Bacek Napisano 4 Stycznia 2023 Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2023 Może już ktoś z was z tym walczył. W jednym bucie kant tej nakrętki wbija mi się w kostkę przy trochę mocniejszym spięciu. W jakichś butach widziałem w tym miejscu okrągły plaster mocnej taśmy naklejonej na całość. Druga myśl to wypełnić po kant jakimś epoksydem, ew w wersji elastycznej. Znacie może jakieś inne skuteczne triki? Motylek albo albo oponka przyklejana do linera z zewnątrz to nie do końca to czego szukam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubis Napisano 4 Stycznia 2023 Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2023 A możesz oznaczyć na zdjęciu punkt, który Cię uciska? Przecież można nakrętkę spiłować w tym miejscu o pół mm i problem może zniknąć. No i czy to wbija Ci się plastik, nakrętka, czy śruba...? Zepnij mocno buty bez zakładania i zobacz jak wygląda ta deformacja skorupy przy spiętych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bacek Napisano 4 Stycznia 2023 Autor Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2023 (edytowane) Na czucie wydaje mi się że to krawędź nakrętki ale ciężko to powiedzieć na 100% skoro skorupa nie jest przejrzysta a kostka nie ma aż takiego czucia jak palce. O piłowaniu krawędzi nakrętki też myślałem ale to opcja która najmniej mi się podoba, chociaż w sumie jest lepsza niż plaster z taśmy bo buty ściągam wyciągając nogę z linerem i nie sądzę żeby taka taśma długo wytrzymała bez oberwania o ile nie będzie jakimś mocnym klejem przyłapana. Edytowane 4 Stycznia 2023 przez Bacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubis Napisano 4 Stycznia 2023 Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2023 To jak wyjmiesz nogę z linerem dotknij luneta tam, gdzie boli najbardziej kostka. Powinien być odciśnięty dokładnie w tym miejscu. Stąd krótka droga do zidentyfikowania źródła ucisku. Jak po linerze nie widać, to znaczy że uciska cię cała krzywizna buta a nie konkretny wypust typu nakrętka. A że z jednej strony, być może masz różne kostki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bacek Napisano 7 Stycznia 2023 Autor Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2023 Jednak zdecydowałem się na epoksyd. W razie czego od tego plastiku powinien odejść. W każdym razie ucisk pozostał ale nie ostry więc chyba to było to. Zobaczymy jak będzie na stoku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 7 Stycznia 2023 Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2023 W dniu 4.01.2023 o 13:17, Bacek napisał: Może już ktoś z was z tym walczył. W jednym bucie kant tej nakrętki wbija mi się w kostkę przy trochę mocniejszym spięciu. W jakichś butach widziałem w tym miejscu okrągły plaster mocnej taśmy naklejonej na całość. Druga myśl to wypełnić po kant jakimś epoksydem, ew w wersji elastycznej. Znacie może jakieś inne skuteczne triki? Motylek albo albo oponka przyklejana do linera z zewnątrz to nie do końca to czego szukam. Cześć Rozumiem, że to nowe buty. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bacek Napisano 8 Stycznia 2023 Autor Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2023 (edytowane) Roczne. W tamtym sezonie trochę to dokuczało ale jakoś przejeździłem. W tym po jednym razie stwierdziłem że coś trzeba zrobić. O dziwo po najmocniejszym spięciu butów mniej to się dawało we znaki. Najbardziej przy średnim. Edytowane 8 Stycznia 2023 przez Bacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcos73 Napisano 8 Stycznia 2023 Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2023 Cze Troszkę w temacie, wyobraźcie sobie że na stoku dzisiaj odkręciła mi się śruba od cantingu i zgubiłem i śrubę i podkładkę mimośrodową. HEAD Raptor 140 - może ktoś ma / obojętnie jaki kolor, bo widzę, że będzie z tym problem. pozdrawiam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 8 Stycznia 2023 Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2023 Daj sygnał w poniedziałek 600249600 ma blisko Pielę i jeszcze parę serwisów. Pozdro 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcos73 Napisano 8 Stycznia 2023 Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2023 Cześć Takie cudo potrzebuję. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 8 Stycznia 2023 Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2023 Każdy serwis, który robi więcej niż ostrzenie i smarowanie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcos73 Napisano 10 Stycznia 2023 Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2023 W dniu 8.01.2023 o 09:17, mig napisał: Każdy serwis, który robi więcej niż ostrzenie i smarowanie... No nie jest to takie proste, na szczęście można to zamówić, zamówione - ale spod lady, bo nie ma ogólnie dostępne. pozdrawiam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 10 Stycznia 2023 Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2023 (edytowane) Jeden ze sprzedawców butów w okolicy proponował mi dorobienie "kantingu" do butów bez. Czyli części są osiągalne. Dobrze ze dostaniesz co trzeba. Edytowane 10 Stycznia 2023 przez mig Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcos73 Napisano 10 Stycznia 2023 Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2023 39 minut temu, mig napisał: Jeden ze sprzedawców butów w okolicy proponował mi dorobienie "kantingu" do butów bez. Czyli części są osiągalne. Dobrze ze dostaniesz co trzeba. Cześć Dostanę, ale wbrew pozorom nie jet to takie łatwe. Tutaj Head troszkę zwalił robotę, bo fischer miał zabezpieczenie wewnątrz buta i tej śruby nie byłeś w stanie wykręcić - tylko poluzować, niemniej jednak, ja ja wykręciłem i spier...łem canting. Tak jeździłem do końca ich żywota. Canting był, ale na słowo honoru. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bacek Napisano 10 Stycznia 2023 Autor Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2023 (edytowane) W Atomicach i jeszcze gdzieś bez problemu odkręcałem w całości także to nie tylko Head. Śruby są tam zabezpieczane tylko przez sklejenie jakaś farbą czy czymś tam. Edytowane 10 Stycznia 2023 przez Bacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi