SkiForum Napisano 16 Września 2007 Udostępnij Napisano 16 Września 2007 Wisła - Nowa Osada na "Wróblonki" Strona ośrodka: http://www.nowaosada.pl Położenie ośrodek znajduje się w Wiślę Nowa Osada Dojazd z Wisły w kierunku Szczyrku, po ok 4 km od mostu na Wiśle w centrum należy skęcić w lewo (jest tablica inf.) Parkingi spory parking pod samym wyciągiem, co najważniejsze DARMOWY! droga zawsze dobrze odśnieżona i posypana Miejscowości www.wisla.pl Miasto położone w woj. Śląskim, powiat cieszyński, w głębi Beskidu Śląskiego, w pobliżu granicy z Czechami. Ośrodek wypoczynkowy, turystyczny i sportowy. Ze stoków Baraniej Góry wypływa nasza najdłuższa rzeka. Miasto liczy ok 11500 mieszkańców Noclegi http://www.wisla.pl/...hp3?a=200&t=008 Trasy jedna trasa przy dużym wyciągu (950m) niezbyt trudna, dobrze przygotowana jest jeszcze talerzyk (bardzo łatwy) Ceny 35 zl karnet na 30 pkt. Orczyk dwuosobowy -3 pkt, talerzyk -1 pkt Aktualne warunki http://www.nowaosada.pl/menu02.htm Serwis narciarski jest serwis i wypożyczalnia Wyżywienie przy dolnej i górnej stacji są bufety Galeria zdjęć http://www.nowaosada...leria/index.htm Użytkownik kpolesa edytował ten post 24 luty 2009 - 12:05 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomekk Napisano 23 Września 2007 Udostępnij Napisano 23 Września 2007 fajny ośrodek dla całych rodzin, które chcą sobie spokojnie pojeździć, w weekendy niestety straszne tłumy tam są, szczególnie rano kiedy przez 1h jeździ sie za darmo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
snowblade'man Napisano 23 Września 2007 Udostępnij Napisano 23 Września 2007 Potwierdzam,tylko trzeba uważnie patrzeć na tablice informacyjne kierujące do wyciągu.Ponadto przyjemny stok jeżeli ktoś lubi jezdzić ze słońcem w twarz-niestety przy wyższych temperaturach oraz wietrze śnieg szybko spływa..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
taki_sobie_narciarz Napisano 24 Września 2007 Udostępnij Napisano 24 Września 2007 Bardzo fajny stok, no i ta godzinka gratis:rolleyes:. Ale tylko w tygodniu. W weekendy robi się tłoczno. Jak już zauważyli przedmówcy niestety stok południowo-zachodni i ze śniegiem w marcu już krucho:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
F-16 Napisano 25 Listopada 2007 Udostępnij Napisano 25 Listopada 2007 Popieram przedmówców. Bardzo fajnie się tam jeżdzi, tłok fakt, ale gdy się jest z całą rodzinką i jeszcze tak lekko słoneczko świeci to można postać w kolejce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mati1981 Napisano 22 Lutego 2008 Udostępnij Napisano 22 Lutego 2008 Byłem wczoraj na chwile pojeździć ale niestety wysoka temperatura zrobiła swoje. Mokry, ciężki śnieg, warunki więc góra dostateczne, choć na plus można zaliczyć brak przetarć i kamieni! Mam nadzieje że jeszcze będzie mróz bo jak nie to może jeszcze parę dni i będzie koniec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcin0 Napisano 27 Grudnia 2008 Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2008 czy ktoś był ostatnio? na fotkach, które zapodają na stronce śnieg niby jest i jeżdżą. http://www.wyciag-no...a.republika.pl/, może by tak na date zdjęcia zobaczyć , ja będę jutro to zobaczę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcin0 Napisano 27 Grudnia 2008 Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2008 z tego, co tam jest napisane, to zdjęcie pochodzi z 2007roku (podejrzewam, że może być to błąd), a stok otwierają 28/12/08 czyli jutro. to nie jest błąd a wyciąg otwierają dopiero jutro zdjęcia są na pewno z zeszłego roku , wiem bo byłem w 2 dzień świąt w wiśle i widziałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcin0 Napisano 28 Grudnia 2008 Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2008 wyciąg czynny warunki najlepsze ze stoków jakie na razie odwiedziłem , troszkę kamieni tylko n ściance na górze, filmik z przejazdu po stoku YouTube - 28.12. nowa osada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paszczak72 Napisano 22 Marca 2009 Udostępnij Napisano 22 Marca 2009 Od przyszłego roku podobno na Nowej Osadzie ma działać wyciąg krzesełkowy:D Misio93,świetna informacja,bardzo lubię ten stok i super by było gdyby powstało tam krzesełko ale możesz powiedzieć coś więcej na ten temat,skąd takie wiadomości?czy mają one jakies oficjalne potwierdzenie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
freon Napisano 1 Października 2009 Udostępnij Napisano 1 Października 2009 No są już zdjęcia z budowy:) mam tylko nadzieję, że się wyrobią zgodnie z planem:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matik211 Napisano 10 Października 2009 Udostępnij Napisano 10 Października 2009 Ciekawe jaka będzie cena Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
freon Napisano 14 Października 2009 Udostępnij Napisano 14 Października 2009 No tak cena.... no ale cóż jak się ma tydzień w roku na jazdę na nartach, to nie ma co żałować grosza:) zresztą tak będę miał blisko do tego wyciągu, że szkoda szukać innego:) pozdr Może ktoś z Wisły lub okolic wrzuci jakieś aktualne fotki z postępu prac na "Wróblonkach":)??? Dobrze by było się upewnić, czy na rozpoczęcie sezonu zdążą a patrząc na październikowe opady śniegu i fakt, ze w Wiśle sporo go pozostało - sezon może się w tym roku rozpocząć troszkę wcześniej:) pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcin0 Napisano 22 Października 2009 Udostępnij Napisano 22 Października 2009 zdjęcia sa na konkurencyjnym forum, i napewno zdążą do zimy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
freon Napisano 23 Października 2009 Udostępnij Napisano 23 Października 2009 Podaj proszę jakiś link:) z góry dziękuję!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matik211 Napisano 23 Października 2009 Udostępnij Napisano 23 Października 2009 prosze:D http://www.skionline...5&g_numer_zdj=1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
freon Napisano 23 Października 2009 Udostępnij Napisano 23 Października 2009 Matik thx:) Rzeczywiście wygląda obiecująco:) (szczególnie ten śnieg) A cena...ehhh no cóż...coś za coś...jak widać poszerzyli i wyrównali stok...to dobrze...bo w niektórych miejscach było wąsko..szczególnie dla nowicjuszy:) (np. tak jak ja)... pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matik211 Napisano 23 Października 2009 Udostępnij Napisano 23 Października 2009 Jak wyciąg ruszy i będzie wszystko ok to będzie klasa.:D Mogli by tam znaleźć miejsce na snowpark:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
freon Napisano 23 Października 2009 Udostępnij Napisano 23 Października 2009 A ktoś wie czy pozostanie "ośla łączka"??? bo ze zdjęć wynika, że mały wyciąg został zdemontowany:( ...co w takim razie z tymi co się będą uczyć?? od razu zjazd z góry???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matik211 Napisano 23 Października 2009 Udostępnij Napisano 23 Października 2009 Nic o tym nie wiem że maja likwidować "ośla łączke". Moim zdaniem jak by zlikwidowali to był by błąd. Oni stracą kase, a my naukę jazdy na nartach:) Chyba że coś innego wymyślili. Okaże sie jak spadnie śnieg i wszystko ruszy;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
freon Napisano 4 Listopada 2009 Udostępnij Napisano 4 Listopada 2009 Dzięki Przemosek - bo ośla łączka jest dla mnie kultowa:) tam się poprzedniej zimy zaczynałem uczyć jeździć Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
freon Napisano 9 Listopada 2009 Udostępnij Napisano 9 Listopada 2009 No to można powiedzieć już na 95% że teraz czekamy tylko na śnieg:) Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcin0 Napisano 11 Listopada 2009 Udostępnij Napisano 11 Listopada 2009 większość krzeseł już wisi [ATTACH]9661[/ATTACH] [ATTACH]9662[/ATTACH] [ATTACH]9663[/ATTACH] [ATTACH]9664[/ATTACH] [ATTACH]9665[/ATTACH] [ATTACH]9666[/ATTACH] [ATTACH]9667[/ATTACH] [ATTACH]9668[/ATTACH] [ATTACH]9669[/ATTACH] [ATTACH]9670[/ATTACH] Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matik211 Napisano 11 Listopada 2009 Udostępnij Napisano 11 Listopada 2009 o nieźle i nawet śnieg jest:D:D nie umie sie doczekać pierwszego zjazdu:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
freon Napisano 12 Listopada 2009 Udostępnij Napisano 12 Listopada 2009 No no:) mimo tego, że często wątpię w to co się dzieje w tym kraju, tempo i terminowość inwestycji mnie poraża:) pozytywnie oczywiście:).. pozdr ps. mam nadzieję, że cennik usług nas nie porazi... negatywnie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi