Chris_M Napisano 6 Stycznia 2023 Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2023 Czy ktoś z Was kupował w Dolomitach skipass on-line? Zwłaszcza chodzi mi o to, jak wygląda odbiór tak zakupionego skipassa na Kronplatz, zwłaszcza w stacji Olang/Gassl. Na stronie https://shop.dolomitisuperski.com/eshop-chi-dati-gruppo.aspx piszą o jakimś "Pick-up-box", ale bez szczegółów. Czy ten "Pick-up-box" to jest jakiś automat ustawiony przy dolnej stacji, czy też po odbiór muszę stanąć w normalnej kolejce do kasy sprzedającej zwykłe skipassy? Jak wygląda płatność? Czy płacę w momencie zakupu on-line, czy dopiero w momencie odbioru skipassu? Czy zakup on-line wiąże się z jakimiś pułapkami, jeszcze innymi niż nagłe załamanie się pogody? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brachol Napisano 7 Stycznia 2023 Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2023 Ja kupowałem on-line, płatność od razu przy zakupie, kupowałem na 6 dni Val di Fiemme (też w dolomitisuperski), była tam opcja dostawy do miejsca noclegowego bezpłatnie i z tego skorzystałem. Pułapek żadnych nie wykryłem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chris_M Napisano 7 Stycznia 2023 Autor Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2023 (edytowane) 13 godzin temu, Chris_M napisał: Czy ten "Pick-up-box" to jest jakiś automat ustawiony przy dolnej stacji, czy też po odbiór muszę stanąć w normalnej kolejce do kasy sprzedającej zwykłe skipassy? Częściowo sam sobie odpowiem, bo na stronie: https://www.dolomitisuperski.com/en/Ski-pass/selling-points znalazłem taki tekst: "Buy your skipass online and collect it from a pick-up box (automatic stations) without going to the sales office" a w Gassl można kupiony on-line skipass odebrać zarówno w tym Pick-up-boxie, jak i w normalnej kasie. Ciekawe, jak wygląda identyfikacja przy odbiorze skipassu z tego automatu? Przy okazji spytam o "My Dolomiti Card" - https://www.dolomitisuperski.com/en/Ski-pass/MyDolomiti-Card - sprawia wrażenie dość wygodnego rozwiązania. Czy ktoś z Was korzystał z tej karty? Czy tę kartę wyrabia się odrębnie od skipassu, czy też kupując skipass i jednocześnie wyrabiając kartę "My Dolomiti Card" dostaje się skipass wczytany w tę kartę ? Edytowane 7 Stycznia 2023 przez Chris_M Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brachol Napisano 7 Stycznia 2023 Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2023 Mi przysłali voucher na odbiór tych karnetów w miejscu zakwaterowania. Być może do automatu też dostajesz voucher i skanujesz kod QR. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chris_M Napisano 7 Stycznia 2023 Autor Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2023 2 godziny temu, brachol napisał: Mi przysłali voucher na odbiór tych karnetów w miejscu zakwaterowania. Być może do automatu też dostajesz voucher i skanujesz kod QR. Dzięki! W międzyczasie rozesłałem to samo pytanie po rodzinie i podobną odpowiedź dostałem od mojej córki, która z mężem i dziećmi kilka dni temu wróciła z Hintertuxu. Napisała mi, że e-mailem dostali QR-code służący do odbioru w automacie zakupionych on-line skipassów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chris_M Napisano 23 Lutego 2023 Autor Udostępnij Napisano 23 Lutego 2023 Temat przerobiłem praktycznie, więc opiszę "dla potomnych" jak to przebiegało. Kupując skipass on-line z co najmniej z 2-dniowym wyprzedzeniem dostajemy 5% bonifikaty. Czyli chcąc mieć skipass ważny od niedzieli, aby dostać bonifikatę musimy wykupić go najpóźniej w piątek, jeszcze przed północą. Aby dokonać zakupu należy wyrazić zgodę na warunki transakcji, które wykluczają jakiekolwiek roszczenia z naszej strony w razie zamknięcia wyciągów bez względu na przyczyną, w tym warunki pogodowe, wzrost cen energii elektrycznej itp, a także w przypadku gdybyśmy ze względu na chorobę nie byli w stanie ze skipassu korzystać. Po zapłaceniu za skipassy dostałem e-maila z potwierdzeniem zakupu i QR-kodem do odbioru skipassów, który sobie wydrukowałem. W niedzielę do kas biletowych przy dolnej stacji wyciągu Olang-Gassl była jak zwykle duża kolejka, ale obok kas stał cały rząd automatów do wydawania zakupionych on-line skipassów, z których nikt nie korzystał. Pod czytnik automatu podsunąłem QR-kod widoczny na wydrukowanym potwierdzeniu zakupu, a po chwili automat wydrukował i wypluł mi zakupione skipassy. Cała operacja odbioru nie trwała nawet minuty. 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Beata Napisano 7 Marca Udostępnij Napisano 7 Marca Jaka jest forma płatności za skipass kupiony online? Czy jest coś 'ala nasz blik? Czy trzeba podpiąć kartę kredytową? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brachol Napisano 7 Marca Udostępnij Napisano 7 Marca 9 godzin temu, Beata napisał: Jaka jest forma płatności za skipass kupiony online? Czy jest coś 'ala nasz blik? Czy trzeba podpiąć kartę kredytową? Ja płaciłem kartą debetową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi