piter100 Napisano 8 Lutego 2018 Udostępnij Napisano 8 Lutego 2018 Nie wszędzie jest euro,tu masz kartę na cały świat Cytat: " Jestem za granicą, chcę zapłacić za zakupy w sklepie stacjonarnym, dajmy na to 30 euro, ile tak naprawdę zapłacę, korzystając z Revolut? KZ: W naszej aplikacji, użytkownik może trzymać w portfelu ponad 25+ walut i jeżeli akurat mamy wystarczającą ilość środków w danej walucie – tutaj EUR – to zapłacimy tylko i wyłącznie te 30 EUR, bez dodatkowych kosztów. Jeżeli natomiast mamy ekwiwalent 30 EUR w innej walucie to automatycznie przekonwertujemy te środki po wspomnianym wcześniej kursie międzybankowym, o taką też wartość pomniejszając saldo tej waluty. Nie doliczamy żadnej marży ani ukrytych kosztów, rzeczywisty kurs wymiany międzybankowej przerzucamy na klienta i to jest naszą największą przewagą nad konkurencją." Ale najważniejsze że jest konkurencja i każdy może wybrać co mu pasuje najbardziej. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
martin TDM Napisano 8 Lutego 2018 Udostępnij Napisano 8 Lutego 2018 Nie wszędzie jest euro,tu masz kartę na cały świat Wiesz, nie uważam, ze Twoja jest gorsza od mojej Podalem jako alternatywę Pewnie w niektórych przypadkach lepsza będzie taka, a w innych taka. Wszystko zależy do czego jej potrzebujesz, jaka waluta operujesz itd. Przypominam, ze jesteśmy w watku nt. Chopoka, a na mój stan wiedzy, na Slowacji poki co płacimy w euro Milego popołudnia i dzięki za Revolut - poczytam, może kiedyś mi się przyda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 1 miesiąc temu... Robert32 Napisano 13 Marca 2018 Udostępnij Napisano 13 Marca 2018 https://www.gopass.s...onka#rozsirenia Sezonówka 2018/19 z nowymi cenami i ograniczeniami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... ARossi88 Napisano 13 Marca 2018 Udostępnij Napisano 13 Marca 2018 https://www.gopass.s...onka#rozsirenia Sezonówka 2018/19 z nowymi cenami i ograniczeniami Przedpłata 69 €, dopłata 150€. Niby fajnie ale jest haczyk wyłączone 11 dni wybranych przez TMR, które można dokupić za... 80€ ?!?! O ile chodzi o okres 27-31.12. kiedy nie będę tam, to nie pojmuję dni 4-5.01 oraz 15-16.02 i 22-23.02 piątki i soboty. Chamski ruch Słabo to wygląda, i jeszcze gorzej zapowiada się na przyszłość bo może komuś coś strzeli do łba żeby weekendy wyłączyć, kto wie? Póki co za 219€ sprytną biorę. Ale już 299 nie dam ni huhu to o połowę drożej Aha, dopłaty do Czech i Szczyrku wzrosły z 50 do 100€. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 3 tygodnie później... Jasiek. Napisano 2 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2018 Od 5.04 do... ? będę na Slovaki. Oczywiście w przewadze, będzie to Chopek (ale min. 1 dzień planuję na Łomnicy). Od znajomych wiem, że dziś było twardo, ale tylko z rana a potem wiosna. Patrząc na prognozy zabieram free 90 i 118 pod butem. Jeżeli ktoś będzie się ślizgał to myślę, że miło będzie się spotkać z innymi "popierdółkami" zakręconymi na punkcie nart. Kvaśnicnik na Koliesku, około 11, będę na brovara Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... moloo Napisano 3 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2018 Od 5.04 do... ? będę na Slovaki. Oczywiście w przewadze, będzie to Chopek (ale min. 1 dzień planuję na Łomnicy). . Jeżeli ktoś będzie się ślizgał to myślę, że miło będzie się spotkać z innymi "popierdółkami" zakręconymi na punkcie nart. Kvaśnicnik na Koliesku, około 11, będę na brovara Jasiek jesteśmy niedziela - poniedziałek - jeszcze nie wiem w jakim składzie, ale jak "świat się nie zawali" to jesteśmy. Też planujemy Łomnicę, ale wszystko wyjdzie w trakcie - pogoda, warun i takie tam. Na brovara o 11 jesteśmy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... moruniek Napisano 3 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2018 Od 5.04 do... ? będę na Slovaki. Oczywiście w przewadze, będzie to Chopek (ale min. 1 dzień planuję na Łomnicy). Od znajomych wiem, że dziś było twardo, ale tylko z rana a potem wiosna. Patrząc na prognozy zabieram free 90 i 118 pod butem. Jeżeli ktoś będzie się ślizgał to myślę, że miło będzie się spotkać z innymi "popierdółkami" zakręconymi na punkcie nart. Kvaśnicnik na Koliesku, około 11, będę na brovara Pozdrawiam W Sobotę będziemy jeździć na Łomnicy. Nie zmieniłeś czasem forum ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Jasiek. Napisano 3 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2018 Nie zmieniłeś czasem forum ? Zmieniłem. Mieliśmy rozbieżne spojrzenie na wolność słowa z tamtym adminem! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... moruniek Napisano 3 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2018 Zmieniłem. Mieliśmy rozbieżne spojrzenie na wolność słowa z tamtym adminem! To czekamy na dalsze fajne relacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... moloo Napisano 5 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2018 To czekamy na dalsze fajne relacje. Już nawet dziś czekamy, jak od 5.04 jesteś na Chopku ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Jasiek. Napisano 5 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2018 Już nawet dziś czekamy, jak od 5.04 jesteś na Chopku ... No to mówisz i masz. 57 dzień na ski z tego 50 na Slovaki Rano wyjazd i przebłysk - przecież Lućki nie jeżdżą a więc trzeba na 1,2. Tam będzie masakra... a tam pusto o 8.10. Kolejny problem... jakie narty? Magnumy czy K2 free? zabieram zielone i szybko pod bramki a tu? Widok rano... miodzio ilość ludzi, pogoda i widoki zapowiadają "pekne lyżovanie" Na dzień dobry zjazd z Lukovej i okazuje się że na północy z rana, twardo i lodowo a więc zobaczmy południe, a tam miękko od rana. Moje heady brną do połowy ale ja to kocham. A więc dwa zjazdy na dół prawie sam ale dylemat zmiana nart i zostać albo lecimy na twardą północ. Jeszcze sprawdzam free a tu "o jezusie" twardo i urywa te tam... zęby dzwonią. Macie kilka fotek bo warto, tu zima w pełni! dobra wystarczy! Przelotka na północ i tu zdziwko "czarnulka zamknięta" dlaczego? tylko Slovak wie? ale jak zamknięta to trzeba sobie otworzyć trasa wyczesana jak panna młoda na ślub a więc o co chodzi? na trasie spotykam skipatrol nie wiele myśląc podjeżdżam i pytam: o co kaman a on że lód i że źle uratrakowane... parsknąłem śmiechem - sami zobaczcie bez komentarza... chyba im się nie chciało ratrakować na jutro. Kolejna miła niespodzianka to FIS który trzymał się od góry do dołu w dobrej kondycji do 14.30 (potem jak zawsze zjazd na baseny) O pozatrasówce raczej zapomnijcie. Sprawdziłem południe od szczytu, północ od szczytu w kierunku Otupne, Lukova oraz Koński i Vychliadka i wszędzie jak na hamulcu ręcznym! trzyma strasznie i to nie zależnie od nachylenia i nasłonecznienia. A i tak jako news! dziś na Chopku była moja Petra! miałem okazje zobaczyć w akcji na trasie, porozmawiać a nawet strzelić sobie razem fotkę! (fotkę pokażę wtajemniczonym) A to jej bryka: PS. Na gopassie przełamałem 2000km (pokazał 2020km ) Jutro walczymy dalej! Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... pawelb91 Napisano 5 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2018 Pięknie, gdybym miał transport pod Chopok to też bym poszusował jeszcze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... moloo Napisano 6 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2018 Pięknie, gdybym miał transport pod Chopok to też bym poszusował jeszcze. Ja szykuje się na Chopok w przyszły piątek - na jeden dzień, bo na dłużej nie mogę. Będę też w tą niedzielę i poniedziałek W piątek na razie jadę sam, jakbyś miał ochotę to nie ma problemu ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... pawelb91 Napisano 6 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2018 Ja szykuje się na Chopok w przyszły piątek - na jeden dzień, bo na dłużej nie mogę. Będę też w tą niedzielę i poniedziałek W piątek na razie jadę sam, jakbyś miał ochotę to nie ma problemu ... Dzięki, ale chyba wyruszasz nie z moich okolic? Jakby ktoś jechał z okolicy na jeden dzień to bardzo chętnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Jasiek. Napisano 6 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2018 Pamiętajcie o tym, że ja mam trochę inne spojrzenie na nartowanie. Kiedy większość mówi tragedia to ja nie wiem o czym oni mówią. Kocham wiosenne narty, cały sezon czekam na tą breje pod butem i mokre spodnie do kolan. Dziś na Łomnicy to wszysto spotkałem i było pięknie. Choć każdemu bym odradził. Ale free boskie, na szeroko, na szybko miód malina. PS. Info dla normalnych, warunków brak! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Jasiek. Napisano 7 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2018 No i diś diametralna zmiana. Trasy - beee, za to pozatrasówka miód, malina. Takiego katowania się dawno nie miałem. I mimo soboty pusto... ale to dzięki Veronice i Petrze. Zuzulova żegnała się i impra ze slalomem zgromadziła większość amatorów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Jasiek. Napisano 9 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2018 Kolejny dzień, przyniósł kolejne zmiany. Niestety na gorsze. Trzy dni ciepła+dwie noce bez mrozu i mamy efekt. Chopek znika z dnia na dzień. Trasy degradują się jeszcze przed brovarem a po wczorajszym rewelacyjnym dniu poza trasami, dziś śnieg na pozatrasówce tempty, trzymający (jeździ się jak na hamulcu ręcznym). Ale pojeździć się da. Na trasach od 10 to typowa jazda po muldach a więc na krótko i ostro. No i narty tylko AM albo FREE, reszta bezużyteczna. Info dla słabiej jeżdżących: warunków brak. Po dzisiejszym dniu zastanawiam się czy majówka na Chopku wypali? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Friski Napisano 9 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2018 Witam,pytanie czy jadąc na jeden czy dłużej na Słowację wykupujecie dodatkowe ubezpieczenie? Za jasna.sk: "W cenę skipassów wliczone jest ubezpieczenie na wypadek interwencji górskiego pogotowia ratunkowego na oznakowanych trasach narciarskich w ośrodku, w którym obowiązują skipassy, w godzinach otwarcia ośrodka, oraz w dniu ważności skipassu." Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Jasiek. Napisano 10 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2018 Chopok znika i jak nie przymrozi to będzie ciężko z weekendem majowym. Obym nie miał racji. Dziś rano rewelka, słoneczko, potem lekka biała chmurka ale super światło a to w tych warunkach to podstawa. Po 10 mały deszcz, potem mżawka no a po południu... ulewa. Ale było super. 30km do 11.40 Jak ktoś się tu wybiera to... trasy są miękkie od rana. Narta w ciętym skręcie wchodzi na 5-10cm w śnieg. Trasy degradują się po kilku zjazdach. Poza trasami śnieg znika. Robi się ciężki i miękki... a to mało powiedziane. Tam gdzie dwa dni temu śmigaliśmy szerokim i szybkim śladem dziś kosówka wyszła na pół metra. PS. Zastanawiam się jutro nad Łomnicą ale czy to dobry pomysł? południowy stok? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Jasiek. Napisano 11 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2018 Dziś przy śniadaniu doczytałem na stronie Jasnej że, sezonówki ważne do 30.04! co prawda tak piszą co roku ale oby nie zrobili nam zoonka! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... moloo Napisano 11 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2018 Dziś przy śniadaniu doczytałem na stronie Jasnej że, sezonówki ważne do 30.04! co prawda tak piszą co roku ale oby nie zrobili nam zoonka!Tak właśnie jest, ale co roku przynajmniej na 01.05 przedłużali - może w tym roku też tak będzie. Jak będzie warun trzeba ich będzie cisnąć Wysłane z mojego Redmi 4 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Jasiek. Napisano 11 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2018 Dobre poranne info: zmroziło! Od szczytu do Lukovej betonowy sztruks. Od Lukovej wiosenny warun Kolejna rewelacja i szok (nawet dla mnie) idealny warun na południu! Zero przetarć aż do Krupovej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... moloo Napisano 11 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2018 Dobre poranne info: zmroziło! Od szczytu do Lukovej betonowy sztruks. Bardzo dobre – właśnie na takie czekałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kamo Napisano 11 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2018 7go byłem jak na ta pore super warun, nic dodac nic ujać - wyjazd idealny na 2-3 pary nart jedzie kto w sobote ?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Jasiek. Napisano 11 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2018 Ja jestem od 4 i postępująca codzienna degradacja jest nie do opisania. Szczególnie dolmych tras i free które płynie w oczach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 Dalej Strona 41 z 52 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 1 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Katalog ośrodków narciarskich Poza granicami Słowacja Jasna Chopok × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
Robert32 Napisano 13 Marca 2018 Udostępnij Napisano 13 Marca 2018 https://www.gopass.s...onka#rozsirenia Sezonówka 2018/19 z nowymi cenami i ograniczeniami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ARossi88 Napisano 13 Marca 2018 Udostępnij Napisano 13 Marca 2018 https://www.gopass.s...onka#rozsirenia Sezonówka 2018/19 z nowymi cenami i ograniczeniami Przedpłata 69 €, dopłata 150€. Niby fajnie ale jest haczyk wyłączone 11 dni wybranych przez TMR, które można dokupić za... 80€ ?!?! O ile chodzi o okres 27-31.12. kiedy nie będę tam, to nie pojmuję dni 4-5.01 oraz 15-16.02 i 22-23.02 piątki i soboty. Chamski ruch Słabo to wygląda, i jeszcze gorzej zapowiada się na przyszłość bo może komuś coś strzeli do łba żeby weekendy wyłączyć, kto wie? Póki co za 219€ sprytną biorę. Ale już 299 nie dam ni huhu to o połowę drożej Aha, dopłaty do Czech i Szczyrku wzrosły z 50 do 100€. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 3 tygodnie później... Jasiek. Napisano 2 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2018 Od 5.04 do... ? będę na Slovaki. Oczywiście w przewadze, będzie to Chopek (ale min. 1 dzień planuję na Łomnicy). Od znajomych wiem, że dziś było twardo, ale tylko z rana a potem wiosna. Patrząc na prognozy zabieram free 90 i 118 pod butem. Jeżeli ktoś będzie się ślizgał to myślę, że miło będzie się spotkać z innymi "popierdółkami" zakręconymi na punkcie nart. Kvaśnicnik na Koliesku, około 11, będę na brovara Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... moloo Napisano 3 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2018 Od 5.04 do... ? będę na Slovaki. Oczywiście w przewadze, będzie to Chopek (ale min. 1 dzień planuję na Łomnicy). . Jeżeli ktoś będzie się ślizgał to myślę, że miło będzie się spotkać z innymi "popierdółkami" zakręconymi na punkcie nart. Kvaśnicnik na Koliesku, około 11, będę na brovara Jasiek jesteśmy niedziela - poniedziałek - jeszcze nie wiem w jakim składzie, ale jak "świat się nie zawali" to jesteśmy. Też planujemy Łomnicę, ale wszystko wyjdzie w trakcie - pogoda, warun i takie tam. Na brovara o 11 jesteśmy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... moruniek Napisano 3 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2018 Od 5.04 do... ? będę na Slovaki. Oczywiście w przewadze, będzie to Chopek (ale min. 1 dzień planuję na Łomnicy). Od znajomych wiem, że dziś było twardo, ale tylko z rana a potem wiosna. Patrząc na prognozy zabieram free 90 i 118 pod butem. Jeżeli ktoś będzie się ślizgał to myślę, że miło będzie się spotkać z innymi "popierdółkami" zakręconymi na punkcie nart. Kvaśnicnik na Koliesku, około 11, będę na brovara Pozdrawiam W Sobotę będziemy jeździć na Łomnicy. Nie zmieniłeś czasem forum ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Jasiek. Napisano 3 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2018 Nie zmieniłeś czasem forum ? Zmieniłem. Mieliśmy rozbieżne spojrzenie na wolność słowa z tamtym adminem! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... moruniek Napisano 3 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2018 Zmieniłem. Mieliśmy rozbieżne spojrzenie na wolność słowa z tamtym adminem! To czekamy na dalsze fajne relacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... moloo Napisano 5 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2018 To czekamy na dalsze fajne relacje. Już nawet dziś czekamy, jak od 5.04 jesteś na Chopku ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Jasiek. Napisano 5 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2018 Już nawet dziś czekamy, jak od 5.04 jesteś na Chopku ... No to mówisz i masz. 57 dzień na ski z tego 50 na Slovaki Rano wyjazd i przebłysk - przecież Lućki nie jeżdżą a więc trzeba na 1,2. Tam będzie masakra... a tam pusto o 8.10. Kolejny problem... jakie narty? Magnumy czy K2 free? zabieram zielone i szybko pod bramki a tu? Widok rano... miodzio ilość ludzi, pogoda i widoki zapowiadają "pekne lyżovanie" Na dzień dobry zjazd z Lukovej i okazuje się że na północy z rana, twardo i lodowo a więc zobaczmy południe, a tam miękko od rana. Moje heady brną do połowy ale ja to kocham. A więc dwa zjazdy na dół prawie sam ale dylemat zmiana nart i zostać albo lecimy na twardą północ. Jeszcze sprawdzam free a tu "o jezusie" twardo i urywa te tam... zęby dzwonią. Macie kilka fotek bo warto, tu zima w pełni! dobra wystarczy! Przelotka na północ i tu zdziwko "czarnulka zamknięta" dlaczego? tylko Slovak wie? ale jak zamknięta to trzeba sobie otworzyć trasa wyczesana jak panna młoda na ślub a więc o co chodzi? na trasie spotykam skipatrol nie wiele myśląc podjeżdżam i pytam: o co kaman a on że lód i że źle uratrakowane... parsknąłem śmiechem - sami zobaczcie bez komentarza... chyba im się nie chciało ratrakować na jutro. Kolejna miła niespodzianka to FIS który trzymał się od góry do dołu w dobrej kondycji do 14.30 (potem jak zawsze zjazd na baseny) O pozatrasówce raczej zapomnijcie. Sprawdziłem południe od szczytu, północ od szczytu w kierunku Otupne, Lukova oraz Koński i Vychliadka i wszędzie jak na hamulcu ręcznym! trzyma strasznie i to nie zależnie od nachylenia i nasłonecznienia. A i tak jako news! dziś na Chopku była moja Petra! miałem okazje zobaczyć w akcji na trasie, porozmawiać a nawet strzelić sobie razem fotkę! (fotkę pokażę wtajemniczonym) A to jej bryka: PS. Na gopassie przełamałem 2000km (pokazał 2020km ) Jutro walczymy dalej! Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... pawelb91 Napisano 5 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2018 Pięknie, gdybym miał transport pod Chopok to też bym poszusował jeszcze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... moloo Napisano 6 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2018 Pięknie, gdybym miał transport pod Chopok to też bym poszusował jeszcze. Ja szykuje się na Chopok w przyszły piątek - na jeden dzień, bo na dłużej nie mogę. Będę też w tą niedzielę i poniedziałek W piątek na razie jadę sam, jakbyś miał ochotę to nie ma problemu ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... pawelb91 Napisano 6 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2018 Ja szykuje się na Chopok w przyszły piątek - na jeden dzień, bo na dłużej nie mogę. Będę też w tą niedzielę i poniedziałek W piątek na razie jadę sam, jakbyś miał ochotę to nie ma problemu ... Dzięki, ale chyba wyruszasz nie z moich okolic? Jakby ktoś jechał z okolicy na jeden dzień to bardzo chętnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Jasiek. Napisano 6 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2018 Pamiętajcie o tym, że ja mam trochę inne spojrzenie na nartowanie. Kiedy większość mówi tragedia to ja nie wiem o czym oni mówią. Kocham wiosenne narty, cały sezon czekam na tą breje pod butem i mokre spodnie do kolan. Dziś na Łomnicy to wszysto spotkałem i było pięknie. Choć każdemu bym odradził. Ale free boskie, na szeroko, na szybko miód malina. PS. Info dla normalnych, warunków brak! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Jasiek. Napisano 7 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2018 No i diś diametralna zmiana. Trasy - beee, za to pozatrasówka miód, malina. Takiego katowania się dawno nie miałem. I mimo soboty pusto... ale to dzięki Veronice i Petrze. Zuzulova żegnała się i impra ze slalomem zgromadziła większość amatorów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Jasiek. Napisano 9 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2018 Kolejny dzień, przyniósł kolejne zmiany. Niestety na gorsze. Trzy dni ciepła+dwie noce bez mrozu i mamy efekt. Chopek znika z dnia na dzień. Trasy degradują się jeszcze przed brovarem a po wczorajszym rewelacyjnym dniu poza trasami, dziś śnieg na pozatrasówce tempty, trzymający (jeździ się jak na hamulcu ręcznym). Ale pojeździć się da. Na trasach od 10 to typowa jazda po muldach a więc na krótko i ostro. No i narty tylko AM albo FREE, reszta bezużyteczna. Info dla słabiej jeżdżących: warunków brak. Po dzisiejszym dniu zastanawiam się czy majówka na Chopku wypali? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Friski Napisano 9 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2018 Witam,pytanie czy jadąc na jeden czy dłużej na Słowację wykupujecie dodatkowe ubezpieczenie? Za jasna.sk: "W cenę skipassów wliczone jest ubezpieczenie na wypadek interwencji górskiego pogotowia ratunkowego na oznakowanych trasach narciarskich w ośrodku, w którym obowiązują skipassy, w godzinach otwarcia ośrodka, oraz w dniu ważności skipassu." Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Jasiek. Napisano 10 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2018 Chopok znika i jak nie przymrozi to będzie ciężko z weekendem majowym. Obym nie miał racji. Dziś rano rewelka, słoneczko, potem lekka biała chmurka ale super światło a to w tych warunkach to podstawa. Po 10 mały deszcz, potem mżawka no a po południu... ulewa. Ale było super. 30km do 11.40 Jak ktoś się tu wybiera to... trasy są miękkie od rana. Narta w ciętym skręcie wchodzi na 5-10cm w śnieg. Trasy degradują się po kilku zjazdach. Poza trasami śnieg znika. Robi się ciężki i miękki... a to mało powiedziane. Tam gdzie dwa dni temu śmigaliśmy szerokim i szybkim śladem dziś kosówka wyszła na pół metra. PS. Zastanawiam się jutro nad Łomnicą ale czy to dobry pomysł? południowy stok? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Jasiek. Napisano 11 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2018 Dziś przy śniadaniu doczytałem na stronie Jasnej że, sezonówki ważne do 30.04! co prawda tak piszą co roku ale oby nie zrobili nam zoonka! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... moloo Napisano 11 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2018 Dziś przy śniadaniu doczytałem na stronie Jasnej że, sezonówki ważne do 30.04! co prawda tak piszą co roku ale oby nie zrobili nam zoonka!Tak właśnie jest, ale co roku przynajmniej na 01.05 przedłużali - może w tym roku też tak będzie. Jak będzie warun trzeba ich będzie cisnąć Wysłane z mojego Redmi 4 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Jasiek. Napisano 11 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2018 Dobre poranne info: zmroziło! Od szczytu do Lukovej betonowy sztruks. Od Lukovej wiosenny warun Kolejna rewelacja i szok (nawet dla mnie) idealny warun na południu! Zero przetarć aż do Krupovej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... moloo Napisano 11 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2018 Dobre poranne info: zmroziło! Od szczytu do Lukovej betonowy sztruks. Bardzo dobre – właśnie na takie czekałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kamo Napisano 11 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2018 7go byłem jak na ta pore super warun, nic dodac nic ujać - wyjazd idealny na 2-3 pary nart jedzie kto w sobote ?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Jasiek. Napisano 11 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2018 Ja jestem od 4 i postępująca codzienna degradacja jest nie do opisania. Szczególnie dolmych tras i free które płynie w oczach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 Dalej Strona 41 z 52 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 1 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Katalog ośrodków narciarskich Poza granicami Słowacja Jasna Chopok × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
Jasiek. Napisano 2 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2018 Od 5.04 do... ? będę na Slovaki. Oczywiście w przewadze, będzie to Chopek (ale min. 1 dzień planuję na Łomnicy). Od znajomych wiem, że dziś było twardo, ale tylko z rana a potem wiosna. Patrząc na prognozy zabieram free 90 i 118 pod butem. Jeżeli ktoś będzie się ślizgał to myślę, że miło będzie się spotkać z innymi "popierdółkami" zakręconymi na punkcie nart. Kvaśnicnik na Koliesku, około 11, będę na brovara Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moloo Napisano 3 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2018 Od 5.04 do... ? będę na Slovaki. Oczywiście w przewadze, będzie to Chopek (ale min. 1 dzień planuję na Łomnicy). . Jeżeli ktoś będzie się ślizgał to myślę, że miło będzie się spotkać z innymi "popierdółkami" zakręconymi na punkcie nart. Kvaśnicnik na Koliesku, około 11, będę na brovara Jasiek jesteśmy niedziela - poniedziałek - jeszcze nie wiem w jakim składzie, ale jak "świat się nie zawali" to jesteśmy. Też planujemy Łomnicę, ale wszystko wyjdzie w trakcie - pogoda, warun i takie tam. Na brovara o 11 jesteśmy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... moruniek Napisano 3 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2018 Od 5.04 do... ? będę na Slovaki. Oczywiście w przewadze, będzie to Chopek (ale min. 1 dzień planuję na Łomnicy). Od znajomych wiem, że dziś było twardo, ale tylko z rana a potem wiosna. Patrząc na prognozy zabieram free 90 i 118 pod butem. Jeżeli ktoś będzie się ślizgał to myślę, że miło będzie się spotkać z innymi "popierdółkami" zakręconymi na punkcie nart. Kvaśnicnik na Koliesku, około 11, będę na brovara Pozdrawiam W Sobotę będziemy jeździć na Łomnicy. Nie zmieniłeś czasem forum ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Jasiek. Napisano 3 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2018 Nie zmieniłeś czasem forum ? Zmieniłem. Mieliśmy rozbieżne spojrzenie na wolność słowa z tamtym adminem! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... moruniek Napisano 3 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2018 Zmieniłem. Mieliśmy rozbieżne spojrzenie na wolność słowa z tamtym adminem! To czekamy na dalsze fajne relacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... moloo Napisano 5 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2018 To czekamy na dalsze fajne relacje. Już nawet dziś czekamy, jak od 5.04 jesteś na Chopku ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Jasiek. Napisano 5 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2018 Już nawet dziś czekamy, jak od 5.04 jesteś na Chopku ... No to mówisz i masz. 57 dzień na ski z tego 50 na Slovaki Rano wyjazd i przebłysk - przecież Lućki nie jeżdżą a więc trzeba na 1,2. Tam będzie masakra... a tam pusto o 8.10. Kolejny problem... jakie narty? Magnumy czy K2 free? zabieram zielone i szybko pod bramki a tu? Widok rano... miodzio ilość ludzi, pogoda i widoki zapowiadają "pekne lyżovanie" Na dzień dobry zjazd z Lukovej i okazuje się że na północy z rana, twardo i lodowo a więc zobaczmy południe, a tam miękko od rana. Moje heady brną do połowy ale ja to kocham. A więc dwa zjazdy na dół prawie sam ale dylemat zmiana nart i zostać albo lecimy na twardą północ. Jeszcze sprawdzam free a tu "o jezusie" twardo i urywa te tam... zęby dzwonią. Macie kilka fotek bo warto, tu zima w pełni! dobra wystarczy! Przelotka na północ i tu zdziwko "czarnulka zamknięta" dlaczego? tylko Slovak wie? ale jak zamknięta to trzeba sobie otworzyć trasa wyczesana jak panna młoda na ślub a więc o co chodzi? na trasie spotykam skipatrol nie wiele myśląc podjeżdżam i pytam: o co kaman a on że lód i że źle uratrakowane... parsknąłem śmiechem - sami zobaczcie bez komentarza... chyba im się nie chciało ratrakować na jutro. Kolejna miła niespodzianka to FIS który trzymał się od góry do dołu w dobrej kondycji do 14.30 (potem jak zawsze zjazd na baseny) O pozatrasówce raczej zapomnijcie. Sprawdziłem południe od szczytu, północ od szczytu w kierunku Otupne, Lukova oraz Koński i Vychliadka i wszędzie jak na hamulcu ręcznym! trzyma strasznie i to nie zależnie od nachylenia i nasłonecznienia. A i tak jako news! dziś na Chopku była moja Petra! miałem okazje zobaczyć w akcji na trasie, porozmawiać a nawet strzelić sobie razem fotkę! (fotkę pokażę wtajemniczonym) A to jej bryka: PS. Na gopassie przełamałem 2000km (pokazał 2020km ) Jutro walczymy dalej! Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... pawelb91 Napisano 5 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2018 Pięknie, gdybym miał transport pod Chopok to też bym poszusował jeszcze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... moloo Napisano 6 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2018 Pięknie, gdybym miał transport pod Chopok to też bym poszusował jeszcze. Ja szykuje się na Chopok w przyszły piątek - na jeden dzień, bo na dłużej nie mogę. Będę też w tą niedzielę i poniedziałek W piątek na razie jadę sam, jakbyś miał ochotę to nie ma problemu ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... pawelb91 Napisano 6 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2018 Ja szykuje się na Chopok w przyszły piątek - na jeden dzień, bo na dłużej nie mogę. Będę też w tą niedzielę i poniedziałek W piątek na razie jadę sam, jakbyś miał ochotę to nie ma problemu ... Dzięki, ale chyba wyruszasz nie z moich okolic? Jakby ktoś jechał z okolicy na jeden dzień to bardzo chętnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Jasiek. Napisano 6 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2018 Pamiętajcie o tym, że ja mam trochę inne spojrzenie na nartowanie. Kiedy większość mówi tragedia to ja nie wiem o czym oni mówią. Kocham wiosenne narty, cały sezon czekam na tą breje pod butem i mokre spodnie do kolan. Dziś na Łomnicy to wszysto spotkałem i było pięknie. Choć każdemu bym odradził. Ale free boskie, na szeroko, na szybko miód malina. PS. Info dla normalnych, warunków brak! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Jasiek. Napisano 7 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2018 No i diś diametralna zmiana. Trasy - beee, za to pozatrasówka miód, malina. Takiego katowania się dawno nie miałem. I mimo soboty pusto... ale to dzięki Veronice i Petrze. Zuzulova żegnała się i impra ze slalomem zgromadziła większość amatorów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Jasiek. Napisano 9 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2018 Kolejny dzień, przyniósł kolejne zmiany. Niestety na gorsze. Trzy dni ciepła+dwie noce bez mrozu i mamy efekt. Chopek znika z dnia na dzień. Trasy degradują się jeszcze przed brovarem a po wczorajszym rewelacyjnym dniu poza trasami, dziś śnieg na pozatrasówce tempty, trzymający (jeździ się jak na hamulcu ręcznym). Ale pojeździć się da. Na trasach od 10 to typowa jazda po muldach a więc na krótko i ostro. No i narty tylko AM albo FREE, reszta bezużyteczna. Info dla słabiej jeżdżących: warunków brak. Po dzisiejszym dniu zastanawiam się czy majówka na Chopku wypali? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Friski Napisano 9 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2018 Witam,pytanie czy jadąc na jeden czy dłużej na Słowację wykupujecie dodatkowe ubezpieczenie? Za jasna.sk: "W cenę skipassów wliczone jest ubezpieczenie na wypadek interwencji górskiego pogotowia ratunkowego na oznakowanych trasach narciarskich w ośrodku, w którym obowiązują skipassy, w godzinach otwarcia ośrodka, oraz w dniu ważności skipassu." Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Jasiek. Napisano 10 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2018 Chopok znika i jak nie przymrozi to będzie ciężko z weekendem majowym. Obym nie miał racji. Dziś rano rewelka, słoneczko, potem lekka biała chmurka ale super światło a to w tych warunkach to podstawa. Po 10 mały deszcz, potem mżawka no a po południu... ulewa. Ale było super. 30km do 11.40 Jak ktoś się tu wybiera to... trasy są miękkie od rana. Narta w ciętym skręcie wchodzi na 5-10cm w śnieg. Trasy degradują się po kilku zjazdach. Poza trasami śnieg znika. Robi się ciężki i miękki... a to mało powiedziane. Tam gdzie dwa dni temu śmigaliśmy szerokim i szybkim śladem dziś kosówka wyszła na pół metra. PS. Zastanawiam się jutro nad Łomnicą ale czy to dobry pomysł? południowy stok? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Jasiek. Napisano 11 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2018 Dziś przy śniadaniu doczytałem na stronie Jasnej że, sezonówki ważne do 30.04! co prawda tak piszą co roku ale oby nie zrobili nam zoonka! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... moloo Napisano 11 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2018 Dziś przy śniadaniu doczytałem na stronie Jasnej że, sezonówki ważne do 30.04! co prawda tak piszą co roku ale oby nie zrobili nam zoonka!Tak właśnie jest, ale co roku przynajmniej na 01.05 przedłużali - może w tym roku też tak będzie. Jak będzie warun trzeba ich będzie cisnąć Wysłane z mojego Redmi 4 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Jasiek. Napisano 11 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2018 Dobre poranne info: zmroziło! Od szczytu do Lukovej betonowy sztruks. Od Lukovej wiosenny warun Kolejna rewelacja i szok (nawet dla mnie) idealny warun na południu! Zero przetarć aż do Krupovej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... moloo Napisano 11 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2018 Dobre poranne info: zmroziło! Od szczytu do Lukovej betonowy sztruks. Bardzo dobre – właśnie na takie czekałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kamo Napisano 11 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2018 7go byłem jak na ta pore super warun, nic dodac nic ujać - wyjazd idealny na 2-3 pary nart jedzie kto w sobote ?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Jasiek. Napisano 11 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2018 Ja jestem od 4 i postępująca codzienna degradacja jest nie do opisania. Szczególnie dolmych tras i free które płynie w oczach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 Dalej Strona 41 z 52 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 1 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Katalog ośrodków narciarskich Poza granicami Słowacja Jasna Chopok × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
moruniek Napisano 3 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2018 Od 5.04 do... ? będę na Slovaki. Oczywiście w przewadze, będzie to Chopek (ale min. 1 dzień planuję na Łomnicy). Od znajomych wiem, że dziś było twardo, ale tylko z rana a potem wiosna. Patrząc na prognozy zabieram free 90 i 118 pod butem. Jeżeli ktoś będzie się ślizgał to myślę, że miło będzie się spotkać z innymi "popierdółkami" zakręconymi na punkcie nart. Kvaśnicnik na Koliesku, około 11, będę na brovara Pozdrawiam W Sobotę będziemy jeździć na Łomnicy. Nie zmieniłeś czasem forum ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Jasiek. Napisano 3 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2018 Nie zmieniłeś czasem forum ? Zmieniłem. Mieliśmy rozbieżne spojrzenie na wolność słowa z tamtym adminem! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... moruniek Napisano 3 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2018 Zmieniłem. Mieliśmy rozbieżne spojrzenie na wolność słowa z tamtym adminem! To czekamy na dalsze fajne relacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... moloo Napisano 5 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2018 To czekamy na dalsze fajne relacje. Już nawet dziś czekamy, jak od 5.04 jesteś na Chopku ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Jasiek. Napisano 5 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2018 Już nawet dziś czekamy, jak od 5.04 jesteś na Chopku ... No to mówisz i masz. 57 dzień na ski z tego 50 na Slovaki Rano wyjazd i przebłysk - przecież Lućki nie jeżdżą a więc trzeba na 1,2. Tam będzie masakra... a tam pusto o 8.10. Kolejny problem... jakie narty? Magnumy czy K2 free? zabieram zielone i szybko pod bramki a tu? Widok rano... miodzio ilość ludzi, pogoda i widoki zapowiadają "pekne lyżovanie" Na dzień dobry zjazd z Lukovej i okazuje się że na północy z rana, twardo i lodowo a więc zobaczmy południe, a tam miękko od rana. Moje heady brną do połowy ale ja to kocham. A więc dwa zjazdy na dół prawie sam ale dylemat zmiana nart i zostać albo lecimy na twardą północ. Jeszcze sprawdzam free a tu "o jezusie" twardo i urywa te tam... zęby dzwonią. Macie kilka fotek bo warto, tu zima w pełni! dobra wystarczy! Przelotka na północ i tu zdziwko "czarnulka zamknięta" dlaczego? tylko Slovak wie? ale jak zamknięta to trzeba sobie otworzyć trasa wyczesana jak panna młoda na ślub a więc o co chodzi? na trasie spotykam skipatrol nie wiele myśląc podjeżdżam i pytam: o co kaman a on że lód i że źle uratrakowane... parsknąłem śmiechem - sami zobaczcie bez komentarza... chyba im się nie chciało ratrakować na jutro. Kolejna miła niespodzianka to FIS który trzymał się od góry do dołu w dobrej kondycji do 14.30 (potem jak zawsze zjazd na baseny) O pozatrasówce raczej zapomnijcie. Sprawdziłem południe od szczytu, północ od szczytu w kierunku Otupne, Lukova oraz Koński i Vychliadka i wszędzie jak na hamulcu ręcznym! trzyma strasznie i to nie zależnie od nachylenia i nasłonecznienia. A i tak jako news! dziś na Chopku była moja Petra! miałem okazje zobaczyć w akcji na trasie, porozmawiać a nawet strzelić sobie razem fotkę! (fotkę pokażę wtajemniczonym) A to jej bryka: PS. Na gopassie przełamałem 2000km (pokazał 2020km ) Jutro walczymy dalej! Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... pawelb91 Napisano 5 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2018 Pięknie, gdybym miał transport pod Chopok to też bym poszusował jeszcze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... moloo Napisano 6 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2018 Pięknie, gdybym miał transport pod Chopok to też bym poszusował jeszcze. Ja szykuje się na Chopok w przyszły piątek - na jeden dzień, bo na dłużej nie mogę. Będę też w tą niedzielę i poniedziałek W piątek na razie jadę sam, jakbyś miał ochotę to nie ma problemu ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... pawelb91 Napisano 6 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2018 Ja szykuje się na Chopok w przyszły piątek - na jeden dzień, bo na dłużej nie mogę. Będę też w tą niedzielę i poniedziałek W piątek na razie jadę sam, jakbyś miał ochotę to nie ma problemu ... Dzięki, ale chyba wyruszasz nie z moich okolic? Jakby ktoś jechał z okolicy na jeden dzień to bardzo chętnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Jasiek. Napisano 6 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2018 Pamiętajcie o tym, że ja mam trochę inne spojrzenie na nartowanie. Kiedy większość mówi tragedia to ja nie wiem o czym oni mówią. Kocham wiosenne narty, cały sezon czekam na tą breje pod butem i mokre spodnie do kolan. Dziś na Łomnicy to wszysto spotkałem i było pięknie. Choć każdemu bym odradził. Ale free boskie, na szeroko, na szybko miód malina. PS. Info dla normalnych, warunków brak! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Jasiek. Napisano 7 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2018 No i diś diametralna zmiana. Trasy - beee, za to pozatrasówka miód, malina. Takiego katowania się dawno nie miałem. I mimo soboty pusto... ale to dzięki Veronice i Petrze. Zuzulova żegnała się i impra ze slalomem zgromadziła większość amatorów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Jasiek. Napisano 9 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2018 Kolejny dzień, przyniósł kolejne zmiany. Niestety na gorsze. Trzy dni ciepła+dwie noce bez mrozu i mamy efekt. Chopek znika z dnia na dzień. Trasy degradują się jeszcze przed brovarem a po wczorajszym rewelacyjnym dniu poza trasami, dziś śnieg na pozatrasówce tempty, trzymający (jeździ się jak na hamulcu ręcznym). Ale pojeździć się da. Na trasach od 10 to typowa jazda po muldach a więc na krótko i ostro. No i narty tylko AM albo FREE, reszta bezużyteczna. Info dla słabiej jeżdżących: warunków brak. Po dzisiejszym dniu zastanawiam się czy majówka na Chopku wypali? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Friski Napisano 9 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2018 Witam,pytanie czy jadąc na jeden czy dłużej na Słowację wykupujecie dodatkowe ubezpieczenie? Za jasna.sk: "W cenę skipassów wliczone jest ubezpieczenie na wypadek interwencji górskiego pogotowia ratunkowego na oznakowanych trasach narciarskich w ośrodku, w którym obowiązują skipassy, w godzinach otwarcia ośrodka, oraz w dniu ważności skipassu." Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Jasiek. Napisano 10 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2018 Chopok znika i jak nie przymrozi to będzie ciężko z weekendem majowym. Obym nie miał racji. Dziś rano rewelka, słoneczko, potem lekka biała chmurka ale super światło a to w tych warunkach to podstawa. Po 10 mały deszcz, potem mżawka no a po południu... ulewa. Ale było super. 30km do 11.40 Jak ktoś się tu wybiera to... trasy są miękkie od rana. Narta w ciętym skręcie wchodzi na 5-10cm w śnieg. Trasy degradują się po kilku zjazdach. Poza trasami śnieg znika. Robi się ciężki i miękki... a to mało powiedziane. Tam gdzie dwa dni temu śmigaliśmy szerokim i szybkim śladem dziś kosówka wyszła na pół metra. PS. Zastanawiam się jutro nad Łomnicą ale czy to dobry pomysł? południowy stok? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Jasiek. Napisano 11 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2018 Dziś przy śniadaniu doczytałem na stronie Jasnej że, sezonówki ważne do 30.04! co prawda tak piszą co roku ale oby nie zrobili nam zoonka! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... moloo Napisano 11 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2018 Dziś przy śniadaniu doczytałem na stronie Jasnej że, sezonówki ważne do 30.04! co prawda tak piszą co roku ale oby nie zrobili nam zoonka!Tak właśnie jest, ale co roku przynajmniej na 01.05 przedłużali - może w tym roku też tak będzie. Jak będzie warun trzeba ich będzie cisnąć Wysłane z mojego Redmi 4 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Jasiek. Napisano 11 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2018 Dobre poranne info: zmroziło! Od szczytu do Lukovej betonowy sztruks. Od Lukovej wiosenny warun Kolejna rewelacja i szok (nawet dla mnie) idealny warun na południu! Zero przetarć aż do Krupovej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... moloo Napisano 11 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2018 Dobre poranne info: zmroziło! Od szczytu do Lukovej betonowy sztruks. Bardzo dobre – właśnie na takie czekałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kamo Napisano 11 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2018 7go byłem jak na ta pore super warun, nic dodac nic ujać - wyjazd idealny na 2-3 pary nart jedzie kto w sobote ?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Jasiek. Napisano 11 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2018 Ja jestem od 4 i postępująca codzienna degradacja jest nie do opisania. Szczególnie dolmych tras i free które płynie w oczach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 Dalej Strona 41 z 52 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 1 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Katalog ośrodków narciarskich Poza granicami Słowacja Jasna Chopok × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
Jasiek. Napisano 3 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2018 Nie zmieniłeś czasem forum ? Zmieniłem. Mieliśmy rozbieżne spojrzenie na wolność słowa z tamtym adminem! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... moruniek Napisano 3 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2018 Zmieniłem. Mieliśmy rozbieżne spojrzenie na wolność słowa z tamtym adminem! To czekamy na dalsze fajne relacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... moloo Napisano 5 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2018 To czekamy na dalsze fajne relacje. Już nawet dziś czekamy, jak od 5.04 jesteś na Chopku ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Jasiek. Napisano 5 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2018 Już nawet dziś czekamy, jak od 5.04 jesteś na Chopku ... No to mówisz i masz. 57 dzień na ski z tego 50 na Slovaki Rano wyjazd i przebłysk - przecież Lućki nie jeżdżą a więc trzeba na 1,2. Tam będzie masakra... a tam pusto o 8.10. Kolejny problem... jakie narty? Magnumy czy K2 free? zabieram zielone i szybko pod bramki a tu? Widok rano... miodzio ilość ludzi, pogoda i widoki zapowiadają "pekne lyżovanie" Na dzień dobry zjazd z Lukovej i okazuje się że na północy z rana, twardo i lodowo a więc zobaczmy południe, a tam miękko od rana. Moje heady brną do połowy ale ja to kocham. A więc dwa zjazdy na dół prawie sam ale dylemat zmiana nart i zostać albo lecimy na twardą północ. Jeszcze sprawdzam free a tu "o jezusie" twardo i urywa te tam... zęby dzwonią. Macie kilka fotek bo warto, tu zima w pełni! dobra wystarczy! Przelotka na północ i tu zdziwko "czarnulka zamknięta" dlaczego? tylko Slovak wie? ale jak zamknięta to trzeba sobie otworzyć trasa wyczesana jak panna młoda na ślub a więc o co chodzi? na trasie spotykam skipatrol nie wiele myśląc podjeżdżam i pytam: o co kaman a on że lód i że źle uratrakowane... parsknąłem śmiechem - sami zobaczcie bez komentarza... chyba im się nie chciało ratrakować na jutro. Kolejna miła niespodzianka to FIS który trzymał się od góry do dołu w dobrej kondycji do 14.30 (potem jak zawsze zjazd na baseny) O pozatrasówce raczej zapomnijcie. Sprawdziłem południe od szczytu, północ od szczytu w kierunku Otupne, Lukova oraz Koński i Vychliadka i wszędzie jak na hamulcu ręcznym! trzyma strasznie i to nie zależnie od nachylenia i nasłonecznienia. A i tak jako news! dziś na Chopku była moja Petra! miałem okazje zobaczyć w akcji na trasie, porozmawiać a nawet strzelić sobie razem fotkę! (fotkę pokażę wtajemniczonym) A to jej bryka: PS. Na gopassie przełamałem 2000km (pokazał 2020km ) Jutro walczymy dalej! Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... pawelb91 Napisano 5 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2018 Pięknie, gdybym miał transport pod Chopok to też bym poszusował jeszcze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... moloo Napisano 6 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2018 Pięknie, gdybym miał transport pod Chopok to też bym poszusował jeszcze. Ja szykuje się na Chopok w przyszły piątek - na jeden dzień, bo na dłużej nie mogę. Będę też w tą niedzielę i poniedziałek W piątek na razie jadę sam, jakbyś miał ochotę to nie ma problemu ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... pawelb91 Napisano 6 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2018 Ja szykuje się na Chopok w przyszły piątek - na jeden dzień, bo na dłużej nie mogę. Będę też w tą niedzielę i poniedziałek W piątek na razie jadę sam, jakbyś miał ochotę to nie ma problemu ... Dzięki, ale chyba wyruszasz nie z moich okolic? Jakby ktoś jechał z okolicy na jeden dzień to bardzo chętnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Jasiek. Napisano 6 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2018 Pamiętajcie o tym, że ja mam trochę inne spojrzenie na nartowanie. Kiedy większość mówi tragedia to ja nie wiem o czym oni mówią. Kocham wiosenne narty, cały sezon czekam na tą breje pod butem i mokre spodnie do kolan. Dziś na Łomnicy to wszysto spotkałem i było pięknie. Choć każdemu bym odradził. Ale free boskie, na szeroko, na szybko miód malina. PS. Info dla normalnych, warunków brak! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Jasiek. Napisano 7 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2018 No i diś diametralna zmiana. Trasy - beee, za to pozatrasówka miód, malina. Takiego katowania się dawno nie miałem. I mimo soboty pusto... ale to dzięki Veronice i Petrze. Zuzulova żegnała się i impra ze slalomem zgromadziła większość amatorów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Jasiek. Napisano 9 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2018 Kolejny dzień, przyniósł kolejne zmiany. Niestety na gorsze. Trzy dni ciepła+dwie noce bez mrozu i mamy efekt. Chopek znika z dnia na dzień. Trasy degradują się jeszcze przed brovarem a po wczorajszym rewelacyjnym dniu poza trasami, dziś śnieg na pozatrasówce tempty, trzymający (jeździ się jak na hamulcu ręcznym). Ale pojeździć się da. Na trasach od 10 to typowa jazda po muldach a więc na krótko i ostro. No i narty tylko AM albo FREE, reszta bezużyteczna. Info dla słabiej jeżdżących: warunków brak. Po dzisiejszym dniu zastanawiam się czy majówka na Chopku wypali? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Friski Napisano 9 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2018 Witam,pytanie czy jadąc na jeden czy dłużej na Słowację wykupujecie dodatkowe ubezpieczenie? Za jasna.sk: "W cenę skipassów wliczone jest ubezpieczenie na wypadek interwencji górskiego pogotowia ratunkowego na oznakowanych trasach narciarskich w ośrodku, w którym obowiązują skipassy, w godzinach otwarcia ośrodka, oraz w dniu ważności skipassu." Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Jasiek. Napisano 10 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2018 Chopok znika i jak nie przymrozi to będzie ciężko z weekendem majowym. Obym nie miał racji. Dziś rano rewelka, słoneczko, potem lekka biała chmurka ale super światło a to w tych warunkach to podstawa. Po 10 mały deszcz, potem mżawka no a po południu... ulewa. Ale było super. 30km do 11.40 Jak ktoś się tu wybiera to... trasy są miękkie od rana. Narta w ciętym skręcie wchodzi na 5-10cm w śnieg. Trasy degradują się po kilku zjazdach. Poza trasami śnieg znika. Robi się ciężki i miękki... a to mało powiedziane. Tam gdzie dwa dni temu śmigaliśmy szerokim i szybkim śladem dziś kosówka wyszła na pół metra. PS. Zastanawiam się jutro nad Łomnicą ale czy to dobry pomysł? południowy stok? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Jasiek. Napisano 11 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2018 Dziś przy śniadaniu doczytałem na stronie Jasnej że, sezonówki ważne do 30.04! co prawda tak piszą co roku ale oby nie zrobili nam zoonka! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... moloo Napisano 11 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2018 Dziś przy śniadaniu doczytałem na stronie Jasnej że, sezonówki ważne do 30.04! co prawda tak piszą co roku ale oby nie zrobili nam zoonka!Tak właśnie jest, ale co roku przynajmniej na 01.05 przedłużali - może w tym roku też tak będzie. Jak będzie warun trzeba ich będzie cisnąć Wysłane z mojego Redmi 4 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Jasiek. Napisano 11 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2018 Dobre poranne info: zmroziło! Od szczytu do Lukovej betonowy sztruks. Od Lukovej wiosenny warun Kolejna rewelacja i szok (nawet dla mnie) idealny warun na południu! Zero przetarć aż do Krupovej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... moloo Napisano 11 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2018 Dobre poranne info: zmroziło! Od szczytu do Lukovej betonowy sztruks. Bardzo dobre – właśnie na takie czekałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kamo Napisano 11 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2018 7go byłem jak na ta pore super warun, nic dodac nic ujać - wyjazd idealny na 2-3 pary nart jedzie kto w sobote ?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Jasiek. Napisano 11 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2018 Ja jestem od 4 i postępująca codzienna degradacja jest nie do opisania. Szczególnie dolmych tras i free które płynie w oczach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 Dalej Strona 41 z 52 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 1 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Katalog ośrodków narciarskich Poza granicami Słowacja Jasna Chopok × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
moruniek Napisano 3 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2018 Zmieniłem. Mieliśmy rozbieżne spojrzenie na wolność słowa z tamtym adminem! To czekamy na dalsze fajne relacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... moloo Napisano 5 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2018 To czekamy na dalsze fajne relacje. Już nawet dziś czekamy, jak od 5.04 jesteś na Chopku ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Jasiek. Napisano 5 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2018 Już nawet dziś czekamy, jak od 5.04 jesteś na Chopku ... No to mówisz i masz. 57 dzień na ski z tego 50 na Slovaki Rano wyjazd i przebłysk - przecież Lućki nie jeżdżą a więc trzeba na 1,2. Tam będzie masakra... a tam pusto o 8.10. Kolejny problem... jakie narty? Magnumy czy K2 free? zabieram zielone i szybko pod bramki a tu? Widok rano... miodzio ilość ludzi, pogoda i widoki zapowiadają "pekne lyżovanie" Na dzień dobry zjazd z Lukovej i okazuje się że na północy z rana, twardo i lodowo a więc zobaczmy południe, a tam miękko od rana. Moje heady brną do połowy ale ja to kocham. A więc dwa zjazdy na dół prawie sam ale dylemat zmiana nart i zostać albo lecimy na twardą północ. Jeszcze sprawdzam free a tu "o jezusie" twardo i urywa te tam... zęby dzwonią. Macie kilka fotek bo warto, tu zima w pełni! dobra wystarczy! Przelotka na północ i tu zdziwko "czarnulka zamknięta" dlaczego? tylko Slovak wie? ale jak zamknięta to trzeba sobie otworzyć trasa wyczesana jak panna młoda na ślub a więc o co chodzi? na trasie spotykam skipatrol nie wiele myśląc podjeżdżam i pytam: o co kaman a on że lód i że źle uratrakowane... parsknąłem śmiechem - sami zobaczcie bez komentarza... chyba im się nie chciało ratrakować na jutro. Kolejna miła niespodzianka to FIS który trzymał się od góry do dołu w dobrej kondycji do 14.30 (potem jak zawsze zjazd na baseny) O pozatrasówce raczej zapomnijcie. Sprawdziłem południe od szczytu, północ od szczytu w kierunku Otupne, Lukova oraz Koński i Vychliadka i wszędzie jak na hamulcu ręcznym! trzyma strasznie i to nie zależnie od nachylenia i nasłonecznienia. A i tak jako news! dziś na Chopku była moja Petra! miałem okazje zobaczyć w akcji na trasie, porozmawiać a nawet strzelić sobie razem fotkę! (fotkę pokażę wtajemniczonym) A to jej bryka: PS. Na gopassie przełamałem 2000km (pokazał 2020km ) Jutro walczymy dalej! Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... pawelb91 Napisano 5 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2018 Pięknie, gdybym miał transport pod Chopok to też bym poszusował jeszcze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... moloo Napisano 6 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2018 Pięknie, gdybym miał transport pod Chopok to też bym poszusował jeszcze. Ja szykuje się na Chopok w przyszły piątek - na jeden dzień, bo na dłużej nie mogę. Będę też w tą niedzielę i poniedziałek W piątek na razie jadę sam, jakbyś miał ochotę to nie ma problemu ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... pawelb91 Napisano 6 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2018 Ja szykuje się na Chopok w przyszły piątek - na jeden dzień, bo na dłużej nie mogę. Będę też w tą niedzielę i poniedziałek W piątek na razie jadę sam, jakbyś miał ochotę to nie ma problemu ... Dzięki, ale chyba wyruszasz nie z moich okolic? Jakby ktoś jechał z okolicy na jeden dzień to bardzo chętnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Jasiek. Napisano 6 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2018 Pamiętajcie o tym, że ja mam trochę inne spojrzenie na nartowanie. Kiedy większość mówi tragedia to ja nie wiem o czym oni mówią. Kocham wiosenne narty, cały sezon czekam na tą breje pod butem i mokre spodnie do kolan. Dziś na Łomnicy to wszysto spotkałem i było pięknie. Choć każdemu bym odradził. Ale free boskie, na szeroko, na szybko miód malina. PS. Info dla normalnych, warunków brak! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Jasiek. Napisano 7 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2018 No i diś diametralna zmiana. Trasy - beee, za to pozatrasówka miód, malina. Takiego katowania się dawno nie miałem. I mimo soboty pusto... ale to dzięki Veronice i Petrze. Zuzulova żegnała się i impra ze slalomem zgromadziła większość amatorów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Jasiek. Napisano 9 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2018 Kolejny dzień, przyniósł kolejne zmiany. Niestety na gorsze. Trzy dni ciepła+dwie noce bez mrozu i mamy efekt. Chopek znika z dnia na dzień. Trasy degradują się jeszcze przed brovarem a po wczorajszym rewelacyjnym dniu poza trasami, dziś śnieg na pozatrasówce tempty, trzymający (jeździ się jak na hamulcu ręcznym). Ale pojeździć się da. Na trasach od 10 to typowa jazda po muldach a więc na krótko i ostro. No i narty tylko AM albo FREE, reszta bezużyteczna. Info dla słabiej jeżdżących: warunków brak. Po dzisiejszym dniu zastanawiam się czy majówka na Chopku wypali? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Friski Napisano 9 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2018 Witam,pytanie czy jadąc na jeden czy dłużej na Słowację wykupujecie dodatkowe ubezpieczenie? Za jasna.sk: "W cenę skipassów wliczone jest ubezpieczenie na wypadek interwencji górskiego pogotowia ratunkowego na oznakowanych trasach narciarskich w ośrodku, w którym obowiązują skipassy, w godzinach otwarcia ośrodka, oraz w dniu ważności skipassu." Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Jasiek. Napisano 10 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2018 Chopok znika i jak nie przymrozi to będzie ciężko z weekendem majowym. Obym nie miał racji. Dziś rano rewelka, słoneczko, potem lekka biała chmurka ale super światło a to w tych warunkach to podstawa. Po 10 mały deszcz, potem mżawka no a po południu... ulewa. Ale było super. 30km do 11.40 Jak ktoś się tu wybiera to... trasy są miękkie od rana. Narta w ciętym skręcie wchodzi na 5-10cm w śnieg. Trasy degradują się po kilku zjazdach. Poza trasami śnieg znika. Robi się ciężki i miękki... a to mało powiedziane. Tam gdzie dwa dni temu śmigaliśmy szerokim i szybkim śladem dziś kosówka wyszła na pół metra. PS. Zastanawiam się jutro nad Łomnicą ale czy to dobry pomysł? południowy stok? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Jasiek. Napisano 11 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2018 Dziś przy śniadaniu doczytałem na stronie Jasnej że, sezonówki ważne do 30.04! co prawda tak piszą co roku ale oby nie zrobili nam zoonka! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... moloo Napisano 11 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2018 Dziś przy śniadaniu doczytałem na stronie Jasnej że, sezonówki ważne do 30.04! co prawda tak piszą co roku ale oby nie zrobili nam zoonka!Tak właśnie jest, ale co roku przynajmniej na 01.05 przedłużali - może w tym roku też tak będzie. Jak będzie warun trzeba ich będzie cisnąć Wysłane z mojego Redmi 4 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Jasiek. Napisano 11 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2018 Dobre poranne info: zmroziło! Od szczytu do Lukovej betonowy sztruks. Od Lukovej wiosenny warun Kolejna rewelacja i szok (nawet dla mnie) idealny warun na południu! Zero przetarć aż do Krupovej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... moloo Napisano 11 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2018 Dobre poranne info: zmroziło! Od szczytu do Lukovej betonowy sztruks. Bardzo dobre – właśnie na takie czekałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kamo Napisano 11 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2018 7go byłem jak na ta pore super warun, nic dodac nic ujać - wyjazd idealny na 2-3 pary nart jedzie kto w sobote ?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Jasiek. Napisano 11 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2018 Ja jestem od 4 i postępująca codzienna degradacja jest nie do opisania. Szczególnie dolmych tras i free które płynie w oczach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 Dalej Strona 41 z 52 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 1 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Katalog ośrodków narciarskich Poza granicami Słowacja Jasna Chopok × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
moloo Napisano 5 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2018 To czekamy na dalsze fajne relacje. Już nawet dziś czekamy, jak od 5.04 jesteś na Chopku ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Jasiek. Napisano 5 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2018 Już nawet dziś czekamy, jak od 5.04 jesteś na Chopku ... No to mówisz i masz. 57 dzień na ski z tego 50 na Slovaki Rano wyjazd i przebłysk - przecież Lućki nie jeżdżą a więc trzeba na 1,2. Tam będzie masakra... a tam pusto o 8.10. Kolejny problem... jakie narty? Magnumy czy K2 free? zabieram zielone i szybko pod bramki a tu? Widok rano... miodzio ilość ludzi, pogoda i widoki zapowiadają "pekne lyżovanie" Na dzień dobry zjazd z Lukovej i okazuje się że na północy z rana, twardo i lodowo a więc zobaczmy południe, a tam miękko od rana. Moje heady brną do połowy ale ja to kocham. A więc dwa zjazdy na dół prawie sam ale dylemat zmiana nart i zostać albo lecimy na twardą północ. Jeszcze sprawdzam free a tu "o jezusie" twardo i urywa te tam... zęby dzwonią. Macie kilka fotek bo warto, tu zima w pełni! dobra wystarczy! Przelotka na północ i tu zdziwko "czarnulka zamknięta" dlaczego? tylko Slovak wie? ale jak zamknięta to trzeba sobie otworzyć trasa wyczesana jak panna młoda na ślub a więc o co chodzi? na trasie spotykam skipatrol nie wiele myśląc podjeżdżam i pytam: o co kaman a on że lód i że źle uratrakowane... parsknąłem śmiechem - sami zobaczcie bez komentarza... chyba im się nie chciało ratrakować na jutro. Kolejna miła niespodzianka to FIS który trzymał się od góry do dołu w dobrej kondycji do 14.30 (potem jak zawsze zjazd na baseny) O pozatrasówce raczej zapomnijcie. Sprawdziłem południe od szczytu, północ od szczytu w kierunku Otupne, Lukova oraz Koński i Vychliadka i wszędzie jak na hamulcu ręcznym! trzyma strasznie i to nie zależnie od nachylenia i nasłonecznienia. A i tak jako news! dziś na Chopku była moja Petra! miałem okazje zobaczyć w akcji na trasie, porozmawiać a nawet strzelić sobie razem fotkę! (fotkę pokażę wtajemniczonym) A to jej bryka: PS. Na gopassie przełamałem 2000km (pokazał 2020km ) Jutro walczymy dalej! Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... pawelb91 Napisano 5 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2018 Pięknie, gdybym miał transport pod Chopok to też bym poszusował jeszcze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... moloo Napisano 6 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2018 Pięknie, gdybym miał transport pod Chopok to też bym poszusował jeszcze. Ja szykuje się na Chopok w przyszły piątek - na jeden dzień, bo na dłużej nie mogę. Będę też w tą niedzielę i poniedziałek W piątek na razie jadę sam, jakbyś miał ochotę to nie ma problemu ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... pawelb91 Napisano 6 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2018 Ja szykuje się na Chopok w przyszły piątek - na jeden dzień, bo na dłużej nie mogę. Będę też w tą niedzielę i poniedziałek W piątek na razie jadę sam, jakbyś miał ochotę to nie ma problemu ... Dzięki, ale chyba wyruszasz nie z moich okolic? Jakby ktoś jechał z okolicy na jeden dzień to bardzo chętnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Jasiek. Napisano 6 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2018 Pamiętajcie o tym, że ja mam trochę inne spojrzenie na nartowanie. Kiedy większość mówi tragedia to ja nie wiem o czym oni mówią. Kocham wiosenne narty, cały sezon czekam na tą breje pod butem i mokre spodnie do kolan. Dziś na Łomnicy to wszysto spotkałem i było pięknie. Choć każdemu bym odradził. Ale free boskie, na szeroko, na szybko miód malina. PS. Info dla normalnych, warunków brak! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Jasiek. Napisano 7 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2018 No i diś diametralna zmiana. Trasy - beee, za to pozatrasówka miód, malina. Takiego katowania się dawno nie miałem. I mimo soboty pusto... ale to dzięki Veronice i Petrze. Zuzulova żegnała się i impra ze slalomem zgromadziła większość amatorów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Jasiek. Napisano 9 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2018 Kolejny dzień, przyniósł kolejne zmiany. Niestety na gorsze. Trzy dni ciepła+dwie noce bez mrozu i mamy efekt. Chopek znika z dnia na dzień. Trasy degradują się jeszcze przed brovarem a po wczorajszym rewelacyjnym dniu poza trasami, dziś śnieg na pozatrasówce tempty, trzymający (jeździ się jak na hamulcu ręcznym). Ale pojeździć się da. Na trasach od 10 to typowa jazda po muldach a więc na krótko i ostro. No i narty tylko AM albo FREE, reszta bezużyteczna. Info dla słabiej jeżdżących: warunków brak. Po dzisiejszym dniu zastanawiam się czy majówka na Chopku wypali? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Friski Napisano 9 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2018 Witam,pytanie czy jadąc na jeden czy dłużej na Słowację wykupujecie dodatkowe ubezpieczenie? Za jasna.sk: "W cenę skipassów wliczone jest ubezpieczenie na wypadek interwencji górskiego pogotowia ratunkowego na oznakowanych trasach narciarskich w ośrodku, w którym obowiązują skipassy, w godzinach otwarcia ośrodka, oraz w dniu ważności skipassu." Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Jasiek. Napisano 10 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2018 Chopok znika i jak nie przymrozi to będzie ciężko z weekendem majowym. Obym nie miał racji. Dziś rano rewelka, słoneczko, potem lekka biała chmurka ale super światło a to w tych warunkach to podstawa. Po 10 mały deszcz, potem mżawka no a po południu... ulewa. Ale było super. 30km do 11.40 Jak ktoś się tu wybiera to... trasy są miękkie od rana. Narta w ciętym skręcie wchodzi na 5-10cm w śnieg. Trasy degradują się po kilku zjazdach. Poza trasami śnieg znika. Robi się ciężki i miękki... a to mało powiedziane. Tam gdzie dwa dni temu śmigaliśmy szerokim i szybkim śladem dziś kosówka wyszła na pół metra. PS. Zastanawiam się jutro nad Łomnicą ale czy to dobry pomysł? południowy stok? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Jasiek. Napisano 11 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2018 Dziś przy śniadaniu doczytałem na stronie Jasnej że, sezonówki ważne do 30.04! co prawda tak piszą co roku ale oby nie zrobili nam zoonka! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... moloo Napisano 11 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2018 Dziś przy śniadaniu doczytałem na stronie Jasnej że, sezonówki ważne do 30.04! co prawda tak piszą co roku ale oby nie zrobili nam zoonka!Tak właśnie jest, ale co roku przynajmniej na 01.05 przedłużali - może w tym roku też tak będzie. Jak będzie warun trzeba ich będzie cisnąć Wysłane z mojego Redmi 4 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Jasiek. Napisano 11 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2018 Dobre poranne info: zmroziło! Od szczytu do Lukovej betonowy sztruks. Od Lukovej wiosenny warun Kolejna rewelacja i szok (nawet dla mnie) idealny warun na południu! Zero przetarć aż do Krupovej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... moloo Napisano 11 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2018 Dobre poranne info: zmroziło! Od szczytu do Lukovej betonowy sztruks. Bardzo dobre – właśnie na takie czekałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kamo Napisano 11 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2018 7go byłem jak na ta pore super warun, nic dodac nic ujać - wyjazd idealny na 2-3 pary nart jedzie kto w sobote ?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Jasiek. Napisano 11 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2018 Ja jestem od 4 i postępująca codzienna degradacja jest nie do opisania. Szczególnie dolmych tras i free które płynie w oczach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 Dalej Strona 41 z 52 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 1 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Katalog ośrodków narciarskich Poza granicami Słowacja Jasna Chopok × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
Jasiek. Napisano 5 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2018 Już nawet dziś czekamy, jak od 5.04 jesteś na Chopku ... No to mówisz i masz. 57 dzień na ski z tego 50 na Slovaki Rano wyjazd i przebłysk - przecież Lućki nie jeżdżą a więc trzeba na 1,2. Tam będzie masakra... a tam pusto o 8.10. Kolejny problem... jakie narty? Magnumy czy K2 free? zabieram zielone i szybko pod bramki a tu? Widok rano... miodzio ilość ludzi, pogoda i widoki zapowiadają "pekne lyżovanie" Na dzień dobry zjazd z Lukovej i okazuje się że na północy z rana, twardo i lodowo a więc zobaczmy południe, a tam miękko od rana. Moje heady brną do połowy ale ja to kocham. A więc dwa zjazdy na dół prawie sam ale dylemat zmiana nart i zostać albo lecimy na twardą północ. Jeszcze sprawdzam free a tu "o jezusie" twardo i urywa te tam... zęby dzwonią. Macie kilka fotek bo warto, tu zima w pełni! dobra wystarczy! Przelotka na północ i tu zdziwko "czarnulka zamknięta" dlaczego? tylko Slovak wie? ale jak zamknięta to trzeba sobie otworzyć trasa wyczesana jak panna młoda na ślub a więc o co chodzi? na trasie spotykam skipatrol nie wiele myśląc podjeżdżam i pytam: o co kaman a on że lód i że źle uratrakowane... parsknąłem śmiechem - sami zobaczcie bez komentarza... chyba im się nie chciało ratrakować na jutro. Kolejna miła niespodzianka to FIS który trzymał się od góry do dołu w dobrej kondycji do 14.30 (potem jak zawsze zjazd na baseny) O pozatrasówce raczej zapomnijcie. Sprawdziłem południe od szczytu, północ od szczytu w kierunku Otupne, Lukova oraz Koński i Vychliadka i wszędzie jak na hamulcu ręcznym! trzyma strasznie i to nie zależnie od nachylenia i nasłonecznienia. A i tak jako news! dziś na Chopku była moja Petra! miałem okazje zobaczyć w akcji na trasie, porozmawiać a nawet strzelić sobie razem fotkę! (fotkę pokażę wtajemniczonym) A to jej bryka: PS. Na gopassie przełamałem 2000km (pokazał 2020km ) Jutro walczymy dalej! Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... pawelb91 Napisano 5 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2018 Pięknie, gdybym miał transport pod Chopok to też bym poszusował jeszcze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... moloo Napisano 6 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2018 Pięknie, gdybym miał transport pod Chopok to też bym poszusował jeszcze. Ja szykuje się na Chopok w przyszły piątek - na jeden dzień, bo na dłużej nie mogę. Będę też w tą niedzielę i poniedziałek W piątek na razie jadę sam, jakbyś miał ochotę to nie ma problemu ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... pawelb91 Napisano 6 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2018 Ja szykuje się na Chopok w przyszły piątek - na jeden dzień, bo na dłużej nie mogę. Będę też w tą niedzielę i poniedziałek W piątek na razie jadę sam, jakbyś miał ochotę to nie ma problemu ... Dzięki, ale chyba wyruszasz nie z moich okolic? Jakby ktoś jechał z okolicy na jeden dzień to bardzo chętnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Jasiek. Napisano 6 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2018 Pamiętajcie o tym, że ja mam trochę inne spojrzenie na nartowanie. Kiedy większość mówi tragedia to ja nie wiem o czym oni mówią. Kocham wiosenne narty, cały sezon czekam na tą breje pod butem i mokre spodnie do kolan. Dziś na Łomnicy to wszysto spotkałem i było pięknie. Choć każdemu bym odradził. Ale free boskie, na szeroko, na szybko miód malina. PS. Info dla normalnych, warunków brak! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Jasiek. Napisano 7 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2018 No i diś diametralna zmiana. Trasy - beee, za to pozatrasówka miód, malina. Takiego katowania się dawno nie miałem. I mimo soboty pusto... ale to dzięki Veronice i Petrze. Zuzulova żegnała się i impra ze slalomem zgromadziła większość amatorów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Jasiek. Napisano 9 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2018 Kolejny dzień, przyniósł kolejne zmiany. Niestety na gorsze. Trzy dni ciepła+dwie noce bez mrozu i mamy efekt. Chopek znika z dnia na dzień. Trasy degradują się jeszcze przed brovarem a po wczorajszym rewelacyjnym dniu poza trasami, dziś śnieg na pozatrasówce tempty, trzymający (jeździ się jak na hamulcu ręcznym). Ale pojeździć się da. Na trasach od 10 to typowa jazda po muldach a więc na krótko i ostro. No i narty tylko AM albo FREE, reszta bezużyteczna. Info dla słabiej jeżdżących: warunków brak. Po dzisiejszym dniu zastanawiam się czy majówka na Chopku wypali? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Friski Napisano 9 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2018 Witam,pytanie czy jadąc na jeden czy dłużej na Słowację wykupujecie dodatkowe ubezpieczenie? Za jasna.sk: "W cenę skipassów wliczone jest ubezpieczenie na wypadek interwencji górskiego pogotowia ratunkowego na oznakowanych trasach narciarskich w ośrodku, w którym obowiązują skipassy, w godzinach otwarcia ośrodka, oraz w dniu ważności skipassu." Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Jasiek. Napisano 10 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2018 Chopok znika i jak nie przymrozi to będzie ciężko z weekendem majowym. Obym nie miał racji. Dziś rano rewelka, słoneczko, potem lekka biała chmurka ale super światło a to w tych warunkach to podstawa. Po 10 mały deszcz, potem mżawka no a po południu... ulewa. Ale było super. 30km do 11.40 Jak ktoś się tu wybiera to... trasy są miękkie od rana. Narta w ciętym skręcie wchodzi na 5-10cm w śnieg. Trasy degradują się po kilku zjazdach. Poza trasami śnieg znika. Robi się ciężki i miękki... a to mało powiedziane. Tam gdzie dwa dni temu śmigaliśmy szerokim i szybkim śladem dziś kosówka wyszła na pół metra. PS. Zastanawiam się jutro nad Łomnicą ale czy to dobry pomysł? południowy stok? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Jasiek. Napisano 11 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2018 Dziś przy śniadaniu doczytałem na stronie Jasnej że, sezonówki ważne do 30.04! co prawda tak piszą co roku ale oby nie zrobili nam zoonka! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... moloo Napisano 11 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2018 Dziś przy śniadaniu doczytałem na stronie Jasnej że, sezonówki ważne do 30.04! co prawda tak piszą co roku ale oby nie zrobili nam zoonka!Tak właśnie jest, ale co roku przynajmniej na 01.05 przedłużali - może w tym roku też tak będzie. Jak będzie warun trzeba ich będzie cisnąć Wysłane z mojego Redmi 4 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Jasiek. Napisano 11 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2018 Dobre poranne info: zmroziło! Od szczytu do Lukovej betonowy sztruks. Od Lukovej wiosenny warun Kolejna rewelacja i szok (nawet dla mnie) idealny warun na południu! Zero przetarć aż do Krupovej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... moloo Napisano 11 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2018 Dobre poranne info: zmroziło! Od szczytu do Lukovej betonowy sztruks. Bardzo dobre – właśnie na takie czekałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kamo Napisano 11 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2018 7go byłem jak na ta pore super warun, nic dodac nic ujać - wyjazd idealny na 2-3 pary nart jedzie kto w sobote ?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Jasiek. Napisano 11 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2018 Ja jestem od 4 i postępująca codzienna degradacja jest nie do opisania. Szczególnie dolmych tras i free które płynie w oczach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 Dalej Strona 41 z 52 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 1 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Katalog ośrodków narciarskich Poza granicami Słowacja Jasna Chopok
pawelb91 Napisano 5 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2018 Pięknie, gdybym miał transport pod Chopok to też bym poszusował jeszcze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moloo Napisano 6 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2018 Pięknie, gdybym miał transport pod Chopok to też bym poszusował jeszcze. Ja szykuje się na Chopok w przyszły piątek - na jeden dzień, bo na dłużej nie mogę. Będę też w tą niedzielę i poniedziałek W piątek na razie jadę sam, jakbyś miał ochotę to nie ma problemu ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... pawelb91 Napisano 6 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2018 Ja szykuje się na Chopok w przyszły piątek - na jeden dzień, bo na dłużej nie mogę. Będę też w tą niedzielę i poniedziałek W piątek na razie jadę sam, jakbyś miał ochotę to nie ma problemu ... Dzięki, ale chyba wyruszasz nie z moich okolic? Jakby ktoś jechał z okolicy na jeden dzień to bardzo chętnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Jasiek. Napisano 6 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2018 Pamiętajcie o tym, że ja mam trochę inne spojrzenie na nartowanie. Kiedy większość mówi tragedia to ja nie wiem o czym oni mówią. Kocham wiosenne narty, cały sezon czekam na tą breje pod butem i mokre spodnie do kolan. Dziś na Łomnicy to wszysto spotkałem i było pięknie. Choć każdemu bym odradził. Ale free boskie, na szeroko, na szybko miód malina. PS. Info dla normalnych, warunków brak! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Jasiek. Napisano 7 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2018 No i diś diametralna zmiana. Trasy - beee, za to pozatrasówka miód, malina. Takiego katowania się dawno nie miałem. I mimo soboty pusto... ale to dzięki Veronice i Petrze. Zuzulova żegnała się i impra ze slalomem zgromadziła większość amatorów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Jasiek. Napisano 9 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2018 Kolejny dzień, przyniósł kolejne zmiany. Niestety na gorsze. Trzy dni ciepła+dwie noce bez mrozu i mamy efekt. Chopek znika z dnia na dzień. Trasy degradują się jeszcze przed brovarem a po wczorajszym rewelacyjnym dniu poza trasami, dziś śnieg na pozatrasówce tempty, trzymający (jeździ się jak na hamulcu ręcznym). Ale pojeździć się da. Na trasach od 10 to typowa jazda po muldach a więc na krótko i ostro. No i narty tylko AM albo FREE, reszta bezużyteczna. Info dla słabiej jeżdżących: warunków brak. Po dzisiejszym dniu zastanawiam się czy majówka na Chopku wypali? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Friski Napisano 9 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2018 Witam,pytanie czy jadąc na jeden czy dłużej na Słowację wykupujecie dodatkowe ubezpieczenie? Za jasna.sk: "W cenę skipassów wliczone jest ubezpieczenie na wypadek interwencji górskiego pogotowia ratunkowego na oznakowanych trasach narciarskich w ośrodku, w którym obowiązują skipassy, w godzinach otwarcia ośrodka, oraz w dniu ważności skipassu." Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Jasiek. Napisano 10 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2018 Chopok znika i jak nie przymrozi to będzie ciężko z weekendem majowym. Obym nie miał racji. Dziś rano rewelka, słoneczko, potem lekka biała chmurka ale super światło a to w tych warunkach to podstawa. Po 10 mały deszcz, potem mżawka no a po południu... ulewa. Ale było super. 30km do 11.40 Jak ktoś się tu wybiera to... trasy są miękkie od rana. Narta w ciętym skręcie wchodzi na 5-10cm w śnieg. Trasy degradują się po kilku zjazdach. Poza trasami śnieg znika. Robi się ciężki i miękki... a to mało powiedziane. Tam gdzie dwa dni temu śmigaliśmy szerokim i szybkim śladem dziś kosówka wyszła na pół metra. PS. Zastanawiam się jutro nad Łomnicą ale czy to dobry pomysł? południowy stok? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Jasiek. Napisano 11 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2018 Dziś przy śniadaniu doczytałem na stronie Jasnej że, sezonówki ważne do 30.04! co prawda tak piszą co roku ale oby nie zrobili nam zoonka! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... moloo Napisano 11 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2018 Dziś przy śniadaniu doczytałem na stronie Jasnej że, sezonówki ważne do 30.04! co prawda tak piszą co roku ale oby nie zrobili nam zoonka!Tak właśnie jest, ale co roku przynajmniej na 01.05 przedłużali - może w tym roku też tak będzie. Jak będzie warun trzeba ich będzie cisnąć Wysłane z mojego Redmi 4 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Jasiek. Napisano 11 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2018 Dobre poranne info: zmroziło! Od szczytu do Lukovej betonowy sztruks. Od Lukovej wiosenny warun Kolejna rewelacja i szok (nawet dla mnie) idealny warun na południu! Zero przetarć aż do Krupovej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... moloo Napisano 11 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2018 Dobre poranne info: zmroziło! Od szczytu do Lukovej betonowy sztruks. Bardzo dobre – właśnie na takie czekałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kamo Napisano 11 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2018 7go byłem jak na ta pore super warun, nic dodac nic ujać - wyjazd idealny na 2-3 pary nart jedzie kto w sobote ?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Jasiek. Napisano 11 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2018 Ja jestem od 4 i postępująca codzienna degradacja jest nie do opisania. Szczególnie dolmych tras i free które płynie w oczach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 Dalej Strona 41 z 52 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 1 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Katalog ośrodków narciarskich Poza granicami Słowacja Jasna Chopok
pawelb91 Napisano 6 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2018 Ja szykuje się na Chopok w przyszły piątek - na jeden dzień, bo na dłużej nie mogę. Będę też w tą niedzielę i poniedziałek W piątek na razie jadę sam, jakbyś miał ochotę to nie ma problemu ... Dzięki, ale chyba wyruszasz nie z moich okolic? Jakby ktoś jechał z okolicy na jeden dzień to bardzo chętnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Jasiek. Napisano 6 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2018 Pamiętajcie o tym, że ja mam trochę inne spojrzenie na nartowanie. Kiedy większość mówi tragedia to ja nie wiem o czym oni mówią. Kocham wiosenne narty, cały sezon czekam na tą breje pod butem i mokre spodnie do kolan. Dziś na Łomnicy to wszysto spotkałem i było pięknie. Choć każdemu bym odradził. Ale free boskie, na szeroko, na szybko miód malina. PS. Info dla normalnych, warunków brak! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Jasiek. Napisano 7 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2018 No i diś diametralna zmiana. Trasy - beee, za to pozatrasówka miód, malina. Takiego katowania się dawno nie miałem. I mimo soboty pusto... ale to dzięki Veronice i Petrze. Zuzulova żegnała się i impra ze slalomem zgromadziła większość amatorów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Jasiek. Napisano 9 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2018 Kolejny dzień, przyniósł kolejne zmiany. Niestety na gorsze. Trzy dni ciepła+dwie noce bez mrozu i mamy efekt. Chopek znika z dnia na dzień. Trasy degradują się jeszcze przed brovarem a po wczorajszym rewelacyjnym dniu poza trasami, dziś śnieg na pozatrasówce tempty, trzymający (jeździ się jak na hamulcu ręcznym). Ale pojeździć się da. Na trasach od 10 to typowa jazda po muldach a więc na krótko i ostro. No i narty tylko AM albo FREE, reszta bezużyteczna. Info dla słabiej jeżdżących: warunków brak. Po dzisiejszym dniu zastanawiam się czy majówka na Chopku wypali? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Friski Napisano 9 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2018 Witam,pytanie czy jadąc na jeden czy dłużej na Słowację wykupujecie dodatkowe ubezpieczenie? Za jasna.sk: "W cenę skipassów wliczone jest ubezpieczenie na wypadek interwencji górskiego pogotowia ratunkowego na oznakowanych trasach narciarskich w ośrodku, w którym obowiązują skipassy, w godzinach otwarcia ośrodka, oraz w dniu ważności skipassu." Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Jasiek. Napisano 10 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2018 Chopok znika i jak nie przymrozi to będzie ciężko z weekendem majowym. Obym nie miał racji. Dziś rano rewelka, słoneczko, potem lekka biała chmurka ale super światło a to w tych warunkach to podstawa. Po 10 mały deszcz, potem mżawka no a po południu... ulewa. Ale było super. 30km do 11.40 Jak ktoś się tu wybiera to... trasy są miękkie od rana. Narta w ciętym skręcie wchodzi na 5-10cm w śnieg. Trasy degradują się po kilku zjazdach. Poza trasami śnieg znika. Robi się ciężki i miękki... a to mało powiedziane. Tam gdzie dwa dni temu śmigaliśmy szerokim i szybkim śladem dziś kosówka wyszła na pół metra. PS. Zastanawiam się jutro nad Łomnicą ale czy to dobry pomysł? południowy stok? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Jasiek. Napisano 11 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2018 Dziś przy śniadaniu doczytałem na stronie Jasnej że, sezonówki ważne do 30.04! co prawda tak piszą co roku ale oby nie zrobili nam zoonka! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... moloo Napisano 11 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2018 Dziś przy śniadaniu doczytałem na stronie Jasnej że, sezonówki ważne do 30.04! co prawda tak piszą co roku ale oby nie zrobili nam zoonka!Tak właśnie jest, ale co roku przynajmniej na 01.05 przedłużali - może w tym roku też tak będzie. Jak będzie warun trzeba ich będzie cisnąć Wysłane z mojego Redmi 4 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Jasiek. Napisano 11 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2018 Dobre poranne info: zmroziło! Od szczytu do Lukovej betonowy sztruks. Od Lukovej wiosenny warun Kolejna rewelacja i szok (nawet dla mnie) idealny warun na południu! Zero przetarć aż do Krupovej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... moloo Napisano 11 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2018 Dobre poranne info: zmroziło! Od szczytu do Lukovej betonowy sztruks. Bardzo dobre – właśnie na takie czekałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kamo Napisano 11 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2018 7go byłem jak na ta pore super warun, nic dodac nic ujać - wyjazd idealny na 2-3 pary nart jedzie kto w sobote ?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Jasiek. Napisano 11 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2018 Ja jestem od 4 i postępująca codzienna degradacja jest nie do opisania. Szczególnie dolmych tras i free które płynie w oczach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 Dalej Strona 41 z 52 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 1 Przejdź do listy tematów
Jasiek. Napisano 6 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2018 Pamiętajcie o tym, że ja mam trochę inne spojrzenie na nartowanie. Kiedy większość mówi tragedia to ja nie wiem o czym oni mówią. Kocham wiosenne narty, cały sezon czekam na tą breje pod butem i mokre spodnie do kolan. Dziś na Łomnicy to wszysto spotkałem i było pięknie. Choć każdemu bym odradził. Ale free boskie, na szeroko, na szybko miód malina. PS. Info dla normalnych, warunków brak! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jasiek. Napisano 7 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2018 No i diś diametralna zmiana. Trasy - beee, za to pozatrasówka miód, malina. Takiego katowania się dawno nie miałem. I mimo soboty pusto... ale to dzięki Veronice i Petrze. Zuzulova żegnała się i impra ze slalomem zgromadziła większość amatorów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jasiek. Napisano 9 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2018 Kolejny dzień, przyniósł kolejne zmiany. Niestety na gorsze. Trzy dni ciepła+dwie noce bez mrozu i mamy efekt. Chopek znika z dnia na dzień. Trasy degradują się jeszcze przed brovarem a po wczorajszym rewelacyjnym dniu poza trasami, dziś śnieg na pozatrasówce tempty, trzymający (jeździ się jak na hamulcu ręcznym). Ale pojeździć się da. Na trasach od 10 to typowa jazda po muldach a więc na krótko i ostro. No i narty tylko AM albo FREE, reszta bezużyteczna. Info dla słabiej jeżdżących: warunków brak. Po dzisiejszym dniu zastanawiam się czy majówka na Chopku wypali? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Friski Napisano 9 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2018 Witam,pytanie czy jadąc na jeden czy dłużej na Słowację wykupujecie dodatkowe ubezpieczenie? Za jasna.sk: "W cenę skipassów wliczone jest ubezpieczenie na wypadek interwencji górskiego pogotowia ratunkowego na oznakowanych trasach narciarskich w ośrodku, w którym obowiązują skipassy, w godzinach otwarcia ośrodka, oraz w dniu ważności skipassu." Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jasiek. Napisano 10 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2018 Chopok znika i jak nie przymrozi to będzie ciężko z weekendem majowym. Obym nie miał racji. Dziś rano rewelka, słoneczko, potem lekka biała chmurka ale super światło a to w tych warunkach to podstawa. Po 10 mały deszcz, potem mżawka no a po południu... ulewa. Ale było super. 30km do 11.40 Jak ktoś się tu wybiera to... trasy są miękkie od rana. Narta w ciętym skręcie wchodzi na 5-10cm w śnieg. Trasy degradują się po kilku zjazdach. Poza trasami śnieg znika. Robi się ciężki i miękki... a to mało powiedziane. Tam gdzie dwa dni temu śmigaliśmy szerokim i szybkim śladem dziś kosówka wyszła na pół metra. PS. Zastanawiam się jutro nad Łomnicą ale czy to dobry pomysł? południowy stok? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jasiek. Napisano 11 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2018 Dziś przy śniadaniu doczytałem na stronie Jasnej że, sezonówki ważne do 30.04! co prawda tak piszą co roku ale oby nie zrobili nam zoonka! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moloo Napisano 11 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2018 Dziś przy śniadaniu doczytałem na stronie Jasnej że, sezonówki ważne do 30.04! co prawda tak piszą co roku ale oby nie zrobili nam zoonka!Tak właśnie jest, ale co roku przynajmniej na 01.05 przedłużali - może w tym roku też tak będzie. Jak będzie warun trzeba ich będzie cisnąć Wysłane z mojego Redmi 4 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jasiek. Napisano 11 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2018 Dobre poranne info: zmroziło! Od szczytu do Lukovej betonowy sztruks. Od Lukovej wiosenny warun Kolejna rewelacja i szok (nawet dla mnie) idealny warun na południu! Zero przetarć aż do Krupovej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moloo Napisano 11 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2018 Dobre poranne info: zmroziło! Od szczytu do Lukovej betonowy sztruks. Bardzo dobre – właśnie na takie czekałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kamo Napisano 11 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2018 7go byłem jak na ta pore super warun, nic dodac nic ujać - wyjazd idealny na 2-3 pary nart jedzie kto w sobote ?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Jasiek. Napisano 11 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2018 Ja jestem od 4 i postępująca codzienna degradacja jest nie do opisania. Szczególnie dolmych tras i free które płynie w oczach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 Dalej Strona 41 z 52 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 1
kamo Napisano 11 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2018 7go byłem jak na ta pore super warun, nic dodac nic ujać - wyjazd idealny na 2-3 pary nart jedzie kto w sobote ?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jasiek. Napisano 11 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2018 Ja jestem od 4 i postępująca codzienna degradacja jest nie do opisania. Szczególnie dolmych tras i free które płynie w oczach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi