SzymQ Napisano 13 Grudnia 2022 Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2022 Ja kupiłem sobie niedawno Oasis 200 od Icebreaker i na razie jestem mega zadowolony. Nie odczułem też żadnego gryzienia. Nie mam jednak porównania z innymi produktami premium. Być może są jeszcze lepsze 🙂 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzysiekK Napisano 13 Grudnia 2022 Autor Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2022 Ok, kupiłem tę poleconą przez @moruniek Dziękuję i pozdrawiam KK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bacek Napisano 13 Grudnia 2022 Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2022 (edytowane) 12 hours ago, KrzysiekK said: Piore w tym Nikvax do odzieży technicznej. To się podczępię z offtopem i nawiążę do wpisu z poprzedniej strony. To bielizny termicznej faktycznie potrzeba jakieś dedykowane specyfiki? Do membran rozumiem ale tu? Standardowo jadę proszek i płukanie w wodzie z dodatkiem octu zamiast płynu do płukania. Edytowane 13 Grudnia 2022 przez Bacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzysiekK Napisano 13 Grudnia 2022 Autor Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2022 4 minuty temu, Bacek napisał: To się podczępię z offtopem i nawiążę do wpisu z poprzedniej strony. To bielizny termicznej faktycznie potrzeba jakieś dedykowane specyfiki? Do membran rozumiem ale tu? Standardowo jadę proszek i płukanie w wodzie z dodatkiem octu zamiast płynu do płukania. Chodzi o to, by zachować gładkość włókien. Jak się postrzępią na skutek prania w niewłaściwych środkach, to potem tam się rozwijają bakterie. Kto wie, może tak zepsułem swoją bieliznę. Nie wiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bacek Napisano 13 Grudnia 2022 Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2022 (edytowane) Gładkość włókien to "kamień kotłowy" który zostaje w nich przy suszeniu (pewnie nie tylko), dlatego dodatek octu. Edytowane 13 Grudnia 2022 przez Bacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcos73 Napisano 13 Grudnia 2022 Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2022 13 godzin temu, Kaem napisał: tak jak z ostrożnością podchodzę do zakupów w Deca, to akurat ten model mogę ze spokojem sumienia polecić: ,,Zastanawiam się nad tym: https://www.decathlon.pl/p/koszulka-termoaktywna-narciarska-meska-wedze-bl-980-wool/_/R-p-306067?mc=8550563&c=Szary'' Albowiem, ze dwa lata temu kupiłem identyczną koszulkę tyle że czarną i używa się ją doskonale. Aha, ja generalnie od października do marca na co dzień chadzam w takich koszulkach, żeby nie było że nie wiem o czym piszę. Cześć Bo Decu też mają porządne rzeczy, ale są wyraźnie droższe od pozostałych. Seria 980 na narty to naprawdę porządne rzeczy. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brachol Napisano 13 Grudnia 2022 Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2022 Ja wszystkie termiczne rzeczy piorę w proszku w pralce na 30 stopni bez dodatku płynów zmiękczających. Nawet nie wiedziałem, że jest specjalny środek do bielizny, do membrany to mam i używam. Mam też jedną starą koszulkę (pewnie ma z 25 lat) i też dość szybko capi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzysiekK Napisano 13 Grudnia 2022 Autor Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2022 1 godzinę temu, brachol napisał: Ja wszystkie termiczne rzeczy piorę w proszku w pralce na 30 stopni bez dodatku płynów zmiękczających. Nawet nie wiedziałem, że jest specjalny środek do bielizny, do membrany to mam i używam. Mam też jedną starą koszulkę (pewnie ma z 25 lat) i też dość szybko capi. Gdzieś słyszałem, żeby używać tego Nikwaxa do bielizny też. Ale chyba kilka razy olałem temat i może zepsułem włókna, stąd też robi się podłoże rozwoju mikrobów.... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 15 Grudnia 2022 Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2022 Hmmmm..... Tak to bywa 1 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bacek Napisano 15 Grudnia 2022 Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2022 Obrazek się nie zgadza, moja odzież termoaktywna kończy się lekko poniżej kolan. Części w butach zawsze mnie irytują i specjalnie nic nie wnoszą poza problemami z rolowaniem i zaginaniem. Jak miał bym już z czymś zestawiać to z kalisonami, też PRL ale z kroju bardziej podobne, choć nie zawsze opinające. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzysiekK Napisano 20 Grudnia 2022 Autor Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2022 W dniu 13.12.2022 o 10:54, KrzysiekK napisał: Ok, kupiłem tę poleconą przez @moruniek Dziękuję i pozdrawiam KK Mam, sprawdziłem. Niebo a ziemia. Zero zapachów. Dzięki @moruniek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moruniek Napisano 20 Grudnia 2022 Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2022 3 godziny temu, KrzysiekK napisał: Mam, sprawdziłem. Niebo a ziemia. Zero zapachów. Dzięki @moruniek Cieszę się, że się sprawdza. Pamiętaj, że najlepsze ceny są jednak latem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 20 Grudnia 2022 Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2022 (edytowane) W dniu 15.12.2022 o 14:47, Bacek napisał: Obrazek się nie zgadza, moja odzież termoaktywna kończy się lekko poniżej kolan. Części w butach zawsze mnie irytują i specjalnie nic nie wnoszą poza problemami z rolowaniem i zaginaniem. Jak miał bym już z czymś zestawiać to z kalisonami, też PRL ale z kroju bardziej podobne, choć nie zawsze opinające. Cześć A czy wszyscy używacie zawsze dolnej bielizny termicznej? Pytam bo mnie się to zdarza niezwykle rzadko, chyba nawet jakichś porządnych gatek nie mam... Swego czasu Ewka w jakimś używańcu kupiła mi właśnie takie elastyczne gacie za kolana i są znakomite na rower w chłodniejsze dni. Na nartach jednak od razu byłbym spocony strasznie. Wolę nawet lekki chłód niż nawet minimalne przegrzanie, bo chłód łatwo nadrobić większą intensywnością ruchu. Pozdro Edytowane 20 Grudnia 2022 przez Mitek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 20 Grudnia 2022 Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2022 (edytowane) Typowe spodnie mają dla mnie wystarczającą ocieplinę. Edytowane 20 Grudnia 2022 przez mig Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chertan Napisano 20 Grudnia 2022 Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2022 Ja również nigdy nie używałem termicznych gaci, spodnie są wystarczająco ciepłe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bacek Napisano 20 Grudnia 2022 Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2022 Ja raczej odchudzam górę. Przy kilku na minusie tylko cienka termiczna i kurtka, polar dochodzi przy kilkunastu na minusie a pomiędzy jakaś cieplejsza termiczna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bacek Napisano 20 Grudnia 2022 Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2022 1 hour ago, Mitek said: Swego czasu Ewka w jakimś używańcu kupiła mi właśnie takie elastyczne gacie za kolana i są znakomite na rower w chłodniejsze dni. Na nartach jednak od razu byłbym spocony strasznie Te które używam raczej są cieńsze od rowerowych, tak bardziej dla poślizgu niż ciepłoty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 20 Grudnia 2022 Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2022 52 minuty temu, Bacek napisał: Te które używam raczej są cieńsze od rowerowych, tak bardziej dla poślizgu niż ciepłoty. Cześć No wiesz rowerowe są przeróżne. Sam - z racji tego, że jeżdżę cały rok - mam chyba cztery podobnie funkcjonalne stroje na nogi o różnej grubości, tak aby można było konfigurować od + 15 do -15. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brachol Napisano 20 Grudnia 2022 Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2022 Ja mam gacie pod spodniami różne w zależności od temperatury zewnętrznej. Jak powyżej zera to same spodnie SS, jak zimniej to różne kombinacje, jak pada to zamiast SS mam spodnie HS, typowych narciarskich ocieplanych nie posiadam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wujot Napisano 20 Grudnia 2022 Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2022 (edytowane) 5 godzin temu, Mitek napisał: Cześć A czy wszyscy używacie zawsze dolnej bielizny termicznej? Pytam bo mnie się to zdarza niezwykle rzadko, chyba nawet jakichś porządnych gatek nie mam... Swego czasu Ewka w jakimś używańcu kupiła mi właśnie takie elastyczne gacie za kolana i są znakomite na rower w chłodniejsze dni. Na nartach jednak od razu byłbym spocony strasznie. Wolę nawet lekki chłód niż nawet minimalne przegrzanie, bo chłód łatwo nadrobić większą intensywnością ruchu. Pozdro Zawsze używam kalesonów (za kolana) i wysokich skarpetek. Spodnie do tego - goła membrana. Edytowane 20 Grudnia 2022 przez Wujot 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 20 Grudnia 2022 Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2022 22 minuty temu, Wujot napisał: Zawsze używam kalesonów (za kolana) i wysokich skarpetek. Spodnie do tego - goła membrana. Cześć No właśnie muszę wypróbować ten model bo jest dość uniwersalny i ogranicza ilość ciuchów - można się narciarskich pozbyć. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcos73 Napisano 20 Grudnia 2022 Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2022 25 minut temu, Wujot napisał: Zawsze używam kalesonów (za kolana) i wysokich skarpetek. Spodnie do tego - goła membrana. Cześć Ja tak samo, gatki 3/4 + spodnie bez ociepliny. Jest mi ciepło. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 20 Grudnia 2022 Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2022 2 godziny temu, Wujot napisał: Zawsze używam kalesonów (za kolana) i wysokich skarpetek. Spodnie do tego - goła membrana. u mnie podobnie, wszystko plastik firmy UYN albo XBionic najcieplejszy jest ten komplecik 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wujot Napisano 20 Grudnia 2022 Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2022 3 godziny temu, Mitek napisał: Cześć No właśnie muszę wypróbować ten model bo jest dość uniwersalny i ogranicza ilość ciuchów - można się narciarskich pozbyć. Pozdro Te 3/4 gacie używam też w zimie na rowerze, razem z spodenkami za kolana (czyli też 3/4). Na górę koszulka (też z nart) i kurtka SS. Czyli na nartach i rowerze mam bardzo podobne zestawy. Jedyne co, że na rower biorę starą, mocno wysłużoną kurtkę bo po jednej jeździe wszystko musi wylądować w pralce. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wickerman Napisano 20 Grudnia 2022 Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2022 ja używam Brubeck i jestem mega zadowolony. Świetnie trzyma ciepło i odprowadza pot. Tylko trzeba ostrożnie prać bo tkanina się niszczy. Niestety jest drogo ale warto. https://allegro.pl/oferta/brubeck-bielizna-termoaktywna-thermo-meska-xxl-11770617125 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi