KrzysiekK Napisano Poniedziałek o 16:17 Autor Udostępnij Napisano Poniedziałek o 16:17 2 minuty temu, Marcos73 napisał: Zewnętrzna narta w zależności od skrętu jest słabiej dociążana, ale jednak zawsze jest. Stąd 2 ślady, a nie 1. Wewnętrzna 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcos73 Napisano Poniedziałek o 16:20 Udostępnij Napisano Poniedziałek o 16:20 3 minuty temu, Mitek napisał: Cześć Oczywiście, że nie ale pytanie ile? jest bez sensu - chyba się zgodzisz. Na płaskim jedziemy półskrętem mniej więcej 50x50 im stromiej tym bardziej na zewnętrznej. To zależy też od fazy skrętu, nie mówiąc o wielu obiektywnych czynnikach. Pozdro No prawie identycznie napisaliśmy w tym samym czasie, a u Krzyśka wszystkie te potknięcia spowodowane są, utratą równowagi, a co za tym idzie przeniesienie zbyt dużego ciężaru na wewnętrzną. Przyczyna - jak Krzysiek wielokrotnie sam napisał, zbyt powolna jazda, a niestety w skrętach działa fizyka, nie ma sił, nie ma go co "utrzymać" w skręcie. Osobiście myślałem, że jedzie na swoich Blizzardach i tak obszernie jedzie ze wglądu na długość, promień i bardzo małą prędkość. pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcos73 Napisano Poniedziałek o 16:21 Udostępnij Napisano Poniedziałek o 16:21 3 minuty temu, KrzysiekK napisał: Wewnętrzna Tak oczywiście - zewnętrzna. pozdro 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzysiekK Napisano Poniedziałek o 16:23 Autor Udostępnij Napisano Poniedziałek o 16:23 Tu fajne etapy od zera Gość chyba ogarnia temat. Macie jakieś ale czy można tak ćwiczyć ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcos73 Napisano Poniedziałek o 16:35 Udostępnij Napisano Poniedziałek o 16:35 7 minut temu, KrzysiekK napisał: Tu fajne etapy od zera Gość chyba ogarnia temat. Macie jakieś ale czy można tak ćwiczyć ? Cze Można - gość ogarnia temat, zacznij od opanowania 1-szej minuty, później będzie już łatwiej. pozdro 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lexi Napisano Poniedziałek o 17:23 Udostępnij Napisano Poniedziałek o 17:23 59 minut temu, KrzysiekK napisał: Tu fajne etapy od zera Gość chyba ogarnia temat. Macie jakieś ale czy można tak ćwiczyć ? Krzychu Ty masz takie ocieplacze na tyłek - musisz je ubrać na wierzch - ot i cała tajemnica.. 😉 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzysiekK Napisano Poniedziałek o 17:27 Autor Udostępnij Napisano Poniedziałek o 17:27 1 minutę temu, Lexi napisał: Krzychu Ty masz takie ocieplacze na tyłek - musisz je ubrać na wierzch - ot i cała tajemnica.. 😉 O pamiętasz. Hahah dokładnie tak zrobię. Potem koniecznie film na sf. 🤣 pa tu … (foto) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marxx74x Napisano Poniedziałek o 17:31 Udostępnij Napisano Poniedziałek o 17:31 Pierwsze dwie minuty są najtrudniejsze .. i akurat to nie ironia bądź szydera. Problemem jest dążenie do wzorca w finalnym wykonaniu z pominięciem solidnego przepracowania tych pierwszych minut. Z perspektywy "sportu dziecięcego" - dlaczego dziś nie było tyczek tylko jakieś ćwiczenia skoro zaraz zawody .. M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzysiekK Napisano Poniedziałek o 18:10 Autor Udostępnij Napisano Poniedziałek o 18:10 (edytowane) 38 minut temu, Marxx74x napisał: Pierwsze dwie minuty są najtrudniejsze .. i akurat to nie ironia bądź szydera. Problemem jest dążenie do wzorca w finalnym wykonaniu z pominięciem solidnego przepracowania tych pierwszych minut. Z perspektywy "sportu dziecięcego" - dlaczego dziś nie było tyczek tylko jakieś ćwiczenia skoro zaraz zawody .. M. Myślałem że @Marcos73 ironicznie napiszal że chodzi o fragment od 0 do 1 minuty gdzie jest po prostu intro z zaawansowaną jadą. Powiedz, @Marxx74x czy do takiej jazdy jak cięty do stokowy, albo jak w 4:21 pokazano arc 2 arc potrzebna jest jakaś duża prędkość wg Ciebie? Czy taki dziadek jak ja nie może po prostu zjeżdżać powoli i obserwować cóż to te narty wyczyniają gdy jadą gdzie one chcą, a nie gdzie ja je stopami szurając obrócę? Edytowane Poniedziałek o 18:10 przez KrzysiekK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcos73 Napisano Poniedziałek o 18:16 Udostępnij Napisano Poniedziałek o 18:16 5 minut temu, KrzysiekK napisał: Myślałem że @Marcos73 ironicznie napiszal że chodzi o fragment od 0 do 1 minuty gdzie jest po prostu intro z zaawansowaną jadą. Powiedz, @Marxx74x czy do takiej jazdy jak cięty do stokowy, albo jak w 4:21 pokazano arc 2 arc potrzebna jest jakaś duża prędkość wg Ciebie? Czy taki dziadek jak ja nie może po prostu zjeżdżać powoli i obserwować cóż to te narty wyczyniają gdy jadą gdzie one chcą, a nie gdzie ja je stopami szurając obrócę? Napisałem niedokładnie - od pierwszej minuty. pozdro 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Edwin Napisano Poniedziałek o 18:35 Udostępnij Napisano Poniedziałek o 18:35 23 minuty temu, KrzysiekK napisał: jak w 4:21 pokazano arc 2 arc potrzebna jest jakaś duża prędkość wg Ciebie? Czy taki dziadek jak ja nie może po Do takiego skrętu górkę miałeś ok,ale to moje zdanie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Victor Napisano Poniedziałek o 18:36 Udostępnij Napisano Poniedziałek o 18:36 Trochę wcześniej Krzychu o tym pisałem ale w długim zwróć uwagę w jakich warunkach się szkoli materiał dostałem jakąś chwilę temu . To Tomek,szkolenia i sporadycznie wypady kilkudniowe czyli niewiele jazdy w sezonie a zrobił niesamowity progres amatorskiej jazdy https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=27694486400167044&id=100000971687784 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzysiekK Napisano Poniedziałek o 18:45 Autor Udostępnij Napisano Poniedziałek o 18:45 8 minut temu, Victor napisał: Trochę wcześniej Krzychu o tym pisałem ale w długim zwróć uwagę w jakich warunkach się szkoli materiał dostałem jakąś chwilę temu . To Tomek,szkolenia i sporadycznie wypady kilkudniowe czyli niewiele jazdy w sezonie a zrobił niesamowity progres amatorskiej jazdy https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=27694486400167044&id=100000971687784 Znam, widziałem. Ładna jazda, jak sądzę dobra kondycja. Co trenuje poza nartami ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Edwin Napisano Poniedziałek o 19:01 Udostępnij Napisano Poniedziałek o 19:01 Star często wrzuca film "nie ma gazu nie ma skrętu" bez gazu też można i to na zupełnie płaskiej trasie, długi skręt jest łatwy, ale krótkim też można pojechać, tylko to już nieco trudniejsze. https://youtube.com/watch?v=SpjbzNB0hCo&feature=shared Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcos73 Napisano Poniedziałek o 19:05 Udostępnij Napisano Poniedziałek o 19:05 45 minut temu, KrzysiekK napisał: Powiedz, @Marxx74x czy do takiej jazdy jak cięty do stokowy, albo jak w 4:21 pokazano arc 2 arc potrzebna jest jakaś duża prędkość wg Ciebie? Krzysiek, ale drążysz. Prędkość jest potrzebna odpowiednia, skoro nie mogłeś zachować równowagi, tzn. jechałeś zbyt wolno. Gość jedzie z odpowiednia prędkością i wystarczającą aby tak jechać. Ani mniejsza, ani większą. Po kiego grzyba pierwszy skręt na Twoim filmie był taki mocno hamujący - masz ze 100-200 m plaskacza, a Ty hamujesz. Znasz górkę przecież. Nie musi być szybko, lecz nieco szybciej, bo wtedy zaczyna wszystko działać. Jak na rowerze, im wolniej jedziesz - tym trudniej utrzymać równowagę. Jest ta prędkość graniczna, gdzie wie jedzie na nim dobrze, ale poniżej już coraz gorzej jest utrzymać równowagę. Na nartach jest podobnie. pozdro 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star Napisano Poniedziałek o 19:07 Udostępnij Napisano Poniedziałek o 19:07 6 minut temu, Edwin napisał: Star często wrzuca film "nie ma gazu nie ma skrętu" bez gazu też można i to na zupełnie płaskiej trasie, długi skręt jest łatwy, ale krótkim też można pojechać, tylko to już nieco trudniejsze. https://youtube.com/watch?v=SpjbzNB0hCo&feature=shared To ty jedziesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Edwin Napisano Poniedziałek o 19:09 Udostępnij Napisano Poniedziałek o 19:09 Teraz, star napisał: To ty jedziesz? Nie, Dziadek Mróz 😄 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzysiekK Napisano Poniedziałek o 19:10 Autor Udostępnij Napisano Poniedziałek o 19:10 1 minutę temu, Marcos73 napisał: Krzysiek, ale drążysz. Prędkość jest potrzebna odpowiednia, skoro nie mogłeś zachować równowagi, tzn. jechałeś zbyt wolno. Gość jedzie z odpowiednia prędkością i wystarczającą aby tak jechać. Ani mniejsza, ani większą. Po kiego grzyba pierwszy skręt na Twoim filmie był taki mocno hamujący - masz ze 100-200 m plaskacza, a Ty hamujesz. Znasz górkę przecież. Nie musi być szybko, lecz nieco szybciej, bo wtedy zaczyna wszystko działać. Jak na rowerze, im wolniej jedziesz - tym trudniej utrzymać równowagę. Jest ta prędkość graniczna, gdzie wie jedzie na nim dobrze, ale poniżej już coraz gorzej jest utrzymać równowagę. Na nartach jest podobnie. pozdro Ten pierwszy skręt - racja, za bardzo zwolniłem, potem już swobodniej jeździłem ale już się bawiłem bardziej niż próbowałem na krawędziach. Nieco szybciej - się rozumie i do zrobienia. Nie mogłem zachować równowagi bo mi wewnętrzna wchodziła ch wie gdzie. Trzeba odciążyć ją bo tam było za dużo no i skręcam nogę. Do ogarnięcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Edwin Napisano Poniedziałek o 19:14 Udostępnij Napisano Poniedziałek o 19:14 1 minutę temu, KrzysiekK napisał: Ten pierwszy skręt - racja, za bardzo zwolniłem, potem już swobodniej jeździłem ale już się bawiłem bardziej niż próbowałem na krawędziach. Nieco szybciej - się rozumie i do zrobienia. Nie mogłem zachować równowagi bo mi wewnętrzna wchodziła ch wie gdzie. Trzeba odciążyć ją bo tam było za dużo no i skręcam nogę. Do ogarnięcia. Spójrz na mój film,tu nawet na początku na jednej narcie, prędkość była za mała żeby poprawnie pojechać,gdyby było szybciej to i czysto było by pojechanie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzysiekK Napisano Poniedziałek o 19:14 Autor Udostępnij Napisano Poniedziałek o 19:14 11 minut temu, Edwin napisał: Star często wrzuca film "nie ma gazu nie ma skrętu" bez gazu też można i to na zupełnie płaskiej trasie, długi skręt jest łatwy, ale krótkim też można pojechać, tylko to już nieco trudniejsze. https://youtube.com/watch?v=SpjbzNB0hCo&feature=shared Nie wiem kto jedzie, ale też dość sztywna jazda jakaś. Widziałeś @Marcos73 w Białce? Cudo jazda. Skubany. Na jednej narcie nie pojadę gdy jest wewnętrzna. To nie przejdzie. Na łyżwach i rolkach tak, lepiej na lewej niż na prawej, chociaż i na prawej zjadę. Na nartach musiała by być - prędkość oczywiście, bo musi wrócić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Edwin Napisano Poniedziałek o 19:20 Udostępnij Napisano Poniedziałek o 19:20 (edytowane) 6 minut temu, KrzysiekK napisał: Nie wiem kto jedzie, ale też dość sztywna jazda jakaś. Widziałeś @Marcos73 w Białce? Cudo jazda. Skubany. Na jednej narcie nie pojadę gdy jest wewnętrzna. To nie przejdzie. Na łyżwach i rolkach tak, lepiej na lewej niż na prawej, chociaż i na prawej zjadę. Na nartach musiała by być - prędkość oczywiście, bo musi wrócić. Ja jadę,ale w porównaniu do tego odcinka trasy po którym jadę, to zupełne wyplaszczenie trasa po której białczanski tygrys jedzie to mega stromizna😄 Edytowane Poniedziałek o 19:21 przez Edwin 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star Napisano Poniedziałek o 19:25 Udostępnij Napisano Poniedziałek o 19:25 16 minut temu, Edwin napisał: Nie, Dziadek Mróz 😄 A co dziadku wieziecie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star Napisano Poniedziałek o 19:27 Udostępnij Napisano Poniedziałek o 19:27 5 minut temu, Edwin napisał: Ja jadę,ale w porównaniu do tego odcinka trasy po którym jadę, to zupełne wyplaszczenie trasa po której białczanski tygrys jedzie to mega stromizna😄 To jest kociak nie tygrys. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzysiekK Napisano Poniedziałek o 19:33 Autor Udostępnij Napisano Poniedziałek o 19:33 3 minuty temu, star napisał: To jest kociak nie tygrys. Pf … mam i ja. Spider kot … robi tupu tup jako spider kot. Link dla wyjaśnienia: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Edwin Napisano Poniedziałek o 19:34 Udostępnij Napisano Poniedziałek o 19:34 4 minuty temu, star napisał: To jest kociak nie tygrys. Oddaj mi mojego kota😁😁 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi