broot Napisano 9 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 9 Lutego 2017 Czy ktoś się może orientuje, jak często się trafia, że włączany jest wyciąg C14 (na szczyt Derese)? Póki co jeździłem dwa razy na Chopoku i w obu przypadkach był wyłączony. Zakładam, że jest to uzależnione od opadów śniegu, bo u góry jest dość sporo skał. Zastanawiam się jedynie, jak często się to zdarza. Dzisiaj miałem genialny pomysł, aby z Panoramy podejść "kawałek" do góry, cyknąć parę fotek. Z tej małej przechadzki wyszła niemal 30-minutowa męczarnia, brodzenie w śniegu do połowy łydek ;-) Miejsce fajne, jednak następnym razem chętnie bym wyjechał wyciągiem ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zielasbar Napisano 1 Marca 2017 Udostępnij Napisano 1 Marca 2017 Cześć !!Niebawem wybieram sie na Chopok!Jadę tam po raz pierwszy i moje pytanie o najlepszy dojazd do Mikulasza.Będę jechć od strony Częstochowy.Gdzie najlepiej przekroczyć granice aby dojazd był najbardziej płynny.No i które drogi są płątne??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert32 Napisano 1 Marca 2017 Udostępnij Napisano 1 Marca 2017 Cześć !!Niebawem wybieram sie na Chopok!Jadę tam po raz pierwszy i moje pytanie o najlepszy dojazd do Mikulasza.Będę jechć od strony Częstochowy.Gdzie najlepiej przekroczyć granice aby dojazd był najbardziej płynny.No i które drogi są płątne??? Granicę możesz przekroczyć w Korbielowie lub Glince jeśli nie będzie opadów śniegu. Płatny odcinek jest przed Liptovskim Mikulaszem, żeby ominąć należy ok 500m za stacją benzynową Ivachnova zjechać na drogę nr 18 na tablicach kierunek Besenova Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... zielasbar Napisano 1 Marca 2017 Udostępnij Napisano 1 Marca 2017 Granicę możesz przekroczyć w Korbielowie lub Glince jeśli nie będzie opadów śniegu. Płatny odcinek jest przed Liptovskim Mikulaszem, żeby ominąć należy ok 500m za stacją benzynową Ivachnova zjechać na drogę nr 18 Dzięki za info!!A jaka jest opłata???Trzeba kupić winiete czy są jakieś bramki??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Dany de Vino Napisano 1 Marca 2017 Udostępnij Napisano 1 Marca 2017 Nie ma sensu wykupować viniety (to zbyt króciutki odcinek). Nastaw gps żeby cię poprowadził bez opłat. Zawsze tam tak jeżdżę. Też tam jadę 06.02. ale przez Krakówek. Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Robert32 Napisano 1 Marca 2017 Udostępnij Napisano 1 Marca 2017 Dzięki za info!!A jaka jest opłata???Trzeba kupić winiete czy są jakieś bramki??? 10 dniowa 10€ nie ma bramek tak jak napisał Dany nie ma sensu płacić za winietę za tak krótki odcinek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Toro Napisano 1 Marca 2017 Udostępnij Napisano 1 Marca 2017 https://www.google.p...!8i6656!6m1!1e1 Tu masz zjazd na 18tkę. Nie wolno go przegapić (ale to trzeba by się postarać). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... broot Napisano 1 Marca 2017 Udostępnij Napisano 1 Marca 2017 Witam, mam wielką prośbę, czy mógł by mi ktoś napisać jak wyglądają warunki w sensie mgły, widoczności, na najwyższych stacjach, przeglądam kamerki i nie wygląda to najlepiej. dzieki za odpowiedzi. pozdro Nie jestem jakimś ekspertem, ale z moich doświadczeń szczyt jest bardzo często skryty w chmurach, zwłaszcza od rana. Przeważnie dotyczy to jedynie kilkuset metrów (w poziomie) od samego szczytu, czyli tylko najwyższej stacji. Widoczność: totalna masakra, jedziesz niemal zupełnie na oślep. Jest trochę straszno, ale też i nawet ciekawie ;-) Czasem chmury schodziły niżej, odsłaniając z kolei szczyt, ale wtedy nie były one tak gęste, jak zdarzały się przy szczycie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Toro Napisano 1 Marca 2017 Udostępnij Napisano 1 Marca 2017 ale z moich doświadczeń szczyt jest bardzo często skryty w chmurach, zwłaszcza od rana. Przeważnie dotyczy to jedynie kilkuset metrów (w poziomie) od samego szczytu, czyli tylko najwyższej stacji. Widoczność: totalna masakra, jedziesz niemal zupełnie na oślep. Jest trochę straszno, ale też i nawet ciekawie ;-) Czasem chmury schodziły niżej, odsłaniając z kolei szczyt, ale wtedy nie były one tak gęste, jak zdarzały się przy szczycie. Dość często pojawia się na górnych trasach mgła uniemożliwiająca sensowną i bezpieczną jazdę. Z tym, że nie ma reguły - raz trafisz dobrze, raz źle. Wtedy śmigasz po dolnej połowie góry (tej z mokrym sniegiem ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Dany de Vino Napisano 2 Marca 2017 Udostępnij Napisano 2 Marca 2017 Nie jestem amatorem, czerpie przyjemnośc raczej z szybszej jazdy i szukania wrażeń, i martwi mnie poprostu ten etap od 2024 do 1600mnpm. Chcialbym przelatac intensywnie całą górkę, wyżej bedzie lepszej jakosci snieg, ale co z sniegu skoro widocznosc 5 metrow. W SOBOTE mam zaplanowany wyjazd i troche sie obawiam warunkow tam panujacych. Może wypowiedzial by sie ktos kto akurat aktualnie tam przebywa. byl bym wdzieczny. pozdro Przyłączam się do prośby kolegi. Ja będę tam dwa dni później, więc również prośba - opisz proszę sobotnie warunki. Zakładam, że stok znasz więc nie będę opisywał jak to tam wygląda. W moim odczuciu zazwyczaj jest trochę lepiej niż wygląda to w kamerkach. Ale, wg obecnych prognoz w sobotę może duć, a wtedy "zupa". Sprawdź prognozy w piątek, może się coś zmieni. Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... zielasbar Napisano 5 Marca 2017 Udostępnij Napisano 5 Marca 2017 Dziękuje bardzo za info!!!Pozdro!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Dany de Vino Napisano 9 Marca 2017 Udostępnij Napisano 9 Marca 2017 Jesteśmy tu (na Chopoku) od poniedziałku 06.03. Śniegu dość. W poniedziałek miękko, Świerzy opad, śnieg ciężki. Na górze lepiej. Raz mgła, za 15 minut widoczność fajna. We wtorek od rana mrozik i do 12.oo super. Południowa strona - revelka. Bez muld, bez lodu czy betonu. Super. Po południu dół miękki, rozjeżdżony ale bez tragedii. Jeździć się dało. Środa - znowu miękko. Dziś temp (6.00.am) -5C. Zapowiada się super pogoda. Cały czas ludzi b. mało. Żadnych kolejek ani do kanap, ani do gondolek. Czasami gondolkami jeździmy sami. Teraz o mgle. W poniedziałek w pewnym momencie mleko i spore muldy, których kompletnie nie widać. Facet wziął sprawę za ambitnie. Prawdopodobnie wyrzuciło go na muldach, stracił kontrolę, przybił drewniany płotek, rąbnął po drodze w lance do naśnieżania i zbierali go zza płota z zakrwawionego śniegu. Nieprzyjemnie. Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... broot Napisano 9 Marca 2017 Udostępnij Napisano 9 Marca 2017 No cóż, wstyd się przyznać, ale ja sam 4 tygodnie temu na Chopoku we mgle wylądowałem na drewnianym ogrodzeniu z dość niemałym impetem. 4 tygodnie, a żebra i nadgarstek wciąż są obolałe. To tak ku przestrodze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mariusz-net Napisano 10 Marca 2017 Udostępnij Napisano 10 Marca 2017 Jest ktoś na weekend na Chopoku? Jakie są aktualnie warunki (z rana na kamerkach widać było śnieg)? Ma ktoś wolne miejsce na kwaterze (może być dalej od stoku)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... krisaz Napisano 12 Marca 2017 Udostępnij Napisano 12 Marca 2017 Z sezonówką na przyszły rok już wszystko jasne. Od 20 marca do końca sezonu za 49 euro, potem dopłata 150 euro. Co najważniejsze jest Szczyrk za dopłatą 50 euro https://www.gopass.s...sikovna-sezonka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... moruniek Napisano 12 Marca 2017 Udostępnij Napisano 12 Marca 2017 Z sezonówką na przyszły rok już wszystko jasne. Od 20 marca do końca sezonu za 49 euro, potem dopłata 150 euro. Co najważniejsze jest Szczyrk za dopłatą 50 euro https://www.gopass.s...sikovna-sezonka Wrzucam to do wątku o Szczyrkowskim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... malin Napisano 12 Marca 2017 Udostępnij Napisano 12 Marca 2017 Chopok wczoraj - ludzi dużo, bo raz, że weekend, dwa, że impreza " zjazd w bikini". Na szczycie mgła potworna, przynamniej wtedy, gdy wjechaliśmy ( ok. 14), Trasy w górnej części przygotowane dobrze, na dole niestety muldy straszne, śnieg wiosenny i trza było uważać, żeby się nie uszkodzić. Ale w górnej części można było pociąć, wczoraj mnie najbardziej podobała się czerwona jedenastka. Widoki, poza szczytem - gdzie mgła, całkiem, całkiem, momentami słonko przygrzewało. Ogólnie nieżle, impreza fajna P.S. Dzisiaj w Zakopanem cały dzień sypał śnieg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Dany de Vino Napisano 13 Marca 2017 Udostępnij Napisano 13 Marca 2017 Na Chopku jeździć się jeszcze niewątpliwie da, jednak dla mnie sezon raczej już zakończony. Przejeździłem 21 dni i zważywszy odległość jaką mam do górek, pewnie starczy. Chyba, żeby waruny jakoś dramatycznie się poprawiły... Wtedy, kto wie? Już raczej zaczynam się przygotowywać do otwarcia sezonu tenisowego. U nas korty już się robią i za jakiś tydzień powinny ruszyć . Pozdro4all. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 2 tygodnie później... Dany de Vino Napisano 22 Marca 2017 Udostępnij Napisano 22 Marca 2017 Cwana Sezonówka na Chopok już w sprzedaży. Dziś dokonałem przedpłaty po raz pierwszy bez żadnych problemów z akceptacją karty (użyłem tej samej, którą w ubiegłym roku ichni system odrzucał). Pozdr4all i do zobaczenia na stoku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 22 Marca 2017 Udostępnij Napisano 22 Marca 2017 Cwana Sezonówka na Chopok już w sprzedaży. Dziś dokonałem przedpłaty po raz pierwszy bez żadnych problemów z akceptacją karty (użyłem tej samej, którą w ubiegłym roku ichni system odrzucał). Pozdr4all i do zobaczenia na stoku. Bogdan a planujesz dopłatę do Szczyrku? U mnie niewykorzystane karnety za ten sezon, trzeba będzie je wykorzystać w wakacje w Tatralandii. Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Dany de Vino Napisano 22 Marca 2017 Udostępnij Napisano 22 Marca 2017 Co do Szczyrku jeszcze się nie zdecydowałem. Zobaczę. Jeśli zdarzą się jakieś okoliczności wskazujące na to, że warto to być może tak. Jest czas myśleć do jesieni. Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 22 Marca 2017 Udostępnij Napisano 22 Marca 2017 Ja jestem optymistą . Już ten sezon pomimo starej infrastruktury pokazał, że Szczyrk wart jest odwiedzenia. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 2 tygodnie później... pawelb91 Napisano 2 Kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2017 Pewien Gość w ostatnich dniach odwiedził Chopok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 3 tygodnie później... pawelb91 Napisano 18 Kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2017 Chopok dzisiaj +30cm i ma sypać do weekendu, szykują się piękne warunki. Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... pawelb91 Napisano 20 Kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2017 *Prevádzka lanoviek v závislosti od snehových a poveternostných podmienok. 21. 04. - 01. 05. 2017 - lanovky v dennej prevádzke od 8:30 do 15:30 SEVER: Lanovky: Biela Púť (B3) + Twinliner (A4) + Funitel (A1) Zjazdovky: 1a, 1b, 1c, 2, 13 JUH: Lanovky: Krupová – Kosodrevina (A5) + Kosodrevina – Chopok (A2) Zjazdovky: 33a, 34b zjazdovky budú upravené, platí Šikovná Sezónka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 Dalej Strona 36 z 52 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 1 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Katalog ośrodków narciarskich Poza granicami Słowacja Jasna Chopok × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
zielasbar Napisano 1 Marca 2017 Udostępnij Napisano 1 Marca 2017 Granicę możesz przekroczyć w Korbielowie lub Glince jeśli nie będzie opadów śniegu. Płatny odcinek jest przed Liptovskim Mikulaszem, żeby ominąć należy ok 500m za stacją benzynową Ivachnova zjechać na drogę nr 18 Dzięki za info!!A jaka jest opłata???Trzeba kupić winiete czy są jakieś bramki??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Dany de Vino Napisano 1 Marca 2017 Udostępnij Napisano 1 Marca 2017 Nie ma sensu wykupować viniety (to zbyt króciutki odcinek). Nastaw gps żeby cię poprowadził bez opłat. Zawsze tam tak jeżdżę. Też tam jadę 06.02. ale przez Krakówek. Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Robert32 Napisano 1 Marca 2017 Udostępnij Napisano 1 Marca 2017 Dzięki za info!!A jaka jest opłata???Trzeba kupić winiete czy są jakieś bramki??? 10 dniowa 10€ nie ma bramek tak jak napisał Dany nie ma sensu płacić za winietę za tak krótki odcinek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Toro Napisano 1 Marca 2017 Udostępnij Napisano 1 Marca 2017 https://www.google.p...!8i6656!6m1!1e1 Tu masz zjazd na 18tkę. Nie wolno go przegapić (ale to trzeba by się postarać). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... broot Napisano 1 Marca 2017 Udostępnij Napisano 1 Marca 2017 Witam, mam wielką prośbę, czy mógł by mi ktoś napisać jak wyglądają warunki w sensie mgły, widoczności, na najwyższych stacjach, przeglądam kamerki i nie wygląda to najlepiej. dzieki za odpowiedzi. pozdro Nie jestem jakimś ekspertem, ale z moich doświadczeń szczyt jest bardzo często skryty w chmurach, zwłaszcza od rana. Przeważnie dotyczy to jedynie kilkuset metrów (w poziomie) od samego szczytu, czyli tylko najwyższej stacji. Widoczność: totalna masakra, jedziesz niemal zupełnie na oślep. Jest trochę straszno, ale też i nawet ciekawie ;-) Czasem chmury schodziły niżej, odsłaniając z kolei szczyt, ale wtedy nie były one tak gęste, jak zdarzały się przy szczycie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Toro Napisano 1 Marca 2017 Udostępnij Napisano 1 Marca 2017 ale z moich doświadczeń szczyt jest bardzo często skryty w chmurach, zwłaszcza od rana. Przeważnie dotyczy to jedynie kilkuset metrów (w poziomie) od samego szczytu, czyli tylko najwyższej stacji. Widoczność: totalna masakra, jedziesz niemal zupełnie na oślep. Jest trochę straszno, ale też i nawet ciekawie ;-) Czasem chmury schodziły niżej, odsłaniając z kolei szczyt, ale wtedy nie były one tak gęste, jak zdarzały się przy szczycie. Dość często pojawia się na górnych trasach mgła uniemożliwiająca sensowną i bezpieczną jazdę. Z tym, że nie ma reguły - raz trafisz dobrze, raz źle. Wtedy śmigasz po dolnej połowie góry (tej z mokrym sniegiem ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Dany de Vino Napisano 2 Marca 2017 Udostępnij Napisano 2 Marca 2017 Nie jestem amatorem, czerpie przyjemnośc raczej z szybszej jazdy i szukania wrażeń, i martwi mnie poprostu ten etap od 2024 do 1600mnpm. Chcialbym przelatac intensywnie całą górkę, wyżej bedzie lepszej jakosci snieg, ale co z sniegu skoro widocznosc 5 metrow. W SOBOTE mam zaplanowany wyjazd i troche sie obawiam warunkow tam panujacych. Może wypowiedzial by sie ktos kto akurat aktualnie tam przebywa. byl bym wdzieczny. pozdro Przyłączam się do prośby kolegi. Ja będę tam dwa dni później, więc również prośba - opisz proszę sobotnie warunki. Zakładam, że stok znasz więc nie będę opisywał jak to tam wygląda. W moim odczuciu zazwyczaj jest trochę lepiej niż wygląda to w kamerkach. Ale, wg obecnych prognoz w sobotę może duć, a wtedy "zupa". Sprawdź prognozy w piątek, może się coś zmieni. Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... zielasbar Napisano 5 Marca 2017 Udostępnij Napisano 5 Marca 2017 Dziękuje bardzo za info!!!Pozdro!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Dany de Vino Napisano 9 Marca 2017 Udostępnij Napisano 9 Marca 2017 Jesteśmy tu (na Chopoku) od poniedziałku 06.03. Śniegu dość. W poniedziałek miękko, Świerzy opad, śnieg ciężki. Na górze lepiej. Raz mgła, za 15 minut widoczność fajna. We wtorek od rana mrozik i do 12.oo super. Południowa strona - revelka. Bez muld, bez lodu czy betonu. Super. Po południu dół miękki, rozjeżdżony ale bez tragedii. Jeździć się dało. Środa - znowu miękko. Dziś temp (6.00.am) -5C. Zapowiada się super pogoda. Cały czas ludzi b. mało. Żadnych kolejek ani do kanap, ani do gondolek. Czasami gondolkami jeździmy sami. Teraz o mgle. W poniedziałek w pewnym momencie mleko i spore muldy, których kompletnie nie widać. Facet wziął sprawę za ambitnie. Prawdopodobnie wyrzuciło go na muldach, stracił kontrolę, przybił drewniany płotek, rąbnął po drodze w lance do naśnieżania i zbierali go zza płota z zakrwawionego śniegu. Nieprzyjemnie. Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... broot Napisano 9 Marca 2017 Udostępnij Napisano 9 Marca 2017 No cóż, wstyd się przyznać, ale ja sam 4 tygodnie temu na Chopoku we mgle wylądowałem na drewnianym ogrodzeniu z dość niemałym impetem. 4 tygodnie, a żebra i nadgarstek wciąż są obolałe. To tak ku przestrodze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mariusz-net Napisano 10 Marca 2017 Udostępnij Napisano 10 Marca 2017 Jest ktoś na weekend na Chopoku? Jakie są aktualnie warunki (z rana na kamerkach widać było śnieg)? Ma ktoś wolne miejsce na kwaterze (może być dalej od stoku)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... krisaz Napisano 12 Marca 2017 Udostępnij Napisano 12 Marca 2017 Z sezonówką na przyszły rok już wszystko jasne. Od 20 marca do końca sezonu za 49 euro, potem dopłata 150 euro. Co najważniejsze jest Szczyrk za dopłatą 50 euro https://www.gopass.s...sikovna-sezonka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... moruniek Napisano 12 Marca 2017 Udostępnij Napisano 12 Marca 2017 Z sezonówką na przyszły rok już wszystko jasne. Od 20 marca do końca sezonu za 49 euro, potem dopłata 150 euro. Co najważniejsze jest Szczyrk za dopłatą 50 euro https://www.gopass.s...sikovna-sezonka Wrzucam to do wątku o Szczyrkowskim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... malin Napisano 12 Marca 2017 Udostępnij Napisano 12 Marca 2017 Chopok wczoraj - ludzi dużo, bo raz, że weekend, dwa, że impreza " zjazd w bikini". Na szczycie mgła potworna, przynamniej wtedy, gdy wjechaliśmy ( ok. 14), Trasy w górnej części przygotowane dobrze, na dole niestety muldy straszne, śnieg wiosenny i trza było uważać, żeby się nie uszkodzić. Ale w górnej części można było pociąć, wczoraj mnie najbardziej podobała się czerwona jedenastka. Widoki, poza szczytem - gdzie mgła, całkiem, całkiem, momentami słonko przygrzewało. Ogólnie nieżle, impreza fajna P.S. Dzisiaj w Zakopanem cały dzień sypał śnieg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Dany de Vino Napisano 13 Marca 2017 Udostępnij Napisano 13 Marca 2017 Na Chopku jeździć się jeszcze niewątpliwie da, jednak dla mnie sezon raczej już zakończony. Przejeździłem 21 dni i zważywszy odległość jaką mam do górek, pewnie starczy. Chyba, żeby waruny jakoś dramatycznie się poprawiły... Wtedy, kto wie? Już raczej zaczynam się przygotowywać do otwarcia sezonu tenisowego. U nas korty już się robią i za jakiś tydzień powinny ruszyć . Pozdro4all. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 2 tygodnie później... Dany de Vino Napisano 22 Marca 2017 Udostępnij Napisano 22 Marca 2017 Cwana Sezonówka na Chopok już w sprzedaży. Dziś dokonałem przedpłaty po raz pierwszy bez żadnych problemów z akceptacją karty (użyłem tej samej, którą w ubiegłym roku ichni system odrzucał). Pozdr4all i do zobaczenia na stoku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 22 Marca 2017 Udostępnij Napisano 22 Marca 2017 Cwana Sezonówka na Chopok już w sprzedaży. Dziś dokonałem przedpłaty po raz pierwszy bez żadnych problemów z akceptacją karty (użyłem tej samej, którą w ubiegłym roku ichni system odrzucał). Pozdr4all i do zobaczenia na stoku. Bogdan a planujesz dopłatę do Szczyrku? U mnie niewykorzystane karnety za ten sezon, trzeba będzie je wykorzystać w wakacje w Tatralandii. Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Dany de Vino Napisano 22 Marca 2017 Udostępnij Napisano 22 Marca 2017 Co do Szczyrku jeszcze się nie zdecydowałem. Zobaczę. Jeśli zdarzą się jakieś okoliczności wskazujące na to, że warto to być może tak. Jest czas myśleć do jesieni. Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 22 Marca 2017 Udostępnij Napisano 22 Marca 2017 Ja jestem optymistą . Już ten sezon pomimo starej infrastruktury pokazał, że Szczyrk wart jest odwiedzenia. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 2 tygodnie później... pawelb91 Napisano 2 Kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2017 Pewien Gość w ostatnich dniach odwiedził Chopok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 3 tygodnie później... pawelb91 Napisano 18 Kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2017 Chopok dzisiaj +30cm i ma sypać do weekendu, szykują się piękne warunki. Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... pawelb91 Napisano 20 Kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2017 *Prevádzka lanoviek v závislosti od snehových a poveternostných podmienok. 21. 04. - 01. 05. 2017 - lanovky v dennej prevádzke od 8:30 do 15:30 SEVER: Lanovky: Biela Púť (B3) + Twinliner (A4) + Funitel (A1) Zjazdovky: 1a, 1b, 1c, 2, 13 JUH: Lanovky: Krupová – Kosodrevina (A5) + Kosodrevina – Chopok (A2) Zjazdovky: 33a, 34b zjazdovky budú upravené, platí Šikovná Sezónka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 Dalej Strona 36 z 52 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 1 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Katalog ośrodków narciarskich Poza granicami Słowacja Jasna Chopok × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
Dany de Vino Napisano 1 Marca 2017 Udostępnij Napisano 1 Marca 2017 Nie ma sensu wykupować viniety (to zbyt króciutki odcinek). Nastaw gps żeby cię poprowadził bez opłat. Zawsze tam tak jeżdżę. Też tam jadę 06.02. ale przez Krakówek. Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert32 Napisano 1 Marca 2017 Udostępnij Napisano 1 Marca 2017 Dzięki za info!!A jaka jest opłata???Trzeba kupić winiete czy są jakieś bramki??? 10 dniowa 10€ nie ma bramek tak jak napisał Dany nie ma sensu płacić za winietę za tak krótki odcinek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Toro Napisano 1 Marca 2017 Udostępnij Napisano 1 Marca 2017 https://www.google.p...!8i6656!6m1!1e1 Tu masz zjazd na 18tkę. Nie wolno go przegapić (ale to trzeba by się postarać). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... broot Napisano 1 Marca 2017 Udostępnij Napisano 1 Marca 2017 Witam, mam wielką prośbę, czy mógł by mi ktoś napisać jak wyglądają warunki w sensie mgły, widoczności, na najwyższych stacjach, przeglądam kamerki i nie wygląda to najlepiej. dzieki za odpowiedzi. pozdro Nie jestem jakimś ekspertem, ale z moich doświadczeń szczyt jest bardzo często skryty w chmurach, zwłaszcza od rana. Przeważnie dotyczy to jedynie kilkuset metrów (w poziomie) od samego szczytu, czyli tylko najwyższej stacji. Widoczność: totalna masakra, jedziesz niemal zupełnie na oślep. Jest trochę straszno, ale też i nawet ciekawie ;-) Czasem chmury schodziły niżej, odsłaniając z kolei szczyt, ale wtedy nie były one tak gęste, jak zdarzały się przy szczycie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Toro Napisano 1 Marca 2017 Udostępnij Napisano 1 Marca 2017 ale z moich doświadczeń szczyt jest bardzo często skryty w chmurach, zwłaszcza od rana. Przeważnie dotyczy to jedynie kilkuset metrów (w poziomie) od samego szczytu, czyli tylko najwyższej stacji. Widoczność: totalna masakra, jedziesz niemal zupełnie na oślep. Jest trochę straszno, ale też i nawet ciekawie ;-) Czasem chmury schodziły niżej, odsłaniając z kolei szczyt, ale wtedy nie były one tak gęste, jak zdarzały się przy szczycie. Dość często pojawia się na górnych trasach mgła uniemożliwiająca sensowną i bezpieczną jazdę. Z tym, że nie ma reguły - raz trafisz dobrze, raz źle. Wtedy śmigasz po dolnej połowie góry (tej z mokrym sniegiem ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Dany de Vino Napisano 2 Marca 2017 Udostępnij Napisano 2 Marca 2017 Nie jestem amatorem, czerpie przyjemnośc raczej z szybszej jazdy i szukania wrażeń, i martwi mnie poprostu ten etap od 2024 do 1600mnpm. Chcialbym przelatac intensywnie całą górkę, wyżej bedzie lepszej jakosci snieg, ale co z sniegu skoro widocznosc 5 metrow. W SOBOTE mam zaplanowany wyjazd i troche sie obawiam warunkow tam panujacych. Może wypowiedzial by sie ktos kto akurat aktualnie tam przebywa. byl bym wdzieczny. pozdro Przyłączam się do prośby kolegi. Ja będę tam dwa dni później, więc również prośba - opisz proszę sobotnie warunki. Zakładam, że stok znasz więc nie będę opisywał jak to tam wygląda. W moim odczuciu zazwyczaj jest trochę lepiej niż wygląda to w kamerkach. Ale, wg obecnych prognoz w sobotę może duć, a wtedy "zupa". Sprawdź prognozy w piątek, może się coś zmieni. Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... zielasbar Napisano 5 Marca 2017 Udostępnij Napisano 5 Marca 2017 Dziękuje bardzo za info!!!Pozdro!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Dany de Vino Napisano 9 Marca 2017 Udostępnij Napisano 9 Marca 2017 Jesteśmy tu (na Chopoku) od poniedziałku 06.03. Śniegu dość. W poniedziałek miękko, Świerzy opad, śnieg ciężki. Na górze lepiej. Raz mgła, za 15 minut widoczność fajna. We wtorek od rana mrozik i do 12.oo super. Południowa strona - revelka. Bez muld, bez lodu czy betonu. Super. Po południu dół miękki, rozjeżdżony ale bez tragedii. Jeździć się dało. Środa - znowu miękko. Dziś temp (6.00.am) -5C. Zapowiada się super pogoda. Cały czas ludzi b. mało. Żadnych kolejek ani do kanap, ani do gondolek. Czasami gondolkami jeździmy sami. Teraz o mgle. W poniedziałek w pewnym momencie mleko i spore muldy, których kompletnie nie widać. Facet wziął sprawę za ambitnie. Prawdopodobnie wyrzuciło go na muldach, stracił kontrolę, przybił drewniany płotek, rąbnął po drodze w lance do naśnieżania i zbierali go zza płota z zakrwawionego śniegu. Nieprzyjemnie. Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... broot Napisano 9 Marca 2017 Udostępnij Napisano 9 Marca 2017 No cóż, wstyd się przyznać, ale ja sam 4 tygodnie temu na Chopoku we mgle wylądowałem na drewnianym ogrodzeniu z dość niemałym impetem. 4 tygodnie, a żebra i nadgarstek wciąż są obolałe. To tak ku przestrodze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mariusz-net Napisano 10 Marca 2017 Udostępnij Napisano 10 Marca 2017 Jest ktoś na weekend na Chopoku? Jakie są aktualnie warunki (z rana na kamerkach widać było śnieg)? Ma ktoś wolne miejsce na kwaterze (może być dalej od stoku)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... krisaz Napisano 12 Marca 2017 Udostępnij Napisano 12 Marca 2017 Z sezonówką na przyszły rok już wszystko jasne. Od 20 marca do końca sezonu za 49 euro, potem dopłata 150 euro. Co najważniejsze jest Szczyrk za dopłatą 50 euro https://www.gopass.s...sikovna-sezonka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... moruniek Napisano 12 Marca 2017 Udostępnij Napisano 12 Marca 2017 Z sezonówką na przyszły rok już wszystko jasne. Od 20 marca do końca sezonu za 49 euro, potem dopłata 150 euro. Co najważniejsze jest Szczyrk za dopłatą 50 euro https://www.gopass.s...sikovna-sezonka Wrzucam to do wątku o Szczyrkowskim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... malin Napisano 12 Marca 2017 Udostępnij Napisano 12 Marca 2017 Chopok wczoraj - ludzi dużo, bo raz, że weekend, dwa, że impreza " zjazd w bikini". Na szczycie mgła potworna, przynamniej wtedy, gdy wjechaliśmy ( ok. 14), Trasy w górnej części przygotowane dobrze, na dole niestety muldy straszne, śnieg wiosenny i trza było uważać, żeby się nie uszkodzić. Ale w górnej części można było pociąć, wczoraj mnie najbardziej podobała się czerwona jedenastka. Widoki, poza szczytem - gdzie mgła, całkiem, całkiem, momentami słonko przygrzewało. Ogólnie nieżle, impreza fajna P.S. Dzisiaj w Zakopanem cały dzień sypał śnieg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Dany de Vino Napisano 13 Marca 2017 Udostępnij Napisano 13 Marca 2017 Na Chopku jeździć się jeszcze niewątpliwie da, jednak dla mnie sezon raczej już zakończony. Przejeździłem 21 dni i zważywszy odległość jaką mam do górek, pewnie starczy. Chyba, żeby waruny jakoś dramatycznie się poprawiły... Wtedy, kto wie? Już raczej zaczynam się przygotowywać do otwarcia sezonu tenisowego. U nas korty już się robią i za jakiś tydzień powinny ruszyć . Pozdro4all. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 2 tygodnie później... Dany de Vino Napisano 22 Marca 2017 Udostępnij Napisano 22 Marca 2017 Cwana Sezonówka na Chopok już w sprzedaży. Dziś dokonałem przedpłaty po raz pierwszy bez żadnych problemów z akceptacją karty (użyłem tej samej, którą w ubiegłym roku ichni system odrzucał). Pozdr4all i do zobaczenia na stoku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 22 Marca 2017 Udostępnij Napisano 22 Marca 2017 Cwana Sezonówka na Chopok już w sprzedaży. Dziś dokonałem przedpłaty po raz pierwszy bez żadnych problemów z akceptacją karty (użyłem tej samej, którą w ubiegłym roku ichni system odrzucał). Pozdr4all i do zobaczenia na stoku. Bogdan a planujesz dopłatę do Szczyrku? U mnie niewykorzystane karnety za ten sezon, trzeba będzie je wykorzystać w wakacje w Tatralandii. Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Dany de Vino Napisano 22 Marca 2017 Udostępnij Napisano 22 Marca 2017 Co do Szczyrku jeszcze się nie zdecydowałem. Zobaczę. Jeśli zdarzą się jakieś okoliczności wskazujące na to, że warto to być może tak. Jest czas myśleć do jesieni. Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 22 Marca 2017 Udostępnij Napisano 22 Marca 2017 Ja jestem optymistą . Już ten sezon pomimo starej infrastruktury pokazał, że Szczyrk wart jest odwiedzenia. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 2 tygodnie później... pawelb91 Napisano 2 Kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2017 Pewien Gość w ostatnich dniach odwiedził Chopok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 3 tygodnie później... pawelb91 Napisano 18 Kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2017 Chopok dzisiaj +30cm i ma sypać do weekendu, szykują się piękne warunki. Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... pawelb91 Napisano 20 Kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2017 *Prevádzka lanoviek v závislosti od snehových a poveternostných podmienok. 21. 04. - 01. 05. 2017 - lanovky v dennej prevádzke od 8:30 do 15:30 SEVER: Lanovky: Biela Púť (B3) + Twinliner (A4) + Funitel (A1) Zjazdovky: 1a, 1b, 1c, 2, 13 JUH: Lanovky: Krupová – Kosodrevina (A5) + Kosodrevina – Chopok (A2) Zjazdovky: 33a, 34b zjazdovky budú upravené, platí Šikovná Sezónka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 Dalej Strona 36 z 52 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 1 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Katalog ośrodków narciarskich Poza granicami Słowacja Jasna Chopok × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
Toro Napisano 1 Marca 2017 Udostępnij Napisano 1 Marca 2017 https://www.google.p...!8i6656!6m1!1e1 Tu masz zjazd na 18tkę. Nie wolno go przegapić (ale to trzeba by się postarać). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
broot Napisano 1 Marca 2017 Udostępnij Napisano 1 Marca 2017 Witam, mam wielką prośbę, czy mógł by mi ktoś napisać jak wyglądają warunki w sensie mgły, widoczności, na najwyższych stacjach, przeglądam kamerki i nie wygląda to najlepiej. dzieki za odpowiedzi. pozdro Nie jestem jakimś ekspertem, ale z moich doświadczeń szczyt jest bardzo często skryty w chmurach, zwłaszcza od rana. Przeważnie dotyczy to jedynie kilkuset metrów (w poziomie) od samego szczytu, czyli tylko najwyższej stacji. Widoczność: totalna masakra, jedziesz niemal zupełnie na oślep. Jest trochę straszno, ale też i nawet ciekawie ;-) Czasem chmury schodziły niżej, odsłaniając z kolei szczyt, ale wtedy nie były one tak gęste, jak zdarzały się przy szczycie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Toro Napisano 1 Marca 2017 Udostępnij Napisano 1 Marca 2017 ale z moich doświadczeń szczyt jest bardzo często skryty w chmurach, zwłaszcza od rana. Przeważnie dotyczy to jedynie kilkuset metrów (w poziomie) od samego szczytu, czyli tylko najwyższej stacji. Widoczność: totalna masakra, jedziesz niemal zupełnie na oślep. Jest trochę straszno, ale też i nawet ciekawie ;-) Czasem chmury schodziły niżej, odsłaniając z kolei szczyt, ale wtedy nie były one tak gęste, jak zdarzały się przy szczycie. Dość często pojawia się na górnych trasach mgła uniemożliwiająca sensowną i bezpieczną jazdę. Z tym, że nie ma reguły - raz trafisz dobrze, raz źle. Wtedy śmigasz po dolnej połowie góry (tej z mokrym sniegiem ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Dany de Vino Napisano 2 Marca 2017 Udostępnij Napisano 2 Marca 2017 Nie jestem amatorem, czerpie przyjemnośc raczej z szybszej jazdy i szukania wrażeń, i martwi mnie poprostu ten etap od 2024 do 1600mnpm. Chcialbym przelatac intensywnie całą górkę, wyżej bedzie lepszej jakosci snieg, ale co z sniegu skoro widocznosc 5 metrow. W SOBOTE mam zaplanowany wyjazd i troche sie obawiam warunkow tam panujacych. Może wypowiedzial by sie ktos kto akurat aktualnie tam przebywa. byl bym wdzieczny. pozdro Przyłączam się do prośby kolegi. Ja będę tam dwa dni później, więc również prośba - opisz proszę sobotnie warunki. Zakładam, że stok znasz więc nie będę opisywał jak to tam wygląda. W moim odczuciu zazwyczaj jest trochę lepiej niż wygląda to w kamerkach. Ale, wg obecnych prognoz w sobotę może duć, a wtedy "zupa". Sprawdź prognozy w piątek, może się coś zmieni. Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... zielasbar Napisano 5 Marca 2017 Udostępnij Napisano 5 Marca 2017 Dziękuje bardzo za info!!!Pozdro!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Dany de Vino Napisano 9 Marca 2017 Udostępnij Napisano 9 Marca 2017 Jesteśmy tu (na Chopoku) od poniedziałku 06.03. Śniegu dość. W poniedziałek miękko, Świerzy opad, śnieg ciężki. Na górze lepiej. Raz mgła, za 15 minut widoczność fajna. We wtorek od rana mrozik i do 12.oo super. Południowa strona - revelka. Bez muld, bez lodu czy betonu. Super. Po południu dół miękki, rozjeżdżony ale bez tragedii. Jeździć się dało. Środa - znowu miękko. Dziś temp (6.00.am) -5C. Zapowiada się super pogoda. Cały czas ludzi b. mało. Żadnych kolejek ani do kanap, ani do gondolek. Czasami gondolkami jeździmy sami. Teraz o mgle. W poniedziałek w pewnym momencie mleko i spore muldy, których kompletnie nie widać. Facet wziął sprawę za ambitnie. Prawdopodobnie wyrzuciło go na muldach, stracił kontrolę, przybił drewniany płotek, rąbnął po drodze w lance do naśnieżania i zbierali go zza płota z zakrwawionego śniegu. Nieprzyjemnie. Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... broot Napisano 9 Marca 2017 Udostępnij Napisano 9 Marca 2017 No cóż, wstyd się przyznać, ale ja sam 4 tygodnie temu na Chopoku we mgle wylądowałem na drewnianym ogrodzeniu z dość niemałym impetem. 4 tygodnie, a żebra i nadgarstek wciąż są obolałe. To tak ku przestrodze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mariusz-net Napisano 10 Marca 2017 Udostępnij Napisano 10 Marca 2017 Jest ktoś na weekend na Chopoku? Jakie są aktualnie warunki (z rana na kamerkach widać było śnieg)? Ma ktoś wolne miejsce na kwaterze (może być dalej od stoku)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... krisaz Napisano 12 Marca 2017 Udostępnij Napisano 12 Marca 2017 Z sezonówką na przyszły rok już wszystko jasne. Od 20 marca do końca sezonu za 49 euro, potem dopłata 150 euro. Co najważniejsze jest Szczyrk za dopłatą 50 euro https://www.gopass.s...sikovna-sezonka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... moruniek Napisano 12 Marca 2017 Udostępnij Napisano 12 Marca 2017 Z sezonówką na przyszły rok już wszystko jasne. Od 20 marca do końca sezonu za 49 euro, potem dopłata 150 euro. Co najważniejsze jest Szczyrk za dopłatą 50 euro https://www.gopass.s...sikovna-sezonka Wrzucam to do wątku o Szczyrkowskim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... malin Napisano 12 Marca 2017 Udostępnij Napisano 12 Marca 2017 Chopok wczoraj - ludzi dużo, bo raz, że weekend, dwa, że impreza " zjazd w bikini". Na szczycie mgła potworna, przynamniej wtedy, gdy wjechaliśmy ( ok. 14), Trasy w górnej części przygotowane dobrze, na dole niestety muldy straszne, śnieg wiosenny i trza było uważać, żeby się nie uszkodzić. Ale w górnej części można było pociąć, wczoraj mnie najbardziej podobała się czerwona jedenastka. Widoki, poza szczytem - gdzie mgła, całkiem, całkiem, momentami słonko przygrzewało. Ogólnie nieżle, impreza fajna P.S. Dzisiaj w Zakopanem cały dzień sypał śnieg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Dany de Vino Napisano 13 Marca 2017 Udostępnij Napisano 13 Marca 2017 Na Chopku jeździć się jeszcze niewątpliwie da, jednak dla mnie sezon raczej już zakończony. Przejeździłem 21 dni i zważywszy odległość jaką mam do górek, pewnie starczy. Chyba, żeby waruny jakoś dramatycznie się poprawiły... Wtedy, kto wie? Już raczej zaczynam się przygotowywać do otwarcia sezonu tenisowego. U nas korty już się robią i za jakiś tydzień powinny ruszyć . Pozdro4all. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 2 tygodnie później... Dany de Vino Napisano 22 Marca 2017 Udostępnij Napisano 22 Marca 2017 Cwana Sezonówka na Chopok już w sprzedaży. Dziś dokonałem przedpłaty po raz pierwszy bez żadnych problemów z akceptacją karty (użyłem tej samej, którą w ubiegłym roku ichni system odrzucał). Pozdr4all i do zobaczenia na stoku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 22 Marca 2017 Udostępnij Napisano 22 Marca 2017 Cwana Sezonówka na Chopok już w sprzedaży. Dziś dokonałem przedpłaty po raz pierwszy bez żadnych problemów z akceptacją karty (użyłem tej samej, którą w ubiegłym roku ichni system odrzucał). Pozdr4all i do zobaczenia na stoku. Bogdan a planujesz dopłatę do Szczyrku? U mnie niewykorzystane karnety za ten sezon, trzeba będzie je wykorzystać w wakacje w Tatralandii. Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Dany de Vino Napisano 22 Marca 2017 Udostępnij Napisano 22 Marca 2017 Co do Szczyrku jeszcze się nie zdecydowałem. Zobaczę. Jeśli zdarzą się jakieś okoliczności wskazujące na to, że warto to być może tak. Jest czas myśleć do jesieni. Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 22 Marca 2017 Udostępnij Napisano 22 Marca 2017 Ja jestem optymistą . Już ten sezon pomimo starej infrastruktury pokazał, że Szczyrk wart jest odwiedzenia. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 2 tygodnie później... pawelb91 Napisano 2 Kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2017 Pewien Gość w ostatnich dniach odwiedził Chopok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 3 tygodnie później... pawelb91 Napisano 18 Kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2017 Chopok dzisiaj +30cm i ma sypać do weekendu, szykują się piękne warunki. Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... pawelb91 Napisano 20 Kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2017 *Prevádzka lanoviek v závislosti od snehových a poveternostných podmienok. 21. 04. - 01. 05. 2017 - lanovky v dennej prevádzke od 8:30 do 15:30 SEVER: Lanovky: Biela Púť (B3) + Twinliner (A4) + Funitel (A1) Zjazdovky: 1a, 1b, 1c, 2, 13 JUH: Lanovky: Krupová – Kosodrevina (A5) + Kosodrevina – Chopok (A2) Zjazdovky: 33a, 34b zjazdovky budú upravené, platí Šikovná Sezónka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 Dalej Strona 36 z 52 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 1 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Katalog ośrodków narciarskich Poza granicami Słowacja Jasna Chopok
Toro Napisano 1 Marca 2017 Udostępnij Napisano 1 Marca 2017 ale z moich doświadczeń szczyt jest bardzo często skryty w chmurach, zwłaszcza od rana. Przeważnie dotyczy to jedynie kilkuset metrów (w poziomie) od samego szczytu, czyli tylko najwyższej stacji. Widoczność: totalna masakra, jedziesz niemal zupełnie na oślep. Jest trochę straszno, ale też i nawet ciekawie ;-) Czasem chmury schodziły niżej, odsłaniając z kolei szczyt, ale wtedy nie były one tak gęste, jak zdarzały się przy szczycie. Dość często pojawia się na górnych trasach mgła uniemożliwiająca sensowną i bezpieczną jazdę. Z tym, że nie ma reguły - raz trafisz dobrze, raz źle. Wtedy śmigasz po dolnej połowie góry (tej z mokrym sniegiem ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Dany de Vino Napisano 2 Marca 2017 Udostępnij Napisano 2 Marca 2017 Nie jestem amatorem, czerpie przyjemnośc raczej z szybszej jazdy i szukania wrażeń, i martwi mnie poprostu ten etap od 2024 do 1600mnpm. Chcialbym przelatac intensywnie całą górkę, wyżej bedzie lepszej jakosci snieg, ale co z sniegu skoro widocznosc 5 metrow. W SOBOTE mam zaplanowany wyjazd i troche sie obawiam warunkow tam panujacych. Może wypowiedzial by sie ktos kto akurat aktualnie tam przebywa. byl bym wdzieczny. pozdro Przyłączam się do prośby kolegi. Ja będę tam dwa dni później, więc również prośba - opisz proszę sobotnie warunki. Zakładam, że stok znasz więc nie będę opisywał jak to tam wygląda. W moim odczuciu zazwyczaj jest trochę lepiej niż wygląda to w kamerkach. Ale, wg obecnych prognoz w sobotę może duć, a wtedy "zupa". Sprawdź prognozy w piątek, może się coś zmieni. Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... zielasbar Napisano 5 Marca 2017 Udostępnij Napisano 5 Marca 2017 Dziękuje bardzo za info!!!Pozdro!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Dany de Vino Napisano 9 Marca 2017 Udostępnij Napisano 9 Marca 2017 Jesteśmy tu (na Chopoku) od poniedziałku 06.03. Śniegu dość. W poniedziałek miękko, Świerzy opad, śnieg ciężki. Na górze lepiej. Raz mgła, za 15 minut widoczność fajna. We wtorek od rana mrozik i do 12.oo super. Południowa strona - revelka. Bez muld, bez lodu czy betonu. Super. Po południu dół miękki, rozjeżdżony ale bez tragedii. Jeździć się dało. Środa - znowu miękko. Dziś temp (6.00.am) -5C. Zapowiada się super pogoda. Cały czas ludzi b. mało. Żadnych kolejek ani do kanap, ani do gondolek. Czasami gondolkami jeździmy sami. Teraz o mgle. W poniedziałek w pewnym momencie mleko i spore muldy, których kompletnie nie widać. Facet wziął sprawę za ambitnie. Prawdopodobnie wyrzuciło go na muldach, stracił kontrolę, przybił drewniany płotek, rąbnął po drodze w lance do naśnieżania i zbierali go zza płota z zakrwawionego śniegu. Nieprzyjemnie. Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... broot Napisano 9 Marca 2017 Udostępnij Napisano 9 Marca 2017 No cóż, wstyd się przyznać, ale ja sam 4 tygodnie temu na Chopoku we mgle wylądowałem na drewnianym ogrodzeniu z dość niemałym impetem. 4 tygodnie, a żebra i nadgarstek wciąż są obolałe. To tak ku przestrodze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mariusz-net Napisano 10 Marca 2017 Udostępnij Napisano 10 Marca 2017 Jest ktoś na weekend na Chopoku? Jakie są aktualnie warunki (z rana na kamerkach widać było śnieg)? Ma ktoś wolne miejsce na kwaterze (może być dalej od stoku)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... krisaz Napisano 12 Marca 2017 Udostępnij Napisano 12 Marca 2017 Z sezonówką na przyszły rok już wszystko jasne. Od 20 marca do końca sezonu za 49 euro, potem dopłata 150 euro. Co najważniejsze jest Szczyrk za dopłatą 50 euro https://www.gopass.s...sikovna-sezonka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... moruniek Napisano 12 Marca 2017 Udostępnij Napisano 12 Marca 2017 Z sezonówką na przyszły rok już wszystko jasne. Od 20 marca do końca sezonu za 49 euro, potem dopłata 150 euro. Co najważniejsze jest Szczyrk za dopłatą 50 euro https://www.gopass.s...sikovna-sezonka Wrzucam to do wątku o Szczyrkowskim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... malin Napisano 12 Marca 2017 Udostępnij Napisano 12 Marca 2017 Chopok wczoraj - ludzi dużo, bo raz, że weekend, dwa, że impreza " zjazd w bikini". Na szczycie mgła potworna, przynamniej wtedy, gdy wjechaliśmy ( ok. 14), Trasy w górnej części przygotowane dobrze, na dole niestety muldy straszne, śnieg wiosenny i trza było uważać, żeby się nie uszkodzić. Ale w górnej części można było pociąć, wczoraj mnie najbardziej podobała się czerwona jedenastka. Widoki, poza szczytem - gdzie mgła, całkiem, całkiem, momentami słonko przygrzewało. Ogólnie nieżle, impreza fajna P.S. Dzisiaj w Zakopanem cały dzień sypał śnieg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Dany de Vino Napisano 13 Marca 2017 Udostępnij Napisano 13 Marca 2017 Na Chopku jeździć się jeszcze niewątpliwie da, jednak dla mnie sezon raczej już zakończony. Przejeździłem 21 dni i zważywszy odległość jaką mam do górek, pewnie starczy. Chyba, żeby waruny jakoś dramatycznie się poprawiły... Wtedy, kto wie? Już raczej zaczynam się przygotowywać do otwarcia sezonu tenisowego. U nas korty już się robią i za jakiś tydzień powinny ruszyć . Pozdro4all. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 2 tygodnie później... Dany de Vino Napisano 22 Marca 2017 Udostępnij Napisano 22 Marca 2017 Cwana Sezonówka na Chopok już w sprzedaży. Dziś dokonałem przedpłaty po raz pierwszy bez żadnych problemów z akceptacją karty (użyłem tej samej, którą w ubiegłym roku ichni system odrzucał). Pozdr4all i do zobaczenia na stoku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 22 Marca 2017 Udostępnij Napisano 22 Marca 2017 Cwana Sezonówka na Chopok już w sprzedaży. Dziś dokonałem przedpłaty po raz pierwszy bez żadnych problemów z akceptacją karty (użyłem tej samej, którą w ubiegłym roku ichni system odrzucał). Pozdr4all i do zobaczenia na stoku. Bogdan a planujesz dopłatę do Szczyrku? U mnie niewykorzystane karnety za ten sezon, trzeba będzie je wykorzystać w wakacje w Tatralandii. Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Dany de Vino Napisano 22 Marca 2017 Udostępnij Napisano 22 Marca 2017 Co do Szczyrku jeszcze się nie zdecydowałem. Zobaczę. Jeśli zdarzą się jakieś okoliczności wskazujące na to, że warto to być może tak. Jest czas myśleć do jesieni. Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 22 Marca 2017 Udostępnij Napisano 22 Marca 2017 Ja jestem optymistą . Już ten sezon pomimo starej infrastruktury pokazał, że Szczyrk wart jest odwiedzenia. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 2 tygodnie później... pawelb91 Napisano 2 Kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2017 Pewien Gość w ostatnich dniach odwiedził Chopok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 3 tygodnie później... pawelb91 Napisano 18 Kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2017 Chopok dzisiaj +30cm i ma sypać do weekendu, szykują się piękne warunki. Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... pawelb91 Napisano 20 Kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2017 *Prevádzka lanoviek v závislosti od snehových a poveternostných podmienok. 21. 04. - 01. 05. 2017 - lanovky v dennej prevádzke od 8:30 do 15:30 SEVER: Lanovky: Biela Púť (B3) + Twinliner (A4) + Funitel (A1) Zjazdovky: 1a, 1b, 1c, 2, 13 JUH: Lanovky: Krupová – Kosodrevina (A5) + Kosodrevina – Chopok (A2) Zjazdovky: 33a, 34b zjazdovky budú upravené, platí Šikovná Sezónka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 Dalej Strona 36 z 52 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 1 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Katalog ośrodków narciarskich Poza granicami Słowacja Jasna Chopok
Dany de Vino Napisano 2 Marca 2017 Udostępnij Napisano 2 Marca 2017 Nie jestem amatorem, czerpie przyjemnośc raczej z szybszej jazdy i szukania wrażeń, i martwi mnie poprostu ten etap od 2024 do 1600mnpm. Chcialbym przelatac intensywnie całą górkę, wyżej bedzie lepszej jakosci snieg, ale co z sniegu skoro widocznosc 5 metrow. W SOBOTE mam zaplanowany wyjazd i troche sie obawiam warunkow tam panujacych. Może wypowiedzial by sie ktos kto akurat aktualnie tam przebywa. byl bym wdzieczny. pozdro Przyłączam się do prośby kolegi. Ja będę tam dwa dni później, więc również prośba - opisz proszę sobotnie warunki. Zakładam, że stok znasz więc nie będę opisywał jak to tam wygląda. W moim odczuciu zazwyczaj jest trochę lepiej niż wygląda to w kamerkach. Ale, wg obecnych prognoz w sobotę może duć, a wtedy "zupa". Sprawdź prognozy w piątek, może się coś zmieni. Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... zielasbar Napisano 5 Marca 2017 Udostępnij Napisano 5 Marca 2017 Dziękuje bardzo za info!!!Pozdro!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Dany de Vino Napisano 9 Marca 2017 Udostępnij Napisano 9 Marca 2017 Jesteśmy tu (na Chopoku) od poniedziałku 06.03. Śniegu dość. W poniedziałek miękko, Świerzy opad, śnieg ciężki. Na górze lepiej. Raz mgła, za 15 minut widoczność fajna. We wtorek od rana mrozik i do 12.oo super. Południowa strona - revelka. Bez muld, bez lodu czy betonu. Super. Po południu dół miękki, rozjeżdżony ale bez tragedii. Jeździć się dało. Środa - znowu miękko. Dziś temp (6.00.am) -5C. Zapowiada się super pogoda. Cały czas ludzi b. mało. Żadnych kolejek ani do kanap, ani do gondolek. Czasami gondolkami jeździmy sami. Teraz o mgle. W poniedziałek w pewnym momencie mleko i spore muldy, których kompletnie nie widać. Facet wziął sprawę za ambitnie. Prawdopodobnie wyrzuciło go na muldach, stracił kontrolę, przybił drewniany płotek, rąbnął po drodze w lance do naśnieżania i zbierali go zza płota z zakrwawionego śniegu. Nieprzyjemnie. Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... broot Napisano 9 Marca 2017 Udostępnij Napisano 9 Marca 2017 No cóż, wstyd się przyznać, ale ja sam 4 tygodnie temu na Chopoku we mgle wylądowałem na drewnianym ogrodzeniu z dość niemałym impetem. 4 tygodnie, a żebra i nadgarstek wciąż są obolałe. To tak ku przestrodze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mariusz-net Napisano 10 Marca 2017 Udostępnij Napisano 10 Marca 2017 Jest ktoś na weekend na Chopoku? Jakie są aktualnie warunki (z rana na kamerkach widać było śnieg)? Ma ktoś wolne miejsce na kwaterze (może być dalej od stoku)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... krisaz Napisano 12 Marca 2017 Udostępnij Napisano 12 Marca 2017 Z sezonówką na przyszły rok już wszystko jasne. Od 20 marca do końca sezonu za 49 euro, potem dopłata 150 euro. Co najważniejsze jest Szczyrk za dopłatą 50 euro https://www.gopass.s...sikovna-sezonka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... moruniek Napisano 12 Marca 2017 Udostępnij Napisano 12 Marca 2017 Z sezonówką na przyszły rok już wszystko jasne. Od 20 marca do końca sezonu za 49 euro, potem dopłata 150 euro. Co najważniejsze jest Szczyrk za dopłatą 50 euro https://www.gopass.s...sikovna-sezonka Wrzucam to do wątku o Szczyrkowskim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... malin Napisano 12 Marca 2017 Udostępnij Napisano 12 Marca 2017 Chopok wczoraj - ludzi dużo, bo raz, że weekend, dwa, że impreza " zjazd w bikini". Na szczycie mgła potworna, przynamniej wtedy, gdy wjechaliśmy ( ok. 14), Trasy w górnej części przygotowane dobrze, na dole niestety muldy straszne, śnieg wiosenny i trza było uważać, żeby się nie uszkodzić. Ale w górnej części można było pociąć, wczoraj mnie najbardziej podobała się czerwona jedenastka. Widoki, poza szczytem - gdzie mgła, całkiem, całkiem, momentami słonko przygrzewało. Ogólnie nieżle, impreza fajna P.S. Dzisiaj w Zakopanem cały dzień sypał śnieg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Dany de Vino Napisano 13 Marca 2017 Udostępnij Napisano 13 Marca 2017 Na Chopku jeździć się jeszcze niewątpliwie da, jednak dla mnie sezon raczej już zakończony. Przejeździłem 21 dni i zważywszy odległość jaką mam do górek, pewnie starczy. Chyba, żeby waruny jakoś dramatycznie się poprawiły... Wtedy, kto wie? Już raczej zaczynam się przygotowywać do otwarcia sezonu tenisowego. U nas korty już się robią i za jakiś tydzień powinny ruszyć . Pozdro4all. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 2 tygodnie później... Dany de Vino Napisano 22 Marca 2017 Udostępnij Napisano 22 Marca 2017 Cwana Sezonówka na Chopok już w sprzedaży. Dziś dokonałem przedpłaty po raz pierwszy bez żadnych problemów z akceptacją karty (użyłem tej samej, którą w ubiegłym roku ichni system odrzucał). Pozdr4all i do zobaczenia na stoku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 22 Marca 2017 Udostępnij Napisano 22 Marca 2017 Cwana Sezonówka na Chopok już w sprzedaży. Dziś dokonałem przedpłaty po raz pierwszy bez żadnych problemów z akceptacją karty (użyłem tej samej, którą w ubiegłym roku ichni system odrzucał). Pozdr4all i do zobaczenia na stoku. Bogdan a planujesz dopłatę do Szczyrku? U mnie niewykorzystane karnety za ten sezon, trzeba będzie je wykorzystać w wakacje w Tatralandii. Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Dany de Vino Napisano 22 Marca 2017 Udostępnij Napisano 22 Marca 2017 Co do Szczyrku jeszcze się nie zdecydowałem. Zobaczę. Jeśli zdarzą się jakieś okoliczności wskazujące na to, że warto to być może tak. Jest czas myśleć do jesieni. Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 22 Marca 2017 Udostępnij Napisano 22 Marca 2017 Ja jestem optymistą . Już ten sezon pomimo starej infrastruktury pokazał, że Szczyrk wart jest odwiedzenia. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 2 tygodnie później... pawelb91 Napisano 2 Kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2017 Pewien Gość w ostatnich dniach odwiedził Chopok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 3 tygodnie później... pawelb91 Napisano 18 Kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2017 Chopok dzisiaj +30cm i ma sypać do weekendu, szykują się piękne warunki. Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... pawelb91 Napisano 20 Kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2017 *Prevádzka lanoviek v závislosti od snehových a poveternostných podmienok. 21. 04. - 01. 05. 2017 - lanovky v dennej prevádzke od 8:30 do 15:30 SEVER: Lanovky: Biela Púť (B3) + Twinliner (A4) + Funitel (A1) Zjazdovky: 1a, 1b, 1c, 2, 13 JUH: Lanovky: Krupová – Kosodrevina (A5) + Kosodrevina – Chopok (A2) Zjazdovky: 33a, 34b zjazdovky budú upravené, platí Šikovná Sezónka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 Dalej Strona 36 z 52 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 1 Przejdź do listy tematów
zielasbar Napisano 5 Marca 2017 Udostępnij Napisano 5 Marca 2017 Dziękuje bardzo za info!!!Pozdro!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dany de Vino Napisano 9 Marca 2017 Udostępnij Napisano 9 Marca 2017 Jesteśmy tu (na Chopoku) od poniedziałku 06.03. Śniegu dość. W poniedziałek miękko, Świerzy opad, śnieg ciężki. Na górze lepiej. Raz mgła, za 15 minut widoczność fajna. We wtorek od rana mrozik i do 12.oo super. Południowa strona - revelka. Bez muld, bez lodu czy betonu. Super. Po południu dół miękki, rozjeżdżony ale bez tragedii. Jeździć się dało. Środa - znowu miękko. Dziś temp (6.00.am) -5C. Zapowiada się super pogoda. Cały czas ludzi b. mało. Żadnych kolejek ani do kanap, ani do gondolek. Czasami gondolkami jeździmy sami. Teraz o mgle. W poniedziałek w pewnym momencie mleko i spore muldy, których kompletnie nie widać. Facet wziął sprawę za ambitnie. Prawdopodobnie wyrzuciło go na muldach, stracił kontrolę, przybił drewniany płotek, rąbnął po drodze w lance do naśnieżania i zbierali go zza płota z zakrwawionego śniegu. Nieprzyjemnie. Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
broot Napisano 9 Marca 2017 Udostępnij Napisano 9 Marca 2017 No cóż, wstyd się przyznać, ale ja sam 4 tygodnie temu na Chopoku we mgle wylądowałem na drewnianym ogrodzeniu z dość niemałym impetem. 4 tygodnie, a żebra i nadgarstek wciąż są obolałe. To tak ku przestrodze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mariusz-net Napisano 10 Marca 2017 Udostępnij Napisano 10 Marca 2017 Jest ktoś na weekend na Chopoku? Jakie są aktualnie warunki (z rana na kamerkach widać było śnieg)? Ma ktoś wolne miejsce na kwaterze (może być dalej od stoku)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krisaz Napisano 12 Marca 2017 Udostępnij Napisano 12 Marca 2017 Z sezonówką na przyszły rok już wszystko jasne. Od 20 marca do końca sezonu za 49 euro, potem dopłata 150 euro. Co najważniejsze jest Szczyrk za dopłatą 50 euro https://www.gopass.s...sikovna-sezonka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moruniek Napisano 12 Marca 2017 Udostępnij Napisano 12 Marca 2017 Z sezonówką na przyszły rok już wszystko jasne. Od 20 marca do końca sezonu za 49 euro, potem dopłata 150 euro. Co najważniejsze jest Szczyrk za dopłatą 50 euro https://www.gopass.s...sikovna-sezonka Wrzucam to do wątku o Szczyrkowskim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... malin Napisano 12 Marca 2017 Udostępnij Napisano 12 Marca 2017 Chopok wczoraj - ludzi dużo, bo raz, że weekend, dwa, że impreza " zjazd w bikini". Na szczycie mgła potworna, przynamniej wtedy, gdy wjechaliśmy ( ok. 14), Trasy w górnej części przygotowane dobrze, na dole niestety muldy straszne, śnieg wiosenny i trza było uważać, żeby się nie uszkodzić. Ale w górnej części można było pociąć, wczoraj mnie najbardziej podobała się czerwona jedenastka. Widoki, poza szczytem - gdzie mgła, całkiem, całkiem, momentami słonko przygrzewało. Ogólnie nieżle, impreza fajna P.S. Dzisiaj w Zakopanem cały dzień sypał śnieg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Dany de Vino Napisano 13 Marca 2017 Udostępnij Napisano 13 Marca 2017 Na Chopku jeździć się jeszcze niewątpliwie da, jednak dla mnie sezon raczej już zakończony. Przejeździłem 21 dni i zważywszy odległość jaką mam do górek, pewnie starczy. Chyba, żeby waruny jakoś dramatycznie się poprawiły... Wtedy, kto wie? Już raczej zaczynam się przygotowywać do otwarcia sezonu tenisowego. U nas korty już się robią i za jakiś tydzień powinny ruszyć . Pozdro4all. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 2 tygodnie później... Dany de Vino Napisano 22 Marca 2017 Udostępnij Napisano 22 Marca 2017 Cwana Sezonówka na Chopok już w sprzedaży. Dziś dokonałem przedpłaty po raz pierwszy bez żadnych problemów z akceptacją karty (użyłem tej samej, którą w ubiegłym roku ichni system odrzucał). Pozdr4all i do zobaczenia na stoku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 22 Marca 2017 Udostępnij Napisano 22 Marca 2017 Cwana Sezonówka na Chopok już w sprzedaży. Dziś dokonałem przedpłaty po raz pierwszy bez żadnych problemów z akceptacją karty (użyłem tej samej, którą w ubiegłym roku ichni system odrzucał). Pozdr4all i do zobaczenia na stoku. Bogdan a planujesz dopłatę do Szczyrku? U mnie niewykorzystane karnety za ten sezon, trzeba będzie je wykorzystać w wakacje w Tatralandii. Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Dany de Vino Napisano 22 Marca 2017 Udostępnij Napisano 22 Marca 2017 Co do Szczyrku jeszcze się nie zdecydowałem. Zobaczę. Jeśli zdarzą się jakieś okoliczności wskazujące na to, że warto to być może tak. Jest czas myśleć do jesieni. Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 22 Marca 2017 Udostępnij Napisano 22 Marca 2017 Ja jestem optymistą . Już ten sezon pomimo starej infrastruktury pokazał, że Szczyrk wart jest odwiedzenia. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 2 tygodnie później... pawelb91 Napisano 2 Kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2017 Pewien Gość w ostatnich dniach odwiedził Chopok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 3 tygodnie później... pawelb91 Napisano 18 Kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2017 Chopok dzisiaj +30cm i ma sypać do weekendu, szykują się piękne warunki. Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... pawelb91 Napisano 20 Kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2017 *Prevádzka lanoviek v závislosti od snehových a poveternostných podmienok. 21. 04. - 01. 05. 2017 - lanovky v dennej prevádzke od 8:30 do 15:30 SEVER: Lanovky: Biela Púť (B3) + Twinliner (A4) + Funitel (A1) Zjazdovky: 1a, 1b, 1c, 2, 13 JUH: Lanovky: Krupová – Kosodrevina (A5) + Kosodrevina – Chopok (A2) Zjazdovky: 33a, 34b zjazdovky budú upravené, platí Šikovná Sezónka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 Dalej Strona 36 z 52 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 1
malin Napisano 12 Marca 2017 Udostępnij Napisano 12 Marca 2017 Chopok wczoraj - ludzi dużo, bo raz, że weekend, dwa, że impreza " zjazd w bikini". Na szczycie mgła potworna, przynamniej wtedy, gdy wjechaliśmy ( ok. 14), Trasy w górnej części przygotowane dobrze, na dole niestety muldy straszne, śnieg wiosenny i trza było uważać, żeby się nie uszkodzić. Ale w górnej części można było pociąć, wczoraj mnie najbardziej podobała się czerwona jedenastka. Widoki, poza szczytem - gdzie mgła, całkiem, całkiem, momentami słonko przygrzewało. Ogólnie nieżle, impreza fajna P.S. Dzisiaj w Zakopanem cały dzień sypał śnieg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dany de Vino Napisano 13 Marca 2017 Udostępnij Napisano 13 Marca 2017 Na Chopku jeździć się jeszcze niewątpliwie da, jednak dla mnie sezon raczej już zakończony. Przejeździłem 21 dni i zważywszy odległość jaką mam do górek, pewnie starczy. Chyba, żeby waruny jakoś dramatycznie się poprawiły... Wtedy, kto wie? Już raczej zaczynam się przygotowywać do otwarcia sezonu tenisowego. U nas korty już się robią i za jakiś tydzień powinny ruszyć . Pozdro4all. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dany de Vino Napisano 22 Marca 2017 Udostępnij Napisano 22 Marca 2017 Cwana Sezonówka na Chopok już w sprzedaży. Dziś dokonałem przedpłaty po raz pierwszy bez żadnych problemów z akceptacją karty (użyłem tej samej, którą w ubiegłym roku ichni system odrzucał). Pozdr4all i do zobaczenia na stoku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kordiankw Napisano 22 Marca 2017 Udostępnij Napisano 22 Marca 2017 Cwana Sezonówka na Chopok już w sprzedaży. Dziś dokonałem przedpłaty po raz pierwszy bez żadnych problemów z akceptacją karty (użyłem tej samej, którą w ubiegłym roku ichni system odrzucał). Pozdr4all i do zobaczenia na stoku. Bogdan a planujesz dopłatę do Szczyrku? U mnie niewykorzystane karnety za ten sezon, trzeba będzie je wykorzystać w wakacje w Tatralandii. Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dany de Vino Napisano 22 Marca 2017 Udostępnij Napisano 22 Marca 2017 Co do Szczyrku jeszcze się nie zdecydowałem. Zobaczę. Jeśli zdarzą się jakieś okoliczności wskazujące na to, że warto to być może tak. Jest czas myśleć do jesieni. Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kordiankw Napisano 22 Marca 2017 Udostępnij Napisano 22 Marca 2017 Ja jestem optymistą . Już ten sezon pomimo starej infrastruktury pokazał, że Szczyrk wart jest odwiedzenia. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelb91 Napisano 2 Kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2017 Pewien Gość w ostatnich dniach odwiedził Chopok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelb91 Napisano 18 Kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2017 Chopok dzisiaj +30cm i ma sypać do weekendu, szykują się piękne warunki. Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelb91 Napisano 20 Kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2017 *Prevádzka lanoviek v závislosti od snehových a poveternostných podmienok. 21. 04. - 01. 05. 2017 - lanovky v dennej prevádzke od 8:30 do 15:30 SEVER: Lanovky: Biela Púť (B3) + Twinliner (A4) + Funitel (A1) Zjazdovky: 1a, 1b, 1c, 2, 13 JUH: Lanovky: Krupová – Kosodrevina (A5) + Kosodrevina – Chopok (A2) Zjazdovky: 33a, 34b zjazdovky budú upravené, platí Šikovná Sezónka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi