lukas63 Napisano 24 Grudnia 2022 Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2022 Witam, Planuję jechać do Austrii od 6 do 11 stycznia, ale jak patrzę na kamerki na stokach i obecne oraz długoterminowe prognozy pogody to mój entuzjazm opada. Jest ocieplenie a ma być jeszcze gorzej. Planowałem jakiś niższy ośrodek jak SkiWelt czy Saalbach ale może okazać się, że będzie jazda na plusowych temperaturach z potencjalnych deszczem. Już w tym roku w marcu jeździłem w najcieplejszym okresie i chciałem jechać w zimniejszy okres w styczniu a tu się okazuje, że nie ma zimy!!! Co byście polecali, aby nie jeździć w dodatnich temperaturach na mokrym śniegu? Soelden? serfaus fiss ladis? Na mapkach windy z reguły tam są najniższe temp. w Austrii? Może macie jakieś doświadczenie w tym względzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 26 Grudnia 2022 Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2022 Im wyżej tym lepiej. Brać wysoko położone lodowce i nie ma bata, zima musi tam być. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PaulinaP Napisano 28 Grudnia 2022 Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2022 Hintertux. Północne stoki, wysoko, działa (cały rok), wszystkie pozostałe lodowce też będą miały warunki. Gurgle (Obergurgl/Hochgurgl) trasy powyżej 1900m, wszystko działa, byłam przed Świętami. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zonk1 Napisano 2 Stycznia 2023 Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2023 Na kamerach na Hintertux 3200m -1 stopień. Wczoraj na penken kamera podawała 8 stopni na 2000m o 21. Sam się zastanawiam czy się w to pchać, bo prognozy mówią też, że od poniedziałku śnieg przez cały tydzień, a mam jechać w niedzielę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukas63 Napisano 15 Stycznia 2023 Autor Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2023 Padło na Serfaus-Fiss-Ladis - powyżej 1800m było spoko 🙂 wróciliśmy zadowoleni 🙂 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzysiekK Napisano 15 Stycznia 2023 Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2023 52 minuty temu, lukas63 napisał: Padło na Serfaus-Fiss-Ladis - powyżej 1800m było spoko 🙂 wróciliśmy zadowoleni 🙂 Trasy tam czerwone. Takie same czerwone jak nasze czy takie jak nasze czarne? Wiem że ważniejszy warun niż kolor. Ale tak z ciekawości... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukas63 Napisano 15 Stycznia 2023 Autor Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2023 Ogólnie takie jak nasze czerwone, ale są odcinakami mniejszymi z takim spadkiem jak nasze czarne. Widać to w oddali jak nagle ludzie zatrzymują się na pewnych odcinkach i robi się zgrupowanie jak tu zjechać 😉 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 15 Stycznia 2023 Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2023 6 godzin temu, KrzysiekK napisał: Trasy tam czerwone. Takie same czerwone jak nasze czy takie jak nasze czarne? Wiem że ważniejszy warun niż kolor. Ale tak z ciekawości... Widzę, że jednak nie chcesz przyjmować wiedzy Krzysztofie - trudno. Liczyłem, że jednak od Garbika Cię oś różni. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi