Touring L, długość Boksa 195 cm, deklarowana długość maks to 180, ale bez problemu wchodzą tam moje Stöckli SX 184 w pokrowcu plus drugie 180 cm, łącznie 6 par nart i jeszcze trochę miejsca zostaje. Na kupe w pokrowcach i pasami czy masz jakis system montazu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chertan Napisano 10 Lutego 2023 Udostępnij Napisano 10 Lutego 2023 13 minut temu, nikon255 napisał: Na kupe w pokrowcach i pasami czy masz jakis system montazu? Dokładnie tak, na kupę w pokrowcach i 2 pasy zaciskowe, często od góry jeszcze coś, typu torba z żarciem, albo inna z ciuchami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
starclass Napisano 10 Lutego 2023 Udostępnij Napisano 10 Lutego 2023 tylko z POLICE w GER i AT mogą być kłopoty, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chertan Napisano 10 Lutego 2023 Udostępnij Napisano 10 Lutego 2023 5 minut temu, starclass napisał: tylko z POLICE w GER i AT mogą być kłopoty, Ale że w boksie dachowym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nikon255 Napisano 26 Lutego 2023 Autor Udostępnij Napisano 26 Lutego 2023 Dorobilem poprzeczke do boxa i wszystko zamocowane na cybantach. Narty zapierają sie wiazaniami o profil. Kulturalnie wchodza 4 pary. Mozna cisnac na zakretach 😄 przodem raczej nie wyleca przy awaryjnym hamowaniu 😅 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi