Janica Napisano 9 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 9 Listopada 2012 jesli ktos jest taki skrupultany, moze przeliczyc dlugosc trasy wzgledem przewyzszenia i ma wszystko podane na tacy. Moim zdaniem oznaczenia tras na Chopoku z obu stron gory sa odpowiadajace rzeczywistosci. Kupony w slowackich gazetach juz byly, akcja rejestrowania byla na stronie Jasnej na facebooku. Użytkownik Janica edytował ten post 09 listopad 2012 - 14:54 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bubol.T Napisano 9 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 9 Listopada 2012 A tak trochę z innej beczki,pomijając trasy na Chopoku,które są bardzo ciekawe i z pewnością oznaczone zgodnie ze skalą ich trudności.Czy ktoś z forumowiczów korzystał zimą z autobusu,który jeździ z Liptowskiego Mikulasza ,przez Demanovą do Jasnej?Zależy mi ,żeby zostawić samochód i go nie ruszać przez kilka dni nartowania,z tego co wiem,to nie ma tam typowych skibusów jadących do Jasnej,ale może ktoś korzystał z autobusu i wie jak to wygląda,czy jest bardzo tłoczno,jaki koszt i czy nie ma problemów z jazdą ze sprzętem?Na Wielkiej Raczy kursują skibusy z Dedovki,w Wysokich Tatrach jest kolejka ,którą można dojechać do ośrodków narciarskich,a na Chopoku skibusy jeżdżą chyba tylko od Zahradek do Otupne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Janica Napisano 9 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 9 Listopada 2012 Skibusy: http://www.jasna.sk/...skibus/pl/zima/ autobusy: http://www.jasna.sk/...rodkow/pl/zima/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bubol.T Napisano 9 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 9 Listopada 2012 Skibusy: http://www.jasna.sk/...skibus/pl/zima/ autobusy: http://www.jasna.sk/...rodkow/pl/zima/No właśnie,tak jak pisałem, skibusy kursują jedynie międzi Tatralandią i kilkoma hotelami ,a Jasną,a chodzi mi właśnie o ten autobus z Liptowskiego Mikulasza,największy wybór noclegów w rozsądnej cenie jest w okolicach Demanovej i czy ktoś jeździł tym autobusem,czy jest w nim w ogóle miejsce żeby wsiąść i jak to wygląda w praktyce? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
daro65_del Napisano 10 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 10 Listopada 2012 pierwszy dzień sezonu zawsze była akcja karnety za 1 euro bez żadnych kuponów, potem były kupony w polskim newsweeku i jakichś tam gazetach słowackich karnet za 5 euro i tatralandia tego samego dnia też za 5 euro jak ktoś pisze o kuponach to nie był pierwszego dnia Ja też mogę napisać, że jeżeli ktoś pisze o kolejkach do kolejki na 1 godzinę w ciągu całego dnia akcji (02.12.2011),to wcale go tam nie było lub starał się wydłużać swoje stanie na wjazd do 1 godziny - byli tacy co opóźniali dzięki temu niektóre kanapy jechały puste lub niepełne. Mam świadkow bo byłem w towarzystwie a sam zjechałem około 12 razy (od 12-16tej). Kupony kuponami a ja o tamtejszej akcji na Jasna + Tatralandia (1eur+1eur) dowiedziałem się pierwszy raz właśnie poprzez D.Zachodni. Użytkownik rycho65 edytował ten post 10 listopad 2012 - 09:54 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelb91 Napisano 11 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 11 Listopada 2012 Na Chopoku zaczęli naśnieżać na przełomie października i listopada gdy nadszedł "atak zimy". Naśnieżanie trwało krótko i wiele z tego nie zostało. Oby niedługo się ochłodziło na tyle żeby mogli kontynuować naśnieżanie. Zdjęcia z dzisiaj: Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JG77 Napisano 11 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 11 Listopada 2012 Ja też mogę napisać, że jeżeli ktoś pisze o kolejkach do kolejki na 1 godzinę w ciągu całego dnia akcji (02.12.2011),to wcale go tam nie było lub starał się wydłużać swoje stanie na wjazd do 1 godziny - byli tacy co opóźniali dzięki temu niektóre kanapy jechały puste lub niepełne. Mam świadkow bo byłem w towarzystwie a sam zjechałem około 12 razy (od 12-16tej). Kupony kuponami a ja o tamtejszej akcji na Jasna + Tatralandia (1eur+1eur) dowiedziałem się pierwszy raz właśnie poprzez D.Zachodni. Nie zalewasz? to jakich masz tych świadków ,pokaż ich zaraz ,to Ci uwierzę .A byłeś w Tatralandii? to pokaż fotki jak się kąpiesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hultaj Napisano 11 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 11 Listopada 2012 No właśnie,tak jak pisałem, skibusy kursują jedynie międzi Tatralandią i kilkoma hotelami ,a Jasną,a chodzi mi właśnie o ten autobus z Liptowskiego Mikulasza,największy wybór noclegów w rozsądnej cenie jest w okolicach Demanovej i czy ktoś jeździł tym autobusem,czy jest w nim w ogóle miejsce żeby wsiąść i jak to wygląda w praktyce? Nikt nie podchwycił tematu a też jestem zainteresowany !? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mm2 Napisano 11 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 11 Listopada 2012 Nie tylko ty,ja też chcę wiedziec czy z Pavcina Lehota złapie sie na jakiś bus co jedzie z kierunku liptovskiego do jasnej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bubol.T Napisano 11 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 11 Listopada 2012 Nie tylko ty,ja też chcę wiedziec czy z Pavcina Lehota złapie sie na jakiś bus co jedzie z kierunku liptovskiego do jasnejKiepsko z tej miejscowości są jekieś dwa autobusy, ale godziny odjazdu mogą Ci nie odpowiadać. W języku polskim strona sie nie otwiera,trzeba sprawdzić w angielskim albo słowackim http://www.jasna.sk/...-bus/en/winter/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mm2 Napisano 11 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 11 Listopada 2012 bardziej mi chodzi o skibusy od kwatery z pavcinej mam do drogi ktora prowadzi do jasnej mam chyba okolo 200m wiec tam licze na stopa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skyflyer Napisano 11 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 11 Listopada 2012 Mieszkałem w Pavcina Lehota z 10 lat temu i dojeżdżałem autobusem - upychaliśmy się w bardzo zatłoczonym autobusie "na styk", ale jakoś się zawsze udawało. Autobusy jeździły z tego co pamiętam co godzinę. Później zaczęły kursować regularne ski-busy z takiego wielkiego parkingu tuż przed Pavcina Lehota, gdzie zatrzymywane były samochody (w okresach dużego ruchu) - myślę, że zawsze można się tam przejść i wsiąść w taki skibus, który jeździ znacznie częściej. Na oko jest to jakieś pół kilometra w dół od przystanku przed Pavcina Lehota (z samej miejscowości ok. 1 km). Jak jest teraz to nie wiem, słyszałem że teraz auta raczej nie są już zatrzymywane przed doliną i że można dojechać aż na Lucky, a dopiero stamtąd skibusem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mm2 Napisano 11 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 11 Listopada 2012 no się zobaczy na miejscu ktoś z miejscowych coś doradzi,auto mamy tylko nie chce mi sie z ich parkingów cisnąc do góry a wiadomo że busem najbliżej a na górę swoim bez łapówy i tak się nie wjedzie. 1km w butach narciarskich to trochę za daleko,aż takich wygodnych nie mam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bubol.T Napisano 11 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 11 Listopada 2012 bardziej mi chodzi o skibusy od kwatery z pavcinej mam do drogi ktora prowadzi do jasnej mam chyba okolo 200m wiec tam licze na stopaZ rozkładu wynika ,że skibus staje pod hotelem Tri Studnicky ,to jest chyba w Pavcina ,więc jak masz blisko do głównej drogi to może się załapiesz. http://www.jasna.sk/...skibus/pl/zima/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mm2 Napisano 11 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 11 Listopada 2012 teraz tak patrze na mape http://maps.google.c...17&source=embed ze to ze skipensionjasna bedzie wiecej jak 300metrow pozostaje dostanie sie auten na najblizszy parking gdzie stają skibusy lub liczyc ze w tym sezonie beda wpadac do pavcinej czy skibusy sa za free ? Użytkownik mm2 edytował ten post 11 listopad 2012 - 19:32 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bubol.T Napisano 11 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 11 Listopada 2012 teraz tak patrze na mape http://maps.google.c...17&source=embed ze to ze skipensionjasna bedzie wiecej jak 300metrow Szacuję na 700 m, w sumie niezła rozgrzewka,najlepiej jakby było pod górkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mm2 Napisano 11 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 11 Listopada 2012 ja jestem twardziel ale dziewczyny nie dadzą rady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
daro65_del Napisano 11 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 11 Listopada 2012 Nie zalewasz? to jakich masz tych świadków ,pokaż ich zaraz ,to Ci uwierzę .A byłeś w Tatralandii? to pokaż fotki jak się kąpiesz. Nie mogę spełnić twoich zachcianek bo nie mam wodnego aparatu foto. Zresztą fotek nie robiłem bo nie było czasu i okazji (chociaż widoczki w piątek były kosmiczne) , a real opisałem i nikt mi nie będzie " wciskał kitu ". Sprawa jest tak oczywista ,że świadkowie są niepotrzebni a może z czasem moi się tu ujawnią. Jeżeli ktoś nie marudził to naprawdę mile spędził tam czas, łącząc w 1 dzień narciarstwo z relaksem w Tatralandii. Podobna akcja o tym czasie miała miejsce chyba w rejonie Tatry Wysokie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
daro65_del Napisano 23 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 23 Listopada 2012 No właśnie,tak jak pisałem, skibusy kursują jedynie międzi Tatralandią i kilkoma hotelami ,a Jasną,a chodzi mi właśnie o ten autobus z Liptowskiego Mikulasza,największy wybór noclegów w rozsądnej cenie jest w okolicach Demanovej Teraz dzięki www.liptovcard.sk będziesz miał więcej możliwości. Pojawił się nowy (I edycja zimowa - zima 2013) rozkład jazdy ski-busów po Liptowie www.visitliptov.sk - rozszerzony - wydaje się, że optymalny!? Podobne udogodnienia na ten sezon ,mają być w rejonie Wysokie Tatry na podstawie Tatry card. Jak się dowiedziałem od znajomego w Demanovej, w sezonie narciarskim nie ma problemu i nie będzie z dostaniem się do pobliskich ośrodków od Rużomberoka po Liptowski Jan i dalej, tym bardziej dla posiadacza Liptov card - jazda bezpłatna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mm2 Napisano 23 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 23 Listopada 2012 Pavcina L 8.35 i 11.54 szału nie ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Plywak Napisano 24 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 24 Listopada 2012 polecam zerknąć na kamerki: http://www.jasna.sk/...a/?HITEM=108259 raczej marne szanse na jazdę w piątek, z tego co piszą na stronie, to przejedziesz się gondolą za 1e Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
faf500 Napisano 24 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 24 Listopada 2012 Nie tyle marne szanse, co ich BRAK. Otwarcie za 1e póki co przesunięte na tydzień później, ale musi się pogoda zmienić :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JG77 Napisano 24 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 24 Listopada 2012 Nie mogę spełnić twoich zachcianek bo nie mam wodnego aparatu foto. Zresztą fotek nie robiłem bo nie było czasu i okazji (chociaż widoczki w piątek były kosmiczne) , a real opisałem i nikt mi nie będzie " wciskał kitu ". Sprawa jest tak oczywista ,że świadkowie są niepotrzebni a może z czasem moi się tu ujawnią. Jeżeli ktoś nie marudził to naprawdę mile spędził tam czas, łącząc w 1 dzień narciarstwo z relaksem w Tatralandii. Podobna akcja o tym czasie miała miejsce chyba w rejonie Tatry Wysokie? Wiem ,wiem ,oczywiście ,zgadzam się z Tobą w 100% a tak trochę chciałem se łacha podrzeć ,ja jestem tam częstym bywalcem i to wszystko co piszesz to tak jest i też po nartach siedzę w tatralandii o ! na pitzę jeszcze chodzę . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Plywak Napisano 24 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 24 Listopada 2012 Nie tyle marne szanse, co ich BRAK. Otwarcie za 1e póki co przesunięte na tydzień później, ale musi się pogoda zmienić :/ nie chciałem go dobijać, dlatego napisałem marne ja nawet słabo widzę to otwarcie 7go, bo jakieś lekkie ochłodzenia ma przyjść dopiero w pierwszych dniach grudnia, nie sądzę, żeby się wyrobili w kilka dni z przygotowaniem tras Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
daro65_del Napisano 25 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 25 Listopada 2012 nie chciałem go dobijać, dlatego napisałem marne ja nawet słabo widzę to otwarcie 7go, bo jakieś lekkie ochłodzenia ma przyjść dopiero w pierwszych dniach grudnia, nie sądzę, żeby się wyrobili w kilka dni z przygotowaniem tras Ogólny brak śniegu i wysoka temp. doskwiera całej Europie wyłączajac kurczące się lodowce. Skąd wiadomo, że otwarcie przesunięto o tydzień na 7-go bm ? Pytam bo ja nic nie wiem na ten temat a jestem w bliskim kontakcie z obiektami TMR-u i wiem ,że oficjalne otwarcie - niestety "na sucho" - jest 1-go XII. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi