cezarg Napisano 24 Stycznia 2023 Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2023 Szukam chętne osoby na wyjazd w Alpy Austriackie Dolina Zillertal rejon oferuje ok 500 km tras ,byłem tam już parę razy i jest super. Jestem 50 latkem z woj. lubuskiego mam transport mały busik, termin wyjazdu obojętny luty lub marzec ,szukanie i rezerwacja noclegu parę dni przed wyjazdem widząc prognozę pogody (wolę słońce niż padający śnieg). Granica Olszyna przejazd przez Niemcy ,Norymberga, Monachium . Mój mail [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
a_senior Napisano 20 Lutego Udostępnij Napisano 20 Lutego (edytowane) Ten sezon nie dla mnie. Niestety. Serce sie rwie, nawet dosłownie, ale ciało nie daje. 🙂 Ale pomarzyć zawsze można. Zestawiłem taki mały filmik wspomnieniowy z Zillertal z 2017 r. Byliśmy tam całą rodziną. Pozbierałem kilka filmików z jazdą dzieci, dodałem ulubiony kawałek Bucharacha "I'll never fall in love again" w wykonaniu ulubionej Dionne Warwick. Rytm piosenki świetnie pasuje do rytmu jazdy córki. Filmik zrobiłem w innym celu, ale tak mi się spodobał, że nie mogę się powstrzymać przed pokazaniem go tu. https://youtu.be/2_n4AAgB18c?si=TmxML6MKikXKvf3U Edytowane 1 Marca przez a_senior 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kordiankw Napisano 20 Lutego Udostępnij Napisano 20 Lutego Przyjemna odskocznia, gdy w środku zimy za oknem zielono i deszczowo. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 21 Lutego Udostępnij Napisano 21 Lutego W dniu 20.02.2024 o 12:14, kordiankw napisał: Przyjemna odskocznia, gdy w środku zimy za oknem zielono i deszczowo. trzeba jechać do ZILLERTAL 500 km tras Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 22 Lutego Udostępnij Napisano 22 Lutego 2 godziny temu, Jan napisał: trzeba jechać do ZILLERTAL 500 km tras Tylko dureń na to pójdzie. Sam wiesz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 22 Lutego Udostępnij Napisano 22 Lutego 6 godzin temu, Mitek napisał: Sam wiesz... byłem kilka razy i sam wiem że Dolina Ziller jest jedną z lepszych destynacji narciarskich w Austrii nawet śniegu jeszcze sporo mają https://www.bergfex.at/hintertux/webcams/ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zając Napisano 22 Lutego Udostępnij Napisano 22 Lutego 2 godziny temu, Jan napisał: byłem kilka razy i sam wiem że Dolina Ziller jest jedną z lepszych destynacji narciarskich w Austrii nawet śniegu jeszcze sporo mają https://www.bergfex.at/hintertux/webcams/ Podpisuję się pod stwierdzeniem powyżej. Chętnie bym pojechała. Piwko też mają niezłe - Zillertal Schwarzes moje ulubione 🙂 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 22 Lutego Udostępnij Napisano 22 Lutego 6 godzin temu, Jan napisał: byłem kilka razy i sam wiem że Dolina Ziller jest jedną z lepszych destynacji narciarskich w Austrii nawet śniegu jeszcze sporo mają https://www.bergfex.at/hintertux/webcams/ Cześć Nie wiem czy jest najlepsza bo tak lepszość zależy od wielu rzeczy, które się zmieniają w czasie i odczucia mogą być bardzo różne. dla lubiących podróżować na nartach jest atrakcyjna. Ja raczej skupiam się na odczuciach z jazdy a tu małe centra wygrywają. Poza tym jechać 1200km... gdy bliżej też można pojeździć? Pozdro 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 22 Lutego Udostępnij Napisano 22 Lutego 7 minut temu, Mitek napisał: Poza tym jechać 1200km... gdy bliżej też można pojeździć? oczywiście że można - do hali mam 20 km i wczoraj bardzo fajnie pojeździłem a jednak ciągnie mnie w góry prawdziwe PS z Warszawy do Mayrhofen masz tylko 200 km dalej jak na Hochkar 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lexi Napisano 22 Lutego Udostępnij Napisano 22 Lutego 4 godziny temu, zając napisał: Piwko też mają niezłe - Zillertal Schwarzes moje ulubione 🙂 Z takim jednym w dolinie Zillertal właśnie poszedłem do sklepu i pozwoliłem mu wybrać "bo się zna"... wybrał białe jakieś pszeniczne.. fachowiec.. 🙂 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lucky_luke Napisano 22 Lutego Udostępnij Napisano 22 Lutego (edytowane) Godzinę temu, Mitek napisał: Cześć "Nie wiem czy jest najlepsza bo tak lepszość zależy od wielu rzeczy, które się zmieniają w czasie i odczucia mogą być bardzo różne. ..." Potwierdzam. Zillertal - jakieś 10 temu byłem zachwycony. Potem dłuższa przerwa. Odwiedziłem w zeszłym sezonie i rozczarowanie. Edytowane 22 Lutego przez lucky_luke Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 22 Lutego Udostępnij Napisano 22 Lutego 2 minuty temu, lucky_luke napisał: dwiedziłem w zeszłym sezonie i rozczarowanie. pewnie towarzystwo było słabe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lucky_luke Napisano 22 Lutego Udostępnij Napisano 22 Lutego 9 minut temu, Jan napisał: pewnie towarzystwo było słabe Zdecydowanie nie. Prędzej pogoda i spore oczekiwania spowodowane wyidealizowanymi wspomnieniami 😉 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zając Napisano 22 Lutego Udostępnij Napisano 22 Lutego 59 minut temu, Lexi napisał: Z takim jednym w dolinie Zillertal właśnie poszedłem do sklepu i pozwoliłem mu wybrać "bo się zna"... wybrał białe jakieś pszeniczne.. fachowiec.. 🙂 Pszeniczne też jest ok - co kto lubi. Wszystkie Zillertalskie są całkiem całkiem, choć wspomnienia trzeba by odświeżyć bo też już kilka lat mnie tam nie było. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lucky_luke Napisano 22 Lutego Udostępnij Napisano 22 Lutego 1 minutę temu, zając napisał: Pszeniczne też jest ok - co kto lubi. Wszystkie Zillertalskie są całkiem całkiem, choć wspomnienia trzeba by odświeżyć bo też już kilka lat mnie tam nie było. jest bardzo ok; nawet de best 😉 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Victor Napisano 22 Lutego Udostępnij Napisano 22 Lutego Narciarsko dobrze wspominam towarzysko również, tam nie da się nudzić . Różnorodność ośrodków w dolinie,jak i ich bliskość zadowoli każdego nawet wybrednego. Pogodowo w kratę,taką trafiliśmy. Trasy raczej na twardo,dobrze i gładko przygotowane z możliwością off miejsca a miejsca ,Można bardzo dobrze pojeździć . Hintertux Hoch… szeroko,pusto oj można się bawić …została Arena,z chęcią w grudniu mogę tam wrócić nie pogardzę oj nie 🫣 👍 Ogólnie charakterny pils ... nie urywa 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi