Gabrik Napisano 13 Grudnia 2022 Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2022 Może ktoś chętny na wspólny wyjazd i rozruch, wyjazd raniutko w sobotę Szczyrk/Wisła/Zwardoń. Ostatecznie w czwartek decyzją. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kordiankw Napisano 13 Grudnia 2022 Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2022 Będę z kolegą w Szczyrku od soboty 17 wieczorem do wtorku 20 grudnia. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moruniek Napisano 13 Grudnia 2022 Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2022 3 godziny temu, Gabrik napisał: Może ktoś chętny na wspólny wyjazd i rozruch, wyjazd raniutko w sobotę Szczyrk/Wisła/Zwardoń. Ostatecznie w czwartek decyzją. Chcesz jechać na jeden dzień ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gabrik Napisano 13 Grudnia 2022 Autor Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2022 Jeśli to dwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 13 Grudnia 2022 Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2022 Będę piątek, sobota, może niedziela. Okolice Wisły. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 16 Grudnia 2022 Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2022 (edytowane) I jak z wyjazdem? Ja pojadę dopiero rano do Wisły ( jesli całkiem gierkówki nie zasypie). Sąsiad stanowczo odradzał przedzieranie sie dzisiaj do domku w gorach... na drodze dojazdowej w lesie zdarzają się ponoć zaspy po pas śniegu a kolejność odśnieżania odległa..... ale i tak musze tam włączyć grzejnik bo zapowiadają grube mrozy, wiec może jutro na piechotę. Edytowane 16 Grudnia 2022 przez mig Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 16 Grudnia 2022 Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2022 1 godzinę temu, mig napisał: I jak z wyjazdem? Ja pojadę dopiero rano do Wisły ( jesli całkiem gierkówki nie zasypie). Sąsiad stanowczo odradzał przedzieranie sie dzisiaj do domku w gorach... na drodze dojazdowej w lesie zdarzają się ponoć zaspy po pas śniegu a kolejność odśnieżania odległa..... ale i tak musze tam włączyć grzejnik bo zapowiadają grube mrozy, wiec może jutro na piechotę. Stałe 4x4 i dzida. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 16 Grudnia 2022 Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2022 😀😀Optymista, jak wiekszość tych, którym wydaje się 4x4 czyni cuda. Sąsiad ma na zimę składaka na ramie i mechanice UAZ-a... wiec jak on coś mówi to warto mu wierzyć.... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tata Asi Napisano 17 Grudnia 2022 Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2022 13 godzin temu, mig napisał: 😀😀....wydaje się 4x4 czyni cuda. Też miałem takie przekonanie. Kiedyś z lekceważeniem spojrzałem na tłum samochodów na parkingu, zapiąłem napędy, i podjechałem pod samą kasę stacji narciarskiej. Z poczuciem wyższości tam zaparkowałem. Przy zjeździe okazało się, że pomimo prawdziwego 4x4, samochód ześlizguje się po lodzie tak samo, jak każdy inny. Co jakiś czas musiałem wyhamowywać do zera w hałdach śniegu. Plastiki na szczęście wytrzymały... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brachol Napisano 17 Grudnia 2022 Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2022 37 minut temu, Tata Asi napisał: Też miałem takie przekonanie. Kiedyś z lekceważeniem spojrzałem na tłum samochodów na parkingu, zapiąłem napędy, i podjechałem pod samą kasę stacji narciarskiej. Z poczuciem wyższości tam zaparkowałem. Przy zjeździe okazało się, że pomimo prawdziwego 4x4, samochód ześlizguje się po lodzie tak samo, jak każdy inny. Co jakiś czas musiałem wyhamowywać do zera w hałdach śniegu. Plastiki na szczęście wytrzymały... Mój kolega jakiś czas temu skorzystał z "asystenta zjazdu" pomimo wydaje się dość zaawansowanej technologii (Audi Q5) hamować musiał w zaspie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 17 Grudnia 2022 Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2022 2 godziny temu, Tata Asi napisał: Też miałem takie przekonanie. Kiedyś z lekceważeniem spojrzałem na tłum samochodów na parkingu, zapiąłem napędy, i podjechałem pod samą kasę stacji narciarskiej. Z poczuciem wyższości tam zaparkowałem. Przy zjeździe okazało się, że pomimo prawdziwego 4x4, samochód ześlizguje się po lodzie tak samo, jak każdy inny. Co jakiś czas musiałem wyhamowywać do zera w hałdach śniegu. Plastiki na szczęście wytrzymały... Bo hamowanie jest takie same, jak dla osiek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 17 Grudnia 2022 Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2022 16 godzin temu, mig napisał: 😀😀Optymista, jak wiekszość tych, którym wydaje się 4x4 czyni cuda. Sąsiad ma na zimę składaka na ramie i mechanice UAZ-a... wiec jak on coś mówi to warto mu wierzyć.... 4x4 trzeba używać z głową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SzymQ Napisano 17 Grudnia 2022 Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2022 2 hours ago, grimson said: 4x4 trzeba używać z głową. Prawda. Najlepiej z wyłączoną kontrolą trakcji i w trybie Sport 😛 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gabrik Napisano 17 Grudnia 2022 Autor Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2022 22 godziny temu, mig napisał: I jak z wyjazdem? Ja pojadę dopiero rano do Wisły ( jesli całkiem gierkówki nie zasypie). Sąsiad stanowczo odradzał przedzieranie sie dzisiaj do domku w gorach... na drodze dojazdowej w lesie zdarzają się ponoć zaspy po pas śniegu a kolejność odśnieżania odległa..... ale i tak musze tam włączyć grzejnik bo zapowiadają grube mrozy, wiec może jutro na piechotę. Migu złamała mnie choroba 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 17 Grudnia 2022 Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2022 2 godziny temu, SzymQ napisał: Prawda. Najlepiej z wyłączoną kontrolą trakcji i w trybie Sport 😛 W podjedzie lub jeździe przez głęboki śnieg ESP obowiązkowo do wyłączenia. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 19 Grudnia 2022 Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2022 Gmina spisała się koncertowo. Odsniezone perfekcyjnie mimo że dróżka jest prywatna.... pozostało odkopać podjazd i taras = pol godziny rozgrzewki. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gabrik Napisano 19 Grudnia 2022 Autor Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2022 To był chyba najlepszy pogodowo week w grudniu tego roku....no ale nie zawsze plany wypalają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi