tarpan Napisano 10 Grudnia 2022 Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2022 Witam jak w tytule jakie slalomki dla średnio zaawansowanego z opcją na szlifowanie umiejętności.dlugosc 165 cm Waham się pomiędzy racetiger sl a head rebels ESL.Czy może lepiej zamiast nowych kupić używane,np komórki? chyba że macie jakieś inne typy nie za miliony. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 10 Grudnia 2022 Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2022 (edytowane) Wszystko jedno które. Serio. Sprawdź tylko czy przypadkiem nie mają rockera. W slalomkach "to se nie godzi'.... Edytowane 10 Grudnia 2022 przez mig 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moruniek Napisano 10 Grudnia 2022 Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2022 9 godzin temu, tarpan napisał: Witam jak w tytule jakie slalomki dla średnio zaawansowanego z opcją na szlifowanie umiejętności.dlugosc 165 cm Waham się pomiędzy racetiger sl a head rebels ESL.Czy może lepiej zamiast nowych kupić używane,np komórki? chyba że macie jakieś inne typy nie za miliony. pozdrawiam Kup to co będzie dostępne i w dobrej cenie. Obecnie strasznie mało jest SL do kupienia w dobrych cenach, w długości 165, komórek też bardzo mało. Popatrzyłbym jeszcze na Dynastar-y. Jakież było moje zdziwienie, gdy w sklepie zobaczyłem "moje" SL w cenie 2600 zł bez wiązań. Ja za swoje dałem połowę tego z wiązaniami. Nowe oczywiście. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nikon255 Napisano 10 Grudnia 2022 Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2022 9 godzin temu, mig napisał: Wszystko jedno które. Serio. Sprawdź tylko czy przypadkiem nie mają rockera. W slalomkach "to se nie godzi'.... Ty masz lub miales volkl sl komorki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 10 Grudnia 2022 Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2022 1 minutę temu, nikon255 napisał: Ty masz lub miales volkl sl komorki? jeszcze mam.... choć już dożywają swoich dni... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nikon255 Napisano 10 Grudnia 2022 Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2022 Teraz, mig napisał: jeszcze mam.... choć już dożywają swoich dni... Hehe. Cos mi sie kojarzy ze te w miare nowe maja rocker (2018+). Maja, jakies porownanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 10 Grudnia 2022 Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2022 (edytowane) Niemożliwe. Tych nart się celowo nie psuje... Rocker miały/mają(?) pierwsze slalomki sklepowe voelkla Edytowane 10 Grudnia 2022 przez mig Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nikon255 Napisano 10 Grudnia 2022 Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2022 6 minut temu, mig napisał: Niemożliwe. Tych nart się celowo nie psuje... Rocker miały/mają(?) pierwsze slalomki sklepowe voelkla A racja. SL R WC nie maja. Za to GS R WC maja ,😂 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 10 Grudnia 2022 Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2022 (edytowane) Myślę że tiprocker w GS to raczej kolejna próba obejścia nienajmądrzejszych przepisów...... Te SL (1 sklepowe) jeszcze nie miały: Edytowane 10 Grudnia 2022 przez mig 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 10 Grudnia 2022 Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2022 Pierdolic SL, tylko GS😁 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nikon255 Napisano 10 Grudnia 2022 Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2022 7 minut temu, grimson napisał: Pierdolic SL, tylko GS😁 Kazde sa fajne na swój sposob 😄 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 10 Grudnia 2022 Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2022 (edytowane) 20 godzin temu, grimson napisał: Pierdolic SL, tylko GS😁 Lepiej używać na zmianę. A pierdolenie zostaw na inną okazję... 😉 Wiadomo które wystają: Edytowane 11 Grudnia 2022 przez mig 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star Napisano 11 Grudnia 2022 Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2022 https://m.olx.pl/d/oferta/-IDS5wMS.html?utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=hobbies-and-sports[pl]-shopping-poland-st-ads[d-m-t]&gclid=CjwKCAiA-dCcBhBQEiwAeWidtelIllORsl1XEdpx8Mkie7z7rsvedcNcbxByS9x8t412uGTThgIhjhoCu8IQAvD_BwE 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Plus82 Napisano 11 Grudnia 2022 Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2022 7 godzin temu, star napisał: https://m.olx.pl/d/oferta/-IDS5wMS.html?utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=hobbies-and-sports[pl]-shopping-poland-st-ads[d-m-t]&gclid=CjwKCAiA-dCcBhBQEiwAeWidtelIllORsl1XEdpx8Mkie7z7rsvedcNcbxByS9x8t412uGTThgIhjhoCu8IQAvD_BwE Krawędzie nie równej grubości, na całej długości narty. Co za szczerość ! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
master32 Napisano 11 Grudnia 2022 Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2022 W dniu 10.12.2022 o 13:14, tarpan napisał: Witam jak w tytule jakie slalomki dla średnio zaawansowanego z opcją na szlifowanie umiejętności.dlugosc 165 cm Waham się pomiędzy racetiger sl a head rebels ESL.Czy może lepiej zamiast nowych kupić używane,np komórki? chyba że macie jakieś inne typy nie za miliony. pozdrawiam Konkretnie, jaki budżet ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adam ..DUCH Napisano 11 Grudnia 2022 Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2022 (edytowane) https://allegro.pl/oferta/atomic-sl-11-165cm-r12-wroclaw-serwis-kultowe-12883010030 Miały być komórki........ I tak po opisie gościu nie ma bladego pojęcia co sprzedaje.......cena nieco wygórowana ....ten sam sprzęt w tamtym roku córka przywiozła mi z Austrii za 240 zł...w stanie fabrycznym.....jak masz blisko warto pojechać i sprawdzić cena max 450 Edytowane 11 Grudnia 2022 przez Adam ..DUCH 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomkly Napisano 11 Grudnia 2022 Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2022 (edytowane) 4 godziny temu, Adam ..DUCH napisał: https://allegro.pl/oferta/atomic-sl-11-165cm-r12-wroclaw-serwis-kultowe-12883010030 Miały być komórki........ I tak po opisie gościu nie ma bladego pojęcia co sprzedaje.......cena nieco wygórowana ....ten sam sprzęt w tamtym roku córka przywiozła mi z Austrii za 240 zł...w stanie fabrycznym.....jak masz blisko warto pojechać i sprawdzić cena max 450 To jest szrot. Narta sprzed 15 albo więcej lat. Realnie warte ze 200zł. Sprzedającemu się w głowie poprzewracało wystawiając ten złom za 600zł. Edytowane 11 Grudnia 2022 przez tomkly Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star Napisano 11 Grudnia 2022 Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2022 22 godziny temu, mig napisał: Lepiej używać na zmianę. A pierdolenie zostaw na inną okazję... 😉 Wiadomo które wystają: Zmiennika deską... kultowa... Burton. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tarpan Napisano 12 Grudnia 2022 Autor Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2022 19 godzin temu, master32 napisał: Konkretnie, jaki budżet ? Myślę że 1500 zł max chciałem nowe to jednak z 2500 zł jak w tej cenie używki fajne dostanę to ok a tak to nie wiem dMa ktoś może jakie fajny sklep we wro z używkami do polecenia?:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adam ..DUCH Napisano 12 Grudnia 2022 Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2022 37 minut temu, tarpan napisał: Myślę że 1500 zł max chciałem nowe to jednak z 2500 zł jak w tej cenie używki fajne dostanę to ok a tak to nie wiem dMa ktoś może jakie fajny sklep we wro z używkami do polecenia?:) Daleko masz do Milówki???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcos73 Napisano 12 Grudnia 2022 Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2022 2 minuty temu, Adam ..DUCH napisał: Daleko masz do Milówki???? Adaś - ale z Wrocławia - sporo jest 🙂 pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adam ..DUCH Napisano 12 Grudnia 2022 Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2022 Szkoda bo bym Tarpana u Legierskiego ustawił na 3-4 pary do sprawdzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcos73 Napisano 12 Grudnia 2022 Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2022 17 godzin temu, tomkly napisał: To jest szrot. Narta sprzed 15 albo więcej lat. Realnie warte ze 200zł. Sprzedającemu się w głowie poprzewracało wystawiając ten złom za 600zł. Tomkly Nie szrot, ale raczej narta kolekcjonerska 😉 Tak de facto to świetne narty, do dzisiaj można na nich pośmigać i są naprawdę świetne, jeśli komuś design nie wadzi. Prawdą jest, że to już leciwa deska i znalezienie białego kruka graniczy z cudem, zazwyczaj wyklepane i zajeżdżone. pozdrawiam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brachol Napisano 12 Grudnia 2022 Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2022 2 godziny temu, tarpan napisał: Myślę że 1500 zł max chciałem nowe to jednak z 2500 zł jak w tej cenie używki fajne dostanę to ok a tak to nie wiem dMa ktoś może jakie fajny sklep we wro z używkami do polecenia?:) Odezwij się do @Bruner79 może coś będzie miał z używek w dobrym stanie i cenie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adam ..DUCH Napisano 12 Grudnia 2022 Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2022 24 minuty temu, Marcos73 napisał: Tomkly Nie szrot, ale raczej narta kolekcjonerska 😉 Tak de facto to świetne narty, do dzisiaj można na nich pośmigać i są naprawdę świetne, jeśli komuś design nie wadzi. Prawdą jest, że to już leciwa deska i znalezienie białego kruka graniczy z cudem, zazwyczaj wyklepane i zajeżdżone. pozdrawiam Dzięki Marku. Tak masz rację to narta kolekcjonerska ale jeżeli kupi się ją w stanie "fabrycznym" to można spokojnie zastąpić współczesne slalomki. Seria 9 raczej na tyczkach bita nie była a z uwagi na bardzo wysoka cenę też przez byle kogo nie była kupowana, 11 to w tamtych czasach odpowiednik dzisiejszej komórki. Kupując taki sprzęt warto zwrócić uwagę na dzioby im więcej "dewastacji" tym większa pewność że były "bite" na tyczkach ale ważniejszy jest profil poprzeczny. Atomic w systemie Beta charakteryzował się wysoką sztywnością wzdłużną (niezniszczalną), wysoka też była sztywnosć poprzeczna ale było to okupione zwiększoną podatnoscią na dewastacją narty ale wystarczy prosty liniał aby sprawdzić czy narta od ślizgu nie jest wydęta. 9 i 11 to nie są białe kruki tak jak np. 10.11 ale amator który nie dysponuje wiekszym budżetem spokojnie może się pochylić. Osobiście ja mam 9SL 170 , 11SL 165, 11SL 160 (klasyczna szachownica) i 10.11 160 carbon. ze wszystkich jestem bardzo zadowolony a zwłaszcza a SL 11 (szachownice). W zestawie jest jeszcze Dynamic VR27 SL 165 (to już czas kiedy firmę przejął Atomic) - super narta dla każdego. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi