monia2416 Napisano 2 Grudnia 2022 Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2022 Witam, czy macie jakieś patenty na bardzo marznące palce u rąk? Ostatni wyjazd na narty (temp około -8stopni) skończył się popękanymi ze zmarznięcia dłońmi i potwornym pieczeniem. Kupiłam online 6 par rękawic, testowałam je w domu na różne sposoby i wybrałam najcieplejsze. Mimo to palce nadal w nich marzną. Muszę kupić kolejne rękawice czy są jakieś skuteczne ogrzewacze do rąk na stok? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 2 Grudnia 2022 Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2022 Rekawice jednopalczaste i podgrzewacz chemiczny. Oprócz tego wizyta u lekarza w celu sprawdzenia krązenia- bo coś tym nie tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 2 Grudnia 2022 Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2022 Idź do lekarza. Masz kłopoty z krążeniem. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moruniek Napisano 2 Grudnia 2022 Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2022 13 minut temu, monia2416 napisał: Witam, czy macie jakieś patenty na bardzo marznące palce u rąk? Ostatni wyjazd na narty (temp około -8stopni) skończył się popękanymi ze zmarznięcia dłońmi i potwornym pieczeniem. Kupiłam online 6 par rękawic, testowałam je w domu na różne sposoby i wybrałam najcieplejsze. Mimo to palce nadal w nich marzną. Muszę kupić kolejne rękawice czy są jakieś skuteczne ogrzewacze do rąk na stok? Kup rękawiczki podkładowe - najlepiej jedwabne (mogą być te tanie z Deca). Do tego podgrzewacz chemiczny i jakaś maść do dłoni. Przyczyna leży prawdopodobnie w nieprawidłowym krążeniu, wizyta lekarska zdiagnozuje problem, czy go jednak trwale wyeliminuje ? Rękawice typu Lobster powinny też odrobinę pomóc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Joanna Sm Napisano 3 Grudnia 2022 Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2022 5 hours ago, monia2416 said: Witam, czy macie jakieś patenty na bardzo marznące palce u rąk? Ostatni wyjazd na narty (temp około -8stopni) skończył się popękanymi ze zmarznięcia dłońmi i potwornym pieczeniem. Kupiłam online 6 par rękawic, testowałam je w domu na różne sposoby i wybrałam najcieplejsze. Mimo to palce nadal w nich marzną. Muszę kupić kolejne rękawice czy są jakieś skuteczne ogrzewacze do rąk na stok? Kup nowe jednopalczaste - włóż rękę w cienkiej rękawiczce i ogrzewacz chemiczny. Lekarz nie potrzebny. Prawie się z mężem rozwiodłam w podróży poślubnej z powodu marznących rąk. Normalnie te rękawice, które wybrałaś są do d…. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skipper Kiper Napisano 3 Grudnia 2022 Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2022 (edytowane) Kłopoty z krążeniem, jeśli na co dzień nic się nie dzieje, to rzadkość. Skóra rąk rzadko pęka z powodu przemarznięcia. Może się zdarzyć przy uczuleniu na mydło. Wazelina tworzy warstwę ochronną, spróbowałbym nałożyć po dokładnym wypłukaniu dłoni. Skora rąk może też pękać przy uczuleniu na substancje przy produkcji rękawic. Wazelina powinna pomóc. Ręce mniej marzną, gdy reszta ciała jest bardzo dobrze odizolowana od zimna. Edytowane 3 Grudnia 2022 przez Skipper Kiper Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skipper Kiper Napisano 3 Grudnia 2022 Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2022 (edytowane) . Edytowane 3 Grudnia 2022 przez Skipper Kiper Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mstasko Napisano 3 Grudnia 2022 Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2022 21 godzin temu, Mitek napisał: Idź do lekarza. Masz kłopoty z krążeniem. Pozdro Podobno nie wypowiadasz sie w tematach o których nie masz pojęcia ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 3 Grudnia 2022 Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2022 Rada akurat bardzo oczywista i na miejscu. Kiedyś wypadało przynajmniej napisać "dzień dobry" w nowym miejscu, ale ja już stary jestem. . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bacek Napisano 4 Grudnia 2022 Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2022 On 12/2/2022 at 10:23 PM, monia2416 said: wybrałam najcieplejsze A jakie jeżeli to nie tajemnica? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wujot Napisano 4 Grudnia 2022 Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2022 W dniu 2.12.2022 o 22:23, monia2416 napisał: Witam, czy macie jakieś patenty na bardzo marznące palce u rąk? Ostatni wyjazd na narty (temp około -8stopni) skończył się popękanymi ze zmarznięcia dłońmi i potwornym pieczeniem. Kupiłam online 6 par rękawic, testowałam je w domu na różne sposoby i wybrałam najcieplejsze. Mimo to palce nadal w nich marzną. Muszę kupić kolejne rękawice czy są jakieś skuteczne ogrzewacze do rąk na stok? Możesz rozważyć elektrycznie podgrzewane rękawice, powinno wyjść taniej od ogrzewaczy chemicznych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kordiankw Napisano 4 Grudnia 2022 Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2022 16 minut temu, Wujot napisał: Możesz rozważyć elektrycznie podgrzewane rękawice, powinno wyjść taniej od ogrzewaczy chemicznych. Te rzeczy też nie są tanie: Zimowe rękawice grzejące EKOI HEAT CONCEPT 5 - EKOI Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wujot Napisano 5 Grudnia 2022 Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2022 (edytowane) 12 godzin temu, kordiankw napisał: Te rzeczy też nie są tanie: Zimowe rękawice grzejące EKOI HEAT CONCEPT 5 - EKOI Rozrzut jest tak od 100 do 800 zł. Nie wiem jak się sprawują te tanie, ale droższe są podobno znakomite (w opinii kolegów i koleżanek bo ja nie potrzebuję). Na Amazonie znalazłem za ok 200 zł (uwaga na akumulatory - koniecznie przeczytajcie recenzje). Być moze do kupienia https://www.amazon.pl/Z-YQL-rękawiczki-dotykowych-ogrzewacze-snowboardzie/dp/B0B2RR17QB/ref=d_pd_day0_sccl_1_3/262-8349846-5986143?pd_rd_w=ybEbc&content-id=amzn1.sym.bfae9cfa-a9f3-4cdf-988a-7cb4073ab0f2&pf_rd_p=bfae9cfa-a9f3-4cdf-988a-7cb4073ab0f2&pf_rd_r=2T27BDX952VFZRZHAEAE&pd_rd_wg=30llT&pd_rd_r=15c3d616-32c1-4ab4-8db0-e987b0373f75&pd_rd_i=B0B2RR17QB&psc=1 Edytowane 5 Grudnia 2022 przez Wujot Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skipper Kiper Napisano 25 Stycznia 2023 Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2023 Nabyłem. Dziś przyszły. Najcieplejsze rękawice, jakie w w życiu widziałem. https://a4a.pl/product-pol-18584-Rekawice-Zimowe-Black-Diamond-RECON-MITTS-Narciarskie.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
a_senior Napisano 25 Stycznia 2023 Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2023 Bardzo różnie z tym marznięciem rąk. Używam rękawiczek z Decathlonu za ok. 20-30 zł. Takie jak te: https://www.decathlon.pl/p/rekawiczki-trekkingowe-dla-doroslych-polarowe-forclaz-mt100/_/R-p-193994?mc=8493819 Na codzień w zimie, na narty, na rower w zimie. Do ok. -10-12 stopni. Poniżej wkładam nieco cieplejsze z windstopera. W każdych innych jest mi za gorąco. Ale żona wkłada cienkie rękawiczki, a na nie grube, ciepłe typowo narciarskie. I zimno jej w ręce. Nie ma sprawiedliwości na tym świecie. 🙂 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spiochu Napisano 25 Stycznia 2023 Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2023 Najprościej kuppić łapawice puchowe, nie trzeba się bawić z ładowaniem baterii czy kupowaniem ogrzewaczy. Przyda się też solidna rozgrzewka przed jazdą bo pobudzi krążenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi