krzysiek92 Napisano 3 Lutego 2023 Udostępnij Napisano 3 Lutego 2023 (edytowane) Dzień dobry, kilka lat temu złapałem bakcyla do jazdy na nartach, aby sprawdzić czy mi się będzie podobało kupiłem jakieś używane narty atomic i buty. Tak sobie jeździłem przez około 3 lata. Ciężko jest mi określić ile jestem na stoku bo w pierwszym roku byłem 1 raz, w drugim praktycznie co tydzień, później covid i ledwo parę wyjazdów... w tym roku byłem 3 razy, jak na razie. Narty docelowo chce kupić by już następny sezon były. O mnie: Wzrost 181 Waga 91 Do tej pory jeździłem tylko w Polsce i Czechach, ale korci mnie też by wyskoczyć na kilka dni gdzieś w Alpy. Co do mojego poziomu, to po obejrzeniu filmiku, który ktoś podlinkował to 4. Lubię szybko skręcać, ale też fajnie jest pojeździć szybciej jak na moje możliwości. Narty mogą być i nowe i używane, mi to za bardzo różnicy nie robi. Ostatnio kupiłem nowe buty Head FX GT. Jak założyłem je na nogi to komfort w porównaniu do moich startch to niebo a ziemia. Będę wdzięczny za pomoc. Edytowane 3 Lutego 2023 przez krzysiek92 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adam ..DUCH Napisano 3 Lutego 2023 Udostępnij Napisano 3 Lutego 2023 Każda katalogowa narta On piste 175 max pod butem 70mm, bez rockera bo już niezbyt modny jest,,,,,wejdź na skionline zakładka sprzet, on piste i wybierz dowolnie markę i kolor, pamiętając iż najszybszy to czerwony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bruner79 Napisano 3 Lutego 2023 Udostępnij Napisano 3 Lutego 2023 7 minut temu, Adam ..DUCH napisał: Każda katalogowa narta On piste 175 max pod butem 70mm, bez rockera bo już niezbyt modny jest,,,,,wejdź na skionline zakładka sprzet, on piste i wybierz dowolnie markę i kolor, pamiętając iż najszybszy to czerwony Adam - u mnie są 2 rockery - i na te chwile nie mialem lepszej dechy 😉 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chertan Napisano 3 Lutego 2023 Udostępnij Napisano 3 Lutego 2023 23 minuty temu, Bruner79 napisał: Adam - u mnie są 2 rockery - i na te chwile nie mialem lepszej dechy 😉 Na tę chwilę nie, bo była pod butem, w innej chwili inna będzie królować. A coś koledze zaproponujesz? Masz ostatnio fajny wybór. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bruner79 Napisano 3 Lutego 2023 Udostępnij Napisano 3 Lutego 2023 5 minut temu, Chertan napisał: Na tę chwilę nie, bo była pod butem, w innej chwili inna będzie królować. A coś koledze zaproponujesz? Masz ostatnio fajny wybór. Jest ze mną już jakiś czas, także prawdopodobnie jestem wyleczony 😁 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star Napisano 3 Lutego 2023 Udostępnij Napisano 3 Lutego 2023 Godzinę temu, Bruner79 napisał: Adam - u mnie są 2 rockery - i na te chwile nie mialem lepszej dechy 😉 To ta deska https://www.voelkl.com/pl/produkty/narty/piste-all-mountain/deacon-72-master/ ashes to ashes dust to dust Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brachol Napisano 3 Lutego 2023 Udostępnij Napisano 3 Lutego 2023 47 minut temu, Bruner79 napisał: Jest ze mną już jakiś czas, także prawdopodobnie jestem wyleczony 😁 Jakby były męskie to pewnie by wziął... 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chertan Napisano 3 Lutego 2023 Udostępnij Napisano 3 Lutego 2023 1 godzinę temu, Bruner79 napisał: Jest ze mną już jakiś czas, także prawdopodobnie jestem wyleczony 😁 Który to już raz? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciej S Napisano 3 Lutego 2023 Udostępnij Napisano 3 Lutego 2023 2 godziny temu, Bruner79 napisał: Adam - u mnie są 2 rockery - i na te chwile nie mialem lepszej dechy 😉 Ile pod butem??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bruner79 Napisano 4 Lutego 2023 Udostępnij Napisano 4 Lutego 2023 7 godzin temu, Maciej S napisał: Ile pod butem??? 72mm. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bruner79 Napisano 4 Lutego 2023 Udostępnij Napisano 4 Lutego 2023 10 godzin temu, Chertan napisał: Na tę chwilę nie, bo była pod butem, w innej chwili inna będzie królować. A coś koledze zaproponujesz? Masz ostatnio fajny wybór. Dla kolegi Salomona s maxa blasta 175cm. Gabaryty ma, także decha tez musi konkretna. Niech poczyta o niej. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star Napisano 4 Lutego 2023 Udostępnij Napisano 4 Lutego 2023 (edytowane) 9 godzin temu, star napisał: To ta deska https://www.voelkl.com/pl/produkty/narty/piste-all-mountain/deacon-72-master/ ashes to ashes dust to dust Doczytałem to Deacon nie Master Edytowane 4 Lutego 2023 przez star Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bruner79 Napisano 4 Lutego 2023 Udostępnij Napisano 4 Lutego 2023 32 minuty temu, star napisał: Doczytałem to Deacon nie Master Mój to deacon master 72. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star Napisano 4 Lutego 2023 Udostępnij Napisano 4 Lutego 2023 (edytowane) 8 minut temu, Bruner79 napisał: Mój to deacon master 72. No to dobrze linkowałem i porządny jesion jak w masterach u rossignola czy dynastara. Fotke tylko dla zmyłki. Edytowane 4 Lutego 2023 przez star Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bruner79 Napisano 4 Lutego 2023 Udostępnij Napisano 4 Lutego 2023 Tak - jesion. Salomon blast tez na jesionie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lexi Napisano 4 Lutego 2023 Udostępnij Napisano 4 Lutego 2023 12 godzin temu, Adam ..DUCH napisał: pamiętając iż najszybszy to czerwony Ale pomarańczowe za to wybaczają błędy... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzysiek92 Napisano 4 Lutego 2023 Autor Udostępnij Napisano 4 Lutego 2023 Poczytałem o tych salomonach i fajnie wyglądają, ale są dla zaawansowanych narciarzy. Nie wiem czy dla mnie będą odpowiednie, bo raczej jestem bardziej początkujący niż zaawansowany. Czytałem trochę o volkl deacon. Ludzie chwalą je, jeśli chodzi o uniwersalność. Czy taki narty byłyby ok? Jakie jest najlepsze drewno w narcie? Jesionowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gabrik Napisano 4 Lutego 2023 Udostępnij Napisano 4 Lutego 2023 4 minuty temu, krzysiek92 napisał: Poczytałem o tych salomonach i fajnie wyglądają, ale są dla zaawansowanych narciarzy. Nie wiem czy dla mnie będą odpowiednie, bo raczej jestem bardziej początkujący niż zaawansowany. Czytałem trochę o volkl deacon. Ludzie chwalą je, jeśli chodzi o uniwersalność. Czy taki narty byłyby ok? Jakie jest najlepsze drewno w narcie? Jesionowe? Podaj w jakim jesteś wieku, to istotny parametr (co by kto nie pisał, że nieistotny). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bruner79 Napisano 4 Lutego 2023 Udostępnij Napisano 4 Lutego 2023 24 minuty temu, krzysiek92 napisał: Poczytałem o tych salomonach i fajnie wyglądają, ale są dla zaawansowanych narciarzy. Nie wiem czy dla mnie będą odpowiednie, bo raczej jestem bardziej początkujący niż zaawansowany. Czytałem trochę o volkl deacon. Ludzie chwalą je, jeśli chodzi o uniwersalność. Czy taki narty byłyby ok? Jakie jest najlepsze drewno w narcie? Jesionowe? Ty masz mieć nartę dla zaawansowanych ze wzgledu na Twoja wagę. Tylko taka narta pozwoli Ci się rozwijać, na pewno Cię nie zabije 😉 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star Napisano 4 Lutego 2023 Udostępnij Napisano 4 Lutego 2023 29 minut temu, krzysiek92 napisał: Poczytałem o tych salomonach i fajnie wyglądają, ale są dla zaawansowanych narciarzy. Nie wiem czy dla mnie będą odpowiednie, bo raczej jestem bardziej początkujący niż zaawansowany. Czytałem trochę o volkl deacon. Ludzie chwalą je, jeśli chodzi o uniwersalność. Czy taki narty byłyby ok? Jakie jest najlepsze drewno w narcie? Jesionowe? Jesionowe dla sportowców, dla innych buk i topola, dla kobiet topola bo to lekkie jest. Wyszedłem na seksiste. Oczywiście aspirujące kobietki coś bardziej podobnie z ambicjami sportowymi. Ty się panie drewnem nie przejmuj. Dobrze ci Bruner radzi. Swoje ważysz, drewno plus titanal a metek o zaawansowaniu się nie bój https://www.skimag.com/gear/what-is-titanal/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzysiek92 Napisano 4 Lutego 2023 Autor Udostępnij Napisano 4 Lutego 2023 (edytowane) Wiek 30 lat. Spasłem się trochę, to fakt xd. W takim razie poszukam Salomonów, A jeszcze czy jakbym znalazł takie Salomony tylko 170cm, też będą ok? chodzi mi by był ciut mniejszy promień skrętu. Edytowane 4 Lutego 2023 przez krzysiek92 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gabrik Napisano 4 Lutego 2023 Udostępnij Napisano 4 Lutego 2023 13 minut temu, krzysiek92 napisał: Wiek 30 lat. Spasłem się trochę, to fakt xd. W takim razie poszukam Salomonów, A jeszcze czy jakbym znalazł takie Salomony tylko 170cm, też będą ok? chodzi mi by był ciut mniejszy promień skrętu. O nowe już trudniej, obecnie wycofane i zastąpione przez model S MAX 12. Używki ma kolega @Bruner79. Wielu już brało narty u kolegi, sprawdzony jest ;), (nawet ja, człowiek z syndromem, dla znajomej Volk SC brałem i powiem Ci super stan). 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star Napisano 4 Lutego 2023 Udostępnij Napisano 4 Lutego 2023 42 minuty temu, krzysiek92 napisał: Wiek 30 lat. Spasłem się trochę, to fakt xd. W takim razie poszukam Salomonów, A jeszcze czy jakbym znalazł takie Salomony tylko 170cm, też będą ok? chodzi mi by był ciut mniejszy promień skrętu. Zacieśnisz skręt nie musisz skracać https://www.ntn.pl/salomon-s-max-blast/ ten promien to liczba tylko, efektywny mniejszy, dużo zależy od deski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star Napisano 4 Lutego 2023 Udostępnij Napisano 4 Lutego 2023 (edytowane) 28 minut temu, Gabrik napisał: O nowe już trudniej, obecnie wycofane i zastąpione przez model S MAX 12. Używki ma kolega @Bruner79. Wielu już brało narty u kolegi, sprawdzony jest ;), (nawet ja, człowiek z syndromem, dla znajomej Volk SC brałem i powiem Ci super stan). Dobrze gada tez polecam sam mam od niego fajne scott the Ski długość 180 przy wzroście 174 Edytowane 4 Lutego 2023 przez star Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Plus82 Napisano 4 Lutego 2023 Udostępnij Napisano 4 Lutego 2023 18 godzin temu, Adam ..DUCH napisał: bez rockera bo już niezbyt modny jest Rocker jest niemodny ? Co mu zaszkodziło? Jest chyba w tym sporo racji. Teraz mam z rokerem, poprzednie też. A jeszcze wcześniej slalomki bez rockera. Jak popatrzę na swoje filmy to widać sporą różnicę. W szybkości skrętu, jego dynamice. A mnie się wydawało, że się ciągle poprawiam. Teraz wiem jaka to przyczyna, że tak nie jest -rocker ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi