bocian74 Napisano 1 Marca 2017 Udostępnij Napisano 1 Marca 2017 Hmmmm..... w tym sezonie na Stożku nie byłem. ... trochę mi wstyd.... I lepiej już się nie wybieraj, sprawdzone we wtorek empirycznie :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 1 Marca 2017 Udostępnij Napisano 1 Marca 2017 Wstydź się Nawet ja byłem. Dwa razy. Za to byłem 2x na Poniwcu. Po raz pierwszy od 5 lat! ( a mam tam 2 km z Ustronia)...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Harpia Napisano 1 Marca 2017 Udostępnij Napisano 1 Marca 2017 Na Stożku byłem z okazji treningu i zawodów. To dla mnie szczególne miejsce. Duży sentyment z dawnych czasów. Ogólnie Wisła i okolice bardzo się rozwinęły i nie znam większości nowych ośrodków. Za to Szczyrk goni Zakopane w zacofaniu:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kordiankw Napisano 1 Marca 2017 Udostępnij Napisano 1 Marca 2017 Za to Szczyrk goni Zakopane w zacofaniu:) Za rok zmienisz zdanie Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Harpia Napisano 1 Marca 2017 Udostępnij Napisano 1 Marca 2017 Za rok zmienisz zdanie Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Mam nadzieję i duże oczekiwania. Obawiam się tylko cen z Chopoka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 1 Marca 2017 Udostępnij Napisano 1 Marca 2017 Mam nadzieję i duże oczekiwania. Obawiam się tylko cen z Chopoka. Sezonowka albo akcje TMR rozwiążą problem . Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Harpia Napisano 1 Marca 2017 Udostępnij Napisano 1 Marca 2017 Miał bym z KRK jeździć cały sezon do Szczyrku? No nie wiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... moruniek Napisano 1 Marca 2017 Udostępnij Napisano 1 Marca 2017 Miał bym z KRK jeździć cały sezon do Szczyrku? No nie wiem. Niekoniecznie, miałbyś jeszcze np. Tatrzańską Łomnicę, a przy akcjach do wyboru karnet 6 lub 12 dni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... moruniek Napisano 1 Marca 2017 Udostępnij Napisano 1 Marca 2017 I lepiej już się nie wybieraj, sprawdzone we wtorek empirycznie :-) Aż tak źle, napisz coś więcej bo na jutro planowałem właśnie Stożek. Na stronie podają, że warunki dobre. A w dodatkowym komunikacie "NA TRASIE CZERWONEJ BARDZO FAJNE WARUNKI - ZAPRASZAMY !!!" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 1 Marca 2017 Udostępnij Napisano 1 Marca 2017 Miał bym z KRK jeździć cały sezon do Szczyrku? No nie wiem. Potraktuj Szczyrk jako bazę wypadową , w promieniu 30 km jest kilka większych i mniejszych ośrodków łącznie ze słowackimi . A te 30 km to akurat tyle, żeby DPF wypalił sadze w dieslu. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 1 Marca 2017 Udostępnij Napisano 1 Marca 2017 Ale jak to pogodzić z sezonowka na Szczyrk? Oj... w 30km słowackie sie nie łapią. ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Harpia Napisano 1 Marca 2017 Udostępnij Napisano 1 Marca 2017 Nie śledziłem tego więc nie wiem. Czy sezonówka TMR obejmuje Niskie Tatry ( Chopok) Wysokie Tatry ( Tatrzańska Łomnica, Szczyrbskie Jezioro, ) Szpindlerowy Młyn i doszedł by Szczyrk? Na dokładkę dwa aquaparki. To może mieć jakiś sens. Jest to jakieś urozmaicenie i przyzwoita jazda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 2 Marca 2017 Udostępnij Napisano 2 Marca 2017 Nie śledziłem tego więc nie wiem. Czy sezonówka TMR obejmuje Niskie Tatry ( Chopok) Wysokie Tatry ( Tatrzańska Łomnica, Szczyrbskie Jezioro, ) Szpindlerowy Młyn i doszedł by Szczyrk? Na dokładkę dwa aquaparki. To może mieć jakiś sens. Jest to jakieś urozmaicenie i przyzwoita jazda. Sprytna sezonowka obejmuje wszystkie te ośrodki które wymieniłeś, niech mnie ktoś poprawi, ale za Spindlerowy Młyn trzeba było dopłacić 50 Euro, pewnie za Szczyrk też będzie dopłata. Przy czym sezonowka ważna jest przez rok, więc latem można jeszcze wyskoczyć do Tatralandii, czy Besenovej. Jest jeszcze Wesołe Miasteczko w Chorzowie, ale nie mam pojęcia jaki jest tu system wejściówek. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... bocian74 Napisano 2 Marca 2017 Udostępnij Napisano 2 Marca 2017 Aż tak źle, napisz coś więcej bo na jutro planowałem właśnie Stożek. Na stronie podają, że warunki dobre. A w dodatkowym komunikacie "NA TRASIE CZERWONEJ BARDZO FAJNE WARUNKI - ZAPRASZAMY !!!"Pewnie już za późno :-)Jak lubię tą stację, tak doświadczenie nauczyło mnie, że jak tylko warunki są wg opisu dobre, fajne albo, co gorsza, wiosenne, to nie warto się tam wybierać. Powyższe określenia gwarantują, że na trasie są już przetarcia i minerały. We wtorek na przykład już trzeba było kombinować, jak dostać się bez szkody dla nart z górnego peronu na trasę. Do tego na połowie trasy stały teczki, co ograniczało możliwości kombinowania. Pozdr Marcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... moruniek Napisano 2 Marca 2017 Udostępnij Napisano 2 Marca 2017 Pewnie już za późno :-) Jak lubię tą stację, tak doświadczenie nauczyło mnie, że jak tylko warunki są wg opisu dobre, fajne albo, co gorsza, wiosenne, to nie warto się tam wybierać. Powyższe określenia gwarantują, że na trasie są już przetarcia i minerały. We wtorek na przykład już trzeba było kombinować, jak dostać się bez szkody dla nart z górnego peronu na trasę. Do tego na połowie trasy stały teczki, co ograniczało możliwości kombinowania. Pozdr Marcin Byłem jednak dziś rano na Stożku i po prostu strasznie (trasa przy wyciągu dziwnie wyratrakowana z garbem po środku, niby szeroka a co z tego. Do tego minerały i liczne bryły lodowe). Najdziwniejsze podejście gestora stoku do Klienta - wyciąg czynny od 8:00, a Pan z obsługi przyszedł o 8:30 do pracy. Podobnie Pan ratownik. Za to Pan na dole pobierający opłatę za przejazd był już od 7:45. Trasa czarna przez las - kamienie, przecierki i od czasu do czasu trochę śniegu. Do tego na trasie przy wyciągu grupa szkoleniowa rozstawiała sobie tyczki zajmując nimi 1/2 szerokości stoku, więc zwinąłem się ZAGROŃ. I tu niespodzianka, choć z dołu widoczne liczne przecierki, to co jest czynne jest przygotowane po prostu PERFEKCYJNIE. Doskonałe trzymanie krawędzi do 11:00. Tak więc odszczekuję, że pochopnie oceniłem stan stacji narciarskiej z dołu, po prostu trzeba zjechać i sprawdzić samemu. Wieczorem wstawię zdjęcia. I co najdziwniejsze była tam grupa snowboardzistów z Czech, która miała szkolenie na tyczkach i potrafiła tak jeździć by nie blokować stoku, zachować się na wyciągu itp. p.s. podobnego postaw wstawiam w 2 różnych miejscach, odpisując 2 różnym osobą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 2 tygodnie później... p.e.t.e Napisano 12 Marca 2017 Udostępnij Napisano 12 Marca 2017 Przykład na zdjęciu jak nie korzystać z wyciągu i mieć szansę z niego wypaść. Ludzie to jednak rzadko myślą a później się dziwią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Friski Napisano 12 Marca 2017 Udostępnij Napisano 12 Marca 2017 Przykład na zdjęciu jak nie korzystać z wyciągu i mieć szansę z niego wypaść. Ludzie to jednak rzadko myślą a później się dziwią. Dziwne że obsługa nie "naprostowała" gościa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 2 tygodnie później... SkI-mAn Napisano 27 Marca 2017 Udostępnij Napisano 27 Marca 2017 Dziwne że obsługa nie "naprostowała" gościa W górach czuć wiosnę!!! Piękne słoneczko, może jeszcze śnieg z tydzień poleży. Rano lekki mrozik a potem ciapka. Fotki z forumowego wyjazdu. Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 9 miesięcy temu... bodex4 Napisano 29 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2017 Jak tam dzisiaj z warunkami na Nowej Osadzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 2 miesiące temu... moruniek Napisano 9 Marca 2018 Udostępnij Napisano 9 Marca 2018 To jeszcze ja, króciutko o wczorajszej Nowej Osadzie wieczorem - REWELACJA. Stok przygotowany bardzo dobrze, fajny widokowo, trasa ma usypane górki dzięki czemu jest urozmaicona (lewa strona względem prawej), do tego fajny przejazd przez las w kilku wariantach. Warto wpaść choćby na jeden dzień w sezonie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 5 tygodni później... bartolomeus Napisano 7 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2018 To ja dodam że dziś na NO było puściutko i....w zasadzie bez przetarć....w dodatku jeśli tak można powiedzieć to czynne całe dwie trasy....jak na tą pogodę ....w koło zielono....to warunki wręcz wyśmienite ....zrobiliśmy z dzieciakami zamknięcie sezonu.....jutro ostatni dzień jeżdżą więc dla niezdecydowanych polecam....szczególnie od 8.00 rano....bo potem to już bardzo miękko Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jacek-1210 Napisano 7 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2018 I jeszcze jedno z dzisiaj: było mokro, ciężko ale... szkoda było odjeżdżać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 8 miesięcy temu... mig Napisano 13 Grudnia 2018 Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2018 ooo.... nowy wpis w aktualnościach: Miłośnicy zimowego szaleństwa, w związku ze sprzyjającą pogodą postanowiliśmy otarcie zacząć nieco później, a wszystko po to by jeszcze lepiej przygotować trasy. Otwarcie już 20 grudnia! Polska języka, to jednak trudna języka..... domyślam się, że otworzą za tydzień..... ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 3 tygodnie później... moruniek Napisano 30 Grudnia 2018 Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2018 Nowa Osada - jazda wieczorna. Stok przed wieczorną przejechany ratrakami, mrozu brak więc nie spodziewałem się jakiejś rewelacji, do tego intensywny opad śniegu. Ludzi umiarkowana ilość. Po godzinie pojawiły się pierwsze nierówności, dużo luźnego śniegu, ale podkład przygotowany bardzo dobrze powodował, że większych odsypów i muld brak. Gdyby jeszcze poprawili to błoto na parkingach. Stok przejechany ratrakiem. Z czasem nieco gorzej ale w zdecydowanie akceptowanej formie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 31 Grudnia 2018 Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2018 Do kiedy jesteś w okolicy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 3 4 5 6 7 8 9 10 Dalej Strona 8 z 10 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 1 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Katalog ośrodków narciarskich Polska Śląskie Nowa Osada × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
kordiankw Napisano 1 Marca 2017 Udostępnij Napisano 1 Marca 2017 Mam nadzieję i duże oczekiwania. Obawiam się tylko cen z Chopoka. Sezonowka albo akcje TMR rozwiążą problem . Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Harpia Napisano 1 Marca 2017 Udostępnij Napisano 1 Marca 2017 Miał bym z KRK jeździć cały sezon do Szczyrku? No nie wiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moruniek Napisano 1 Marca 2017 Udostępnij Napisano 1 Marca 2017 Miał bym z KRK jeździć cały sezon do Szczyrku? No nie wiem. Niekoniecznie, miałbyś jeszcze np. Tatrzańską Łomnicę, a przy akcjach do wyboru karnet 6 lub 12 dni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... moruniek Napisano 1 Marca 2017 Udostępnij Napisano 1 Marca 2017 I lepiej już się nie wybieraj, sprawdzone we wtorek empirycznie :-) Aż tak źle, napisz coś więcej bo na jutro planowałem właśnie Stożek. Na stronie podają, że warunki dobre. A w dodatkowym komunikacie "NA TRASIE CZERWONEJ BARDZO FAJNE WARUNKI - ZAPRASZAMY !!!" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 1 Marca 2017 Udostępnij Napisano 1 Marca 2017 Miał bym z KRK jeździć cały sezon do Szczyrku? No nie wiem. Potraktuj Szczyrk jako bazę wypadową , w promieniu 30 km jest kilka większych i mniejszych ośrodków łącznie ze słowackimi . A te 30 km to akurat tyle, żeby DPF wypalił sadze w dieslu. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 1 Marca 2017 Udostępnij Napisano 1 Marca 2017 Ale jak to pogodzić z sezonowka na Szczyrk? Oj... w 30km słowackie sie nie łapią. ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Harpia Napisano 1 Marca 2017 Udostępnij Napisano 1 Marca 2017 Nie śledziłem tego więc nie wiem. Czy sezonówka TMR obejmuje Niskie Tatry ( Chopok) Wysokie Tatry ( Tatrzańska Łomnica, Szczyrbskie Jezioro, ) Szpindlerowy Młyn i doszedł by Szczyrk? Na dokładkę dwa aquaparki. To może mieć jakiś sens. Jest to jakieś urozmaicenie i przyzwoita jazda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 2 Marca 2017 Udostępnij Napisano 2 Marca 2017 Nie śledziłem tego więc nie wiem. Czy sezonówka TMR obejmuje Niskie Tatry ( Chopok) Wysokie Tatry ( Tatrzańska Łomnica, Szczyrbskie Jezioro, ) Szpindlerowy Młyn i doszedł by Szczyrk? Na dokładkę dwa aquaparki. To może mieć jakiś sens. Jest to jakieś urozmaicenie i przyzwoita jazda. Sprytna sezonowka obejmuje wszystkie te ośrodki które wymieniłeś, niech mnie ktoś poprawi, ale za Spindlerowy Młyn trzeba było dopłacić 50 Euro, pewnie za Szczyrk też będzie dopłata. Przy czym sezonowka ważna jest przez rok, więc latem można jeszcze wyskoczyć do Tatralandii, czy Besenovej. Jest jeszcze Wesołe Miasteczko w Chorzowie, ale nie mam pojęcia jaki jest tu system wejściówek. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... bocian74 Napisano 2 Marca 2017 Udostępnij Napisano 2 Marca 2017 Aż tak źle, napisz coś więcej bo na jutro planowałem właśnie Stożek. Na stronie podają, że warunki dobre. A w dodatkowym komunikacie "NA TRASIE CZERWONEJ BARDZO FAJNE WARUNKI - ZAPRASZAMY !!!"Pewnie już za późno :-)Jak lubię tą stację, tak doświadczenie nauczyło mnie, że jak tylko warunki są wg opisu dobre, fajne albo, co gorsza, wiosenne, to nie warto się tam wybierać. Powyższe określenia gwarantują, że na trasie są już przetarcia i minerały. We wtorek na przykład już trzeba było kombinować, jak dostać się bez szkody dla nart z górnego peronu na trasę. Do tego na połowie trasy stały teczki, co ograniczało możliwości kombinowania. Pozdr Marcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... moruniek Napisano 2 Marca 2017 Udostępnij Napisano 2 Marca 2017 Pewnie już za późno :-) Jak lubię tą stację, tak doświadczenie nauczyło mnie, że jak tylko warunki są wg opisu dobre, fajne albo, co gorsza, wiosenne, to nie warto się tam wybierać. Powyższe określenia gwarantują, że na trasie są już przetarcia i minerały. We wtorek na przykład już trzeba było kombinować, jak dostać się bez szkody dla nart z górnego peronu na trasę. Do tego na połowie trasy stały teczki, co ograniczało możliwości kombinowania. Pozdr Marcin Byłem jednak dziś rano na Stożku i po prostu strasznie (trasa przy wyciągu dziwnie wyratrakowana z garbem po środku, niby szeroka a co z tego. Do tego minerały i liczne bryły lodowe). Najdziwniejsze podejście gestora stoku do Klienta - wyciąg czynny od 8:00, a Pan z obsługi przyszedł o 8:30 do pracy. Podobnie Pan ratownik. Za to Pan na dole pobierający opłatę za przejazd był już od 7:45. Trasa czarna przez las - kamienie, przecierki i od czasu do czasu trochę śniegu. Do tego na trasie przy wyciągu grupa szkoleniowa rozstawiała sobie tyczki zajmując nimi 1/2 szerokości stoku, więc zwinąłem się ZAGROŃ. I tu niespodzianka, choć z dołu widoczne liczne przecierki, to co jest czynne jest przygotowane po prostu PERFEKCYJNIE. Doskonałe trzymanie krawędzi do 11:00. Tak więc odszczekuję, że pochopnie oceniłem stan stacji narciarskiej z dołu, po prostu trzeba zjechać i sprawdzić samemu. Wieczorem wstawię zdjęcia. I co najdziwniejsze była tam grupa snowboardzistów z Czech, która miała szkolenie na tyczkach i potrafiła tak jeździć by nie blokować stoku, zachować się na wyciągu itp. p.s. podobnego postaw wstawiam w 2 różnych miejscach, odpisując 2 różnym osobą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 2 tygodnie później... p.e.t.e Napisano 12 Marca 2017 Udostępnij Napisano 12 Marca 2017 Przykład na zdjęciu jak nie korzystać z wyciągu i mieć szansę z niego wypaść. Ludzie to jednak rzadko myślą a później się dziwią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Friski Napisano 12 Marca 2017 Udostępnij Napisano 12 Marca 2017 Przykład na zdjęciu jak nie korzystać z wyciągu i mieć szansę z niego wypaść. Ludzie to jednak rzadko myślą a później się dziwią. Dziwne że obsługa nie "naprostowała" gościa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 2 tygodnie później... SkI-mAn Napisano 27 Marca 2017 Udostępnij Napisano 27 Marca 2017 Dziwne że obsługa nie "naprostowała" gościa W górach czuć wiosnę!!! Piękne słoneczko, może jeszcze śnieg z tydzień poleży. Rano lekki mrozik a potem ciapka. Fotki z forumowego wyjazdu. Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 9 miesięcy temu... bodex4 Napisano 29 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2017 Jak tam dzisiaj z warunkami na Nowej Osadzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 2 miesiące temu... moruniek Napisano 9 Marca 2018 Udostępnij Napisano 9 Marca 2018 To jeszcze ja, króciutko o wczorajszej Nowej Osadzie wieczorem - REWELACJA. Stok przygotowany bardzo dobrze, fajny widokowo, trasa ma usypane górki dzięki czemu jest urozmaicona (lewa strona względem prawej), do tego fajny przejazd przez las w kilku wariantach. Warto wpaść choćby na jeden dzień w sezonie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 5 tygodni później... bartolomeus Napisano 7 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2018 To ja dodam że dziś na NO było puściutko i....w zasadzie bez przetarć....w dodatku jeśli tak można powiedzieć to czynne całe dwie trasy....jak na tą pogodę ....w koło zielono....to warunki wręcz wyśmienite ....zrobiliśmy z dzieciakami zamknięcie sezonu.....jutro ostatni dzień jeżdżą więc dla niezdecydowanych polecam....szczególnie od 8.00 rano....bo potem to już bardzo miękko Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jacek-1210 Napisano 7 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2018 I jeszcze jedno z dzisiaj: było mokro, ciężko ale... szkoda było odjeżdżać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 8 miesięcy temu... mig Napisano 13 Grudnia 2018 Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2018 ooo.... nowy wpis w aktualnościach: Miłośnicy zimowego szaleństwa, w związku ze sprzyjającą pogodą postanowiliśmy otarcie zacząć nieco później, a wszystko po to by jeszcze lepiej przygotować trasy. Otwarcie już 20 grudnia! Polska języka, to jednak trudna języka..... domyślam się, że otworzą za tydzień..... ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 3 tygodnie później... moruniek Napisano 30 Grudnia 2018 Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2018 Nowa Osada - jazda wieczorna. Stok przed wieczorną przejechany ratrakami, mrozu brak więc nie spodziewałem się jakiejś rewelacji, do tego intensywny opad śniegu. Ludzi umiarkowana ilość. Po godzinie pojawiły się pierwsze nierówności, dużo luźnego śniegu, ale podkład przygotowany bardzo dobrze powodował, że większych odsypów i muld brak. Gdyby jeszcze poprawili to błoto na parkingach. Stok przejechany ratrakiem. Z czasem nieco gorzej ale w zdecydowanie akceptowanej formie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 31 Grudnia 2018 Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2018 Do kiedy jesteś w okolicy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 3 4 5 6 7 8 9 10 Dalej Strona 8 z 10 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 1 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Katalog ośrodków narciarskich Polska Śląskie Nowa Osada × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
moruniek Napisano 1 Marca 2017 Udostępnij Napisano 1 Marca 2017 I lepiej już się nie wybieraj, sprawdzone we wtorek empirycznie :-) Aż tak źle, napisz coś więcej bo na jutro planowałem właśnie Stożek. Na stronie podają, że warunki dobre. A w dodatkowym komunikacie "NA TRASIE CZERWONEJ BARDZO FAJNE WARUNKI - ZAPRASZAMY !!!" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 1 Marca 2017 Udostępnij Napisano 1 Marca 2017 Miał bym z KRK jeździć cały sezon do Szczyrku? No nie wiem. Potraktuj Szczyrk jako bazę wypadową , w promieniu 30 km jest kilka większych i mniejszych ośrodków łącznie ze słowackimi . A te 30 km to akurat tyle, żeby DPF wypalił sadze w dieslu. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 1 Marca 2017 Udostępnij Napisano 1 Marca 2017 Ale jak to pogodzić z sezonowka na Szczyrk? Oj... w 30km słowackie sie nie łapią. ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Harpia Napisano 1 Marca 2017 Udostępnij Napisano 1 Marca 2017 Nie śledziłem tego więc nie wiem. Czy sezonówka TMR obejmuje Niskie Tatry ( Chopok) Wysokie Tatry ( Tatrzańska Łomnica, Szczyrbskie Jezioro, ) Szpindlerowy Młyn i doszedł by Szczyrk? Na dokładkę dwa aquaparki. To może mieć jakiś sens. Jest to jakieś urozmaicenie i przyzwoita jazda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 2 Marca 2017 Udostępnij Napisano 2 Marca 2017 Nie śledziłem tego więc nie wiem. Czy sezonówka TMR obejmuje Niskie Tatry ( Chopok) Wysokie Tatry ( Tatrzańska Łomnica, Szczyrbskie Jezioro, ) Szpindlerowy Młyn i doszedł by Szczyrk? Na dokładkę dwa aquaparki. To może mieć jakiś sens. Jest to jakieś urozmaicenie i przyzwoita jazda. Sprytna sezonowka obejmuje wszystkie te ośrodki które wymieniłeś, niech mnie ktoś poprawi, ale za Spindlerowy Młyn trzeba było dopłacić 50 Euro, pewnie za Szczyrk też będzie dopłata. Przy czym sezonowka ważna jest przez rok, więc latem można jeszcze wyskoczyć do Tatralandii, czy Besenovej. Jest jeszcze Wesołe Miasteczko w Chorzowie, ale nie mam pojęcia jaki jest tu system wejściówek. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... bocian74 Napisano 2 Marca 2017 Udostępnij Napisano 2 Marca 2017 Aż tak źle, napisz coś więcej bo na jutro planowałem właśnie Stożek. Na stronie podają, że warunki dobre. A w dodatkowym komunikacie "NA TRASIE CZERWONEJ BARDZO FAJNE WARUNKI - ZAPRASZAMY !!!"Pewnie już za późno :-)Jak lubię tą stację, tak doświadczenie nauczyło mnie, że jak tylko warunki są wg opisu dobre, fajne albo, co gorsza, wiosenne, to nie warto się tam wybierać. Powyższe określenia gwarantują, że na trasie są już przetarcia i minerały. We wtorek na przykład już trzeba było kombinować, jak dostać się bez szkody dla nart z górnego peronu na trasę. Do tego na połowie trasy stały teczki, co ograniczało możliwości kombinowania. Pozdr Marcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... moruniek Napisano 2 Marca 2017 Udostępnij Napisano 2 Marca 2017 Pewnie już za późno :-) Jak lubię tą stację, tak doświadczenie nauczyło mnie, że jak tylko warunki są wg opisu dobre, fajne albo, co gorsza, wiosenne, to nie warto się tam wybierać. Powyższe określenia gwarantują, że na trasie są już przetarcia i minerały. We wtorek na przykład już trzeba było kombinować, jak dostać się bez szkody dla nart z górnego peronu na trasę. Do tego na połowie trasy stały teczki, co ograniczało możliwości kombinowania. Pozdr Marcin Byłem jednak dziś rano na Stożku i po prostu strasznie (trasa przy wyciągu dziwnie wyratrakowana z garbem po środku, niby szeroka a co z tego. Do tego minerały i liczne bryły lodowe). Najdziwniejsze podejście gestora stoku do Klienta - wyciąg czynny od 8:00, a Pan z obsługi przyszedł o 8:30 do pracy. Podobnie Pan ratownik. Za to Pan na dole pobierający opłatę za przejazd był już od 7:45. Trasa czarna przez las - kamienie, przecierki i od czasu do czasu trochę śniegu. Do tego na trasie przy wyciągu grupa szkoleniowa rozstawiała sobie tyczki zajmując nimi 1/2 szerokości stoku, więc zwinąłem się ZAGROŃ. I tu niespodzianka, choć z dołu widoczne liczne przecierki, to co jest czynne jest przygotowane po prostu PERFEKCYJNIE. Doskonałe trzymanie krawędzi do 11:00. Tak więc odszczekuję, że pochopnie oceniłem stan stacji narciarskiej z dołu, po prostu trzeba zjechać i sprawdzić samemu. Wieczorem wstawię zdjęcia. I co najdziwniejsze była tam grupa snowboardzistów z Czech, która miała szkolenie na tyczkach i potrafiła tak jeździć by nie blokować stoku, zachować się na wyciągu itp. p.s. podobnego postaw wstawiam w 2 różnych miejscach, odpisując 2 różnym osobą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 2 tygodnie później... p.e.t.e Napisano 12 Marca 2017 Udostępnij Napisano 12 Marca 2017 Przykład na zdjęciu jak nie korzystać z wyciągu i mieć szansę z niego wypaść. Ludzie to jednak rzadko myślą a później się dziwią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Friski Napisano 12 Marca 2017 Udostępnij Napisano 12 Marca 2017 Przykład na zdjęciu jak nie korzystać z wyciągu i mieć szansę z niego wypaść. Ludzie to jednak rzadko myślą a później się dziwią. Dziwne że obsługa nie "naprostowała" gościa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 2 tygodnie później... SkI-mAn Napisano 27 Marca 2017 Udostępnij Napisano 27 Marca 2017 Dziwne że obsługa nie "naprostowała" gościa W górach czuć wiosnę!!! Piękne słoneczko, może jeszcze śnieg z tydzień poleży. Rano lekki mrozik a potem ciapka. Fotki z forumowego wyjazdu. Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 9 miesięcy temu... bodex4 Napisano 29 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2017 Jak tam dzisiaj z warunkami na Nowej Osadzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 2 miesiące temu... moruniek Napisano 9 Marca 2018 Udostępnij Napisano 9 Marca 2018 To jeszcze ja, króciutko o wczorajszej Nowej Osadzie wieczorem - REWELACJA. Stok przygotowany bardzo dobrze, fajny widokowo, trasa ma usypane górki dzięki czemu jest urozmaicona (lewa strona względem prawej), do tego fajny przejazd przez las w kilku wariantach. Warto wpaść choćby na jeden dzień w sezonie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 5 tygodni później... bartolomeus Napisano 7 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2018 To ja dodam że dziś na NO było puściutko i....w zasadzie bez przetarć....w dodatku jeśli tak można powiedzieć to czynne całe dwie trasy....jak na tą pogodę ....w koło zielono....to warunki wręcz wyśmienite ....zrobiliśmy z dzieciakami zamknięcie sezonu.....jutro ostatni dzień jeżdżą więc dla niezdecydowanych polecam....szczególnie od 8.00 rano....bo potem to już bardzo miękko Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jacek-1210 Napisano 7 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2018 I jeszcze jedno z dzisiaj: było mokro, ciężko ale... szkoda było odjeżdżać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 8 miesięcy temu... mig Napisano 13 Grudnia 2018 Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2018 ooo.... nowy wpis w aktualnościach: Miłośnicy zimowego szaleństwa, w związku ze sprzyjającą pogodą postanowiliśmy otarcie zacząć nieco później, a wszystko po to by jeszcze lepiej przygotować trasy. Otwarcie już 20 grudnia! Polska języka, to jednak trudna języka..... domyślam się, że otworzą za tydzień..... ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 3 tygodnie później... moruniek Napisano 30 Grudnia 2018 Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2018 Nowa Osada - jazda wieczorna. Stok przed wieczorną przejechany ratrakami, mrozu brak więc nie spodziewałem się jakiejś rewelacji, do tego intensywny opad śniegu. Ludzi umiarkowana ilość. Po godzinie pojawiły się pierwsze nierówności, dużo luźnego śniegu, ale podkład przygotowany bardzo dobrze powodował, że większych odsypów i muld brak. Gdyby jeszcze poprawili to błoto na parkingach. Stok przejechany ratrakiem. Z czasem nieco gorzej ale w zdecydowanie akceptowanej formie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 31 Grudnia 2018 Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2018 Do kiedy jesteś w okolicy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 3 4 5 6 7 8 9 10 Dalej Strona 8 z 10 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 1 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Katalog ośrodków narciarskich Polska Śląskie Nowa Osada
kordiankw Napisano 1 Marca 2017 Udostępnij Napisano 1 Marca 2017 Miał bym z KRK jeździć cały sezon do Szczyrku? No nie wiem. Potraktuj Szczyrk jako bazę wypadową , w promieniu 30 km jest kilka większych i mniejszych ośrodków łącznie ze słowackimi . A te 30 km to akurat tyle, żeby DPF wypalił sadze w dieslu. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 1 Marca 2017 Udostępnij Napisano 1 Marca 2017 Ale jak to pogodzić z sezonowka na Szczyrk? Oj... w 30km słowackie sie nie łapią. ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Harpia Napisano 1 Marca 2017 Udostępnij Napisano 1 Marca 2017 Nie śledziłem tego więc nie wiem. Czy sezonówka TMR obejmuje Niskie Tatry ( Chopok) Wysokie Tatry ( Tatrzańska Łomnica, Szczyrbskie Jezioro, ) Szpindlerowy Młyn i doszedł by Szczyrk? Na dokładkę dwa aquaparki. To może mieć jakiś sens. Jest to jakieś urozmaicenie i przyzwoita jazda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kordiankw Napisano 2 Marca 2017 Udostępnij Napisano 2 Marca 2017 Nie śledziłem tego więc nie wiem. Czy sezonówka TMR obejmuje Niskie Tatry ( Chopok) Wysokie Tatry ( Tatrzańska Łomnica, Szczyrbskie Jezioro, ) Szpindlerowy Młyn i doszedł by Szczyrk? Na dokładkę dwa aquaparki. To może mieć jakiś sens. Jest to jakieś urozmaicenie i przyzwoita jazda. Sprytna sezonowka obejmuje wszystkie te ośrodki które wymieniłeś, niech mnie ktoś poprawi, ale za Spindlerowy Młyn trzeba było dopłacić 50 Euro, pewnie za Szczyrk też będzie dopłata. Przy czym sezonowka ważna jest przez rok, więc latem można jeszcze wyskoczyć do Tatralandii, czy Besenovej. Jest jeszcze Wesołe Miasteczko w Chorzowie, ale nie mam pojęcia jaki jest tu system wejściówek. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bocian74 Napisano 2 Marca 2017 Udostępnij Napisano 2 Marca 2017 Aż tak źle, napisz coś więcej bo na jutro planowałem właśnie Stożek. Na stronie podają, że warunki dobre. A w dodatkowym komunikacie "NA TRASIE CZERWONEJ BARDZO FAJNE WARUNKI - ZAPRASZAMY !!!"Pewnie już za późno :-)Jak lubię tą stację, tak doświadczenie nauczyło mnie, że jak tylko warunki są wg opisu dobre, fajne albo, co gorsza, wiosenne, to nie warto się tam wybierać. Powyższe określenia gwarantują, że na trasie są już przetarcia i minerały. We wtorek na przykład już trzeba było kombinować, jak dostać się bez szkody dla nart z górnego peronu na trasę. Do tego na połowie trasy stały teczki, co ograniczało możliwości kombinowania. Pozdr Marcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moruniek Napisano 2 Marca 2017 Udostępnij Napisano 2 Marca 2017 Pewnie już za późno :-) Jak lubię tą stację, tak doświadczenie nauczyło mnie, że jak tylko warunki są wg opisu dobre, fajne albo, co gorsza, wiosenne, to nie warto się tam wybierać. Powyższe określenia gwarantują, że na trasie są już przetarcia i minerały. We wtorek na przykład już trzeba było kombinować, jak dostać się bez szkody dla nart z górnego peronu na trasę. Do tego na połowie trasy stały teczki, co ograniczało możliwości kombinowania. Pozdr Marcin Byłem jednak dziś rano na Stożku i po prostu strasznie (trasa przy wyciągu dziwnie wyratrakowana z garbem po środku, niby szeroka a co z tego. Do tego minerały i liczne bryły lodowe). Najdziwniejsze podejście gestora stoku do Klienta - wyciąg czynny od 8:00, a Pan z obsługi przyszedł o 8:30 do pracy. Podobnie Pan ratownik. Za to Pan na dole pobierający opłatę za przejazd był już od 7:45. Trasa czarna przez las - kamienie, przecierki i od czasu do czasu trochę śniegu. Do tego na trasie przy wyciągu grupa szkoleniowa rozstawiała sobie tyczki zajmując nimi 1/2 szerokości stoku, więc zwinąłem się ZAGROŃ. I tu niespodzianka, choć z dołu widoczne liczne przecierki, to co jest czynne jest przygotowane po prostu PERFEKCYJNIE. Doskonałe trzymanie krawędzi do 11:00. Tak więc odszczekuję, że pochopnie oceniłem stan stacji narciarskiej z dołu, po prostu trzeba zjechać i sprawdzić samemu. Wieczorem wstawię zdjęcia. I co najdziwniejsze była tam grupa snowboardzistów z Czech, która miała szkolenie na tyczkach i potrafiła tak jeździć by nie blokować stoku, zachować się na wyciągu itp. p.s. podobnego postaw wstawiam w 2 różnych miejscach, odpisując 2 różnym osobą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 2 tygodnie później... p.e.t.e Napisano 12 Marca 2017 Udostępnij Napisano 12 Marca 2017 Przykład na zdjęciu jak nie korzystać z wyciągu i mieć szansę z niego wypaść. Ludzie to jednak rzadko myślą a później się dziwią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Friski Napisano 12 Marca 2017 Udostępnij Napisano 12 Marca 2017 Przykład na zdjęciu jak nie korzystać z wyciągu i mieć szansę z niego wypaść. Ludzie to jednak rzadko myślą a później się dziwią. Dziwne że obsługa nie "naprostowała" gościa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 2 tygodnie później... SkI-mAn Napisano 27 Marca 2017 Udostępnij Napisano 27 Marca 2017 Dziwne że obsługa nie "naprostowała" gościa W górach czuć wiosnę!!! Piękne słoneczko, może jeszcze śnieg z tydzień poleży. Rano lekki mrozik a potem ciapka. Fotki z forumowego wyjazdu. Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 9 miesięcy temu... bodex4 Napisano 29 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2017 Jak tam dzisiaj z warunkami na Nowej Osadzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 2 miesiące temu... moruniek Napisano 9 Marca 2018 Udostępnij Napisano 9 Marca 2018 To jeszcze ja, króciutko o wczorajszej Nowej Osadzie wieczorem - REWELACJA. Stok przygotowany bardzo dobrze, fajny widokowo, trasa ma usypane górki dzięki czemu jest urozmaicona (lewa strona względem prawej), do tego fajny przejazd przez las w kilku wariantach. Warto wpaść choćby na jeden dzień w sezonie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 5 tygodni później... bartolomeus Napisano 7 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2018 To ja dodam że dziś na NO było puściutko i....w zasadzie bez przetarć....w dodatku jeśli tak można powiedzieć to czynne całe dwie trasy....jak na tą pogodę ....w koło zielono....to warunki wręcz wyśmienite ....zrobiliśmy z dzieciakami zamknięcie sezonu.....jutro ostatni dzień jeżdżą więc dla niezdecydowanych polecam....szczególnie od 8.00 rano....bo potem to już bardzo miękko Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jacek-1210 Napisano 7 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2018 I jeszcze jedno z dzisiaj: było mokro, ciężko ale... szkoda było odjeżdżać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 8 miesięcy temu... mig Napisano 13 Grudnia 2018 Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2018 ooo.... nowy wpis w aktualnościach: Miłośnicy zimowego szaleństwa, w związku ze sprzyjającą pogodą postanowiliśmy otarcie zacząć nieco później, a wszystko po to by jeszcze lepiej przygotować trasy. Otwarcie już 20 grudnia! Polska języka, to jednak trudna języka..... domyślam się, że otworzą za tydzień..... ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 3 tygodnie później... moruniek Napisano 30 Grudnia 2018 Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2018 Nowa Osada - jazda wieczorna. Stok przed wieczorną przejechany ratrakami, mrozu brak więc nie spodziewałem się jakiejś rewelacji, do tego intensywny opad śniegu. Ludzi umiarkowana ilość. Po godzinie pojawiły się pierwsze nierówności, dużo luźnego śniegu, ale podkład przygotowany bardzo dobrze powodował, że większych odsypów i muld brak. Gdyby jeszcze poprawili to błoto na parkingach. Stok przejechany ratrakiem. Z czasem nieco gorzej ale w zdecydowanie akceptowanej formie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 31 Grudnia 2018 Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2018 Do kiedy jesteś w okolicy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 3 4 5 6 7 8 9 10 Dalej Strona 8 z 10 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 1 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Katalog ośrodków narciarskich Polska Śląskie Nowa Osada
p.e.t.e Napisano 12 Marca 2017 Udostępnij Napisano 12 Marca 2017 Przykład na zdjęciu jak nie korzystać z wyciągu i mieć szansę z niego wypaść. Ludzie to jednak rzadko myślą a później się dziwią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Friski Napisano 12 Marca 2017 Udostępnij Napisano 12 Marca 2017 Przykład na zdjęciu jak nie korzystać z wyciągu i mieć szansę z niego wypaść. Ludzie to jednak rzadko myślą a później się dziwią. Dziwne że obsługa nie "naprostowała" gościa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 2 tygodnie później... SkI-mAn Napisano 27 Marca 2017 Udostępnij Napisano 27 Marca 2017 Dziwne że obsługa nie "naprostowała" gościa W górach czuć wiosnę!!! Piękne słoneczko, może jeszcze śnieg z tydzień poleży. Rano lekki mrozik a potem ciapka. Fotki z forumowego wyjazdu. Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 9 miesięcy temu... bodex4 Napisano 29 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2017 Jak tam dzisiaj z warunkami na Nowej Osadzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 2 miesiące temu... moruniek Napisano 9 Marca 2018 Udostępnij Napisano 9 Marca 2018 To jeszcze ja, króciutko o wczorajszej Nowej Osadzie wieczorem - REWELACJA. Stok przygotowany bardzo dobrze, fajny widokowo, trasa ma usypane górki dzięki czemu jest urozmaicona (lewa strona względem prawej), do tego fajny przejazd przez las w kilku wariantach. Warto wpaść choćby na jeden dzień w sezonie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 5 tygodni później... bartolomeus Napisano 7 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2018 To ja dodam że dziś na NO było puściutko i....w zasadzie bez przetarć....w dodatku jeśli tak można powiedzieć to czynne całe dwie trasy....jak na tą pogodę ....w koło zielono....to warunki wręcz wyśmienite ....zrobiliśmy z dzieciakami zamknięcie sezonu.....jutro ostatni dzień jeżdżą więc dla niezdecydowanych polecam....szczególnie od 8.00 rano....bo potem to już bardzo miękko Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jacek-1210 Napisano 7 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2018 I jeszcze jedno z dzisiaj: było mokro, ciężko ale... szkoda było odjeżdżać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 8 miesięcy temu... mig Napisano 13 Grudnia 2018 Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2018 ooo.... nowy wpis w aktualnościach: Miłośnicy zimowego szaleństwa, w związku ze sprzyjającą pogodą postanowiliśmy otarcie zacząć nieco później, a wszystko po to by jeszcze lepiej przygotować trasy. Otwarcie już 20 grudnia! Polska języka, to jednak trudna języka..... domyślam się, że otworzą za tydzień..... ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 3 tygodnie później... moruniek Napisano 30 Grudnia 2018 Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2018 Nowa Osada - jazda wieczorna. Stok przed wieczorną przejechany ratrakami, mrozu brak więc nie spodziewałem się jakiejś rewelacji, do tego intensywny opad śniegu. Ludzi umiarkowana ilość. Po godzinie pojawiły się pierwsze nierówności, dużo luźnego śniegu, ale podkład przygotowany bardzo dobrze powodował, że większych odsypów i muld brak. Gdyby jeszcze poprawili to błoto na parkingach. Stok przejechany ratrakiem. Z czasem nieco gorzej ale w zdecydowanie akceptowanej formie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 31 Grudnia 2018 Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2018 Do kiedy jesteś w okolicy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 3 4 5 6 7 8 9 10 Dalej Strona 8 z 10 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 1 Przejdź do listy tematów
SkI-mAn Napisano 27 Marca 2017 Udostępnij Napisano 27 Marca 2017 Dziwne że obsługa nie "naprostowała" gościa W górach czuć wiosnę!!! Piękne słoneczko, może jeszcze śnieg z tydzień poleży. Rano lekki mrozik a potem ciapka. Fotki z forumowego wyjazdu. Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 9 miesięcy temu... bodex4 Napisano 29 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2017 Jak tam dzisiaj z warunkami na Nowej Osadzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 2 miesiące temu... moruniek Napisano 9 Marca 2018 Udostępnij Napisano 9 Marca 2018 To jeszcze ja, króciutko o wczorajszej Nowej Osadzie wieczorem - REWELACJA. Stok przygotowany bardzo dobrze, fajny widokowo, trasa ma usypane górki dzięki czemu jest urozmaicona (lewa strona względem prawej), do tego fajny przejazd przez las w kilku wariantach. Warto wpaść choćby na jeden dzień w sezonie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 5 tygodni później... bartolomeus Napisano 7 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2018 To ja dodam że dziś na NO było puściutko i....w zasadzie bez przetarć....w dodatku jeśli tak można powiedzieć to czynne całe dwie trasy....jak na tą pogodę ....w koło zielono....to warunki wręcz wyśmienite ....zrobiliśmy z dzieciakami zamknięcie sezonu.....jutro ostatni dzień jeżdżą więc dla niezdecydowanych polecam....szczególnie od 8.00 rano....bo potem to już bardzo miękko Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jacek-1210 Napisano 7 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2018 I jeszcze jedno z dzisiaj: było mokro, ciężko ale... szkoda było odjeżdżać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 8 miesięcy temu... mig Napisano 13 Grudnia 2018 Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2018 ooo.... nowy wpis w aktualnościach: Miłośnicy zimowego szaleństwa, w związku ze sprzyjającą pogodą postanowiliśmy otarcie zacząć nieco później, a wszystko po to by jeszcze lepiej przygotować trasy. Otwarcie już 20 grudnia! Polska języka, to jednak trudna języka..... domyślam się, że otworzą za tydzień..... ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 3 tygodnie później... moruniek Napisano 30 Grudnia 2018 Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2018 Nowa Osada - jazda wieczorna. Stok przed wieczorną przejechany ratrakami, mrozu brak więc nie spodziewałem się jakiejś rewelacji, do tego intensywny opad śniegu. Ludzi umiarkowana ilość. Po godzinie pojawiły się pierwsze nierówności, dużo luźnego śniegu, ale podkład przygotowany bardzo dobrze powodował, że większych odsypów i muld brak. Gdyby jeszcze poprawili to błoto na parkingach. Stok przejechany ratrakiem. Z czasem nieco gorzej ale w zdecydowanie akceptowanej formie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 31 Grudnia 2018 Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2018 Do kiedy jesteś w okolicy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 3 4 5 6 7 8 9 10 Dalej Strona 8 z 10 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 1
bodex4 Napisano 29 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2017 Jak tam dzisiaj z warunkami na Nowej Osadzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moruniek Napisano 9 Marca 2018 Udostępnij Napisano 9 Marca 2018 To jeszcze ja, króciutko o wczorajszej Nowej Osadzie wieczorem - REWELACJA. Stok przygotowany bardzo dobrze, fajny widokowo, trasa ma usypane górki dzięki czemu jest urozmaicona (lewa strona względem prawej), do tego fajny przejazd przez las w kilku wariantach. Warto wpaść choćby na jeden dzień w sezonie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartolomeus Napisano 7 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2018 To ja dodam że dziś na NO było puściutko i....w zasadzie bez przetarć....w dodatku jeśli tak można powiedzieć to czynne całe dwie trasy....jak na tą pogodę ....w koło zielono....to warunki wręcz wyśmienite ....zrobiliśmy z dzieciakami zamknięcie sezonu.....jutro ostatni dzień jeżdżą więc dla niezdecydowanych polecam....szczególnie od 8.00 rano....bo potem to już bardzo miękko Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek-1210 Napisano 7 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2018 I jeszcze jedno z dzisiaj: było mokro, ciężko ale... szkoda było odjeżdżać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 13 Grudnia 2018 Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2018 ooo.... nowy wpis w aktualnościach: Miłośnicy zimowego szaleństwa, w związku ze sprzyjającą pogodą postanowiliśmy otarcie zacząć nieco później, a wszystko po to by jeszcze lepiej przygotować trasy. Otwarcie już 20 grudnia! Polska języka, to jednak trudna języka..... domyślam się, że otworzą za tydzień..... ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moruniek Napisano 30 Grudnia 2018 Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2018 Nowa Osada - jazda wieczorna. Stok przed wieczorną przejechany ratrakami, mrozu brak więc nie spodziewałem się jakiejś rewelacji, do tego intensywny opad śniegu. Ludzi umiarkowana ilość. Po godzinie pojawiły się pierwsze nierówności, dużo luźnego śniegu, ale podkład przygotowany bardzo dobrze powodował, że większych odsypów i muld brak. Gdyby jeszcze poprawili to błoto na parkingach. Stok przejechany ratrakiem. Z czasem nieco gorzej ale w zdecydowanie akceptowanej formie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 31 Grudnia 2018 Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2018 Do kiedy jesteś w okolicy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi