KrzysiekK Napisano 20 Marca 2023 Autor Udostępnij Napisano 20 Marca 2023 8 godzin temu, Marxx74x napisał: @star Wybacz - "górna"/"dolna" to nie moja terminologia 🙂 M. Moja też nie. Kto to w ogóle wymyślił? A jak narciarz wjedzie ,,na pełnej,, że ścianki na płaskie to wtedy która jest górna..... ? 🤣 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzysiekK Napisano 20 Marca 2023 Autor Udostępnij Napisano 20 Marca 2023 W dniu 19.03.2023 o 06:21, Lexi napisał: Komentarz do zdjęć: - Natalka jezdzi do upadłego - w tym czasie Pasibrzych sie futruje (coby mógł dobrze dociążyć Z) - nafutrowane Pasibrzuchy muszą poleżeć..no bo jak - co nie najezdził to dowygląda.. Zdravim Krzychu 🙂 Zdravim... Dziękuję za możliwość używania tego pięknego języka właśnie z Tobą. Abyśmy znów... !!! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 21 Marca 2023 Udostępnij Napisano 21 Marca 2023 11 godzin temu, KrzysiekK napisał: Moja też nie. Kto to w ogóle wymyślił? A jak narciarz wjedzie ,,na pełnej,, że ścianki na płaskie to wtedy która jest górna..... ? 🤣 To proste. Górna to ta bliżej nosa. Wystarczy ciut skręcić.... ;-))) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lexi Napisano 21 Marca 2023 Udostępnij Napisano 21 Marca 2023 13 godzin temu, KrzysiekK napisał: Abyśmy znów... !!! Amen. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzysiekK Napisano 24 Marca 2023 Autor Udostępnij Napisano 24 Marca 2023 (edytowane) Śmig do znęcania się... Moje uwagi: skręt powinien kończyć się zakrawędziowaniem i to zakrawędziowanie powinno być oparciem dla wyjścia w górę. Ja odciążam wykorzystując bezwładność tułowia i obracam narty. Dalej - brak fazy sterowania, szczątkowa. Inaczej - bardzo "szurana" faza sterowania. No i praca kijów. Kija powinny być wbijane energicznie, mocno, wbity kij powinien być oparciem. Tu takie markowanie.... Teraz Wy. Edytowane 24 Marca 2023 przez KrzysiekK 1 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SzymQ Napisano 24 Marca 2023 Udostępnij Napisano 24 Marca 2023 34 minutes ago, KrzysiekK said: Śmig do znęcania się... Moje uwagi: skręt powinien kończyć się zakrawędziowaniem i to zakrawędziowanie powinno być oparciem dla wyjścia w górę. Ja odciążam wykorzystując bezwładność tułowia i obracam narty. Dalej - brak fazy sterowania, szczątkowa. Inaczej - bardzo "szurana" faza sterowania. No i praca kijów. Kija powinny być wbijane energicznie, mocno, wbity kij powinien być oparciem. Tu takie markowanie.... Teraz Wy. Zacznę ja, jako że nie śmigam lepiej :D. Brak przede wszystkim solidnej pracy góra dół, kijów i za dużo ciężaru na wewnętrznej. Ogarnij to szybko, a potem podziel się receptą na sukces! Z góry dzięki 🙂 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 24 Marca 2023 Udostępnij Napisano 24 Marca 2023 Mam tylko jedną uwagę. Pojechanie rytmicznym smigiem z akcentem krawedziami w tym miejscu jest mało realne, lub wymaga wyższego kunsztu delikatnej jazdy, najlepiej na krawędziach, by nie tracić prędkości. Na śmig hamujący nadają się raczej min czerwone trasy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 24 Marca 2023 Udostępnij Napisano 24 Marca 2023 Cześć Krzysiu, rozmawialiśmy o tym, chyba nie raz... Jak się robi coś "na siłę", to zazwyczaj gówno z tego wychodzi. Zastanów się logicznie - chcesz jechać śmigiem hamującym na śniegu, który hamuje....? POzdro 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 25 Marca 2023 Udostępnij Napisano 25 Marca 2023 21 godzin temu, KrzysiekK napisał: No i praca kijów. Kija powinny być wbijane energicznie, mocno, wbity kij powinien być oparciem. Tu takie markowanie.... widać że tutaj kijki Tobie przeszkadzają, spróbuj poćwiczyć to samo bez kijków - skup się na balansie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 25 Marca 2023 Udostępnij Napisano 25 Marca 2023 Na balansie - czyli? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzysiekK Napisano 25 Marca 2023 Autor Udostępnij Napisano 25 Marca 2023 16 godzin temu, Mitek napisał: Cześć Krzysiu, rozmawialiśmy o tym, chyba nie raz... Jak się robi coś "na siłę", to zazwyczaj gówno z tego wychodzi. Zastanów się logicznie - chcesz jechać śmigiem hamującym na śniegu, który hamuje....? POzdro Czy Ty chcesz powiedzieć że to jest mniej więcej poprawny smig hamujący kompletnie niedobrany do warunków ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 25 Marca 2023 Udostępnij Napisano 25 Marca 2023 9 minut temu, KrzysiekK napisał: Czy Ty chcesz powiedzieć że to jest mniej więcej poprawny smig hamujący kompletnie niedobrany do warunków ? Cześć Ja chcę powiedzieć, że nie da się jednocześnie przyspieszać i hamować. Pozdro 1 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star Napisano 25 Marca 2023 Udostępnij Napisano 25 Marca 2023 (edytowane) 4 godziny temu, Mitek napisał: Na balansie - czyli? Równowaga, ale jaka? Pewno przód tył. Jan jest z de. Choć balance to nie jest niemieckie słowo kurde balans. A może o separację chodzi? Ale kijki miałyby przeszkadzać? Edytowane 25 Marca 2023 przez star Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SzymQ Napisano 25 Marca 2023 Udostępnij Napisano 25 Marca 2023 5 hours ago, Mitek said: Cześć Ja chcę powiedzieć, że nie da się jednocześnie przyspieszać i hamować. Pozdro Wychodzi mi to samoistnie, kiedy hamuję pługiem 🤣 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzysiekK Napisano 26 Marca 2023 Autor Udostępnij Napisano 26 Marca 2023 5 godzin temu, SzymQ napisał: Wychodzi mi to samoistnie, kiedy hamuję pługiem 🤣 Biarac pod uwagę Twoje skłonności do jazdy wstecz, pamiętaj, że im bardziej hamujesz tym szybciej jezdzisz... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzysiekK Napisano 11 Kwietnia 2023 Autor Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2023 Więcej potem.... 7 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 11 Kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2023 Petarda 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 11 Kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2023 Cześć Krzychu to wyciąg na Goryczkowej jest ten sam...? To on ma z 50 lat... Pozdro 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcos73 Napisano 11 Kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2023 11 minut temu, Mitek napisał: Cześć Krzychu to wyciąg na Goryczkowej jest ten sam...? To on ma z 50 lat... Pozdro My też i jeszcze oddychamy 😉 pozdrawiam 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzysiekK Napisano 11 Kwietnia 2023 Autor Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2023 (edytowane) 6 godzin temu, Mitek napisał: Cześć Krzychu to wyciąg na Goryczkowej jest ten sam...? To on ma z 50 lat... Pozdro Ten sam. Nie jechaliśmy nim ... Trochę chciałem ale już jechałem na oparach ... Przegrzanie organizmu ... Edytowane 11 Kwietnia 2023 przez KrzysiekK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzysiekK Napisano 11 Kwietnia 2023 Autor Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2023 (edytowane) dubel Edytowane 15 Kwietnia 2023 przez KrzysiekK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brachol Napisano 11 Kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2023 (edytowane) Godzinę temu, Mitek napisał: Cześć Krzychu to wyciąg na Goryczkowej jest ten sam...? To on ma z 50 lat... Pozdro Cześć Cały czas tak samo wygodny jak przed laty... @KrzysiekK fajną miałeś pogodę. pozdro Edytowane 11 Kwietnia 2023 przez brachol 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzysiekK Napisano 11 Kwietnia 2023 Autor Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2023 43 minuty temu, brachol napisał: Cześć Cały czas tak samo wygodny jak przed laty... @KrzysiekK fajną miałeś pogodę. pozdro Aż za fajna... Nie lubię jest jest za ciepło ... Ale warun był fajny, i na Goryczkowej też... Widoczność fantastyczna . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzysiekK Napisano 11 Kwietnia 2023 Autor Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2023 Teraz, KrzysiekK napisał: Aż za fajna... Nie lubię jest jest za ciepło ... Ale warun był fajny, i na Goryczkowej też... Widoczność fantastyczna . I Duda był 😉 ... Co gość jeździ to oooo panie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
herbi Napisano 11 Kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2023 (edytowane) Jak zjazd do Kuźnic? Da radę czy już po błocie? Jutro chce pojechać, już skipass wykupiłem. Jaki śnieg? Gąsienicowa dobrze przygotowana? Opowiadaj 🙂 Edytowane 11 Kwietnia 2023 przez herbi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi