Marxx74x Napisano 17 Marca Udostępnij Napisano 17 Marca Są takie dwa, całkiem ozdobne drzewka na dolocie z Klein Stalve do pośredniej przy knajpce nad stacją gondoli 🙂 i zawsze się śmieję, że powinien być wariant (a) i (b) 🙂 .... O mijaniu chałup na stoku nie wspominam bo aż się prosi 🙂 .. ile by doszło kilometrów dla speców od PR 🙂 M. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star Napisano 18 Marca Udostępnij Napisano 18 Marca 8 godzin temu, KrzysiekK napisał: A tam bajka … ja tu mam lepiej. Mijam drzewko po prawej i jestem na trasie nr 1. Jadę jeszcze raz i mijam drzewko po prawej. I dalej jestem na trasie nr 1. Takie cuda. I to bez procentów… drzewkowa poetyka bardzo mi się podoba lepsze to niż encyklopedyczne podejście 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star Napisano 18 Marca Udostępnij Napisano 18 Marca 7 godzin temu, Marxx74x napisał: Są takie dwa, całkiem ozdobne drzewka na dolocie z Klein Stalve do pośredniej przy knajpce nad stacją gondoli 🙂 i zawsze się śmieję, że powinien być wariant (a) i (b) 🙂 .... O mijaniu chałup na stoku nie wspominam bo aż się prosi 🙂 .. ile by doszło kilometrów dla speców od PR 🙂 M. ja chałup nie omijam, zawsze wpadam, jak Skacelka w Rokytnicy... ps a na tapecie to ostatnio strumienie mam 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzysiekK Napisano 18 Marca Autor Udostępnij Napisano 18 Marca 48 minut temu, star napisał: drzewkowa poetyka bardzo mi się podoba lepsze to niż encyklopedyczne podejście fokus na ślady, drzewa nieostre - fajnie to wyszło 🙂 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star Napisano 18 Marca Udostępnij Napisano 18 Marca (edytowane) 14 minut temu, KrzysiekK napisał: fokus na ślady, drzewa nieostre - fajnie to wyszło 🙂 śnieg padał, na białym tle go nie widać; wiało... ps. lepiej jak drzewa są nieostre;-) choć w praktyce te zmrożone cholerstwo zwykle dość ostre jest:-) Edytowane 18 Marca przez star 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marxx74x Napisano 18 Marca Udostępnij Napisano 18 Marca Dziś pogoda rozpieszcza .. szkoleniowo ośrodek coraz bardziej mi się podoba. M. 6 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 18 Marca Udostępnij Napisano 18 Marca 4 godziny temu, Marxx74x napisał: szkoleniowo ośrodek coraz bardziej mi się podoba. w sumie góry niewysokie a warunki świetne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marxx74x Napisano 18 Marca Udostępnij Napisano 18 Marca Jeżeli o 14 jadę na solidnej czerwonej czuję pod nogami twarde to raczej dobre. Wiadomo - południowe od 1100 w dół już cukier po 13tej ale jak się zna ten masyw to do 15 można polatać śmiało. Region trudny - domena czerwonych, niebieskie mogą zaskoczyć (w Polsce byłyby czerwone) a czerwone tak jakby czasem czarne. Jutro zabieram wycieczkę na 75% 🙂 niech się bawią. M. 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marxx74x Napisano 18 Marca Udostępnij Napisano 18 Marca 4 godziny temu, Jan napisał: w sumie góry niewysokie a warunki świetne A po co pchać się w wysokie? Średnia umiejętności na stoku zadziwiająco dobra - Austria i Bawaria potrafią skorzystać z tego co mają obok w sensownej cenie :). SkiWelt to nasze odkrycie z ubiegłego roku - wymaga trochę kombinacji z nawigacją po trasach (mapki mocno zwodnicze) i nie jest to rejon na pierwsze kroki na nartach. Ale co chwila wpadam na perełkę na której zostałbym na dłużej (dziś doszła 6tka i cały rejon 22/23 nominalnie niebieski). Za ciepło żeby pociągnąć na wschód do końca masywu ale może 2-3 tygodnie wcześniej kolejne perełki by się znalazły. Szkoda że Kitz ma osobny karnet bo dojechanie tam i powrót z sensowną ekipą rabialne. M. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 18 Marca Udostępnij Napisano 18 Marca (edytowane) 42 minuty temu, Marxx74x napisał: A po co pchać się w wysokie? miałem na myśli temperatury aby nie zjeżdżać po mokrym śniegu może zabierzcie następnym razem @KrzysiekKa z Leośką alias Natalią Edytowane 18 Marca przez Jan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzysiekK Napisano 19 Marca Autor Udostępnij Napisano 19 Marca 8 godzin temu, Jan napisał: miałem na myśli temperatury aby nie zjeżdżać po mokrym śniegu może zabierzcie następnym razem @KrzysiekKa z Leośką alias Natalią Oj, ale Oni mają profesjonalny team młodych zawodników, klub... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gabrik Napisano 19 Marca Udostępnij Napisano 19 Marca 2 godziny temu, KrzysiekK napisał: Oj, ale Oni mają profesjonalny team młodych zawodników, klub... https://info.alpiclub.pl/wyjazdy/wiosenne-narty-w-austrii/ Nie przeczę, że Marka podopieczni faktycznie jeżdżą na nartach stając niemal na głowie, ale bardziej przyziemni według mojej interpretacji także mogą się przyłączyć. 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzysiekK Napisano 19 Marca Autor Udostępnij Napisano 19 Marca Godzinę temu, Gabrik napisał: https://info.alpiclub.pl/wyjazdy/wiosenne-narty-w-austrii/ Nie przeczę, że Marka podopieczni faktycznie jeżdżą na nartach stając niemal na głowie, ale bardziej przyziemni według mojej interpretacji także mogą się przyłączyć. MEGA! Zastanawiam się jak sobie radzą ze szkolnym zamordyzmem. Ostatnio była nagonka jak jacyś rodzice z dzieckiem kilka dni byli na urlopie poza feriami i dziecko nazbierało nieobecności. Straszyli chyba kobietę jakimiś sankcjami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marxx74x Napisano 19 Marca Udostępnij Napisano 19 Marca Ten wyjazd jest akurat nie sportowy 🙂 .. choć na czarnej w Scheffau (60) utknęliśmy na kilka zjazdów bo młodzież zachwycona trasą u musiałem z nimi orać te ścianki brrr... 😉 .. do 12 warunki doskonałe. A na wyjazdy zawsze zapraszam tyle że o tym dużo nie pisze nie chcąc z forum robić tablicy reklamowej :). M. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Victor Napisano 19 Marca Udostępnij Napisano 19 Marca 31 minut temu, Marxx74x napisał: A na wyjazdy zawsze zapraszam tyle że o tym dużo nie pisze nie chcąc z forum robić tablicy reklamowej :). A to błąd ! Forum to świetne miejsce 😉 Jak Zu w tym sezonie? Pozdawiam serdecznie 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marxx74x Napisano 19 Marca Udostępnij Napisano 19 Marca Po obiadku dalej beton i słońce .. nuda .. młodym chęci na kolor czarny nie przeszły, trzeba orać procenty 😉 .. Zuza dobrze - za nią PŚ na Słowenii a teraz robi formę na MŚ Juniorów. M. 7 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gabrik Napisano 19 Marca Udostępnij Napisano 19 Marca 1 godzinę temu, Marxx74x napisał: Po obiadku dalej beton i słońce .. nuda .. młodym chęci na kolor czarny nie przeszły, trzeba orać procenty 😉 .. Zuza dobrze - za nią PŚ na Słowenii a teraz robi formę na MŚ Juniorów. M. Kuźwa, 60% byle jak, ale weszło, w jakimś sześciopaku, fajnie było... ...ale 75%! Kurde, z tydzień bym głowy do góry nie uniósł ☠️ 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marxx74x Napisano 19 Marca Udostępnij Napisano 19 Marca Hm .. trzy razy obydwa warianty tej trasy musiałem z młodymi przelecieć 🙂 a mimo późnej pory (po 13:00, myślałem że zmięknie już i będzie dla emeryta 😉 ) trzymało lodowo. Dwie ostatnie czarne zostały na jutro - nie odpuszczą młodzi bo chcą mieć wszystko co góra czarnego dała w kolekcji (jedna na szczęście zamknięta 🙂 ) .. ja tak prywatnie wolę czerwone co czasem zdziwią .. a tak najbardziej to tutejsze niebieskie co zdziwić potrafią bardzo dając dużo urozmaicenia w jeździe - bo taka ściana to nuda .. choć w Scheffau 60tka fajnie połamana i można myśleć bawiąc się stokiem. Tak czy siak tutejsze czarne ciekawsze od np. osławionej i bardzo nudnej Harakiri w Mayerhofen. M. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 19 Marca Udostępnij Napisano 19 Marca 4 godziny temu, Marxx74x napisał: Po obiadku dalej beton i słońce .. nuda .. młodym chęci na kolor czarny nie przeszły, trzeba orać procenty 😉 .. Zuza dobrze - za nią PŚ na Słowenii a teraz robi formę na MŚ Juniorów. M. Przecież tam już tylko ścieżki sztucznego pozostały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marxx74x Napisano 19 Marca Udostępnij Napisano 19 Marca Ścieżki? 🙂 ... No niech będzie 🙂 M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzysiekK Napisano 22 Marca Autor Udostępnij Napisano 22 Marca 1.5km tras otwarte i skorzystane. Pozdrawiamy. 6 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lexi Napisano 22 Marca Udostępnij Napisano 22 Marca (edytowane) 7 godzin temu, KrzysiekK napisał: 1.5km tras otwarte i skorzystane. Pozdrawiamy. Pozdrawiam….szczególnie Natalie oczywiście- kozak jest 🙂 Edytowane 22 Marca przez Lexi 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marxx74x Napisano 23 Marca Udostępnij Napisano 23 Marca Czarnych nie lubię do nauki choć ta zabawna, taka na rozgrzewkę i dalej sympatycznie trzyma uczciwie czerwoną daleko poza zdjęcie łącznie łapiąc niebieskawo ponad 1000m różnicy wysokości .. a góra uczy że nie należy walić w dechy bo ratownicy muszą się namęczyć do zwózki a ratowników należy szanować .. a my sobie coś tam dalej - zdjęcie spłaszcza 70%. Huk był solidny po uderzeniu w dechy - na zdjęciu można je wypatrzeć (w linii pionowej pierwszego wagonika od góry). Dziecki zdziwione, że ktoś tam poleciał a ja chociaż wiem, dlaczego diamentem trochę narty im wieczorem poleciałem :). M. 3 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 23 Marca Udostępnij Napisano 23 Marca 5 godzin temu, Marxx74x napisał: Czarnych nie lubię do nauki choć ta zabawna, taka na rozgrzewkę i dalej sympatycznie trzyma uczciwie czerwoną daleko poza zdjęcie łącznie łapiąc niebieskawo ponad 1000m różnicy wysokości .. a góra uczy że nie należy walić w dechy bo ratownicy muszą się namęczyć do zwózki a ratowników należy szanować .. a my sobie coś tam dalej - zdjęcie spłaszcza 70%. Huk był solidny po uderzeniu w dechy - na zdjęciu można je wypatrzeć (w linii pionowej pierwszego wagonika od góry). Dziecki zdziwione, że ktoś tam poleciał a ja chociaż wiem, dlaczego diamentem trochę narty im wieczorem poleciałem :). zrozumiałam że w drewniany płotek wyrżnąłeś albo wcale ten biały wiersz do mnie nie dotarł 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star Napisano 23 Marca Udostępnij Napisano 23 Marca 12 minut temu, Jan napisał: zrozumiałam że w drewniany płotek wyrżnąłeś albo wcale ten biały wiersz do mnie nie dotarł Poeta z ciebie żaden. Proza życia każdego dogoni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi