brachol Napisano 12 Kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2023 Teraz, KrzysiekK napisał: Uffff... ok, niech @herbi śmiga radośnie... Też miałem być dzisiaj i jutro w okolicy, ale się nie zabrała ekipa, a samemu to z Poznania nie chciało mi się jechać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
herbi Napisano 13 Kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2023 20 godzin temu, KrzysiekK napisał: Uffff... ok, niech @herbi śmiga radośnie... No była warto siedzieć do 11 w restauracji. pogoda cudna, trasy nie były ratrakowane, dowaliło świeżego ale to nie przeszkadzało aby się swietnie bawić. Na stromym muldy były chyba najlepsze 🙂 IMG_7106.MOV IMG_7106.MOV 3 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzysiekK Napisano 13 Kwietnia 2023 Autor Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2023 22 minuty temu, herbi napisał: No była warto siedzieć do 11 w restauracji. pogoda cudna, trasy nie były ratrakowane, dowaliło świeżego ale to nie przeszkadzało aby się swietnie bawić. Na stromym muldy były chyba najlepsze 🙂 IMG_7106.MOV IMG_7106.MOV Nigdy nie wiem jak te filmiki odtworzyć.... 😞 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star Napisano 13 Kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2023 20 minut temu, KrzysiekK napisał: Nigdy nie wiem jak te filmiki odtworzyć.... 😞 U mnie na iPadzie tez nie działają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzysiekK Napisano 13 Kwietnia 2023 Autor Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2023 1 minutę temu, star napisał: U mnie na iPadzie tez nie działają. Bo to najlepiej wrzucać na YT . Chociaż nie wiem czy chce to widzieć. Nie trafiłem z formą na tegoroczny Kasprowy i jeździłem okropnie. Jakoś się bardzo męczyłem... Kwestia wysokości? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star Napisano 13 Kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2023 (edytowane) 5 minut temu, KrzysiekK napisał: Bo to najlepiej wrzucać na YT . Chociaż nie wiem czy chce to widzieć. Nie trafiłem z formą na tegoroczny Kasprowy i jeździłem okropnie. Jakoś się bardzo męczyłem... Kwestia wysokości? Zgaduje ze raczej rozne śniegi ot góry wysokie a nie stok. PS ja na yt nie umiem, nie chce mi się. Edytowane 13 Kwietnia 2023 przez star Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzysiekK Napisano 13 Kwietnia 2023 Autor Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2023 Teraz, star napisał: Zgaduje ze raczej rozne śniegi ot góry wysokie a nie stok. Pewnie tak. Znaczy wiesz, dobry narciarz pojedzie na wszystkim i we wszystkim ale miałem wrażenie zbyt dużej chwytliwości śniegu. Często potrafiło mi porwać nartę... Generalnie dziadostwo. Mam wrażenie że na Kasprowy to min 75 pod butem i 1.5 od spodu i można jeździć. Nawet wiem od kogo zaraz będzie zjeba ... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzysiekK Napisano 13 Kwietnia 2023 Autor Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2023 9 minut temu, star napisał: Zgaduje ze raczej rozne śniegi ot góry wysokie a nie stok. PS ja na yt nie umiem, nie chce mi się. Na YT robisz swój kanał, na kanał wrzucasz filmy niepubliczne... I dajesz linka..kto ma linka widzi film. Działa to to super. Polecam. Jak chcesz to pomogę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brachol Napisano 13 Kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2023 8 minut temu, KrzysiekK napisał: Pewnie tak. Znaczy wiesz, dobry narciarz pojedzie na wszystkim i we wszystkim ale miałem wrażenie zbyt dużej chwytliwości śniegu. Często potrafiło mi porwać nartę... Generalnie dziadostwo. Mam wrażenie że na Kasprowy to min 75 pod butem i 1.5 od spodu i można jeździć. Nawet wiem od kogo zaraz będzie zjeba ... Na Kasprowym jednak śnieg naturalny w 100% inaczej się zachowuje niż wymieszany. Na szerszych jest lepiej jak się robi miękko i wtedy też trzeba miękko. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcos73 Napisano 13 Kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2023 17 minut temu, KrzysiekK napisał: Pewnie tak. Znaczy wiesz, dobry narciarz pojedzie na wszystkim i we wszystkim ale miałem wrażenie zbyt dużej chwytliwości śniegu. Często potrafiło mi porwać nartę... Generalnie dziadostwo. Mam wrażenie że na Kasprowy to min 75 pod butem i 1.5 od spodu i można jeździć. Nawet wiem od kogo zaraz będzie zjeba ... Krzysiu Jadę - takowe narty posiadam. Szerokość się zgadza. Kąty - nie wiem. pozdrawiam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzysiekK Napisano 13 Kwietnia 2023 Autor Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2023 Generalnie bardzo mi się też nie podoba moja wydolność organizmu na Kasprowym. Spłyca mi się tętno, bardziej się męczę. Nie podoba mi się to... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
herbi Napisano 13 Kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2023 Pózniej coś wrzucę na YT ale nic specjalnego. Nikt nie widział zdjęcia z Maryną? Warto było wstać o 3:30 i wrócić o 19:30. Warto było też zasuwać z buta te 1,5km od ronda a pózniej 2km z nartostrady. Co do formy, to jest trochę inna jazda niż na wyratrakowanym sztruksie(trochę śmigu, trochę zamiatania ale na krawędzi ciętym też dało się jechać), dla mnie było super. 10 razy Gąsienicowa góra-dół. Szkoda że Goryczkowa stała. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
herbi Napisano 13 Kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2023 (edytowane) 32 minuty temu, KrzysiekK napisał: Pewnie tak. Znaczy wiesz, dobry narciarz pojedzie na wszystkim i we wszystkim ale miałem wrażenie zbyt dużej chwytliwości śniegu. Często potrafiło mi porwać nartę... Generalnie dziadostwo. Mam wrażenie że na Kasprowy to min 75 pod butem i 1.5 od spodu i można jeździć. Nawet wiem od kogo zaraz będzie zjeba ... Moje wczorajsze narty miały 68mm pod butem. Zrobione 88/0,5 ostre jak brzytwy. Mogłem wziąć inne bo nastawiałem się na sztruks ale mimo wszystko nie narzekam. Na ściance za wyciągiem też dawały radę i to chyba najwiecej frajdy sprawiało. Krzysiek sorry za śmiecenie w temacie 😛 Edytowane 13 Kwietnia 2023 przez herbi 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcos73 Napisano 13 Kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2023 9 minut temu, herbi napisał: Nikt nie widział zdjęcia z Maryną? No widzieliśmy - przekazała Ci trochę mocy? 😉 pozdrawiam 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzysiekK Napisano 13 Kwietnia 2023 Autor Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2023 1 minutę temu, herbi napisał: Pózniej coś wrzucę na YT ale nic specjalnego. Nikt nie widział zdjęcia z Maryną? Warto było wstać o 3:30 i wrócić o 19:30. Warto było też zasuwać z buta te 1,5km od ronda a pózniej 2km z nartostrady. Co do formy, to jest trochę inna jazda niż na wyratrakowanym sztruksie(trochę śmigu, trochę zamiatania ale na krawędzi ciętym też dało się jechać), dla mnie było super. 10 razy Gąsienicowa góra-dół. Szkoda że Goryczkowa stała. Goryczkowa stała? Nosz ku... Goryczkowa jest super.... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star Napisano 13 Kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2023 (edytowane) 21 minut temu, KrzysiekK napisał: Generalnie bardzo mi się też nie podoba moja wydolność organizmu na Kasprowym. Spłyca mi się tętno, bardziej się męczę. Nie podoba mi się to... Bo ty chłopie winieneś się w Zakopanem najpierw jakaś nalewka aklimatyzować z tydzień i dopiero ruszaj, poczytaj Malczewskiego Pępek świata i wszystko zrozumiesz. A co do nart to Heitz ma bliżej setki na gory, sportowcem już był, tyczki walił do upadłego, ale rozumie, ze narta może być dedykowana, a nie sportowa na każda byle górkę... Edytowane 13 Kwietnia 2023 przez star Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 13 Kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2023 12 minut temu, KrzysiekK napisał: Generalnie bardzo mi się też nie podoba moja wydolność organizmu na Kasprowym. Spłyca mi się tętno, bardziej się męczę. Nie podoba mi się to... Jeśli na tej wysokości masz problem, to ostatni gwizdek by zająć się tematem.... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star Napisano 13 Kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2023 1 minutę temu, mig napisał: Jeśli na tej wysokości masz problem, to ostatni gwizdek by zająć się tematem.... mi się zdaje, ze z auta wysiadasz zmęczony już masz plus 1000 a potem kolejka dodatkowe plus 1000 choć oczywiście racje masz przezorności nigdy nie za wiele Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star Napisano 13 Kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2023 19 minut temu, herbi napisał: Pózniej coś wrzucę na YT ale nic specjalnego. Nikt nie widział zdjęcia z Maryną? Warto było wstać o 3:30 i wrócić o 19:30. Warto było też zasuwać z buta te 1,5km od ronda a pózniej 2km z nartostrady. Co do formy, to jest trochę inna jazda niż na wyratrakowanym sztruksie(trochę śmigu, trochę zamiatania ale na krawędzi ciętym też dało się jechać), dla mnie było super. 10 razy Gąsienicowa góra-dół. Szkoda że Goryczkowa stała. Szacun... za zdjęcie z Maryną... ja ostatnio w Tatrach z Kacprem Tekielim... wcześniej z Frankiem Rząsą świat jest mały... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 13 Kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2023 17 minut temu, herbi napisał: Pózniej coś wrzucę na YT ale nic specjalnego. Nikt nie widział zdjęcia z Maryną? Warto było wstać o 3:30 i wrócić o 19:30. Warto było też zasuwać z buta te 1,5km od ronda a pózniej 2km z nartostrady. Co do formy, to jest trochę inna jazda niż na wyratrakowanym sztruksie(trochę śmigu, trochę zamiatania ale na krawędzi ciętym też dało się jechać), dla mnie było super. 10 razy Gąsienicowa góra-dół. Szkoda że Goryczkowa stała. Cześć Świetne warunki częste o tej porze roku. Zazdroszczę ... ale, że siedzę praktycznie cały czas na rowerze to nie bardzo. Dobieranie sprzętu do takich warunków to po prostu wstyd, nawet sama myśl o tym, jak słusznie zauważyłeś. Natomiast jak pojedziesz skrętem ciętym w głębokim czy też głębszym śniegu to chciałbym usłyszeć, zobaczyć... pozdro 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star Napisano 13 Kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2023 (edytowane) 3 minuty temu, Mitek napisał: Cześć Świetne warunki częste o tej porze roku. Zazdroszczę ... ale, że siedzę praktycznie cały czas na rowerze to nie bardzo. Dobieranie sprzętu do takich warunków to po prostu wstyd, nawet sama myśl o tym, jak słusznie zauważyłeś. Natomiast jak pojedziesz skrętem ciętym w głębokim czy też głębszym śniegu to chciałbym usłyszeć, zobaczyć... pozdro Mitku, tam chyba twardo z rana... ps a ten cięty w głębokim to chyba kwestia prędkości i szerokości lukow da się bujnąć długim Edytowane 13 Kwietnia 2023 przez star 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
herbi Napisano 13 Kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2023 @Mitek na wypłaszczeniu po 13 było w kilku miejscach wyślizgane z fajnymi płatami między odsypami i dało radę po 2-3 skręty zrobić nisko z dobrym oparciem na narcie. W miękkie poza trasę nawet nie próbowałem aby się nie zbłaźnić. @star Rano była świeża kołderka, później trochę na płaskim pozmiatali a na stromym ładne muldy. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 13 Kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2023 (edytowane) Godzinę temu, star napisał: Mitku, tam chyba twardo z rana... ps a ten cięty w głębokim to chyba kwestia prędkości i szerokości lukow da się bujnąć długim Cześć Mechanika ruchów jest praktycznie identyczna ale narta opiera się na całym ślizgu i... nawet lepiej jak jest tępa, bo ciężar musisz dozować delikatnie bo inaczej będzie się wrzynać i zakopywać. Na wyślizganym - tak jak kolega pisze - mechanika identyczna ale nacisk na krawędź musi być duży. Tak mi się to widzi... Dość ciężko chyba o twardy śnieg po świeżym opadzie przy minusach a w ciemno mogę przyjąć, ze tak było w nocy. Pozdro Edytowane 13 Kwietnia 2023 przez Mitek 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzysiekK Napisano 13 Kwietnia 2023 Autor Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2023 2 godziny temu, mig napisał: Jeśli na tej wysokości masz problem, to ostatni gwizdek by zająć się tematem.... No szczerze Ci powiem, że jestem przerażony swoją formą w górach. Natomiast potrafię sobie przypomnieć takie moje ,,słabe narty,, i u nas,w nizinach. Kawałek zjazdu i zatrzymanie, odpoczynek, dopiero jazda dalej. Podejrzewam coś w stylu sympatykotonia... Na echo nie wyszło nic. Bólu wieńcowego też nigdy nie miałem. Kardiolog skierował mnie na próbę wysiłkową ale nie byłem 🤫 😞 Z drugiej strony jak czytam że tu ludzie robią pistolsy a ja nawet jednego nie zrobię, to coś może być na rzeczy że kondycja do doopy, masa za duża i jak się nie wezmę za siebie, to będę se mógł na nartach pojeździć .... W Tyliczu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 13 Kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2023 3 godziny temu, herbi napisał: ......... Nikt nie widział zdjęcia z Maryną? ........... Cześć Super, że zająłeś się dziewczyną. Mogła się czuć zagubiona na takiej górze, no i pewnie narty miała nie takie więc oczywistym jest, że było jej trudno. Prawdziwie narciarskie zachowanie, Brawo! Pozdrowienia serdeczne 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi