SkiForum Napisano 16 Września 2007 Udostępnij Napisano 16 Września 2007 Koniaków - Ochodzita Krótki opis ośrodka krótki opis ośrodka krótki opis ośrodka. Strona ośrodka: http://adresstrony.pl Położenie Dojazd Parkingi (Ilość miejsc, cena, odległość od stoku) Miejscowości (krótka charakterystyka miejscowości w jakiej znajduje się ośrodek, lub miejscowości sąsiednich) Noclegi Trasy (liczba tras, długość tras, poziom trudności, mapki) Ceny (cennik karnetów itp) Kamera online (link do strony z kamerą online na stok) Aktualne warunki (link do strony z aktualnymi warunkami) Serwis narciarski (czy jest/są serwisy narciarskie, + można coś więcej ceny, godziny itp) Instruktorzy / Opieka nad dziećmi Wyżywienie (gdzie można zjeść, jakie jedzenie, jakie ceny) Galeria zdjęć (link do galerii zdjęć z tego ośrodka) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tommer91 Napisano 1 Stycznia 2008 Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2008 Czyli działa teraz ten wyciąg? Rok temu nie działał z tego co słyszałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TAYSON Napisano 1 Stycznia 2008 Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2008 Z uwagi że nie mają tam nasnierzania to wyciąg działa raczej wtedy kiedy aura na to pozwala a poprzednia zima z warunkami nas nie rozpieszczała.W tym roku jest podobnie będą warunki będą działać a mimo położenia śniegu też tam nie ma za wilele(może teraz dosypało). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paypal Napisano 1 Stycznia 2008 Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2008 Wczoraj przejerzdzałem i wyciag stał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wsiogun Napisano 5 Stycznia 2009 Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2009 I nadal stoi.Szkoda bo fajna górka gdyby jeszcze jakiś sponsor zainwestował jak na Złotym Groniu,życie byłoby bardziej kolorowe.A tak straszy zeszłą epoką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
snowblade'man Napisano 11 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 11 Lutego 2010 "..to już jest koniec....." W tym roku nawet oficjalnie podano,że nie będzie funkcjonował.Wszystko stoi,rdzewieje,a stok zarasta krzakami..... Widok żenujący.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dawid17 Napisano 12 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 12 Lutego 2010 Liczmy na to, że ktoś się zlituje i jakaś firma wykupi wyciąg. Okolica przecież ładna, wiele ciekawych ośrodków w pobliżu, duża baza noclegowa, więc to szkoda, aby całkiem stał opuszczony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paypal Napisano 12 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 12 Lutego 2010 Nie jezdzxiłem, ale z drogi wygląda bardzo fajnie, stromo, mocno, no naprawde fajnie. U góry o ile pamietam fajny hotel - aż dziw ze ktos tego nie przejął czy kupił bo myśle ze chętni na pewno by sie znaleźli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dawid17 Napisano 12 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 12 Lutego 2010 Ja go z okna widzę Latem się mu bliżej przez lornetkę przyglądałem i wywnioskowałem to samo co Ty Myślę, że szybko znajdzie się inwestor, który rozbuduje ośrodek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paypal Napisano 10 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2010 Nic tam koledzy nowego nie słychać w sprawie górki ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wsiogun Napisano 11 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2010 Nic tam koledzy nowego nie słychać w sprawie górki ?? Jak przejeżdżałem w zeszłym tygodniu to nadal łyso.Juz podpór nawet nie ma.Góra "umarła" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomekk Napisano 11 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2010 heh wsiogun, ciekawe rzeczy piszesz , ja byłem NA Ochodzitej tydzień temu (4.12) i podpory jak najbardziej stały, nawet sobie pomyślałem, że mogliby je usunąć skoro i tak to nie funkcjonuje, bo szpecą widok z górki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wsiogun Napisano 13 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2010 Z daleka patrzyłem ,stary i slepy jestem byc moze jeszcze są.Nie zmienia to faktu ,że wtym roku sie tam chyba nie pojezdzi:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomekk Napisano 13 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2010 Nie zmienia to faktu ,że wtym roku sie tam chyba nie pojezdzi no to nie podlega wątpliwości, a szkoda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paypal Napisano 2 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2011 Podpowiedzcie - kto jest obecnie właścicielem urządzeń i czy ziemia dzierżawiona jest od miasta czy także prywatna ? Ktoś się orientuje ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paypal Napisano 16 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2012 Podobno coś tam się ruszyło - może ktoś z okolicznych potwierdzić czy jest szansa startu w tym roku ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wsiogun Napisano 17 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2012 Rzeczywiście po trzech latach reaktywują Ochodzitę. http://bielskobiala....__ZDJECIA_.html Przy opisie kanapy sześcioosobowej w Istebnej jest wzmianka o reaktywowaniu wyciągu na Ochodzitej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
snowblade'man Napisano 22 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 22 Listopada 2012 Przejeżdżałem tamtędy wczoraj. Stok wykarczowany z krzaków i zarośli,wyrównany....nic tylko orczyki założyć i czekać na śnieg! p.s chciałem podjechać pod Złoty Groń-ale mgła na była tak gęsta w dolinie Olzy-że ledwo kierownicę widziałem.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paypal Napisano 8 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2013 Rewelacyjna wiadomość, jesli ktos bedzie przez weekend dajcie znać, postaram sie przetestowac w przyszłym tygodniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paypal Napisano 14 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2013 Byłem dziś na testach Plusy : - dobrze oznakowany dojazd - darmowy parking który w dodatku był dobrze utrzymany\ - miła obsługa na stoku Minusy : - trasa moim zdaniem kiepsko przygotowana, pod wyciągiem kamienie, na samej trasie lodowe kamienie na przemian z betonem po ratraku - sam kształt trasy mi nie odpowiada - lubie mocne nachylenia ale równe a tutaj połowa stoku to lej , druga połowa gładka, nagle zmiana - góry i doliny. Gdy padał śnieg i wiał wiatr a wieje tam fest to na początku traciłem orientacje gdzie jechac - trzymałem sie jedynie wyciagu. Sumując - są pewnie osoby które lubią takie wrażenia - jak dla mnie na tą ilość śniegu która jest trasa powinna byc przygotowana lepiej dlatego przeniosłem sie do Wisły na jazdy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
daro65_del Napisano 17 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2013 Bardzo twardy śnieg / zlodowacony znajdował się tylko przy samym zejściu z wyciągu po prawej stronie (początek trasy 4). Reszta stoku ok, trasy 2 i 3 mocne pochylenie do dynamicznej jazdy. 4 i 5 z pozostawionym puchem. Jeszcze raz dziękuje za rzetelny opis warunków na tamtejszych trasach. (w końcu nie czytam o bezkresnym i bezlitosnym lodzie oraz muldach po pas!) Byłem tam przed otwarciem bo taki miałem termin. Myślę, że zawitam tam w przyszłości!? Użytkownik rycho65 edytował ten post 17 styczeń 2013 - 10:23 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JG77 Napisano 17 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2013 Dla mnie orczyk ok.dzięki temu nie ma tłumów ,wygodne te ludziska w dzisiejszych czasach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek_TG Napisano 22 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2013 Jak jest cena tego małego wyciągu (oślej łączki) nie ma tego podanego na stronie. Chciałbym się w sobotę wybrać z osobą, która się będzie uczyć. Czy to w ogóle dobre miejsce do nauki? ośla łączka wiadomo, ale przejście później na orczyk? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paypal Napisano 22 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2013 Przy obecnej temperaturze plus lodowych opadach zdecydowanie nie polecam tego stoku do nauki - nie ze wzgledu na indywidualne przygotowanie górki ale ogólne dośc trudne warunki w górach - ośla łączka jak najbardziej ale nie sama Ochodzita. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek_TG Napisano 22 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2013 no własnie pewnie się wyjaśni w piątek jakie będą warunki na stoku, do do soboty jeszcze kilka dni, a marznąca mżawka już nie pada (przynajmniej w Katowicach). W sumie jak by była otwarta trasa nr 5 może by dało rade. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi