jaro76 Napisano 21 Stycznia 2009 Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2009 Czy może ktoś napisać jak to faktycznie jest z tym Chopokiem-czy można zjechać na drugą stronę góry, na Kosodrzewinę czy nie ?? Czy ten orczyk z Lukowej na szczyt Chopoka działa zawsz czy zależy to od pogody ? I co potem, trzeba podejść na szczyt i jest tam zjazd na druga stronę ?? jak ktoś był to proszę opisać jak to wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skyflyer Napisano 21 Stycznia 2009 Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2009 Czy ten orczyk z Lukowej na szczyt Chopoka działa zawsz czy zależy to od pogody Na ten orczyk można się dostać jedynie z Końskiego Gronia a nie z Lukowej, mapa jest trochę myląca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerius Napisano 23 Stycznia 2009 Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2009 jade w sobote 3 raz, jak dotad nie udalo mi sie byc na drugiej stronie - gorny wyciag nie chodzil bardzo chetnie sprobuje - i zdam spraweMoze ci się uda, bo często na Grun i na Chopok Sever wyciągi nie dzialają.:mad: http://www.jasna.sk/...zdovky/sk/zima/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Janica Napisano 31 Stycznia 2009 Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2009 marzec- najlepszy miesiąc na Chopok:D długi dzień, często słoneczna pogoda już bez wiatru, jeździsz po obu stronach, a ze szczytu widać Budapeszt (prawie:D). No i już nie ma ferii, a jeszcze nie ma Wielkanocy. a propos- mam 10dniowy karnet na Chopok, ale chyba nie ma szans żebym te 10 dni wyjeździł (na razie byłem raz na tym karnecie). 4 albo 5 dni mogę komuś odtąpić za 80zł za dzień. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Janica Napisano 6 Lutego 2009 Udostępnij Napisano 6 Lutego 2009 nie ma obowiązku. Teraz też połowa ludzi bez kasków (albo połowa w kaskach) Mam do odstąpienia karnet na Chopok. Po 17,5 euro za dzień, 10dni z sezonu (zostało 9). Prawdopodobnie nie zdążę tego wyjeździć, a nie chce żeby się marnowało. Zobaczcie w ogłoszeniach. http://www.skiforum....ead.php?t=20422 Użytkownik Janica edytował ten post 06 luty 2009 - 23:56 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Janica Napisano 9 Lutego 2009 Udostępnij Napisano 9 Lutego 2009 wszystko na www.jasna.sk jest polska wersja tej strony sniegu jest dosc, w tym tygodniu moze dopadac go jeszcze sporo. pozdro:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czarnes Napisano 22 Listopada 2009 Udostępnij Napisano 22 Listopada 2009 Ja będę (jak będą warunki rzecz jasna) 09.01-16.01.10. Kogo z was tam spotkam w tym okresie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czarnes Napisano 9 Grudnia 2009 Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2009 warunki będą na pewno, muszą być bo wszystko znaki na niebie i ziemi wskazuja na to, ze szybkie 3 dni od 11.01 spedze na chopoku czarnes a gdzie sie zatrzymujesz? Ja mam miejscówkę w Liptowskim Mikulsie, a konkretnie w części Bodice. Familia Antol czy jakoś tak. Będziemy w 4 szt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roksa_ Napisano 11 Grudnia 2009 Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2009 Zarzekałam się, że po ostatnim razie już na Chopok nie pojadę... a jednak Nie dość, że jedziemy, to jeszcze jedziemy na cały tydzień, a dokładniej ostatni tydzień stycznia:) Noclegi w Demianovskiej Dolinie, więc nie będzie trzeba skibusami jeździć, a to mnie w tamtym roku doprowadzało do szału, bo wsiąść do tego skibusa było nie lada wyczynem:eek: A wysiąść nie zaduszonym, było wyczynem jeszcze większym No nic, zobaczymy, mam nadzieję, że śnieg i pogoda dopisze. Jak tam zawitacie, to piszcie co i jak, z miłą chęcią poczytam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czarnes Napisano 19 Grudnia 2009 Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2009 W Jasnej już od 5 do 60cm śniegu. Nie jest źle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Janica Napisano 19 Grudnia 2009 Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2009 a dzisiaj w nocy dosypie 10cm:) dalej jestem otwarty na wszelkie możliwości wyjazdu przed świętami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czarnes Napisano 20 Grudnia 2009 Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2009 a dzisiaj w nocy dosypie 10cm:) dalej jestem otwarty na wszelkie możliwości wyjazdu przed świętami. Zgadza się Już dosypało (20-80cm w chwili obecnej ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
faf500 Napisano 20 Grudnia 2009 Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2009 Na naturalny śnieg na razie nie liczcie, w piątek było go tyle, co kot napłakał. Najbliższe, co powinni otworzyć to trasę/trasy z Lukovej do Jasnej i Zahradek, tam cały czas chodziły armatki na full. A powyżej to jeszcze długo nie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajowy01 Napisano 21 Grudnia 2009 Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2009 Witam wszystkich w dniach 12.01.-17.01. wybieram się pierwszy raz na Chopok. Jednak jak patrzę na prognozy to nie wiem czy jest sens :(? Jak mają być 2-3 trasy otwarte... Pytanie do osób które były w poprzednich latach: czy jest szansa na śnieg w okresie o którym pisałem? Oczywiscie ze jest szansa - moze nawet pewnosc, ale nikt ci na serio nie napisze co bedzie za prawie miesiac :) Popatrz sobie tu na archiwalne obrazki na Zahradkach ...i nie tylko - mozesz sprawdzic jak bylo rok temu ...i nie tylko :) http://www.holidayin...=1&t=1232279997 http://www.holidayin...=1&t=1232276278 http://www.holidayin...=1&t=1232284253 Powyzej to linki z 18.01.2009 - wylada na to, ze to byl bardzo ladny dzien :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czarnes Napisano 21 Grudnia 2009 Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2009 Witam wszystkich w dniach 12.01.-17.01. wybieram się pierwszy raz na Chopok. Jednak jak patrzę na prognozy to nie wiem czy jest sens ? Jak mają być 2-3 trasy otwarte... Pytanie do osób które były w poprzednich latach: czy jest szansa na śnieg w okresie o którym pisałem? Pozdrawiam Byłem w zeszłym roku i będę w tym (od 9 stycznia). Myślę, że będzie ok. W tym okresie jest bardzo mało ludzi. W zeszłym roku chodziły nawet orczyki na sam szczyt. W zeszłym roku trasy do świąt też były pozamykane. Po świętach otworzyli większość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roksa_ Napisano 21 Grudnia 2009 Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2009 W zeszłym roku trasy do świąt też były pozamykane. Po świętach otworzyli większość. W to mi graj Będziemy tam jeździć od 23 stycznia i mam nadzieję na super tydzień Robimy ostatnie zakupy- kask, kominiarki, skarpety , trochę jeszcze zostało, ale na giełdzie w Katowicach w ten weekend było tyle ludzi, że nic nie kupiłam:rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czarnes Napisano 22 Grudnia 2009 Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2009 Ja przez Chyżne i Zuberec. Nie płacę winiet. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roksa_ Napisano 23 Grudnia 2009 Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2009 My z Gliwic jedziemy na Cieszyn, Cadca, Zilina. Trasa sprawdzona, bo już 3 lata przecieramy ten szlak w drodze do Chorwacji. I co najlepsze darmowa, nie trzeba żadnych winiet Użytkownik Roksa_ edytował ten post 23 grudzień 2009 - 08:02 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czarnes Napisano 23 Grudnia 2009 Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2009 Ciekawe jak Jasna przetrwa odwilż:confused: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Janica Napisano 23 Grudnia 2009 Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2009 na szczycie ma byc mroz, a nizej dosnieza to co ubylo ja jezdze przez Korbielow i potem droga nr 584- polecam, piekna widokowo i szybsza niz zatloczona droga przez Ruzomberok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czarnes Napisano 24 Grudnia 2009 Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2009 Oby tylko po świetach się ochłodziło to i śniegiem sypnie w Jasnej mam nadzieję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roksa_ Napisano 24 Grudnia 2009 Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2009 ja jezdze przez Korbielow i potem droga nr 584- polecam, piekna widokowo i szybsza niz zatloczona droga przez Ruzomberok. Raz jechaliśmy tą trasą, strasznie się ciągnie, a jak śniegiem sypnie ( bo tak nam się trafiło), to już w ogóle idzie jak krew z nosa. Zależy co kto lubi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czarnes Napisano 29 Grudnia 2009 Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2009 Najłatwiejsza chyba przez Chyżne, Dolny Kubin i Rużomberok. Uwaga: Rużomberok - Liptov. Mikulas wymaga winiety. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Janica Napisano 31 Grudnia 2009 Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2009 wielkie dzięki czorcie teraz tylko trzeba wysłać jedno z tych najciekawszych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wiertar Napisano 7 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2010 orientuje sie ktoś jak warunki na chopoku?? jedziemy w przyszla środe na lekki frirajd:) da sie pojeżdzić?? i przy okazji co najbardzije oplaca się kupowac jeśli jedziemy pojeżdzic poza trasami?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi