jawor61 Napisano 11 Grudnia 2022 Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2022 Cześć. Po dłuuuugiej przerwie wybieram się na Chopok /ski pass za darmo - sprytna sezonówka 😀/. Ponieważ termin będzie zależny od aktualnej pogody liczę się z dojazdem 15-30 km. Słyszałem, że gdy jest dużo chętnych to są problemy z parkingami. Czy ktoś może przybliżyć temat, czy jest np. jakiś duży parking z transferem busem? Czy podobne problemy są w Łomnicy i Strbskim Plesie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skipper Kiper Napisano 11 Grudnia 2022 Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2022 Parking jest na wysokosci Pavcina Lehota, bezpłatny, dalej autobusem. Na Zahradkach i w Jasnej są parkingi, w zeszłym roku jak dobrze pamietam dla sprytnej sezonówki bezpłatne, w weekend chyba trzeba bylo negocjowac przepuszczenie przez Pavciną Lehote. Info z ubiegłego sezonu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Harnaś Napisano 13 Grudnia 2022 Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2022 Dawno nie byłem, ale żeby dojechać autem pod wyciągi, to w weekend trzeba stosunkowo wcześniej przyjechać (najlepiej przed otwarciem wyciągów). Potem zatrzymują na początku doliny i trzeba jechać autobusem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moruniek Napisano 13 Grudnia 2022 Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2022 6 godzin temu, Harnaś napisał: Dawno nie byłem, ale żeby dojechać autem pod wyciągi, to w weekend trzeba stosunkowo wcześniej przyjechać (najlepiej przed otwarciem wyciągów). Potem zatrzymują na początku doliny i trzeba jechać autobusem. Chyba, że mieszkasz w dolinie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jawor61 Napisano 14 Grudnia 2022 Autor Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2022 Czyli kto rano wstaje ten parkuje pod wyciągiem 🙂 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jawor61 Napisano 19 Stycznia 2023 Autor Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2023 Od przyszłego poniedziałku wreszcie szykuje się dobra pogoda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jawor61 Napisano 17 Grudnia 2023 Autor Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2023 Otworzyłem ten temat to coś dorzucę. W zeszłym sezonie byłem 2 razy w Jasnej, w styczniu i marcu 2023. Dojeżdżałem z Liptowskiego Mikulasza. Darmowy parking PS dla sezonówek jest w Luczkach na przeciwko płatnego P4. Trzeba być przed godz. 8.00 , bo szybko się zapełnia. Dla spóźnialskich zostaje darmowy PS w Otupne obok P1. Jest większy, z dużą szansą na miejsce przed 8.30. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi