Dany de Vino Napisano 11 Grudnia 2016 Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2016 Od jutra do 20.12. Chopok. Będzie ktos? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moloo Napisano 11 Grudnia 2016 Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2016 Od jutra do 20.12. Chopok. Będzie ktos? Ja będę 16 - 17.12 - napisz jaki warun ... tak koło środy co się dzieje i co otwierają. Informacje na stronie są nieraz sprzeczne, a poza tym zawsze lepiej jak ktoś na żywo jest i napisze ... Dzięki ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Dany de Vino Napisano 13 Grudnia 2016 Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2016 Ja będę 16 - 17.12 - napisz jaki warun ... tak koło środy co się dzieje i co otwierają. Informacje na stronie są nieraz sprzeczne, a poza tym zawsze lepiej jak ktoś na żywo jest i napisze ... Dzięki ...Czesc. Wczoraj po kilku dniach odwilży wrócił mroz. Rozmiekly śnieg zamienił się w obłodzenia. Cały dzień sniezyca i lekka mgla. Widocznosc slaba. Warunki nielatwe, ale bez przesady. Dzis Od świtu do zachodu Lampa! Bezwietrznie, no Alpy wloskie! Rewelka! Ludzi b. Malo. Jak przepusciles 2, 3 osoby, caly stok twoj! Kolejnych 7 dni zapowiada się podobnie, z tym ze w weekend pewnie będzie więcej ludzi. Sam sobie zazdroszcze, że tu jestem... Pozdr.4all. ps. Nie wszystko otwarte ale jeździć jest gdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Jasiek. Napisano 13 Grudnia 2016 Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2016 Czesc. Wczoraj po kilku dniach odwilży wrócił mroz. Rozmiekly śnieg zamienił się w obłodzenia. Cały dzień sniezyca i lekka mgla. Widocznosc slaba. Warunki nielatwe, ale bez przesady. Dzis Od świtu do zachodu Lampa! Bezwietrznie, no Alpy wloskie! Rewelka! Ludzi b. Malo. Jak przepusciles 2, 3 osoby, caly stok twoj! Kolejnych 7 dni zapowiada się podobnie, z tym ze w weekend pewnie będzie więcej ludzi. Sam sobie zazdroszcze, że tu jestem... Pozdr.4all. ps. Nie wszystko otwarte ale jeździć jest gdzie. Dany dzięki za info, ja dołączę ale dopiero w weekend. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... zielasbar Napisano 14 Grudnia 2016 Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2016 Cześć!!!Szukam noclegu niedaleko Chopoka w terminie 6-8.01 Podpowie ktoś coś fajnego!!!Gdzie najlepiej szukać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 14 Grudnia 2016 Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2016 Cześć!!!Szukam noclegu niedaleko Chopoka w terminie 6-8.01 Podpowie ktoś coś fajnego!!!Gdzie najlepiej szukać? http://www.noclegina...artamenty/jasna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... zielasbar Napisano 14 Grudnia 2016 Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2016 http://www.noclegina...artamenty/jasna DzieX!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 2 tygodnie później... Dany de Vino Napisano 23 Grudnia 2016 Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2016 No cóż, poszalałem 9 dni na Chopoku od poniedziałku 12.12. do wtorku 20.12. Wspaniale! Cały czas lekki mrozik więc śnieg nośny, oprócz weekend'u ludzi bardzo mało, sztruks utrzymywał się mniej więcej do 11.00. W weekend oczywiście ludzi znacznie więcej, ale do zniesienia. Załączam kilka fot. Chyba wrócę tam na kilka dni dopiero 30.01.2017. Pozdr.4all. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... malin Napisano 28 Grudnia 2016 Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2016 Drugi dzień Świąt - ludzi sporo, ale jeszcze znosnie. Początkowo mgła na górze i silny wiatr , na koniec dnia zjazdowego rozpogodzenie , piekne słońce i widoki Trasy w różnym stanie - od zmrożonych, pokrytych lodem po rozjeżdzone i zmuldzone. Ale generalnie super było ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Toro Napisano 30 Grudnia 2016 Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2016 Jak wygląda sytuacja parkingowa pod stokami, mam kawałek od hotelu i nie wiem czy lepiej auto czy skibuss. Jak z ilością ludzi na stokach, tłoczno, długie kolejki przy wyciągach? Jest możliwość pojeżdżenia gdzieś wieczorami? Na pewno trzeba być rano - wtedy nie ma problemu na parkingu. Parking z najkrótszym dystansem samochód-(schody)-wyciąg to chyba pierwszy - Lucky. Jeżeli się mylę, proszę o poprawienie. Zahradki są chyba dość wredne pod tym względem. Tłok - trzeba się dostosować do mas ludzkich i jeździć tam, gdzie mniej "stonki" i krótsze kolejki. Genialne są przejścia do bramek dla singli - byleby później, przed kanapą, wsi nie robić i nie blokować miejsc. Skibus potrafi być zatłoczony jak tokijskie metro, ale jak ktoś ma zaparcie da radę. Jeździmy skibusem, bo moja kierowczyni chce sobie spokojnie piwko na stoku wypić. Wieczory - coś tam jest oświetlonego, zdaje się że ośla łączka, za to długa i dość szeroka. Nie wystarczy Ci jeżdżenie 8.30-16? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Toro Napisano 30 Grudnia 2016 Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2016 Zawsze jeździłem w większej ekipie i przez różny poziom umiejętności dużo czekania było i brakowało mi trochę kilometrów W tym roku sam z żoną jadę więc mam nadzieję że do 16 się wyjeżdżę dosyć. Też jeździłem w dwie osoby i albo udawało się (minimalnie czekając i nie blokując przejścia) pojechać razem albo na kolejnych kanapach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... loockas Napisano 30 Grudnia 2016 Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2016 Bywalcy może będą zorientowani czy można płacić w złotówkach w kasach czy restauracjach? Na Raczy nie ma problemu, ale to prawie przy granicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Toro Napisano 30 Grudnia 2016 Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2016 Bywalcy może będą zorientowani czy można płacić w złotówkach w kasach czy restauracjach? Na Raczy nie ma problemu, ale to prawie przy granicy. Raczej nie. Do knajp przydaje się karta gopass - spore zniżki na stoku za jedzienie/picie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... malin Napisano 30 Grudnia 2016 Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2016 Pierwszy wyjazd na Chopok w połowie stycznia i kilka pytań. Jak wygląda sytuacja parkingowa pod stokami, mam kawałek od hotelu i nie wiem czy lepiej auto czy skibuss. Jak z ilością ludzi na stokach, tłoczno, długie kolejki przy wyciągach? Jest możliwość pojeżdżenia gdzieś wieczorami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... malin Napisano 30 Grudnia 2016 Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2016 Parkingi to tam nie za duże są, na Zahradkach płatne. Ja bym jeździła skibusem, może nawet jakiś hotelowy masz, albo jesli samochodem - przyjeżdżała rano. Co do kolejek - trudno przewidzieć, my w drugi dzień świąt myśleliśmy że będzie dziki tłum, a kolejek nie było wcale ☺ Jazda nocna jest, zobacz na stronie http://www.jasna.sk/...zda-na-nartach/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Robert32 Napisano 30 Grudnia 2016 Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2016 Parkingi to tam nie za duże są, na Zahradkach płatne. Ja bym jeździła skibusem, może nawet jakiś hotelowy masz, albo jesli samochodem - przyjeżdżała rano. Co do kolejek - trudno przewidzieć, my w drugi dzień świąt myśleliśmy że będzie dziki tłum, a kolejek nie było wcale ☺ Jazda nocna jest, zobacz na stronie http://www.jasna.sk/...zda-na-nartach/ Z parkowaniem o różnych porach dnia nigdy nie miałem problemów a bywam tam często. Płatny parking na Zahradkach tylko po prawej stronie jadąc z dołu. Najlepsza opcja to parking Lucky chyba największy. Tłoczno na stokach od Świąt do 3 Króli (Rosjanie) i w czasie ferii mazowieckich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Dany de Vino Napisano 30 Grudnia 2016 Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2016 Na parkingach (tych w cenie karnetu) najlepiej meldować się 8.00 - 8.15 rano. Później mogą być problemy, zużywanie buta oraz opłaty. Jazda nocna jest na Biała Put. To znakomity stoczek do pierwszych lekcji narciarstwa. Skibusy działają i jest ich sporo. Ja jestem leniwy więc wstaję skoroświt i jeżdżę swoim autkiem. Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... malin Napisano 31 Grudnia 2016 Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2016 Jeśli to Cię urządza to proszę http://www.jasna.sk/...tal-price-list/ My pozyczalismy buty dla Syna, wypożyczalnia była zaraz przy kasach - i to bylo w Biela Put Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... loockas Napisano 2 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2017 Ok, debiut na Chopoku za mną. Zakochałem się Podobno miałem fart, bo trafiliśmy na pogodę, że dało się bez stresu i mgły, przy pięknym słoneczku pojeździć po obu stronach Chopoka. Chyba najbardziej spodobała mi się i zapadła w pamięci trasa 33a w połączeniu z 33, chociaż niebieska kręta droga 34c przy silnym wietrze który fajnie zawiewał śnieg też robiła mega wrażenie Na 31 wyrżnąłem orła na lodzie, zatrzymałem się prosto pod nogami przechodniów z boku stoku i pomogli mi się pozbierać Ogólnie warunki świetne, ale są miejsca z minerałami (zwłaszcza szczyt), trzeba uważać. Zdarzają się też oblodzenia o czym się boleśnie przekonałem, ale na lodzie też się muszę przecież nauczyć jeździć Tłok nie za duży. Ok 12:00-13:00 na niebieskich 5 i 14 było sporo ludzi, ale do przeżycia. Jedyne do czego bym się przyczepił, to wg mnie bardzo oszczędne używanie ratraków. Trasy niby przygotowane, a bardzo szybko się "rozjeżdżają" ale to może tylko mi się wydaje, bo nie mam doświadczenia z takimi trasami. Warto było spędzić prawie 9h w aucie dla ponad 5h na tych stokach Jak zwykle wklejam kilka fotek Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MARIOWROC Napisano 3 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2017 Potwierdzam piękne słonko w sylwestra, ale trasy słabo przygotowane mega oblodzone i dużo kamieni ogolnie mało sniegu karnet 41e +2e kaucja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Toro Napisano 3 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2017 Jak wygląda dojazd na Chopok, łańcuchy obowiązkowo czy da radę bez? Ogarnąłem mapę i nie planuję autem wjeżdżać wyżej niż pierwszy parking. Zależy od pogody - jeżeli napada, rozpuści i zmrozi to może być ślisko. Normalnie jest OK. Ale parę (ładnych) lat temu mało nas nie zabiła "poślizgnięta" T4 sunąca bezradnie z góry. Poza tym, pierwszy parking może być zapchany i skierują Cię wyżej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Plywak Napisano 3 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2017 Poza tym, pierwszy parking może być zapchany i skierują Cię wyżej. Raczej odwrotnie, parking na Biela Put zapycha się pierwszy. Niżej na Zahradkach jest jeszcze mniej miejsc. Jeszcze niżej są Lucky, największy parking i do 9 zazwyczaj są miejsca. Jest jeszcze jeden duży parking, po wyjeździe z Demanovej, ale stamtąd trzeba dojechac skibusem. Jeszcze nie widziałem, żeby ten w Demanovej się zapchał, ale zazwyczaj wyjeżdżam o 8 na stok, więc mogłem nie widzieć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... loockas Napisano 3 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2017 My byliśmy przed 9:00 i parkowaliśmy na luzie na Lucky, ale to był w sumie roboczy dzień. Wczoraj spokojnie bez łańcuchów dałem radę osobówką, ale ślisko było. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MARIOWROC Napisano 3 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2017 W sylwestra i nowy rok normalnie się jechalo ale gorne parkingi były zasypane wcześniejszymi opadami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... pawelb91 Napisano 6 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2017 Po ostatnich ciepłych zimach to trochę jak przeskok na Syberię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 Dalej Strona 34 z 52 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 1 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Katalog ośrodków narciarskich Poza granicami Słowacja Jasna Chopok × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
Dany de Vino Napisano 13 Grudnia 2016 Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2016 Ja będę 16 - 17.12 - napisz jaki warun ... tak koło środy co się dzieje i co otwierają. Informacje na stronie są nieraz sprzeczne, a poza tym zawsze lepiej jak ktoś na żywo jest i napisze ... Dzięki ...Czesc. Wczoraj po kilku dniach odwilży wrócił mroz. Rozmiekly śnieg zamienił się w obłodzenia. Cały dzień sniezyca i lekka mgla. Widocznosc slaba. Warunki nielatwe, ale bez przesady. Dzis Od świtu do zachodu Lampa! Bezwietrznie, no Alpy wloskie! Rewelka! Ludzi b. Malo. Jak przepusciles 2, 3 osoby, caly stok twoj! Kolejnych 7 dni zapowiada się podobnie, z tym ze w weekend pewnie będzie więcej ludzi. Sam sobie zazdroszcze, że tu jestem... Pozdr.4all. ps. Nie wszystko otwarte ale jeździć jest gdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jasiek. Napisano 13 Grudnia 2016 Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2016 Czesc. Wczoraj po kilku dniach odwilży wrócił mroz. Rozmiekly śnieg zamienił się w obłodzenia. Cały dzień sniezyca i lekka mgla. Widocznosc slaba. Warunki nielatwe, ale bez przesady. Dzis Od świtu do zachodu Lampa! Bezwietrznie, no Alpy wloskie! Rewelka! Ludzi b. Malo. Jak przepusciles 2, 3 osoby, caly stok twoj! Kolejnych 7 dni zapowiada się podobnie, z tym ze w weekend pewnie będzie więcej ludzi. Sam sobie zazdroszcze, że tu jestem... Pozdr.4all. ps. Nie wszystko otwarte ale jeździć jest gdzie. Dany dzięki za info, ja dołączę ale dopiero w weekend. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... zielasbar Napisano 14 Grudnia 2016 Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2016 Cześć!!!Szukam noclegu niedaleko Chopoka w terminie 6-8.01 Podpowie ktoś coś fajnego!!!Gdzie najlepiej szukać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 14 Grudnia 2016 Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2016 Cześć!!!Szukam noclegu niedaleko Chopoka w terminie 6-8.01 Podpowie ktoś coś fajnego!!!Gdzie najlepiej szukać? http://www.noclegina...artamenty/jasna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... zielasbar Napisano 14 Grudnia 2016 Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2016 http://www.noclegina...artamenty/jasna DzieX!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 2 tygodnie później... Dany de Vino Napisano 23 Grudnia 2016 Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2016 No cóż, poszalałem 9 dni na Chopoku od poniedziałku 12.12. do wtorku 20.12. Wspaniale! Cały czas lekki mrozik więc śnieg nośny, oprócz weekend'u ludzi bardzo mało, sztruks utrzymywał się mniej więcej do 11.00. W weekend oczywiście ludzi znacznie więcej, ale do zniesienia. Załączam kilka fot. Chyba wrócę tam na kilka dni dopiero 30.01.2017. Pozdr.4all. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... malin Napisano 28 Grudnia 2016 Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2016 Drugi dzień Świąt - ludzi sporo, ale jeszcze znosnie. Początkowo mgła na górze i silny wiatr , na koniec dnia zjazdowego rozpogodzenie , piekne słońce i widoki Trasy w różnym stanie - od zmrożonych, pokrytych lodem po rozjeżdzone i zmuldzone. Ale generalnie super było ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Toro Napisano 30 Grudnia 2016 Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2016 Jak wygląda sytuacja parkingowa pod stokami, mam kawałek od hotelu i nie wiem czy lepiej auto czy skibuss. Jak z ilością ludzi na stokach, tłoczno, długie kolejki przy wyciągach? Jest możliwość pojeżdżenia gdzieś wieczorami? Na pewno trzeba być rano - wtedy nie ma problemu na parkingu. Parking z najkrótszym dystansem samochód-(schody)-wyciąg to chyba pierwszy - Lucky. Jeżeli się mylę, proszę o poprawienie. Zahradki są chyba dość wredne pod tym względem. Tłok - trzeba się dostosować do mas ludzkich i jeździć tam, gdzie mniej "stonki" i krótsze kolejki. Genialne są przejścia do bramek dla singli - byleby później, przed kanapą, wsi nie robić i nie blokować miejsc. Skibus potrafi być zatłoczony jak tokijskie metro, ale jak ktoś ma zaparcie da radę. Jeździmy skibusem, bo moja kierowczyni chce sobie spokojnie piwko na stoku wypić. Wieczory - coś tam jest oświetlonego, zdaje się że ośla łączka, za to długa i dość szeroka. Nie wystarczy Ci jeżdżenie 8.30-16? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Toro Napisano 30 Grudnia 2016 Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2016 Zawsze jeździłem w większej ekipie i przez różny poziom umiejętności dużo czekania było i brakowało mi trochę kilometrów W tym roku sam z żoną jadę więc mam nadzieję że do 16 się wyjeżdżę dosyć. Też jeździłem w dwie osoby i albo udawało się (minimalnie czekając i nie blokując przejścia) pojechać razem albo na kolejnych kanapach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... loockas Napisano 30 Grudnia 2016 Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2016 Bywalcy może będą zorientowani czy można płacić w złotówkach w kasach czy restauracjach? Na Raczy nie ma problemu, ale to prawie przy granicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Toro Napisano 30 Grudnia 2016 Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2016 Bywalcy może będą zorientowani czy można płacić w złotówkach w kasach czy restauracjach? Na Raczy nie ma problemu, ale to prawie przy granicy. Raczej nie. Do knajp przydaje się karta gopass - spore zniżki na stoku za jedzienie/picie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... malin Napisano 30 Grudnia 2016 Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2016 Pierwszy wyjazd na Chopok w połowie stycznia i kilka pytań. Jak wygląda sytuacja parkingowa pod stokami, mam kawałek od hotelu i nie wiem czy lepiej auto czy skibuss. Jak z ilością ludzi na stokach, tłoczno, długie kolejki przy wyciągach? Jest możliwość pojeżdżenia gdzieś wieczorami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... malin Napisano 30 Grudnia 2016 Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2016 Parkingi to tam nie za duże są, na Zahradkach płatne. Ja bym jeździła skibusem, może nawet jakiś hotelowy masz, albo jesli samochodem - przyjeżdżała rano. Co do kolejek - trudno przewidzieć, my w drugi dzień świąt myśleliśmy że będzie dziki tłum, a kolejek nie było wcale ☺ Jazda nocna jest, zobacz na stronie http://www.jasna.sk/...zda-na-nartach/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Robert32 Napisano 30 Grudnia 2016 Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2016 Parkingi to tam nie za duże są, na Zahradkach płatne. Ja bym jeździła skibusem, może nawet jakiś hotelowy masz, albo jesli samochodem - przyjeżdżała rano. Co do kolejek - trudno przewidzieć, my w drugi dzień świąt myśleliśmy że będzie dziki tłum, a kolejek nie było wcale ☺ Jazda nocna jest, zobacz na stronie http://www.jasna.sk/...zda-na-nartach/ Z parkowaniem o różnych porach dnia nigdy nie miałem problemów a bywam tam często. Płatny parking na Zahradkach tylko po prawej stronie jadąc z dołu. Najlepsza opcja to parking Lucky chyba największy. Tłoczno na stokach od Świąt do 3 Króli (Rosjanie) i w czasie ferii mazowieckich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Dany de Vino Napisano 30 Grudnia 2016 Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2016 Na parkingach (tych w cenie karnetu) najlepiej meldować się 8.00 - 8.15 rano. Później mogą być problemy, zużywanie buta oraz opłaty. Jazda nocna jest na Biała Put. To znakomity stoczek do pierwszych lekcji narciarstwa. Skibusy działają i jest ich sporo. Ja jestem leniwy więc wstaję skoroświt i jeżdżę swoim autkiem. Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... malin Napisano 31 Grudnia 2016 Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2016 Jeśli to Cię urządza to proszę http://www.jasna.sk/...tal-price-list/ My pozyczalismy buty dla Syna, wypożyczalnia była zaraz przy kasach - i to bylo w Biela Put Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... loockas Napisano 2 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2017 Ok, debiut na Chopoku za mną. Zakochałem się Podobno miałem fart, bo trafiliśmy na pogodę, że dało się bez stresu i mgły, przy pięknym słoneczku pojeździć po obu stronach Chopoka. Chyba najbardziej spodobała mi się i zapadła w pamięci trasa 33a w połączeniu z 33, chociaż niebieska kręta droga 34c przy silnym wietrze który fajnie zawiewał śnieg też robiła mega wrażenie Na 31 wyrżnąłem orła na lodzie, zatrzymałem się prosto pod nogami przechodniów z boku stoku i pomogli mi się pozbierać Ogólnie warunki świetne, ale są miejsca z minerałami (zwłaszcza szczyt), trzeba uważać. Zdarzają się też oblodzenia o czym się boleśnie przekonałem, ale na lodzie też się muszę przecież nauczyć jeździć Tłok nie za duży. Ok 12:00-13:00 na niebieskich 5 i 14 było sporo ludzi, ale do przeżycia. Jedyne do czego bym się przyczepił, to wg mnie bardzo oszczędne używanie ratraków. Trasy niby przygotowane, a bardzo szybko się "rozjeżdżają" ale to może tylko mi się wydaje, bo nie mam doświadczenia z takimi trasami. Warto było spędzić prawie 9h w aucie dla ponad 5h na tych stokach Jak zwykle wklejam kilka fotek Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MARIOWROC Napisano 3 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2017 Potwierdzam piękne słonko w sylwestra, ale trasy słabo przygotowane mega oblodzone i dużo kamieni ogolnie mało sniegu karnet 41e +2e kaucja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Toro Napisano 3 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2017 Jak wygląda dojazd na Chopok, łańcuchy obowiązkowo czy da radę bez? Ogarnąłem mapę i nie planuję autem wjeżdżać wyżej niż pierwszy parking. Zależy od pogody - jeżeli napada, rozpuści i zmrozi to może być ślisko. Normalnie jest OK. Ale parę (ładnych) lat temu mało nas nie zabiła "poślizgnięta" T4 sunąca bezradnie z góry. Poza tym, pierwszy parking może być zapchany i skierują Cię wyżej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Plywak Napisano 3 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2017 Poza tym, pierwszy parking może być zapchany i skierują Cię wyżej. Raczej odwrotnie, parking na Biela Put zapycha się pierwszy. Niżej na Zahradkach jest jeszcze mniej miejsc. Jeszcze niżej są Lucky, największy parking i do 9 zazwyczaj są miejsca. Jest jeszcze jeden duży parking, po wyjeździe z Demanovej, ale stamtąd trzeba dojechac skibusem. Jeszcze nie widziałem, żeby ten w Demanovej się zapchał, ale zazwyczaj wyjeżdżam o 8 na stok, więc mogłem nie widzieć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... loockas Napisano 3 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2017 My byliśmy przed 9:00 i parkowaliśmy na luzie na Lucky, ale to był w sumie roboczy dzień. Wczoraj spokojnie bez łańcuchów dałem radę osobówką, ale ślisko było. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MARIOWROC Napisano 3 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2017 W sylwestra i nowy rok normalnie się jechalo ale gorne parkingi były zasypane wcześniejszymi opadami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... pawelb91 Napisano 6 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2017 Po ostatnich ciepłych zimach to trochę jak przeskok na Syberię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 Dalej Strona 34 z 52 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 1 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Katalog ośrodków narciarskich Poza granicami Słowacja Jasna Chopok × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
zielasbar Napisano 14 Grudnia 2016 Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2016 Cześć!!!Szukam noclegu niedaleko Chopoka w terminie 6-8.01 Podpowie ktoś coś fajnego!!!Gdzie najlepiej szukać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kordiankw Napisano 14 Grudnia 2016 Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2016 Cześć!!!Szukam noclegu niedaleko Chopoka w terminie 6-8.01 Podpowie ktoś coś fajnego!!!Gdzie najlepiej szukać? http://www.noclegina...artamenty/jasna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... zielasbar Napisano 14 Grudnia 2016 Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2016 http://www.noclegina...artamenty/jasna DzieX!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 2 tygodnie później... Dany de Vino Napisano 23 Grudnia 2016 Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2016 No cóż, poszalałem 9 dni na Chopoku od poniedziałku 12.12. do wtorku 20.12. Wspaniale! Cały czas lekki mrozik więc śnieg nośny, oprócz weekend'u ludzi bardzo mało, sztruks utrzymywał się mniej więcej do 11.00. W weekend oczywiście ludzi znacznie więcej, ale do zniesienia. Załączam kilka fot. Chyba wrócę tam na kilka dni dopiero 30.01.2017. Pozdr.4all. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... malin Napisano 28 Grudnia 2016 Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2016 Drugi dzień Świąt - ludzi sporo, ale jeszcze znosnie. Początkowo mgła na górze i silny wiatr , na koniec dnia zjazdowego rozpogodzenie , piekne słońce i widoki Trasy w różnym stanie - od zmrożonych, pokrytych lodem po rozjeżdzone i zmuldzone. Ale generalnie super było ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Toro Napisano 30 Grudnia 2016 Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2016 Jak wygląda sytuacja parkingowa pod stokami, mam kawałek od hotelu i nie wiem czy lepiej auto czy skibuss. Jak z ilością ludzi na stokach, tłoczno, długie kolejki przy wyciągach? Jest możliwość pojeżdżenia gdzieś wieczorami? Na pewno trzeba być rano - wtedy nie ma problemu na parkingu. Parking z najkrótszym dystansem samochód-(schody)-wyciąg to chyba pierwszy - Lucky. Jeżeli się mylę, proszę o poprawienie. Zahradki są chyba dość wredne pod tym względem. Tłok - trzeba się dostosować do mas ludzkich i jeździć tam, gdzie mniej "stonki" i krótsze kolejki. Genialne są przejścia do bramek dla singli - byleby później, przed kanapą, wsi nie robić i nie blokować miejsc. Skibus potrafi być zatłoczony jak tokijskie metro, ale jak ktoś ma zaparcie da radę. Jeździmy skibusem, bo moja kierowczyni chce sobie spokojnie piwko na stoku wypić. Wieczory - coś tam jest oświetlonego, zdaje się że ośla łączka, za to długa i dość szeroka. Nie wystarczy Ci jeżdżenie 8.30-16? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Toro Napisano 30 Grudnia 2016 Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2016 Zawsze jeździłem w większej ekipie i przez różny poziom umiejętności dużo czekania było i brakowało mi trochę kilometrów W tym roku sam z żoną jadę więc mam nadzieję że do 16 się wyjeżdżę dosyć. Też jeździłem w dwie osoby i albo udawało się (minimalnie czekając i nie blokując przejścia) pojechać razem albo na kolejnych kanapach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... loockas Napisano 30 Grudnia 2016 Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2016 Bywalcy może będą zorientowani czy można płacić w złotówkach w kasach czy restauracjach? Na Raczy nie ma problemu, ale to prawie przy granicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Toro Napisano 30 Grudnia 2016 Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2016 Bywalcy może będą zorientowani czy można płacić w złotówkach w kasach czy restauracjach? Na Raczy nie ma problemu, ale to prawie przy granicy. Raczej nie. Do knajp przydaje się karta gopass - spore zniżki na stoku za jedzienie/picie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... malin Napisano 30 Grudnia 2016 Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2016 Pierwszy wyjazd na Chopok w połowie stycznia i kilka pytań. Jak wygląda sytuacja parkingowa pod stokami, mam kawałek od hotelu i nie wiem czy lepiej auto czy skibuss. Jak z ilością ludzi na stokach, tłoczno, długie kolejki przy wyciągach? Jest możliwość pojeżdżenia gdzieś wieczorami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... malin Napisano 30 Grudnia 2016 Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2016 Parkingi to tam nie za duże są, na Zahradkach płatne. Ja bym jeździła skibusem, może nawet jakiś hotelowy masz, albo jesli samochodem - przyjeżdżała rano. Co do kolejek - trudno przewidzieć, my w drugi dzień świąt myśleliśmy że będzie dziki tłum, a kolejek nie było wcale ☺ Jazda nocna jest, zobacz na stronie http://www.jasna.sk/...zda-na-nartach/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Robert32 Napisano 30 Grudnia 2016 Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2016 Parkingi to tam nie za duże są, na Zahradkach płatne. Ja bym jeździła skibusem, może nawet jakiś hotelowy masz, albo jesli samochodem - przyjeżdżała rano. Co do kolejek - trudno przewidzieć, my w drugi dzień świąt myśleliśmy że będzie dziki tłum, a kolejek nie było wcale ☺ Jazda nocna jest, zobacz na stronie http://www.jasna.sk/...zda-na-nartach/ Z parkowaniem o różnych porach dnia nigdy nie miałem problemów a bywam tam często. Płatny parking na Zahradkach tylko po prawej stronie jadąc z dołu. Najlepsza opcja to parking Lucky chyba największy. Tłoczno na stokach od Świąt do 3 Króli (Rosjanie) i w czasie ferii mazowieckich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Dany de Vino Napisano 30 Grudnia 2016 Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2016 Na parkingach (tych w cenie karnetu) najlepiej meldować się 8.00 - 8.15 rano. Później mogą być problemy, zużywanie buta oraz opłaty. Jazda nocna jest na Biała Put. To znakomity stoczek do pierwszych lekcji narciarstwa. Skibusy działają i jest ich sporo. Ja jestem leniwy więc wstaję skoroświt i jeżdżę swoim autkiem. Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... malin Napisano 31 Grudnia 2016 Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2016 Jeśli to Cię urządza to proszę http://www.jasna.sk/...tal-price-list/ My pozyczalismy buty dla Syna, wypożyczalnia była zaraz przy kasach - i to bylo w Biela Put Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... loockas Napisano 2 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2017 Ok, debiut na Chopoku za mną. Zakochałem się Podobno miałem fart, bo trafiliśmy na pogodę, że dało się bez stresu i mgły, przy pięknym słoneczku pojeździć po obu stronach Chopoka. Chyba najbardziej spodobała mi się i zapadła w pamięci trasa 33a w połączeniu z 33, chociaż niebieska kręta droga 34c przy silnym wietrze który fajnie zawiewał śnieg też robiła mega wrażenie Na 31 wyrżnąłem orła na lodzie, zatrzymałem się prosto pod nogami przechodniów z boku stoku i pomogli mi się pozbierać Ogólnie warunki świetne, ale są miejsca z minerałami (zwłaszcza szczyt), trzeba uważać. Zdarzają się też oblodzenia o czym się boleśnie przekonałem, ale na lodzie też się muszę przecież nauczyć jeździć Tłok nie za duży. Ok 12:00-13:00 na niebieskich 5 i 14 było sporo ludzi, ale do przeżycia. Jedyne do czego bym się przyczepił, to wg mnie bardzo oszczędne używanie ratraków. Trasy niby przygotowane, a bardzo szybko się "rozjeżdżają" ale to może tylko mi się wydaje, bo nie mam doświadczenia z takimi trasami. Warto było spędzić prawie 9h w aucie dla ponad 5h na tych stokach Jak zwykle wklejam kilka fotek Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MARIOWROC Napisano 3 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2017 Potwierdzam piękne słonko w sylwestra, ale trasy słabo przygotowane mega oblodzone i dużo kamieni ogolnie mało sniegu karnet 41e +2e kaucja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Toro Napisano 3 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2017 Jak wygląda dojazd na Chopok, łańcuchy obowiązkowo czy da radę bez? Ogarnąłem mapę i nie planuję autem wjeżdżać wyżej niż pierwszy parking. Zależy od pogody - jeżeli napada, rozpuści i zmrozi to może być ślisko. Normalnie jest OK. Ale parę (ładnych) lat temu mało nas nie zabiła "poślizgnięta" T4 sunąca bezradnie z góry. Poza tym, pierwszy parking może być zapchany i skierują Cię wyżej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Plywak Napisano 3 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2017 Poza tym, pierwszy parking może być zapchany i skierują Cię wyżej. Raczej odwrotnie, parking na Biela Put zapycha się pierwszy. Niżej na Zahradkach jest jeszcze mniej miejsc. Jeszcze niżej są Lucky, największy parking i do 9 zazwyczaj są miejsca. Jest jeszcze jeden duży parking, po wyjeździe z Demanovej, ale stamtąd trzeba dojechac skibusem. Jeszcze nie widziałem, żeby ten w Demanovej się zapchał, ale zazwyczaj wyjeżdżam o 8 na stok, więc mogłem nie widzieć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... loockas Napisano 3 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2017 My byliśmy przed 9:00 i parkowaliśmy na luzie na Lucky, ale to był w sumie roboczy dzień. Wczoraj spokojnie bez łańcuchów dałem radę osobówką, ale ślisko było. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MARIOWROC Napisano 3 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2017 W sylwestra i nowy rok normalnie się jechalo ale gorne parkingi były zasypane wcześniejszymi opadami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... pawelb91 Napisano 6 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2017 Po ostatnich ciepłych zimach to trochę jak przeskok na Syberię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 Dalej Strona 34 z 52 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 1 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Katalog ośrodków narciarskich Poza granicami Słowacja Jasna Chopok × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
zielasbar Napisano 14 Grudnia 2016 Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2016 http://www.noclegina...artamenty/jasna DzieX!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 2 tygodnie później... Dany de Vino Napisano 23 Grudnia 2016 Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2016 No cóż, poszalałem 9 dni na Chopoku od poniedziałku 12.12. do wtorku 20.12. Wspaniale! Cały czas lekki mrozik więc śnieg nośny, oprócz weekend'u ludzi bardzo mało, sztruks utrzymywał się mniej więcej do 11.00. W weekend oczywiście ludzi znacznie więcej, ale do zniesienia. Załączam kilka fot. Chyba wrócę tam na kilka dni dopiero 30.01.2017. Pozdr.4all. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... malin Napisano 28 Grudnia 2016 Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2016 Drugi dzień Świąt - ludzi sporo, ale jeszcze znosnie. Początkowo mgła na górze i silny wiatr , na koniec dnia zjazdowego rozpogodzenie , piekne słońce i widoki Trasy w różnym stanie - od zmrożonych, pokrytych lodem po rozjeżdzone i zmuldzone. Ale generalnie super było ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Toro Napisano 30 Grudnia 2016 Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2016 Jak wygląda sytuacja parkingowa pod stokami, mam kawałek od hotelu i nie wiem czy lepiej auto czy skibuss. Jak z ilością ludzi na stokach, tłoczno, długie kolejki przy wyciągach? Jest możliwość pojeżdżenia gdzieś wieczorami? Na pewno trzeba być rano - wtedy nie ma problemu na parkingu. Parking z najkrótszym dystansem samochód-(schody)-wyciąg to chyba pierwszy - Lucky. Jeżeli się mylę, proszę o poprawienie. Zahradki są chyba dość wredne pod tym względem. Tłok - trzeba się dostosować do mas ludzkich i jeździć tam, gdzie mniej "stonki" i krótsze kolejki. Genialne są przejścia do bramek dla singli - byleby później, przed kanapą, wsi nie robić i nie blokować miejsc. Skibus potrafi być zatłoczony jak tokijskie metro, ale jak ktoś ma zaparcie da radę. Jeździmy skibusem, bo moja kierowczyni chce sobie spokojnie piwko na stoku wypić. Wieczory - coś tam jest oświetlonego, zdaje się że ośla łączka, za to długa i dość szeroka. Nie wystarczy Ci jeżdżenie 8.30-16? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Toro Napisano 30 Grudnia 2016 Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2016 Zawsze jeździłem w większej ekipie i przez różny poziom umiejętności dużo czekania było i brakowało mi trochę kilometrów W tym roku sam z żoną jadę więc mam nadzieję że do 16 się wyjeżdżę dosyć. Też jeździłem w dwie osoby i albo udawało się (minimalnie czekając i nie blokując przejścia) pojechać razem albo na kolejnych kanapach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... loockas Napisano 30 Grudnia 2016 Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2016 Bywalcy może będą zorientowani czy można płacić w złotówkach w kasach czy restauracjach? Na Raczy nie ma problemu, ale to prawie przy granicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Toro Napisano 30 Grudnia 2016 Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2016 Bywalcy może będą zorientowani czy można płacić w złotówkach w kasach czy restauracjach? Na Raczy nie ma problemu, ale to prawie przy granicy. Raczej nie. Do knajp przydaje się karta gopass - spore zniżki na stoku za jedzienie/picie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... malin Napisano 30 Grudnia 2016 Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2016 Pierwszy wyjazd na Chopok w połowie stycznia i kilka pytań. Jak wygląda sytuacja parkingowa pod stokami, mam kawałek od hotelu i nie wiem czy lepiej auto czy skibuss. Jak z ilością ludzi na stokach, tłoczno, długie kolejki przy wyciągach? Jest możliwość pojeżdżenia gdzieś wieczorami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... malin Napisano 30 Grudnia 2016 Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2016 Parkingi to tam nie za duże są, na Zahradkach płatne. Ja bym jeździła skibusem, może nawet jakiś hotelowy masz, albo jesli samochodem - przyjeżdżała rano. Co do kolejek - trudno przewidzieć, my w drugi dzień świąt myśleliśmy że będzie dziki tłum, a kolejek nie było wcale ☺ Jazda nocna jest, zobacz na stronie http://www.jasna.sk/...zda-na-nartach/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Robert32 Napisano 30 Grudnia 2016 Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2016 Parkingi to tam nie za duże są, na Zahradkach płatne. Ja bym jeździła skibusem, może nawet jakiś hotelowy masz, albo jesli samochodem - przyjeżdżała rano. Co do kolejek - trudno przewidzieć, my w drugi dzień świąt myśleliśmy że będzie dziki tłum, a kolejek nie było wcale ☺ Jazda nocna jest, zobacz na stronie http://www.jasna.sk/...zda-na-nartach/ Z parkowaniem o różnych porach dnia nigdy nie miałem problemów a bywam tam często. Płatny parking na Zahradkach tylko po prawej stronie jadąc z dołu. Najlepsza opcja to parking Lucky chyba największy. Tłoczno na stokach od Świąt do 3 Króli (Rosjanie) i w czasie ferii mazowieckich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Dany de Vino Napisano 30 Grudnia 2016 Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2016 Na parkingach (tych w cenie karnetu) najlepiej meldować się 8.00 - 8.15 rano. Później mogą być problemy, zużywanie buta oraz opłaty. Jazda nocna jest na Biała Put. To znakomity stoczek do pierwszych lekcji narciarstwa. Skibusy działają i jest ich sporo. Ja jestem leniwy więc wstaję skoroświt i jeżdżę swoim autkiem. Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... malin Napisano 31 Grudnia 2016 Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2016 Jeśli to Cię urządza to proszę http://www.jasna.sk/...tal-price-list/ My pozyczalismy buty dla Syna, wypożyczalnia była zaraz przy kasach - i to bylo w Biela Put Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... loockas Napisano 2 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2017 Ok, debiut na Chopoku za mną. Zakochałem się Podobno miałem fart, bo trafiliśmy na pogodę, że dało się bez stresu i mgły, przy pięknym słoneczku pojeździć po obu stronach Chopoka. Chyba najbardziej spodobała mi się i zapadła w pamięci trasa 33a w połączeniu z 33, chociaż niebieska kręta droga 34c przy silnym wietrze który fajnie zawiewał śnieg też robiła mega wrażenie Na 31 wyrżnąłem orła na lodzie, zatrzymałem się prosto pod nogami przechodniów z boku stoku i pomogli mi się pozbierać Ogólnie warunki świetne, ale są miejsca z minerałami (zwłaszcza szczyt), trzeba uważać. Zdarzają się też oblodzenia o czym się boleśnie przekonałem, ale na lodzie też się muszę przecież nauczyć jeździć Tłok nie za duży. Ok 12:00-13:00 na niebieskich 5 i 14 było sporo ludzi, ale do przeżycia. Jedyne do czego bym się przyczepił, to wg mnie bardzo oszczędne używanie ratraków. Trasy niby przygotowane, a bardzo szybko się "rozjeżdżają" ale to może tylko mi się wydaje, bo nie mam doświadczenia z takimi trasami. Warto było spędzić prawie 9h w aucie dla ponad 5h na tych stokach Jak zwykle wklejam kilka fotek Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MARIOWROC Napisano 3 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2017 Potwierdzam piękne słonko w sylwestra, ale trasy słabo przygotowane mega oblodzone i dużo kamieni ogolnie mało sniegu karnet 41e +2e kaucja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Toro Napisano 3 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2017 Jak wygląda dojazd na Chopok, łańcuchy obowiązkowo czy da radę bez? Ogarnąłem mapę i nie planuję autem wjeżdżać wyżej niż pierwszy parking. Zależy od pogody - jeżeli napada, rozpuści i zmrozi to może być ślisko. Normalnie jest OK. Ale parę (ładnych) lat temu mało nas nie zabiła "poślizgnięta" T4 sunąca bezradnie z góry. Poza tym, pierwszy parking może być zapchany i skierują Cię wyżej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Plywak Napisano 3 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2017 Poza tym, pierwszy parking może być zapchany i skierują Cię wyżej. Raczej odwrotnie, parking na Biela Put zapycha się pierwszy. Niżej na Zahradkach jest jeszcze mniej miejsc. Jeszcze niżej są Lucky, największy parking i do 9 zazwyczaj są miejsca. Jest jeszcze jeden duży parking, po wyjeździe z Demanovej, ale stamtąd trzeba dojechac skibusem. Jeszcze nie widziałem, żeby ten w Demanovej się zapchał, ale zazwyczaj wyjeżdżam o 8 na stok, więc mogłem nie widzieć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... loockas Napisano 3 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2017 My byliśmy przed 9:00 i parkowaliśmy na luzie na Lucky, ale to był w sumie roboczy dzień. Wczoraj spokojnie bez łańcuchów dałem radę osobówką, ale ślisko było. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MARIOWROC Napisano 3 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2017 W sylwestra i nowy rok normalnie się jechalo ale gorne parkingi były zasypane wcześniejszymi opadami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... pawelb91 Napisano 6 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2017 Po ostatnich ciepłych zimach to trochę jak przeskok na Syberię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 Dalej Strona 34 z 52 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 1 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Katalog ośrodków narciarskich Poza granicami Słowacja Jasna Chopok × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
Dany de Vino Napisano 23 Grudnia 2016 Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2016 No cóż, poszalałem 9 dni na Chopoku od poniedziałku 12.12. do wtorku 20.12. Wspaniale! Cały czas lekki mrozik więc śnieg nośny, oprócz weekend'u ludzi bardzo mało, sztruks utrzymywał się mniej więcej do 11.00. W weekend oczywiście ludzi znacznie więcej, ale do zniesienia. Załączam kilka fot. Chyba wrócę tam na kilka dni dopiero 30.01.2017. Pozdr.4all. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
malin Napisano 28 Grudnia 2016 Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2016 Drugi dzień Świąt - ludzi sporo, ale jeszcze znosnie. Początkowo mgła na górze i silny wiatr , na koniec dnia zjazdowego rozpogodzenie , piekne słońce i widoki Trasy w różnym stanie - od zmrożonych, pokrytych lodem po rozjeżdzone i zmuldzone. Ale generalnie super było ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Toro Napisano 30 Grudnia 2016 Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2016 Jak wygląda sytuacja parkingowa pod stokami, mam kawałek od hotelu i nie wiem czy lepiej auto czy skibuss. Jak z ilością ludzi na stokach, tłoczno, długie kolejki przy wyciągach? Jest możliwość pojeżdżenia gdzieś wieczorami? Na pewno trzeba być rano - wtedy nie ma problemu na parkingu. Parking z najkrótszym dystansem samochód-(schody)-wyciąg to chyba pierwszy - Lucky. Jeżeli się mylę, proszę o poprawienie. Zahradki są chyba dość wredne pod tym względem. Tłok - trzeba się dostosować do mas ludzkich i jeździć tam, gdzie mniej "stonki" i krótsze kolejki. Genialne są przejścia do bramek dla singli - byleby później, przed kanapą, wsi nie robić i nie blokować miejsc. Skibus potrafi być zatłoczony jak tokijskie metro, ale jak ktoś ma zaparcie da radę. Jeździmy skibusem, bo moja kierowczyni chce sobie spokojnie piwko na stoku wypić. Wieczory - coś tam jest oświetlonego, zdaje się że ośla łączka, za to długa i dość szeroka. Nie wystarczy Ci jeżdżenie 8.30-16? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Toro Napisano 30 Grudnia 2016 Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2016 Zawsze jeździłem w większej ekipie i przez różny poziom umiejętności dużo czekania było i brakowało mi trochę kilometrów W tym roku sam z żoną jadę więc mam nadzieję że do 16 się wyjeżdżę dosyć. Też jeździłem w dwie osoby i albo udawało się (minimalnie czekając i nie blokując przejścia) pojechać razem albo na kolejnych kanapach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... loockas Napisano 30 Grudnia 2016 Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2016 Bywalcy może będą zorientowani czy można płacić w złotówkach w kasach czy restauracjach? Na Raczy nie ma problemu, ale to prawie przy granicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Toro Napisano 30 Grudnia 2016 Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2016 Bywalcy może będą zorientowani czy można płacić w złotówkach w kasach czy restauracjach? Na Raczy nie ma problemu, ale to prawie przy granicy. Raczej nie. Do knajp przydaje się karta gopass - spore zniżki na stoku za jedzienie/picie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... malin Napisano 30 Grudnia 2016 Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2016 Pierwszy wyjazd na Chopok w połowie stycznia i kilka pytań. Jak wygląda sytuacja parkingowa pod stokami, mam kawałek od hotelu i nie wiem czy lepiej auto czy skibuss. Jak z ilością ludzi na stokach, tłoczno, długie kolejki przy wyciągach? Jest możliwość pojeżdżenia gdzieś wieczorami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... malin Napisano 30 Grudnia 2016 Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2016 Parkingi to tam nie za duże są, na Zahradkach płatne. Ja bym jeździła skibusem, może nawet jakiś hotelowy masz, albo jesli samochodem - przyjeżdżała rano. Co do kolejek - trudno przewidzieć, my w drugi dzień świąt myśleliśmy że będzie dziki tłum, a kolejek nie było wcale ☺ Jazda nocna jest, zobacz na stronie http://www.jasna.sk/...zda-na-nartach/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Robert32 Napisano 30 Grudnia 2016 Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2016 Parkingi to tam nie za duże są, na Zahradkach płatne. Ja bym jeździła skibusem, może nawet jakiś hotelowy masz, albo jesli samochodem - przyjeżdżała rano. Co do kolejek - trudno przewidzieć, my w drugi dzień świąt myśleliśmy że będzie dziki tłum, a kolejek nie było wcale ☺ Jazda nocna jest, zobacz na stronie http://www.jasna.sk/...zda-na-nartach/ Z parkowaniem o różnych porach dnia nigdy nie miałem problemów a bywam tam często. Płatny parking na Zahradkach tylko po prawej stronie jadąc z dołu. Najlepsza opcja to parking Lucky chyba największy. Tłoczno na stokach od Świąt do 3 Króli (Rosjanie) i w czasie ferii mazowieckich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Dany de Vino Napisano 30 Grudnia 2016 Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2016 Na parkingach (tych w cenie karnetu) najlepiej meldować się 8.00 - 8.15 rano. Później mogą być problemy, zużywanie buta oraz opłaty. Jazda nocna jest na Biała Put. To znakomity stoczek do pierwszych lekcji narciarstwa. Skibusy działają i jest ich sporo. Ja jestem leniwy więc wstaję skoroświt i jeżdżę swoim autkiem. Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... malin Napisano 31 Grudnia 2016 Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2016 Jeśli to Cię urządza to proszę http://www.jasna.sk/...tal-price-list/ My pozyczalismy buty dla Syna, wypożyczalnia była zaraz przy kasach - i to bylo w Biela Put Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... loockas Napisano 2 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2017 Ok, debiut na Chopoku za mną. Zakochałem się Podobno miałem fart, bo trafiliśmy na pogodę, że dało się bez stresu i mgły, przy pięknym słoneczku pojeździć po obu stronach Chopoka. Chyba najbardziej spodobała mi się i zapadła w pamięci trasa 33a w połączeniu z 33, chociaż niebieska kręta droga 34c przy silnym wietrze który fajnie zawiewał śnieg też robiła mega wrażenie Na 31 wyrżnąłem orła na lodzie, zatrzymałem się prosto pod nogami przechodniów z boku stoku i pomogli mi się pozbierać Ogólnie warunki świetne, ale są miejsca z minerałami (zwłaszcza szczyt), trzeba uważać. Zdarzają się też oblodzenia o czym się boleśnie przekonałem, ale na lodzie też się muszę przecież nauczyć jeździć Tłok nie za duży. Ok 12:00-13:00 na niebieskich 5 i 14 było sporo ludzi, ale do przeżycia. Jedyne do czego bym się przyczepił, to wg mnie bardzo oszczędne używanie ratraków. Trasy niby przygotowane, a bardzo szybko się "rozjeżdżają" ale to może tylko mi się wydaje, bo nie mam doświadczenia z takimi trasami. Warto było spędzić prawie 9h w aucie dla ponad 5h na tych stokach Jak zwykle wklejam kilka fotek Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MARIOWROC Napisano 3 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2017 Potwierdzam piękne słonko w sylwestra, ale trasy słabo przygotowane mega oblodzone i dużo kamieni ogolnie mało sniegu karnet 41e +2e kaucja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Toro Napisano 3 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2017 Jak wygląda dojazd na Chopok, łańcuchy obowiązkowo czy da radę bez? Ogarnąłem mapę i nie planuję autem wjeżdżać wyżej niż pierwszy parking. Zależy od pogody - jeżeli napada, rozpuści i zmrozi to może być ślisko. Normalnie jest OK. Ale parę (ładnych) lat temu mało nas nie zabiła "poślizgnięta" T4 sunąca bezradnie z góry. Poza tym, pierwszy parking może być zapchany i skierują Cię wyżej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Plywak Napisano 3 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2017 Poza tym, pierwszy parking może być zapchany i skierują Cię wyżej. Raczej odwrotnie, parking na Biela Put zapycha się pierwszy. Niżej na Zahradkach jest jeszcze mniej miejsc. Jeszcze niżej są Lucky, największy parking i do 9 zazwyczaj są miejsca. Jest jeszcze jeden duży parking, po wyjeździe z Demanovej, ale stamtąd trzeba dojechac skibusem. Jeszcze nie widziałem, żeby ten w Demanovej się zapchał, ale zazwyczaj wyjeżdżam o 8 na stok, więc mogłem nie widzieć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... loockas Napisano 3 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2017 My byliśmy przed 9:00 i parkowaliśmy na luzie na Lucky, ale to był w sumie roboczy dzień. Wczoraj spokojnie bez łańcuchów dałem radę osobówką, ale ślisko było. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MARIOWROC Napisano 3 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2017 W sylwestra i nowy rok normalnie się jechalo ale gorne parkingi były zasypane wcześniejszymi opadami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... pawelb91 Napisano 6 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2017 Po ostatnich ciepłych zimach to trochę jak przeskok na Syberię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 Dalej Strona 34 z 52 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 1 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Katalog ośrodków narciarskich Poza granicami Słowacja Jasna Chopok × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
Toro Napisano 30 Grudnia 2016 Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2016 Zawsze jeździłem w większej ekipie i przez różny poziom umiejętności dużo czekania było i brakowało mi trochę kilometrów W tym roku sam z żoną jadę więc mam nadzieję że do 16 się wyjeżdżę dosyć. Też jeździłem w dwie osoby i albo udawało się (minimalnie czekając i nie blokując przejścia) pojechać razem albo na kolejnych kanapach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... loockas Napisano 30 Grudnia 2016 Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2016 Bywalcy może będą zorientowani czy można płacić w złotówkach w kasach czy restauracjach? Na Raczy nie ma problemu, ale to prawie przy granicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Toro Napisano 30 Grudnia 2016 Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2016 Bywalcy może będą zorientowani czy można płacić w złotówkach w kasach czy restauracjach? Na Raczy nie ma problemu, ale to prawie przy granicy. Raczej nie. Do knajp przydaje się karta gopass - spore zniżki na stoku za jedzienie/picie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... malin Napisano 30 Grudnia 2016 Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2016 Pierwszy wyjazd na Chopok w połowie stycznia i kilka pytań. Jak wygląda sytuacja parkingowa pod stokami, mam kawałek od hotelu i nie wiem czy lepiej auto czy skibuss. Jak z ilością ludzi na stokach, tłoczno, długie kolejki przy wyciągach? Jest możliwość pojeżdżenia gdzieś wieczorami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... malin Napisano 30 Grudnia 2016 Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2016 Parkingi to tam nie za duże są, na Zahradkach płatne. Ja bym jeździła skibusem, może nawet jakiś hotelowy masz, albo jesli samochodem - przyjeżdżała rano. Co do kolejek - trudno przewidzieć, my w drugi dzień świąt myśleliśmy że będzie dziki tłum, a kolejek nie było wcale ☺ Jazda nocna jest, zobacz na stronie http://www.jasna.sk/...zda-na-nartach/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Robert32 Napisano 30 Grudnia 2016 Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2016 Parkingi to tam nie za duże są, na Zahradkach płatne. Ja bym jeździła skibusem, może nawet jakiś hotelowy masz, albo jesli samochodem - przyjeżdżała rano. Co do kolejek - trudno przewidzieć, my w drugi dzień świąt myśleliśmy że będzie dziki tłum, a kolejek nie było wcale ☺ Jazda nocna jest, zobacz na stronie http://www.jasna.sk/...zda-na-nartach/ Z parkowaniem o różnych porach dnia nigdy nie miałem problemów a bywam tam często. Płatny parking na Zahradkach tylko po prawej stronie jadąc z dołu. Najlepsza opcja to parking Lucky chyba największy. Tłoczno na stokach od Świąt do 3 Króli (Rosjanie) i w czasie ferii mazowieckich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Dany de Vino Napisano 30 Grudnia 2016 Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2016 Na parkingach (tych w cenie karnetu) najlepiej meldować się 8.00 - 8.15 rano. Później mogą być problemy, zużywanie buta oraz opłaty. Jazda nocna jest na Biała Put. To znakomity stoczek do pierwszych lekcji narciarstwa. Skibusy działają i jest ich sporo. Ja jestem leniwy więc wstaję skoroświt i jeżdżę swoim autkiem. Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... malin Napisano 31 Grudnia 2016 Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2016 Jeśli to Cię urządza to proszę http://www.jasna.sk/...tal-price-list/ My pozyczalismy buty dla Syna, wypożyczalnia była zaraz przy kasach - i to bylo w Biela Put Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... loockas Napisano 2 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2017 Ok, debiut na Chopoku za mną. Zakochałem się Podobno miałem fart, bo trafiliśmy na pogodę, że dało się bez stresu i mgły, przy pięknym słoneczku pojeździć po obu stronach Chopoka. Chyba najbardziej spodobała mi się i zapadła w pamięci trasa 33a w połączeniu z 33, chociaż niebieska kręta droga 34c przy silnym wietrze który fajnie zawiewał śnieg też robiła mega wrażenie Na 31 wyrżnąłem orła na lodzie, zatrzymałem się prosto pod nogami przechodniów z boku stoku i pomogli mi się pozbierać Ogólnie warunki świetne, ale są miejsca z minerałami (zwłaszcza szczyt), trzeba uważać. Zdarzają się też oblodzenia o czym się boleśnie przekonałem, ale na lodzie też się muszę przecież nauczyć jeździć Tłok nie za duży. Ok 12:00-13:00 na niebieskich 5 i 14 było sporo ludzi, ale do przeżycia. Jedyne do czego bym się przyczepił, to wg mnie bardzo oszczędne używanie ratraków. Trasy niby przygotowane, a bardzo szybko się "rozjeżdżają" ale to może tylko mi się wydaje, bo nie mam doświadczenia z takimi trasami. Warto było spędzić prawie 9h w aucie dla ponad 5h na tych stokach Jak zwykle wklejam kilka fotek Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MARIOWROC Napisano 3 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2017 Potwierdzam piękne słonko w sylwestra, ale trasy słabo przygotowane mega oblodzone i dużo kamieni ogolnie mało sniegu karnet 41e +2e kaucja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Toro Napisano 3 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2017 Jak wygląda dojazd na Chopok, łańcuchy obowiązkowo czy da radę bez? Ogarnąłem mapę i nie planuję autem wjeżdżać wyżej niż pierwszy parking. Zależy od pogody - jeżeli napada, rozpuści i zmrozi to może być ślisko. Normalnie jest OK. Ale parę (ładnych) lat temu mało nas nie zabiła "poślizgnięta" T4 sunąca bezradnie z góry. Poza tym, pierwszy parking może być zapchany i skierują Cię wyżej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Plywak Napisano 3 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2017 Poza tym, pierwszy parking może być zapchany i skierują Cię wyżej. Raczej odwrotnie, parking na Biela Put zapycha się pierwszy. Niżej na Zahradkach jest jeszcze mniej miejsc. Jeszcze niżej są Lucky, największy parking i do 9 zazwyczaj są miejsca. Jest jeszcze jeden duży parking, po wyjeździe z Demanovej, ale stamtąd trzeba dojechac skibusem. Jeszcze nie widziałem, żeby ten w Demanovej się zapchał, ale zazwyczaj wyjeżdżam o 8 na stok, więc mogłem nie widzieć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... loockas Napisano 3 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2017 My byliśmy przed 9:00 i parkowaliśmy na luzie na Lucky, ale to był w sumie roboczy dzień. Wczoraj spokojnie bez łańcuchów dałem radę osobówką, ale ślisko było. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MARIOWROC Napisano 3 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2017 W sylwestra i nowy rok normalnie się jechalo ale gorne parkingi były zasypane wcześniejszymi opadami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... pawelb91 Napisano 6 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2017 Po ostatnich ciepłych zimach to trochę jak przeskok na Syberię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 Dalej Strona 34 z 52 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 1 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Katalog ośrodków narciarskich Poza granicami Słowacja Jasna Chopok × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
loockas Napisano 30 Grudnia 2016 Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2016 Bywalcy może będą zorientowani czy można płacić w złotówkach w kasach czy restauracjach? Na Raczy nie ma problemu, ale to prawie przy granicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Toro Napisano 30 Grudnia 2016 Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2016 Bywalcy może będą zorientowani czy można płacić w złotówkach w kasach czy restauracjach? Na Raczy nie ma problemu, ale to prawie przy granicy. Raczej nie. Do knajp przydaje się karta gopass - spore zniżki na stoku za jedzienie/picie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... malin Napisano 30 Grudnia 2016 Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2016 Pierwszy wyjazd na Chopok w połowie stycznia i kilka pytań. Jak wygląda sytuacja parkingowa pod stokami, mam kawałek od hotelu i nie wiem czy lepiej auto czy skibuss. Jak z ilością ludzi na stokach, tłoczno, długie kolejki przy wyciągach? Jest możliwość pojeżdżenia gdzieś wieczorami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... malin Napisano 30 Grudnia 2016 Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2016 Parkingi to tam nie za duże są, na Zahradkach płatne. Ja bym jeździła skibusem, może nawet jakiś hotelowy masz, albo jesli samochodem - przyjeżdżała rano. Co do kolejek - trudno przewidzieć, my w drugi dzień świąt myśleliśmy że będzie dziki tłum, a kolejek nie było wcale ☺ Jazda nocna jest, zobacz na stronie http://www.jasna.sk/...zda-na-nartach/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Robert32 Napisano 30 Grudnia 2016 Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2016 Parkingi to tam nie za duże są, na Zahradkach płatne. Ja bym jeździła skibusem, może nawet jakiś hotelowy masz, albo jesli samochodem - przyjeżdżała rano. Co do kolejek - trudno przewidzieć, my w drugi dzień świąt myśleliśmy że będzie dziki tłum, a kolejek nie było wcale ☺ Jazda nocna jest, zobacz na stronie http://www.jasna.sk/...zda-na-nartach/ Z parkowaniem o różnych porach dnia nigdy nie miałem problemów a bywam tam często. Płatny parking na Zahradkach tylko po prawej stronie jadąc z dołu. Najlepsza opcja to parking Lucky chyba największy. Tłoczno na stokach od Świąt do 3 Króli (Rosjanie) i w czasie ferii mazowieckich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Dany de Vino Napisano 30 Grudnia 2016 Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2016 Na parkingach (tych w cenie karnetu) najlepiej meldować się 8.00 - 8.15 rano. Później mogą być problemy, zużywanie buta oraz opłaty. Jazda nocna jest na Biała Put. To znakomity stoczek do pierwszych lekcji narciarstwa. Skibusy działają i jest ich sporo. Ja jestem leniwy więc wstaję skoroświt i jeżdżę swoim autkiem. Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... malin Napisano 31 Grudnia 2016 Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2016 Jeśli to Cię urządza to proszę http://www.jasna.sk/...tal-price-list/ My pozyczalismy buty dla Syna, wypożyczalnia była zaraz przy kasach - i to bylo w Biela Put Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... loockas Napisano 2 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2017 Ok, debiut na Chopoku za mną. Zakochałem się Podobno miałem fart, bo trafiliśmy na pogodę, że dało się bez stresu i mgły, przy pięknym słoneczku pojeździć po obu stronach Chopoka. Chyba najbardziej spodobała mi się i zapadła w pamięci trasa 33a w połączeniu z 33, chociaż niebieska kręta droga 34c przy silnym wietrze który fajnie zawiewał śnieg też robiła mega wrażenie Na 31 wyrżnąłem orła na lodzie, zatrzymałem się prosto pod nogami przechodniów z boku stoku i pomogli mi się pozbierać Ogólnie warunki świetne, ale są miejsca z minerałami (zwłaszcza szczyt), trzeba uważać. Zdarzają się też oblodzenia o czym się boleśnie przekonałem, ale na lodzie też się muszę przecież nauczyć jeździć Tłok nie za duży. Ok 12:00-13:00 na niebieskich 5 i 14 było sporo ludzi, ale do przeżycia. Jedyne do czego bym się przyczepił, to wg mnie bardzo oszczędne używanie ratraków. Trasy niby przygotowane, a bardzo szybko się "rozjeżdżają" ale to może tylko mi się wydaje, bo nie mam doświadczenia z takimi trasami. Warto było spędzić prawie 9h w aucie dla ponad 5h na tych stokach Jak zwykle wklejam kilka fotek Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MARIOWROC Napisano 3 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2017 Potwierdzam piękne słonko w sylwestra, ale trasy słabo przygotowane mega oblodzone i dużo kamieni ogolnie mało sniegu karnet 41e +2e kaucja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Toro Napisano 3 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2017 Jak wygląda dojazd na Chopok, łańcuchy obowiązkowo czy da radę bez? Ogarnąłem mapę i nie planuję autem wjeżdżać wyżej niż pierwszy parking. Zależy od pogody - jeżeli napada, rozpuści i zmrozi to może być ślisko. Normalnie jest OK. Ale parę (ładnych) lat temu mało nas nie zabiła "poślizgnięta" T4 sunąca bezradnie z góry. Poza tym, pierwszy parking może być zapchany i skierują Cię wyżej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Plywak Napisano 3 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2017 Poza tym, pierwszy parking może być zapchany i skierują Cię wyżej. Raczej odwrotnie, parking na Biela Put zapycha się pierwszy. Niżej na Zahradkach jest jeszcze mniej miejsc. Jeszcze niżej są Lucky, największy parking i do 9 zazwyczaj są miejsca. Jest jeszcze jeden duży parking, po wyjeździe z Demanovej, ale stamtąd trzeba dojechac skibusem. Jeszcze nie widziałem, żeby ten w Demanovej się zapchał, ale zazwyczaj wyjeżdżam o 8 na stok, więc mogłem nie widzieć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... loockas Napisano 3 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2017 My byliśmy przed 9:00 i parkowaliśmy na luzie na Lucky, ale to był w sumie roboczy dzień. Wczoraj spokojnie bez łańcuchów dałem radę osobówką, ale ślisko było. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MARIOWROC Napisano 3 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2017 W sylwestra i nowy rok normalnie się jechalo ale gorne parkingi były zasypane wcześniejszymi opadami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... pawelb91 Napisano 6 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2017 Po ostatnich ciepłych zimach to trochę jak przeskok na Syberię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 Dalej Strona 34 z 52 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 1 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Katalog ośrodków narciarskich Poza granicami Słowacja Jasna Chopok
malin Napisano 30 Grudnia 2016 Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2016 Pierwszy wyjazd na Chopok w połowie stycznia i kilka pytań. Jak wygląda sytuacja parkingowa pod stokami, mam kawałek od hotelu i nie wiem czy lepiej auto czy skibuss. Jak z ilością ludzi na stokach, tłoczno, długie kolejki przy wyciągach? Jest możliwość pojeżdżenia gdzieś wieczorami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
malin Napisano 30 Grudnia 2016 Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2016 Parkingi to tam nie za duże są, na Zahradkach płatne. Ja bym jeździła skibusem, może nawet jakiś hotelowy masz, albo jesli samochodem - przyjeżdżała rano. Co do kolejek - trudno przewidzieć, my w drugi dzień świąt myśleliśmy że będzie dziki tłum, a kolejek nie było wcale ☺ Jazda nocna jest, zobacz na stronie http://www.jasna.sk/...zda-na-nartach/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert32 Napisano 30 Grudnia 2016 Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2016 Parkingi to tam nie za duże są, na Zahradkach płatne. Ja bym jeździła skibusem, może nawet jakiś hotelowy masz, albo jesli samochodem - przyjeżdżała rano. Co do kolejek - trudno przewidzieć, my w drugi dzień świąt myśleliśmy że będzie dziki tłum, a kolejek nie było wcale ☺ Jazda nocna jest, zobacz na stronie http://www.jasna.sk/...zda-na-nartach/ Z parkowaniem o różnych porach dnia nigdy nie miałem problemów a bywam tam często. Płatny parking na Zahradkach tylko po prawej stronie jadąc z dołu. Najlepsza opcja to parking Lucky chyba największy. Tłoczno na stokach od Świąt do 3 Króli (Rosjanie) i w czasie ferii mazowieckich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Dany de Vino Napisano 30 Grudnia 2016 Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2016 Na parkingach (tych w cenie karnetu) najlepiej meldować się 8.00 - 8.15 rano. Później mogą być problemy, zużywanie buta oraz opłaty. Jazda nocna jest na Biała Put. To znakomity stoczek do pierwszych lekcji narciarstwa. Skibusy działają i jest ich sporo. Ja jestem leniwy więc wstaję skoroświt i jeżdżę swoim autkiem. Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... malin Napisano 31 Grudnia 2016 Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2016 Jeśli to Cię urządza to proszę http://www.jasna.sk/...tal-price-list/ My pozyczalismy buty dla Syna, wypożyczalnia była zaraz przy kasach - i to bylo w Biela Put Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... loockas Napisano 2 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2017 Ok, debiut na Chopoku za mną. Zakochałem się Podobno miałem fart, bo trafiliśmy na pogodę, że dało się bez stresu i mgły, przy pięknym słoneczku pojeździć po obu stronach Chopoka. Chyba najbardziej spodobała mi się i zapadła w pamięci trasa 33a w połączeniu z 33, chociaż niebieska kręta droga 34c przy silnym wietrze który fajnie zawiewał śnieg też robiła mega wrażenie Na 31 wyrżnąłem orła na lodzie, zatrzymałem się prosto pod nogami przechodniów z boku stoku i pomogli mi się pozbierać Ogólnie warunki świetne, ale są miejsca z minerałami (zwłaszcza szczyt), trzeba uważać. Zdarzają się też oblodzenia o czym się boleśnie przekonałem, ale na lodzie też się muszę przecież nauczyć jeździć Tłok nie za duży. Ok 12:00-13:00 na niebieskich 5 i 14 było sporo ludzi, ale do przeżycia. Jedyne do czego bym się przyczepił, to wg mnie bardzo oszczędne używanie ratraków. Trasy niby przygotowane, a bardzo szybko się "rozjeżdżają" ale to może tylko mi się wydaje, bo nie mam doświadczenia z takimi trasami. Warto było spędzić prawie 9h w aucie dla ponad 5h na tych stokach Jak zwykle wklejam kilka fotek Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MARIOWROC Napisano 3 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2017 Potwierdzam piękne słonko w sylwestra, ale trasy słabo przygotowane mega oblodzone i dużo kamieni ogolnie mało sniegu karnet 41e +2e kaucja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Toro Napisano 3 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2017 Jak wygląda dojazd na Chopok, łańcuchy obowiązkowo czy da radę bez? Ogarnąłem mapę i nie planuję autem wjeżdżać wyżej niż pierwszy parking. Zależy od pogody - jeżeli napada, rozpuści i zmrozi to może być ślisko. Normalnie jest OK. Ale parę (ładnych) lat temu mało nas nie zabiła "poślizgnięta" T4 sunąca bezradnie z góry. Poza tym, pierwszy parking może być zapchany i skierują Cię wyżej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Plywak Napisano 3 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2017 Poza tym, pierwszy parking może być zapchany i skierują Cię wyżej. Raczej odwrotnie, parking na Biela Put zapycha się pierwszy. Niżej na Zahradkach jest jeszcze mniej miejsc. Jeszcze niżej są Lucky, największy parking i do 9 zazwyczaj są miejsca. Jest jeszcze jeden duży parking, po wyjeździe z Demanovej, ale stamtąd trzeba dojechac skibusem. Jeszcze nie widziałem, żeby ten w Demanovej się zapchał, ale zazwyczaj wyjeżdżam o 8 na stok, więc mogłem nie widzieć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... loockas Napisano 3 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2017 My byliśmy przed 9:00 i parkowaliśmy na luzie na Lucky, ale to był w sumie roboczy dzień. Wczoraj spokojnie bez łańcuchów dałem radę osobówką, ale ślisko było. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MARIOWROC Napisano 3 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2017 W sylwestra i nowy rok normalnie się jechalo ale gorne parkingi były zasypane wcześniejszymi opadami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... pawelb91 Napisano 6 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2017 Po ostatnich ciepłych zimach to trochę jak przeskok na Syberię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 Dalej Strona 34 z 52 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 1 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Katalog ośrodków narciarskich Poza granicami Słowacja Jasna Chopok
Dany de Vino Napisano 30 Grudnia 2016 Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2016 Na parkingach (tych w cenie karnetu) najlepiej meldować się 8.00 - 8.15 rano. Później mogą być problemy, zużywanie buta oraz opłaty. Jazda nocna jest na Biała Put. To znakomity stoczek do pierwszych lekcji narciarstwa. Skibusy działają i jest ich sporo. Ja jestem leniwy więc wstaję skoroświt i jeżdżę swoim autkiem. Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
malin Napisano 31 Grudnia 2016 Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2016 Jeśli to Cię urządza to proszę http://www.jasna.sk/...tal-price-list/ My pozyczalismy buty dla Syna, wypożyczalnia była zaraz przy kasach - i to bylo w Biela Put Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
loockas Napisano 2 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2017 Ok, debiut na Chopoku za mną. Zakochałem się Podobno miałem fart, bo trafiliśmy na pogodę, że dało się bez stresu i mgły, przy pięknym słoneczku pojeździć po obu stronach Chopoka. Chyba najbardziej spodobała mi się i zapadła w pamięci trasa 33a w połączeniu z 33, chociaż niebieska kręta droga 34c przy silnym wietrze który fajnie zawiewał śnieg też robiła mega wrażenie Na 31 wyrżnąłem orła na lodzie, zatrzymałem się prosto pod nogami przechodniów z boku stoku i pomogli mi się pozbierać Ogólnie warunki świetne, ale są miejsca z minerałami (zwłaszcza szczyt), trzeba uważać. Zdarzają się też oblodzenia o czym się boleśnie przekonałem, ale na lodzie też się muszę przecież nauczyć jeździć Tłok nie za duży. Ok 12:00-13:00 na niebieskich 5 i 14 było sporo ludzi, ale do przeżycia. Jedyne do czego bym się przyczepił, to wg mnie bardzo oszczędne używanie ratraków. Trasy niby przygotowane, a bardzo szybko się "rozjeżdżają" ale to może tylko mi się wydaje, bo nie mam doświadczenia z takimi trasami. Warto było spędzić prawie 9h w aucie dla ponad 5h na tych stokach Jak zwykle wklejam kilka fotek Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MARIOWROC Napisano 3 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2017 Potwierdzam piękne słonko w sylwestra, ale trasy słabo przygotowane mega oblodzone i dużo kamieni ogolnie mało sniegu karnet 41e +2e kaucja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Toro Napisano 3 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2017 Jak wygląda dojazd na Chopok, łańcuchy obowiązkowo czy da radę bez? Ogarnąłem mapę i nie planuję autem wjeżdżać wyżej niż pierwszy parking. Zależy od pogody - jeżeli napada, rozpuści i zmrozi to może być ślisko. Normalnie jest OK. Ale parę (ładnych) lat temu mało nas nie zabiła "poślizgnięta" T4 sunąca bezradnie z góry. Poza tym, pierwszy parking może być zapchany i skierują Cię wyżej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Plywak Napisano 3 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2017 Poza tym, pierwszy parking może być zapchany i skierują Cię wyżej. Raczej odwrotnie, parking na Biela Put zapycha się pierwszy. Niżej na Zahradkach jest jeszcze mniej miejsc. Jeszcze niżej są Lucky, największy parking i do 9 zazwyczaj są miejsca. Jest jeszcze jeden duży parking, po wyjeździe z Demanovej, ale stamtąd trzeba dojechac skibusem. Jeszcze nie widziałem, żeby ten w Demanovej się zapchał, ale zazwyczaj wyjeżdżam o 8 na stok, więc mogłem nie widzieć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... loockas Napisano 3 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2017 My byliśmy przed 9:00 i parkowaliśmy na luzie na Lucky, ale to był w sumie roboczy dzień. Wczoraj spokojnie bez łańcuchów dałem radę osobówką, ale ślisko było. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MARIOWROC Napisano 3 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2017 W sylwestra i nowy rok normalnie się jechalo ale gorne parkingi były zasypane wcześniejszymi opadami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... pawelb91 Napisano 6 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2017 Po ostatnich ciepłych zimach to trochę jak przeskok na Syberię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 Dalej Strona 34 z 52 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 1 Przejdź do listy tematów
Plywak Napisano 3 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2017 Poza tym, pierwszy parking może być zapchany i skierują Cię wyżej. Raczej odwrotnie, parking na Biela Put zapycha się pierwszy. Niżej na Zahradkach jest jeszcze mniej miejsc. Jeszcze niżej są Lucky, największy parking i do 9 zazwyczaj są miejsca. Jest jeszcze jeden duży parking, po wyjeździe z Demanovej, ale stamtąd trzeba dojechac skibusem. Jeszcze nie widziałem, żeby ten w Demanovej się zapchał, ale zazwyczaj wyjeżdżam o 8 na stok, więc mogłem nie widzieć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... loockas Napisano 3 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2017 My byliśmy przed 9:00 i parkowaliśmy na luzie na Lucky, ale to był w sumie roboczy dzień. Wczoraj spokojnie bez łańcuchów dałem radę osobówką, ale ślisko było. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MARIOWROC Napisano 3 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2017 W sylwestra i nowy rok normalnie się jechalo ale gorne parkingi były zasypane wcześniejszymi opadami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... pawelb91 Napisano 6 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2017 Po ostatnich ciepłych zimach to trochę jak przeskok na Syberię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 Dalej Strona 34 z 52 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 1
loockas Napisano 3 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2017 My byliśmy przed 9:00 i parkowaliśmy na luzie na Lucky, ale to był w sumie roboczy dzień. Wczoraj spokojnie bez łańcuchów dałem radę osobówką, ale ślisko było. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MARIOWROC Napisano 3 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2017 W sylwestra i nowy rok normalnie się jechalo ale gorne parkingi były zasypane wcześniejszymi opadami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelb91 Napisano 6 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2017 Po ostatnich ciepłych zimach to trochę jak przeskok na Syberię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi