Plywak Napisano 3 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2019 Łomnica stoi już drugi dzień, wie ktoś może jaka jest tego przyczyna ? Nie widać na kamerkach, żeby jakoś ostro wiało, dół pewnie mógłby chodzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Odpowiedzi 190 Dodano 17 l Ostatniej odpowiedzi 8 Mar Top użytkownicy w tym temacie 20 17 9 14 Popularne dni 4 Maj 16 3 Maj 11 31 Sty 8 1 Lut 7 Top użytkownicy w tym temacie Kuba99 20 odpowiedzi daro65_del 17 odpowiedzi rung 9 odpowiedzi bubol.T 14 odpowiedzi Popularne dni 4 Maj 2017 16 odpowiedzi 3 Maj 2017 11 odpowiedzi 31 Sty 2013 8 odpowiedzi 1 Lut 2013 7 odpowiedzi Popularne posty kordiankw 8 Marca Miałem w ten weekend być z kolegą w Szczyrku, ale tam już wiosna, więc u mnie prace ogrodowe, a kolega wyskoczył do Tatrzańskiej Łomnicy i teraz droczy się wysyłając foty. Jakby kogoś interesował w star 15 Kwietnia 2022 Wątek fajny. Tylko fotek brak. Dla mnie Łomnica to historia romantyczna. Zawsze chciałem pojeździć. Nie spodziewałem się i nie planowałem. Padło na dziś. Ongiś Jordanką na szczyt, dziś przełęcz i os kajo50 23 Stycznia 2012 Pozwoliłem sobie powielić swą relację z Bachledowej. Byłem w poprzednim tygodniu. Warunki śniegowe doskonałe. Otwarta czarna (ale raczej chyba w/g mnie czerwona). Ludzi mało. Bachledowa dobra na jede Dodane grafiki techset Napisano 3 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2019 Wieje od wczoraj. Na dole tak tego nie czuć, ale w 2/3 dolnego wyciągu robiła się wyraźna dysza wczoraj i prawdopodobnie tam czujniki pokazywały im za wysokie wartości. Jest jeszcze niebieski wyciąg, po prawo, ale jego w ogóle nie probowali wczoraj puszczać, prawdopodobnie z oszczędności bo w Nowy Rok jeździł pustawy. Powyżej Startu widać było, że wieje jeszcze mocniej. Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 2 miesiące temu... Kuba99 Napisano 7 Marca 2019 Udostępnij Napisano 7 Marca 2019 Podaruje kody na zakup karnetów przez gopass po 22 euro do wykorzystania do 15 marca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 4 tygodnie później... Kaem Napisano 29 Marca 2019 Udostępnij Napisano 29 Marca 2019 Wg wiedzy forumowiczów, kiedy najczęściej kończy się sezon w Tatrzańskiej Łomnicy i Szczyrbskim Plesie?? Jeśli jest tu jakaś reguła ... znaczy pogoda owszem, ale jakie tendencje ma w tym zakresie TMR??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... pawelb91 Napisano 29 Marca 2019 Udostępnij Napisano 29 Marca 2019 Wg wiedzy forumowiczów, kiedy najczęściej kończy się sezon w Tatrzańskiej Łomnicy i Szczyrbskim Plesie?? Jeśli jest tu jakaś reguła ... znaczy pogoda owszem, ale jakie tendencje ma w tym zakresie TMR??? Jeśli będzie śnieg na trasie z Lomnickiego Sedla to w weekend majowy powinna działać. Strbskie to tak do Świąt Wielkanocnych powinno. Może dłużej jeśli będą warunki. 2 lata temu Strbskie działało do 1 maja a Łomnica do 8 maja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... moruniek Napisano 1 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2019 Wg wiedzy forumowiczów, kiedy najczęściej kończy się sezon w Tatrzańskiej Łomnicy i Szczyrbskim Plesie?? Jeśli jest tu jakaś reguła ... znaczy pogoda owszem, ale jakie tendencje ma w tym zakresie TMR??? Będę od czwartku do niedzieli - zdam relację. Specyfiką tego miejsca od 08 kwietnia jest to, że są czynni tylko w weekendy (TŁ). Szczyrbskie jeździ dłużej w tygodniu. Szczyrbskie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 3 tygodnie później... moruniek Napisano 21 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2019 Trzecia część relacji to Tatrzańska Łomnica. Tu powitała nas dość duża kolejka, a sama trasa to walka z muldami/odsypami, na której sporo osób poległo. W mojej ocenie dużo lepszy zjazd był Francuską Muldą (i chyba bezpieczniejszy). Zaliczyłem oba, tak na koniec sezonu (chyba, że jeszcze coś się zmieni i wpadnę na jakiś szalony pomysł). Sezon uważam za udany, zakończony bez kontuzji i urazów, moja córka połknęła bakcykla narciarstwa na całego i dołączyła do syna i żony. Córka zagaduje też poniektórych forumowiczów na kanapie (a buzi jej się nie zamyka) więc z góry za to przepraszam. A ta kolejka Panie za czym tak stoi ? Czarna na górze. Trochę niżej (zatrzymałem się by zrobić zdjęcie - a tak naprawdę by nogą dać chwilę wytchnienia). Nie wyglądało to dobrze. Francuska Mulda. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... moruniek Napisano 23 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2019 Panowie, jak myślicie, czy Łomnica dotrwa do majówki? Planowałem wybrać się na Kasprowy, ale jak Goryczka nie działa to średnio mi się chce i myślę nad Łomnicą od przyszłej środy/ czwartku. Wg. zapowiedzi ma działać. Śniegu zeszła cała masa od mojej ostatniej wizyty (byłem w sobotę 20 kwietnia i w niedzielę 07 kwietnia). Na Francuskiej Muldzie już miejscami wystają głazy z pod śniegu, więc trzeba uważać. Na trasie zostało jeszcze sporo śniegu. Na dole wiosna w pełni a 07 jeszcze na upartego można było zjechać na dół. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 9 miesięcy temu... hammerh34d Napisano 21 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 21 Lutego 2020 O, tak. Od wczoraj prószy delikatnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 21 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 21 Lutego 2020 O, tak. Od wczoraj prószy delikatnie. Siodło chodzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... hammerh34d Napisano 21 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 21 Lutego 2020 Tak. W poniedziałek była przerwa, ale poza tym - chodzi. Edit: ale sytuacja dynamiczna. Teraz sypie tęgo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... hammerh34d Napisano 21 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 21 Lutego 2020 O. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... hammerh34d Napisano 21 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 21 Lutego 2020 Teraz tak.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 2 lata później... star Napisano 15 Kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2022 Wątek fajny. Tylko fotek brak. Dla mnie Łomnica to historia romantyczna. Zawsze chciałem pojeździć. Nie spodziewałem się i nie planowałem. Padło na dziś. Ongiś Jordanką na szczyt, dziś przełęcz i osławiona Francuska Mulda. Schody to były, bo zamarznięte ślady w poprzek stoku. Na początek dwa szybkie na czarnej, trochę mnie kilka nierówności zaskoczyło, widoczność nie najlepsza. Pierwszy zjazd jeszcze pogoda, dobra, nie oszczędzałem się wbrew zasadom. Na dół po miękkim. Fotki inne, miejsce to samo. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 1 rok później... kordiankw Napisano 8 Marca Udostępnij Napisano 8 Marca Miałem w ten weekend być z kolegą w Szczyrku, ale tam już wiosna, więc u mnie prace ogrodowe, a kolega wyskoczył do Tatrzańskiej Łomnicy i teraz droczy się wysyłając foty. Jakby kogoś interesował warun, to dziś wygląda to tak: 4 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Lexi Napisano 8 Marca Udostępnij Napisano 8 Marca 1 godzinę temu, kordiankw napisał: Miałem w ten weekend być z kolegą w Szczyrku, ale tam już wiosna, więc u mnie prace ogrodowe, a kolega wyskoczył do Tatrzańskiej Łomnicy i teraz droczy się wysyłając foty. Jakby kogoś interesował warun, to dziś wygląda to tak: Warun zacny ..zainteresuję sie bliżej po słowackich feriach czyli w przyszłym tygodniu.. 🙂 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 3 4 5 6 7 8 Dalej Strona 8 z 8 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 3 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Katalog ośrodków narciarskich Poza granicami Słowacja Tatrzańska Łomnica
techset Napisano 3 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2019 Wieje od wczoraj. Na dole tak tego nie czuć, ale w 2/3 dolnego wyciągu robiła się wyraźna dysza wczoraj i prawdopodobnie tam czujniki pokazywały im za wysokie wartości. Jest jeszcze niebieski wyciąg, po prawo, ale jego w ogóle nie probowali wczoraj puszczać, prawdopodobnie z oszczędności bo w Nowy Rok jeździł pustawy. Powyżej Startu widać było, że wieje jeszcze mocniej. Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuba99 Napisano 7 Marca 2019 Udostępnij Napisano 7 Marca 2019 Podaruje kody na zakup karnetów przez gopass po 22 euro do wykorzystania do 15 marca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kaem Napisano 29 Marca 2019 Udostępnij Napisano 29 Marca 2019 Wg wiedzy forumowiczów, kiedy najczęściej kończy się sezon w Tatrzańskiej Łomnicy i Szczyrbskim Plesie?? Jeśli jest tu jakaś reguła ... znaczy pogoda owszem, ale jakie tendencje ma w tym zakresie TMR??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelb91 Napisano 29 Marca 2019 Udostępnij Napisano 29 Marca 2019 Wg wiedzy forumowiczów, kiedy najczęściej kończy się sezon w Tatrzańskiej Łomnicy i Szczyrbskim Plesie?? Jeśli jest tu jakaś reguła ... znaczy pogoda owszem, ale jakie tendencje ma w tym zakresie TMR??? Jeśli będzie śnieg na trasie z Lomnickiego Sedla to w weekend majowy powinna działać. Strbskie to tak do Świąt Wielkanocnych powinno. Może dłużej jeśli będą warunki. 2 lata temu Strbskie działało do 1 maja a Łomnica do 8 maja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... moruniek Napisano 1 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2019 Wg wiedzy forumowiczów, kiedy najczęściej kończy się sezon w Tatrzańskiej Łomnicy i Szczyrbskim Plesie?? Jeśli jest tu jakaś reguła ... znaczy pogoda owszem, ale jakie tendencje ma w tym zakresie TMR??? Będę od czwartku do niedzieli - zdam relację. Specyfiką tego miejsca od 08 kwietnia jest to, że są czynni tylko w weekendy (TŁ). Szczyrbskie jeździ dłużej w tygodniu. Szczyrbskie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 3 tygodnie później... moruniek Napisano 21 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2019 Trzecia część relacji to Tatrzańska Łomnica. Tu powitała nas dość duża kolejka, a sama trasa to walka z muldami/odsypami, na której sporo osób poległo. W mojej ocenie dużo lepszy zjazd był Francuską Muldą (i chyba bezpieczniejszy). Zaliczyłem oba, tak na koniec sezonu (chyba, że jeszcze coś się zmieni i wpadnę na jakiś szalony pomysł). Sezon uważam za udany, zakończony bez kontuzji i urazów, moja córka połknęła bakcykla narciarstwa na całego i dołączyła do syna i żony. Córka zagaduje też poniektórych forumowiczów na kanapie (a buzi jej się nie zamyka) więc z góry za to przepraszam. A ta kolejka Panie za czym tak stoi ? Czarna na górze. Trochę niżej (zatrzymałem się by zrobić zdjęcie - a tak naprawdę by nogą dać chwilę wytchnienia). Nie wyglądało to dobrze. Francuska Mulda. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... moruniek Napisano 23 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2019 Panowie, jak myślicie, czy Łomnica dotrwa do majówki? Planowałem wybrać się na Kasprowy, ale jak Goryczka nie działa to średnio mi się chce i myślę nad Łomnicą od przyszłej środy/ czwartku. Wg. zapowiedzi ma działać. Śniegu zeszła cała masa od mojej ostatniej wizyty (byłem w sobotę 20 kwietnia i w niedzielę 07 kwietnia). Na Francuskiej Muldzie już miejscami wystają głazy z pod śniegu, więc trzeba uważać. Na trasie zostało jeszcze sporo śniegu. Na dole wiosna w pełni a 07 jeszcze na upartego można było zjechać na dół. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 9 miesięcy temu... hammerh34d Napisano 21 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 21 Lutego 2020 O, tak. Od wczoraj prószy delikatnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 21 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 21 Lutego 2020 O, tak. Od wczoraj prószy delikatnie. Siodło chodzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... hammerh34d Napisano 21 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 21 Lutego 2020 Tak. W poniedziałek była przerwa, ale poza tym - chodzi. Edit: ale sytuacja dynamiczna. Teraz sypie tęgo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... hammerh34d Napisano 21 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 21 Lutego 2020 O. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... hammerh34d Napisano 21 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 21 Lutego 2020 Teraz tak.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 2 lata później... star Napisano 15 Kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2022 Wątek fajny. Tylko fotek brak. Dla mnie Łomnica to historia romantyczna. Zawsze chciałem pojeździć. Nie spodziewałem się i nie planowałem. Padło na dziś. Ongiś Jordanką na szczyt, dziś przełęcz i osławiona Francuska Mulda. Schody to były, bo zamarznięte ślady w poprzek stoku. Na początek dwa szybkie na czarnej, trochę mnie kilka nierówności zaskoczyło, widoczność nie najlepsza. Pierwszy zjazd jeszcze pogoda, dobra, nie oszczędzałem się wbrew zasadom. Na dół po miękkim. Fotki inne, miejsce to samo. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 1 rok później... kordiankw Napisano 8 Marca Udostępnij Napisano 8 Marca Miałem w ten weekend być z kolegą w Szczyrku, ale tam już wiosna, więc u mnie prace ogrodowe, a kolega wyskoczył do Tatrzańskiej Łomnicy i teraz droczy się wysyłając foty. Jakby kogoś interesował warun, to dziś wygląda to tak: 4 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Lexi Napisano 8 Marca Udostępnij Napisano 8 Marca 1 godzinę temu, kordiankw napisał: Miałem w ten weekend być z kolegą w Szczyrku, ale tam już wiosna, więc u mnie prace ogrodowe, a kolega wyskoczył do Tatrzańskiej Łomnicy i teraz droczy się wysyłając foty. Jakby kogoś interesował warun, to dziś wygląda to tak: Warun zacny ..zainteresuję sie bliżej po słowackich feriach czyli w przyszłym tygodniu.. 🙂 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 3 4 5 6 7 8 Dalej Strona 8 z 8 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 3 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Katalog ośrodków narciarskich Poza granicami Słowacja Tatrzańska Łomnica
moruniek Napisano 1 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2019 Wg wiedzy forumowiczów, kiedy najczęściej kończy się sezon w Tatrzańskiej Łomnicy i Szczyrbskim Plesie?? Jeśli jest tu jakaś reguła ... znaczy pogoda owszem, ale jakie tendencje ma w tym zakresie TMR??? Będę od czwartku do niedzieli - zdam relację. Specyfiką tego miejsca od 08 kwietnia jest to, że są czynni tylko w weekendy (TŁ). Szczyrbskie jeździ dłużej w tygodniu. Szczyrbskie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 3 tygodnie później... moruniek Napisano 21 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2019 Trzecia część relacji to Tatrzańska Łomnica. Tu powitała nas dość duża kolejka, a sama trasa to walka z muldami/odsypami, na której sporo osób poległo. W mojej ocenie dużo lepszy zjazd był Francuską Muldą (i chyba bezpieczniejszy). Zaliczyłem oba, tak na koniec sezonu (chyba, że jeszcze coś się zmieni i wpadnę na jakiś szalony pomysł). Sezon uważam za udany, zakończony bez kontuzji i urazów, moja córka połknęła bakcykla narciarstwa na całego i dołączyła do syna i żony. Córka zagaduje też poniektórych forumowiczów na kanapie (a buzi jej się nie zamyka) więc z góry za to przepraszam. A ta kolejka Panie za czym tak stoi ? Czarna na górze. Trochę niżej (zatrzymałem się by zrobić zdjęcie - a tak naprawdę by nogą dać chwilę wytchnienia). Nie wyglądało to dobrze. Francuska Mulda. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... moruniek Napisano 23 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2019 Panowie, jak myślicie, czy Łomnica dotrwa do majówki? Planowałem wybrać się na Kasprowy, ale jak Goryczka nie działa to średnio mi się chce i myślę nad Łomnicą od przyszłej środy/ czwartku. Wg. zapowiedzi ma działać. Śniegu zeszła cała masa od mojej ostatniej wizyty (byłem w sobotę 20 kwietnia i w niedzielę 07 kwietnia). Na Francuskiej Muldzie już miejscami wystają głazy z pod śniegu, więc trzeba uważać. Na trasie zostało jeszcze sporo śniegu. Na dole wiosna w pełni a 07 jeszcze na upartego można było zjechać na dół. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 9 miesięcy temu... hammerh34d Napisano 21 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 21 Lutego 2020 O, tak. Od wczoraj prószy delikatnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 21 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 21 Lutego 2020 O, tak. Od wczoraj prószy delikatnie. Siodło chodzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... hammerh34d Napisano 21 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 21 Lutego 2020 Tak. W poniedziałek była przerwa, ale poza tym - chodzi. Edit: ale sytuacja dynamiczna. Teraz sypie tęgo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... hammerh34d Napisano 21 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 21 Lutego 2020 O. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... hammerh34d Napisano 21 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 21 Lutego 2020 Teraz tak.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 2 lata później... star Napisano 15 Kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2022 Wątek fajny. Tylko fotek brak. Dla mnie Łomnica to historia romantyczna. Zawsze chciałem pojeździć. Nie spodziewałem się i nie planowałem. Padło na dziś. Ongiś Jordanką na szczyt, dziś przełęcz i osławiona Francuska Mulda. Schody to były, bo zamarznięte ślady w poprzek stoku. Na początek dwa szybkie na czarnej, trochę mnie kilka nierówności zaskoczyło, widoczność nie najlepsza. Pierwszy zjazd jeszcze pogoda, dobra, nie oszczędzałem się wbrew zasadom. Na dół po miękkim. Fotki inne, miejsce to samo. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 1 rok później... kordiankw Napisano 8 Marca Udostępnij Napisano 8 Marca Miałem w ten weekend być z kolegą w Szczyrku, ale tam już wiosna, więc u mnie prace ogrodowe, a kolega wyskoczył do Tatrzańskiej Łomnicy i teraz droczy się wysyłając foty. Jakby kogoś interesował warun, to dziś wygląda to tak: 4 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Lexi Napisano 8 Marca Udostępnij Napisano 8 Marca 1 godzinę temu, kordiankw napisał: Miałem w ten weekend być z kolegą w Szczyrku, ale tam już wiosna, więc u mnie prace ogrodowe, a kolega wyskoczył do Tatrzańskiej Łomnicy i teraz droczy się wysyłając foty. Jakby kogoś interesował warun, to dziś wygląda to tak: Warun zacny ..zainteresuję sie bliżej po słowackich feriach czyli w przyszłym tygodniu.. 🙂 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 3 4 5 6 7 8 Dalej Strona 8 z 8 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 3 Przejdź do listy tematów
moruniek Napisano 21 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2019 Trzecia część relacji to Tatrzańska Łomnica. Tu powitała nas dość duża kolejka, a sama trasa to walka z muldami/odsypami, na której sporo osób poległo. W mojej ocenie dużo lepszy zjazd był Francuską Muldą (i chyba bezpieczniejszy). Zaliczyłem oba, tak na koniec sezonu (chyba, że jeszcze coś się zmieni i wpadnę na jakiś szalony pomysł). Sezon uważam za udany, zakończony bez kontuzji i urazów, moja córka połknęła bakcykla narciarstwa na całego i dołączyła do syna i żony. Córka zagaduje też poniektórych forumowiczów na kanapie (a buzi jej się nie zamyka) więc z góry za to przepraszam. A ta kolejka Panie za czym tak stoi ? Czarna na górze. Trochę niżej (zatrzymałem się by zrobić zdjęcie - a tak naprawdę by nogą dać chwilę wytchnienia). Nie wyglądało to dobrze. Francuska Mulda. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moruniek Napisano 23 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2019 Panowie, jak myślicie, czy Łomnica dotrwa do majówki? Planowałem wybrać się na Kasprowy, ale jak Goryczka nie działa to średnio mi się chce i myślę nad Łomnicą od przyszłej środy/ czwartku. Wg. zapowiedzi ma działać. Śniegu zeszła cała masa od mojej ostatniej wizyty (byłem w sobotę 20 kwietnia i w niedzielę 07 kwietnia). Na Francuskiej Muldzie już miejscami wystają głazy z pod śniegu, więc trzeba uważać. Na trasie zostało jeszcze sporo śniegu. Na dole wiosna w pełni a 07 jeszcze na upartego można było zjechać na dół. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 9 miesięcy temu... hammerh34d Napisano 21 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 21 Lutego 2020 O, tak. Od wczoraj prószy delikatnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 21 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 21 Lutego 2020 O, tak. Od wczoraj prószy delikatnie. Siodło chodzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... hammerh34d Napisano 21 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 21 Lutego 2020 Tak. W poniedziałek była przerwa, ale poza tym - chodzi. Edit: ale sytuacja dynamiczna. Teraz sypie tęgo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... hammerh34d Napisano 21 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 21 Lutego 2020 O. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... hammerh34d Napisano 21 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 21 Lutego 2020 Teraz tak.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 2 lata później... star Napisano 15 Kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2022 Wątek fajny. Tylko fotek brak. Dla mnie Łomnica to historia romantyczna. Zawsze chciałem pojeździć. Nie spodziewałem się i nie planowałem. Padło na dziś. Ongiś Jordanką na szczyt, dziś przełęcz i osławiona Francuska Mulda. Schody to były, bo zamarznięte ślady w poprzek stoku. Na początek dwa szybkie na czarnej, trochę mnie kilka nierówności zaskoczyło, widoczność nie najlepsza. Pierwszy zjazd jeszcze pogoda, dobra, nie oszczędzałem się wbrew zasadom. Na dół po miękkim. Fotki inne, miejsce to samo. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 1 rok później... kordiankw Napisano 8 Marca Udostępnij Napisano 8 Marca Miałem w ten weekend być z kolegą w Szczyrku, ale tam już wiosna, więc u mnie prace ogrodowe, a kolega wyskoczył do Tatrzańskiej Łomnicy i teraz droczy się wysyłając foty. Jakby kogoś interesował warun, to dziś wygląda to tak: 4 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Lexi Napisano 8 Marca Udostępnij Napisano 8 Marca 1 godzinę temu, kordiankw napisał: Miałem w ten weekend być z kolegą w Szczyrku, ale tam już wiosna, więc u mnie prace ogrodowe, a kolega wyskoczył do Tatrzańskiej Łomnicy i teraz droczy się wysyłając foty. Jakby kogoś interesował warun, to dziś wygląda to tak: Warun zacny ..zainteresuję sie bliżej po słowackich feriach czyli w przyszłym tygodniu.. 🙂 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 3 4 5 6 7 8 Dalej Strona 8 z 8 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 3
hammerh34d Napisano 21 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 21 Lutego 2020 O, tak. Od wczoraj prószy delikatnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star Napisano 21 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 21 Lutego 2020 O, tak. Od wczoraj prószy delikatnie. Siodło chodzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hammerh34d Napisano 21 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 21 Lutego 2020 Tak. W poniedziałek była przerwa, ale poza tym - chodzi. Edit: ale sytuacja dynamiczna. Teraz sypie tęgo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hammerh34d Napisano 21 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 21 Lutego 2020 O. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hammerh34d Napisano 21 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 21 Lutego 2020 Teraz tak.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star Napisano 15 Kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2022 Wątek fajny. Tylko fotek brak. Dla mnie Łomnica to historia romantyczna. Zawsze chciałem pojeździć. Nie spodziewałem się i nie planowałem. Padło na dziś. Ongiś Jordanką na szczyt, dziś przełęcz i osławiona Francuska Mulda. Schody to były, bo zamarznięte ślady w poprzek stoku. Na początek dwa szybkie na czarnej, trochę mnie kilka nierówności zaskoczyło, widoczność nie najlepsza. Pierwszy zjazd jeszcze pogoda, dobra, nie oszczędzałem się wbrew zasadom. Na dół po miękkim. Fotki inne, miejsce to samo. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kordiankw Napisano 8 Marca Udostępnij Napisano 8 Marca Miałem w ten weekend być z kolegą w Szczyrku, ale tam już wiosna, więc u mnie prace ogrodowe, a kolega wyskoczył do Tatrzańskiej Łomnicy i teraz droczy się wysyłając foty. Jakby kogoś interesował warun, to dziś wygląda to tak: 4 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lexi Napisano 8 Marca Udostępnij Napisano 8 Marca 1 godzinę temu, kordiankw napisał: Miałem w ten weekend być z kolegą w Szczyrku, ale tam już wiosna, więc u mnie prace ogrodowe, a kolega wyskoczył do Tatrzańskiej Łomnicy i teraz droczy się wysyłając foty. Jakby kogoś interesował warun, to dziś wygląda to tak: Warun zacny ..zainteresuję sie bliżej po słowackich feriach czyli w przyszłym tygodniu.. 🙂 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Przeglądaj
Cała aktywność