zeroone Napisano 12 Grudnia 2022 Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2022 Hej, Mam pytanie jedziemy ze znajomymi pierwszy raz autem na narty do Ischgl i czy trzeba mieć ze sobą łańcuchy? czy może dojazd jest tam na tyle dobry że raczej nie potrzeba takich wynalazków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nikon255 Napisano 12 Grudnia 2022 Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2022 Tam to chyba na wyposażeniu auta musza byc lancuchy 😛 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zeroone Napisano 12 Grudnia 2022 Autor Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2022 No właśnie z tego co czytałem to opony zimowe są obowiązkowe tylko dla aut osobowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 12 Grudnia 2022 Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2022 https://www.austria.info/pl/informacje-ogolne/dojazd/samochodem/wyposazenie-pojazdow-w-okresie-zimowym#lancuchy-sniegowe 5 sekund szukania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bacek Napisano 13 Grudnia 2022 Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2022 (edytowane) A miałem w lato przećwiczyć zakładanie łańcuchów i lato przeszło. W każdym razie przed wyjazdem to teraz dla mnie mus. Rok temu, przy gęsto padającym śnieżku, podjeżdżałem pod górkę i na tym kawałku w rowach po bokach stało lub leżało 6 samochodów. Z sercem na ramieniu, ledwo bo ledwo podjechałem, ale tym razem w takie warunki na pewno bez łańcuchów nawet nie spróbuję. I to zdecydowanie nie były Alpy. Jak się trafi szóstkę w pogodę to i u nas łańcuchy mogą okazać niezbędne. Edytowane 13 Grudnia 2022 przez Bacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nikon255 Napisano 13 Grudnia 2022 Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2022 W Spindlerowym Mlynie zarezerwowalem jakies lokum na wyjazd. Na miejscu okazalo sie ze to na samej gorze wioski 😂 3 dni jezdzilem na lancuchach, z budy do Hromovki i nazat. Raz krajoznawczo nawet na Stoh i pobliski hotel zawitaliśmy. Sniegu bylo w opor. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brachol Napisano 13 Grudnia 2022 Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2022 Ja miałem takie lokum w Zwardoniu, przyjechaliśmy po ciemku i nie dojechałem pod dom, a łańcuchy leżały sobie w szafie w domu. Następnego dnia było lepiej, ale bez szału. Żona coś tam wspominała kilka razy "a mówiłam zabierz łańcuchy". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi