mig Napisano 30 Stycznia 2023 Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2023 10 godzin temu, a_senior napisał: Otóż to. Pamiętasz moje ubiegłosezonowe problemy z wkładaniem zimnych butów. Sztywne Fischery z flexem 130. Myślałem, że mnie szlag trafi. Tym razem też to przeżyłem na mniejsza skalę. Ciepłe buty jechały kilka km. w zimnym bagażniku na narty w busie (swoja droga moja głupota, bo mogłem je wziąć do środka). I to wystarczyło by... sobie solidnie zakląć. Znam ten bol...Swego czasu buty zostały w bagażniku na noc a mróz był solidny....... godzina na grzejniku ledwo pomogła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lexi Napisano 30 Stycznia 2023 Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2023 9 godzin temu, Marcos73 napisał: Każdorazowe wyciąganie jest kłopotliwe i niszczy botek, szczególnie pięta dostaje w kość. U mnie strasznie ciężko to idzie, boje sie zwłaszcza o szwy na pięcie - chyba mam łapska zbyt duże albo wprawy mało. W poprzednich wyciągało sie dużo wygodniej ale i tak jakieś szwy sie popruły - zareklamowałem i na szczęście wymienili. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Harnaś Napisano 30 Stycznia 2023 Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2023 21 godzin temu, Tata Asi napisał: Mam od kilku lat i polecam Elektrowarm 6.1. https://www.elektrowarm.com/pl/produkt/model-sb-6-1/ Używam codziennie: zimą do butów narciarskich, wiosną i jesienią do przemoczonych butów roboczych, latem do zapoconych roboczych. Buty są suche, bez zapachu. W drodze na stok w samochodzie grzeję buty, abym mógł wcisnąć w nie nogę. Wcześniej musiałem szukać kaloryferów w przystokowych knajpach. Też mam, używałem z takim sobie skutkiem przez parę lat aż się zepsuła. Ogólnie to słabo suszy, dioda UV to pic na wodę (zwykła dioda), a wynalazki z generatorem ozonu to też pic na wodę, bo go za mało generują (jakby generowało odpowiednio, to by trzeba buty zamykać w jakimś pomieszczeniu gdzie nie ma ludzi). Aktualnie mam tę suszarkę do domowego użytku: https://www.jula.pl/catalog/odziez-i-artykuly-bhp/obuwie/akcesoria-do-butow/suszarki-do-butow/suszarka-do-butow-021126 Na ten sezon kupiłem też mniejszą wersję na wyjazdy, ale o dziwo jest dużo głośniejsza i trochę mnie to wkurza: https://www.jula.pl/catalog/odziez-i-artykuly-bhp/obuwie/akcesoria-do-butow/suszarki-do-butow/suszarka-do-butow-011761 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Harnaś Napisano 30 Stycznia 2023 Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2023 (edytowane) . Edytowane 30 Stycznia 2023 przez Harnaś duplikat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bacek Napisano 31 Stycznia 2023 Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2023 (edytowane) My zawsze i tak musimy brać suszarkę do wlosów bo przy burzy włosów moich pań suszenie suszarkami hotelowymi trwało by godzinami. Także mam do tego kilka rurek kanalizacyjnych złożonych w suszarkę. Suszarkę dokłada się do tego od góry. Na 4 pary też pewnie model dało by się z takich puzzli zrobić. Ważne żeby suszarka miała bieg zimny żeby krzywdy butom nie zrobić. Rozłożyć do transportu też nie problem Edytowane 31 Stycznia 2023 przez Bacek 7 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubis Napisano 1 Lutego 2023 Udostępnij Napisano 1 Lutego 2023 7 godzin temu, Bacek napisał: My zawsze i tak musimy brać suszarkę do wlosów bo przy burzy włosów moich pań suszenie suszarkami hotelowymi trwało by godzinami. Także mam do tego kilka rurek kanalizacyjnych złożonych w suszarkę. Suszarkę dokłada się do tego od góry. Na 4 pary też pewnie model dało by się z takich puzzli zrobić. Ważne żeby suszarka miała bieg zimny żeby krzywdy butom nie zrobić. Rozłożyć do transportu też nie problem Świetny pomysł. Rozbudowałbym o to (tylko dobrać średnicę zwężki) Optymalnie byłoby też zwężać po rozdzieleniu na 2 pary. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
.Beata. Napisano 1 Lutego 2023 Udostępnij Napisano 1 Lutego 2023 8 godzin temu, Bacek napisał: My zawsze i tak musimy brać suszarkę do wlosów bo przy burzy włosów moich pań suszenie suszarkami hotelowymi trwało by godzinami. Także mam do tego kilka rurek kanalizacyjnych złożonych w suszarkę. Suszarkę dokłada się do tego od góry. Na 4 pary też pewnie model dało by się z takich puzzli zrobić. Ważne żeby suszarka miała bieg zimny żeby krzywdy butom nie zrobić. Rozłożyć do transportu też nie problem Korzystam z tego samego patentu, jedyny minus to hałas suszarki do włosów… Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lexi Napisano 1 Lutego 2023 Udostępnij Napisano 1 Lutego 2023 9 godzin temu, Bacek napisał: My zawsze i tak musimy brać suszarkę do wlosów bo przy burzy włosów moich pań suszenie suszarkami hotelowymi trwało by godzinami. Także mam do tego kilka rurek kanalizacyjnych złożonych w suszarkę. Suszarkę dokłada się do tego od góry. Na 4 pary też pewnie model dało by się z takich puzzli zrobić. Ważne żeby suszarka miała bieg zimny żeby krzywdy butom nie zrobić. Rozłożyć do transportu też nie problem Super.. i jakby co można sie podłączyć do instalacji wodociągowej w celu wypłukania obuwia.. 2 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Plus82 Napisano 1 Lutego 2023 Udostępnij Napisano 1 Lutego 2023 2 godziny temu, Lexi napisał: Super.. i jakby co można sie podłączyć do instalacji wodociągowej w celu wypłukania obuwia.. Genialne !!! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 1 Lutego 2023 Udostępnij Napisano 1 Lutego 2023 48 minut temu, Plus82 napisał: Genialne !!! Cześć Dokładnie, a ile zastosowań. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moruniek Napisano 1 Lutego 2023 Udostępnij Napisano 1 Lutego 2023 13 godzin temu, Bacek napisał: My zawsze i tak musimy brać suszarkę do wlosów bo przy burzy włosów moich pań suszenie suszarkami hotelowymi trwało by godzinami. Także mam do tego kilka rurek kanalizacyjnych złożonych w suszarkę. Suszarkę dokłada się do tego od góry. Na 4 pary też pewnie model dało by się z takich puzzli zrobić. Ważne żeby suszarka miała bieg zimny żeby krzywdy butom nie zrobić. Rozłożyć do transportu też nie problem Adam Słodowy byłby z Ciebie dumny 😉. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lexi Napisano 1 Lutego 2023 Udostępnij Napisano 1 Lutego 2023 5 godzin temu, .Beata. napisał: Korzystam z tego samego patentu, jedyny minus to hałas suszarki do włosów… Suszarkę na zewnątrz a rury puść w ścianie - ciszej będzie.. 😉 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
.Beata. Napisano 1 Lutego 2023 Udostępnij Napisano 1 Lutego 2023 (edytowane) Godzinę temu, Lexi napisał: Suszarkę na zewnątrz a rury puść w ścianie - ciszej będzie.. 😉 Niemożliwy jesteś 😂 Edytowane 1 Lutego 2023 przez .Beata. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bacek Napisano 1 Lutego 2023 Udostępnij Napisano 1 Lutego 2023 Oj tam oj tam. Dokleił bym logo Atomic i piali byście z zachwytu 😄 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
.Beata. Napisano 1 Lutego 2023 Udostępnij Napisano 1 Lutego 2023 Próbowałam na 4 pary butów - siła nawiewu drastycznie spada, i w butach dmucha jak kotu pod kitą… dwie pary to optymalna ilość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bacek Napisano 1 Lutego 2023 Udostępnij Napisano 1 Lutego 2023 Kwestia suszarki. Ta której używaj dziewczyny do swoich włosów ma prawie przemysłową moc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brachol Napisano 1 Lutego 2023 Udostępnij Napisano 1 Lutego 2023 Może cieńsze rurki pozwolą suszyć 4 pary? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bacek Napisano 2 Lutego 2023 Udostępnij Napisano 2 Lutego 2023 (edytowane) Dobre, nie dobra, po prostu działa. Tu akurat z ,"hotelową" suszarka bo podstawowa zajęta. 10/15 min i buty suche Edytowane 2 Lutego 2023 przez Bacek 1 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brachol Napisano 2 Lutego 2023 Udostępnij Napisano 2 Lutego 2023 Te lakierki to w jakie wiązania zapinasz? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bacek Napisano 2 Lutego 2023 Udostępnij Napisano 2 Lutego 2023 (edytowane) To dla ułomnych bo z suwakiem, na dojazd do stoku i przebranie. Wszystkich ten połysk zachwyca. Albo zachwycał by jak by były doczyszczone 😄. U teścia na strychu jakieś stare Erbachery stoją ale do nich też nie chciały pasować. Edytowane 2 Lutego 2023 przez Bacek 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SzymQ Napisano 16 Lutego 2023 Autor Udostępnij Napisano 16 Lutego 2023 Żeby podsumować temat. Nie zdecydowałem się na suszarki wkładki, bo długo suszą, a ja nie mam butów sprawiających problemy przy zakładaniu. Suszarka z Juli - wersja mniejsza okazała się zgodnie z opinią bardzo głośna, a wężyki sprawiały wrażenie, jakbym mogły uszkodzić się w transporcie. Odesłałem. Suszarka, która spełniła moje oczekiwania to jakieś Caruzzo 100W i taką sobie zostawiłem. Czas pokaże czy będę zadowolony. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemekc1 Napisano 28 Lutego 2023 Udostępnij Napisano 28 Lutego 2023 Ja mogę polecić tego typu suszarkę, suszy szybciej niż same grzałki przez nawiew, nie ma strachu, że z butem coś się stanie, bo temperatura grzania to około 40 stopni, a do tego jest cicha. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lexi Napisano 8 Lutego Udostępnij Napisano 8 Lutego W dniu 16.02.2023 o 20:05, SzymQ napisał: Czas pokaże czy będę zadowolony. I co czas pokazał? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SzymQ Napisano 8 Lutego Autor Udostępnij Napisano 8 Lutego Just now, Lexi said: I co czas pokazał? Bardzo jestem zadwolony. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lexi Napisano 8 Lutego Udostępnij Napisano 8 Lutego 14 minut temu, SzymQ napisał: Bardzo jestem zadwolony. Bardzo głośna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi