Victor Napisano 6 Stycznia Udostępnij Napisano 6 Stycznia 9.50 kolejka na max 3 wagoniki 🤷♂️ L2A o poranku I kłapouchy w rozkoszy 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star Napisano 6 Stycznia Udostępnij Napisano 6 Stycznia 8 minut temu, Victor napisał: 9.50 kolejka na max 3 wagoniki 🤷♂️ L2A o poranku I kłapouchy w rozkoszy Dobrze, że go widać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Victor Napisano 6 Stycznia Udostępnij Napisano 6 Stycznia Skarpety dobry patent👌 zakłada sie szybciutko. Zobaczymy czy na drodze będzie równie skuteczne jak przy zakładaniu 🤔 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chertan Napisano 6 Stycznia Udostępnij Napisano 6 Stycznia My jeszcze 2 h, przed nami chorwacki autobus się telepie. Ale widoki w dolinki boskie. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Victor Napisano 6 Stycznia Udostępnij Napisano 6 Stycznia Ja spaceruję ,przygotowuje kłapouchego do drogi … 60% już wyjechało, u góry plus 3,drogi względnie czarne w miasteczku na podjeździe nie mam pojęcia, może będziemy się gdzieś w drodze mijali 😉 Tak czy siak dobrych ⛷️życzę Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 6 Stycznia Udostępnij Napisano 6 Stycznia (edytowane) Cześć Zjeżdżaj tą wąską drogą, nie pękaj, tylko zdejmij to czerwone bo Ci się zaplącze. Pozdro Edytowane 6 Stycznia przez Mitek 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dany de Vino Napisano 6 Stycznia Autor Udostępnij Napisano 6 Stycznia Mitku, ci co się niczego nie pękają kończą często wyjazd narciarski na sali operacyjnej. 😞 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 6 Stycznia Udostępnij Napisano 6 Stycznia Godzinę temu, Dany de Vino napisał: Mitku, ci co się niczego nie pękają kończą często wyjazd narciarski na sali operacyjnej. 😞 A ile tam było wypadków tego typu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dany de Vino Napisano 6 Stycznia Autor Udostępnij Napisano 6 Stycznia Moja uwaga odnosi się do wszystkiego (łącznie z dojazdami w wysokie górki) związanego z narciarstwem. Zresztą z tego co pisałeś onegday, wiesz coś o tym i pewnych rzeczy narciarskich już wykonywać nie możesz. A byłeś kozak... Zresztą nie ty jeden z piszącym te słowa włącznie 🙂 1 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 6 Stycznia Udostępnij Napisano 6 Stycznia 46 minut temu, Dany de Vino napisał: Moja uwaga odnosi się do wszystkiego (łącznie z dojazdami w wysokie górki) związanego z narciarstwem. Zresztą z tego co pisałeś onegday, wiesz coś o tym i pewnych rzeczy narciarskich już wykonywać nie możesz. A byłeś kozak... Zresztą nie ty jeden z piszącym te słowa włącznie 🙂 Cześć Ja pisałem o konkretnej sytuacji - tym wąskim asfalcie na skalnej półce - i raczej w formie żartobliwej. Nie, raczej nie, kozakiem nigdy nie byłem, to znaczy nie robiłem nigdy rzeczy ponad ściśle oszacowane ryzyko - wiesz co co chodzi. Np. jak skakałem to szansa na udany skok była 90% a nie 10%. Obecne ograniczenia wynikają raczej - w zdecydowanie większej części z genetyki czy statystycznych błędów w rozwoju organizmu niż z ryzykanckiego stylu życia. Zawsze byłem aktywny ale uważam, że zawsze była to aktywność wysoce rozsądna - wiesz kumple mieli zdecydowanie bardziej pojebane pomysły. A, że od paru lat narty są moją trzecią w hierarchii aktywnością więc staram się uważać abym mógł jak najdłużej cieszyć się tymi zasadniczymi i nie skończyć na dwukółce. Pozdro 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 6 Stycznia Udostępnij Napisano 6 Stycznia 10 godzin temu, Victor napisał: Skarpety dobry patent👌 zakłada sie szybciutko. Zobaczymy czy na drodze będzie równie skuteczne jak przy zakładaniu 🤔 A ja dzisiaj rano bez łańcuchów i bez problemów na białej drodze trzeba było wyprzedzać różnych nieporadnych łańcucharzy i skarpetników. No cóż wszystko zagrało idealnie - świetne auto, opony całoroczne i kierowca 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chertan Napisano 6 Stycznia Udostępnij Napisano 6 Stycznia Droga do Les 2 Alpes w całości dobrze utrzymana, łańcuchy zbędne, bus dał radę bez problemu. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcos73 Napisano 6 Stycznia Udostępnij Napisano 6 Stycznia Godzinę temu, Jan napisał: A ja dzisiaj rano bez łańcuchów i bez problemów na białej drodze trzeba było wyprzedzać różnych nieporadnych łańcucharzy i skarpetników. No cóż wszystko zagrało idealnie - świetne auto, opony całoroczne i kierowca Na Xbox-ie czy sony PS? pozdro 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star Napisano 6 Stycznia Udostępnij Napisano 6 Stycznia 4 minuty temu, Marcos73 napisał: Na Xbox-ie czy sony PS? pozdro Wedzewiaki, skarpetniki, lancucharze i posrod nich on, jak samotna wyspa, wybraniec losu, sportsmen, kulturysta i heros... 1 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kordiankw Napisano 6 Stycznia Udostępnij Napisano 6 Stycznia Przypowieści Salomona 16:18 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 6 Stycznia Udostępnij Napisano 6 Stycznia 16 minut temu, Marcos73 napisał: Na Xbox-ie czy sony PS? pozdro Nokian 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 6 Stycznia Udostępnij Napisano 6 Stycznia 11 minut temu, star napisał: Wedzewiaki, skarpetniki, lancucharze i posrod nich on, jak samotna wyspa, wybraniec losu, sportsmen, kulturysta i heros... Twojemu gwiazdorstwu i tak nie dam rady dorównać 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcos73 Napisano 6 Stycznia Udostępnij Napisano 6 Stycznia 3 minuty temu, Jan napisał: Nokian A to nie znam tej konsoli, może Nientiendo a nie Nokian? pozdro ps. Żartuję oczywiście. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star Napisano 6 Stycznia Udostępnij Napisano 6 Stycznia 5 minut temu, Jan napisał: Twojemu gwiazdorstwu i tak nie dam rady dorównać Dasz radę, szybko się uczysz, choć ci trochę te wedzewiaki, skarpetniki, lancucharze wchodzą w paradę i spowalniają progres... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Victor Napisano 6 Stycznia Udostępnij Napisano 6 Stycznia 12 godzin temu, Mitek napisał: tylko zdejmij to czerwone bo Ci się zaplącze. 🤣 Dojechałem do szlabanu znaczy przez cały parking i dosłownie 70m dalej ulicą i ściągnąłem bo totalna kicha było jechać . Ścieżka czarna aż miło na zjeździe. Służby zrobiły robotę na 5 z plusem 👌 @Chertan widziałem 4 busy PL na zjeździe,którym Wy? 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chertan Napisano 7 Stycznia Udostępnij Napisano 7 Stycznia Nasz był jasnozielony opel, rejestracja ST coś tam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dany de Vino Napisano 7 Stycznia Autor Udostępnij Napisano 7 Stycznia Chertan, nie zapomnij o najlepszych na świecie francuskich bagietkach. Naprzeciw głównej stacji gondolek na równoległej ulicy (trzeba przejść przez parking miejski - jakieś 100m) jest piekarnia. Bagietki tańsze niż w Polsce, na maśle itd.... Polecam! 🙂 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Victor Napisano 7 Stycznia Udostępnij Napisano 7 Stycznia (edytowane) Godzinę temu, Dany de Vino napisał: Chertan, nie zapomnij o najlepszych na świecie francuskich bagietkach. Naprzeciw głównej stacji gondolek na równoległej ulicy (trzeba przejść przez parking miejski - jakieś 100m) jest piekarnia. Bagietki tańsze niż w Polsce, na maśle itd.... Polecam! 🙂 To następny powód żeby do Francji pojechać i tych bagietek zasmakować,kupowaliśmy codziennie smak rewelacyjny 🙌 Szybko podsumowując; L2A jako miasteczko bajkowe , jest wszystko co człowiek potrzebuje. Masa sklepików,barów, restauracji na każdą kieszeń finansowo. Ogólnie młodzieżowo-kolorowo,czasem głośno choć od 20 ogólna cisza a muza nigdzie nie dudni… miejsce rodzinnie ale w okresie świątecznym czy noworocznym tłok. Zdecydowanie ten okresy omijać dużym łukiem-wybierać czy planować wyjazd od drugiego tygodnia stycznia . Narciarsko dla mnie Francja nadal pozostanie numer jeden .Snieg ! A nie śnieg z kaszą jak to bywa w innych częściach alpejskich . A nartowanie na 3400 już samo przez się mówi że warto tam pojechać . Klimat dla osób off również wymarzony do jazdy,sam spróbowałem i szczerze podobało mi się cholernie . Infrastruktura ! Hmmm,teraz przy kawce z widokiem na zieloną trawkę 🤦♂️ tak się zastanawiam, aczkowiek już parę dni temu to do mnie dotarło,że jak była dyskusja o FR z którą nie do końca się zgadzałem to teraz przyznaję rację . W tym ON wszystko jest do wymiany . Dobrze,że od przyszłego sezonu będzie już działała 3S. Ale żeby w 2024 roku nie było ani jednej kanapy z zasłonami to faktycznie kpina . Tak szczerze to przy Tignes&Vd’I czy 3D faktycznie druga liga FR i zdecydowanie podpisuję się pod słowami @Wujot2 jak i innych kolegów że to średniowiecze jeżeli chodzi o infrastrukturę. Jednak trzeba również uczciwie napisac ,że służby wykonują rewelacyjna pracę przygotowania tego ośrodka dla przyjeżdżających czy to trasowo czy u górnego dla bezpieczeństwa lawinowego czy już w samym miasteczku. 👌 Kiedyś wrócę to wiem napewno ale w drugim lub trzecim tygodniu stycznia . Kierunkami głównymi na niedaleka przyszłość pozostaje Tignes i 3D. Jak znajdę chętnych na koniec marca do tych ON to tak sobie myślę,że zgodę od rodzinki jeszcze na taki wyjazd w tym sezonie dostanę .🥳 Francja elegancja, choć było tłoczno to jednak bajkowo jak zawsze ! Dlatego warto tak jechać! pozdrawiam mega serdecznie z zielonej niziny 🙌 Jeszcze dodam bo warto o tym napisać ! Cena wynajmu apartamentu wyniosła mnie za tydzień w okresie sylwestrowym jedyne 428€ trzy osoby plus pies. Edytowane 7 Stycznia przez Victor 9 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 7 Stycznia Udostępnij Napisano 7 Stycznia 5 godzin temu, Victor napisał: Jak znajdę chętnych na koniec marca do tych ON to tak sobie myślę,że zgodę od rodzinki jeszcze na taki wyjazd w tym sezonie dostanę jestem w Les Menuires od 23 marca do 6 kwietnia 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Victor Napisano 7 Stycznia Udostępnij Napisano 7 Stycznia 1 godzinę temu, Jan napisał: jestem w Les Menuires od 23 marca do 6 kwietnia Jan,kto wie może uda sie mi się znaleźć osobę lub najlepiej dwie do zbicia kosztów na wyjazd to bankowo pojadę . Póki co patrzyłem dziś na kamery Winterberg,może wyskoczę na dzionek w tygodniu, środa lub czwartek bo ma pizgać mrozem a armaty z kamer walą białym szaleństwem 😉. pozdrawiam serdecznie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi