Jan Napisano 12 Kwietnia Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 9 godzin temu, Mitek napisał: Cześć To czy gorzej czy lepiej zależy od nas. Pozdro a co mówi Twoja krzywa ilości dni spędzonych na nartach z ostatnich 40 sezonów, ma tendencję spadkową czy nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 12 Kwietnia Udostępnij Napisano 12 Kwietnia Godzinę temu, Jan napisał: a co mówi Twoja krzywa ilości dni spędzonych na nartach z ostatnich 40 sezonów, ma tendencję spadkową czy nie? Cześć Pisałem wielokrotnie, że moje zainteresowania sportowe są wielorakie - narty nie są moją zasadniczą aktywnością. A ile Ty przejechałeś km na rowerze w zeszłym roku? Albo ile km przepłynąłeś kajakiem? Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mlodzio Napisano 12 Kwietnia Udostępnij Napisano 12 Kwietnia " Wiadomo że na narty jedzie się nie po to żeby jeździć ale po to żeby się pokazać, najważniejszą część narciarstwa realizuje się wieczorem przy drinkach. " - wyczytane w poczekalni w piśmie dla mężczyzn. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
a_senior Napisano 12 Kwietnia Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 11 godzin temu, Mitek napisał: To czy gorzej czy lepiej zależy od nas. Święte słowa. Choć ująłbym to raczej - w dużym stopniu zależy od nas. Zawsze czyhają na nas ponure niespodzianki, typu rak trzustki czy spadająca cegłówka z dachu. No i postepująca, tak czy tak, starość. Nawet jak się jest młodym. 🙂 Ale na wiele mamy wpływ ćwiczeniami, dietą, trybem życia. Ostatnio wpadł mi jakiś YT z 5 kryteriami starości. Czy po 70. : - wstajesz z krzesła czy kanapy bez podparcia rąk, - wchodzisz po schodach bez trzymania się poręczy, - bez problemów idziesz dłuższy kawałek z konkretnym obciążeniem w torbie trzymanej w jednej ręce, - potrafisz wystać na jednej nodze przez co najmniej 10 sec, - potrafisz zapamiętać 5 rzeczy, np. do kupienia w sklepie. To ostatnie dla mnie jest najtrudniejsze. 🙂 Przypomina mi ponury kawał o starszym małżeństwie, który sobie z żoną często wspominamy. Żona prosi męża by kupił dwie rzeczy. Masło i chleb. "Zapamiętasz? Dwie rzeczy!" - powtarza. Mąż wraca i przynosi... pędzel. A żona na to: "łolaboga, stary coś ty kupił, przecież wyraźnie mówiłam -dwie rzeczy: farba i pędzel!". Cholera, znów długi wtręt w wątku Krzyśka. Sorry Krzysiek. 🙂 1 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
a_senior Napisano 12 Kwietnia Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 1 godzinę temu, Jan napisał: a co mówi Twoja krzywa ilości dni spędzonych na nartach z ostatnich 40 sezonów, ma tendencję spadkową czy nie? Janie, nie wiadomo czy jej wzrost czy spadek to dobrze czy źle dla Twojego zdrowia. 🙂 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 12 Kwietnia Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 8 minut temu, a_senior napisał: Święte słowa. Choć ująłbym to raczej - w dużym stopniu zależy od nas. Zawsze czyhają na nas ponure niespodzianki, typu rak trzustki czy spadająca cegłówka z dachu. No i postepująca, tak czy tak, starość. Nawet jak się jest młodym. 🙂 Ale na wiele mamy wpływ ćwiczeniami, dietą, trybem życia. Ostatnio wpadł mi jakiś YT z 5 kryteriami starości. Czy po 70. : - wstajesz z krzesła czy kanapy bez podparcia rąk, - wchodzisz po schodach bez trzymania się poręczy, - bez problemów idziesz dłuższy kawałek z konkretnym obciążeniem w torbie trzymanej w jednej ręce, - potrafisz wystać na jednej nodze przez co najmniej 10 sec, - potrafisz zapamiętać 5 rzeczy, np. do kupienia w sklepie. To ostatnie dla mnie jest najtrudniejsze. 🙂 Przypomina mi ponury kawał o starszym małżeństwie, który sobie z żoną często wspominamy. Żona prosi męża by kupił dwie rzeczy. Masło i chleb. "Zapamiętasz? Dwie rzeczy!" - powtarza. Mąż wraca i przynosi... pędzel. A żona na to: "łolaboga, stary coś ty kupił, przecież wyraźnie mówiłam -dwie rzeczy: farba i pędzel!". Cholera, znów długi wtręt w wątku Krzyśka. Sorry Krzysiek. 🙂 Cześć Ja wprawdzie 70 lat jeszcze nie mam, nawet do 60 jeszcze parę miesięcy ale: - wstaje z ziemi z dowolnej pozycji bez podparcia rąk - ostatnio na jakichś badaniach Pani zapytała czy wejdę bez zadyszki na 2 piętro (na 2 mieszkam). Zapytałem w ile sekund? - hm. W pracy często trzeba pomóc kolegom z transportu i zdarza się iść z dwoma beczkami 30l - każda waży jakieś 36-37 kg. Ale to jest nic - jak Rybelek zarządzi zakupy to siaty ważą konkretnie.... 🙂 - no jeszcze zjadę na jednej narcie kawałek choć w tym roku Szymek uświadomił mi, że w tej materii się cofam - trzeba poprawcować - a te 5 rzeczy jest (i zawsze było) absolutnie niewykonalne - tak jak u Ciebie. I to nie ma żadnej korelacji z wiekiem. Wręcz bym powiedział, że dzięki treningowi (bardzo lubię np. sudoku) jest coraz lepiej bo bez kartki 3 w jednym sklepie jestem w stanie (no bo jak w dwóch to już gorzej...) Pozdro 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
a_senior Napisano 12 Kwietnia Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 44 minuty temu, Mitek napisał: Ja wprawdzie 70 lat jeszcze nie mam, nawet do 60 jeszcze parę miesięcy al Ja niestety "ciut" więcej. Ale póki co też spełniam warunki listy. Też wychodzę bez zadyszki na 2 pietro i wstaję z ziemi bez podpórek. Choć niestety mniej żwawo niż kiedyś. Na jednej narcie juz dawno nie jeździłem. Muszę spróbować. No i nie odważyłbym sie podnieść z boku ponad 30 kg. Choć żona też nieraz ciężary dowali. Te 5 i więcej rzeczy do kupienia notuję regularnie w telefonie. No i w muldach już raczej nie jeżdżę, choć się zdarzy, czarnymi trasami przejadę, ale bez entuzjazmu i w trakcie jazdy muszę się od czasu do czasu zatrzymać. Nawet nie tyle muszę co wolę. 🙂 A przecież kiedyś z takiego Kasprowego zatrzymywało się dopiero w Kuźnicach. 🙂 No powiedzmy na polanie, gdzie zaczynała się nartostrada lesie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star Napisano 12 Kwietnia Udostępnij Napisano 12 Kwietnia (edytowane) To ja o sobie. Swobodnie przetaczam się z jednego boku na drugi. Po pilot sięgnę i krzywdy sobie przy tym nie robię. Namiętnie gram w szachy. Pamiętam trzy ruchy i tyle analizuję. Wsiadam do Passata i wysiadam bez żadnej zadyszki. Zdarzało się pojechać na jednej narcie ale to nie był mój wybór. Czasem skoczę jak mnie hopka zaskoczy w ciemnym lesie i nawet niekiedy ustoję, ale lądowanie nieodmiennie chujowe. I jak? Edytowane 12 Kwietnia przez star 1 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
a_senior Napisano 12 Kwietnia Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 9 minut temu, star napisał: Czasem skoczę jak mnie hopka zaskoczy w ciemnym lesie i nawet niekiedy ustoję, ale lądowanie nieodmiennie chujowe. I jak? A ile masz lat chłopczyku? 🙂 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star Napisano 12 Kwietnia Udostępnij Napisano 12 Kwietnia (edytowane) 1 godzinę temu, a_senior napisał: A ile masz lat chłopczyku? 🙂 Chłopczyk ma już 50 lat minęło. Mamy przekrój 50, 60, 70 ciekawe co u dziadka Kuby, 80? Edytowane 12 Kwietnia przez star 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lexi Napisano 12 Kwietnia Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 6 godzin temu, a_senior napisał: - potrafisz zapamiętać 5 rzeczy, np. do kupienia w sklepie. Z takimi wyzwaniami nawet nie próbuję sie mierzyć....a kondycja na stoku na stałym poziomie - jak rok czy dwa lata temu nie mogłem nadążyć za Marasem tak dalej nie nadążam.. tylko wzrok mi sie psuje bo jakoś coraz gorzej go widzę.. 🙂 1 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 12 Kwietnia Udostępnij Napisano 12 Kwietnia (edytowane) 3 godziny temu, star napisał: Chłopczyk ma już 50 lat minęło. a to nie spodzianka , bo po poziomie postów myślałem że max 7 klasa podstawówki Edytowane 12 Kwietnia przez Jan 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star Napisano 12 Kwietnia Udostępnij Napisano 12 Kwietnia (edytowane) 18 minut temu, Jan napisał: a to nie spodzianka , bo po poziomie postów myślałem że max 7 klasa podstawówki Sądząc po pisowni klasa się zgadza. Jej brak też. Spacja;-) PS. Jak nie zrozumiesz to Mitek ci chętnie wytłumaczy:-) Edytowane 12 Kwietnia przez star 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
a_senior Napisano 12 Kwietnia Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 5 godzin temu, star napisał: Chłopczyk ma już 50 lat minęło. Mamy przekrój 50, 60, 70 ciekawe co u dziadka Kuby, 80? Good queszczyn. Dziadek Kuby vel Veteran pewnie w okolicach 85. Św. pamięci Staszek Tatka jeszcze jeździł w tym wieku. I to jak jeździł. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 13 Kwietnia Udostępnij Napisano 13 Kwietnia W dniu 12.04.2025 o 10:09, Mitek napisał: Cześć Pisałem wielokrotnie, że moje zainteresowania sportowe są wielorakie - narty nie są moją zasadniczą aktywnością. A ile Ty przejechałeś km na rowerze w zeszłym roku? Albo ile km przepłynąłeś kajakiem? Pozdro Twoje zainteresowania sportowe zupełni mnie nie interesują, także wyczyny z zakresu noszenia siatek i przetaczania beczek ale jak lubisz się tym pochwalić to Twoja sprawa. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano Niedziela o 20:01 Udostępnij Napisano Niedziela o 20:01 Godzinę temu, Jan napisał: Twoje zainteresowania sportowe zupełni mnie nie interesują, także wyczyny z zakresu noszenia siatek i przetaczania beczek ale jak lubisz się tym pochwalić to Twoja sprawa. To nie zaczepiaj, bo mnie twoje ilości dni na nartach też nie interesują zupełnie. Zapraszam na jeden, wspólny ale - jak wynika z twojej pisaniny - zbyt mało honorne górki objeżdżam. Ale może dasz radę zjechać z malej górki też... 😉 Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jurek_h Napisano Niedziela o 20:05 Udostępnij Napisano Niedziela o 20:05 (edytowane) Błąd. Mój błąd. Edytowane Niedziela o 20:12 przez jurek_h Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano Niedziela o 20:20 Udostępnij Napisano Niedziela o 20:20 14 minut temu, jurek_h napisał: Błąd. Mój błąd. ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jurek_h Napisano Niedziela o 20:22 Udostępnij Napisano Niedziela o 20:22 Trochę tam komentowałem tak zwanego Jana ( czyli Hansa) ale uznałem, że to nie ma sensu. Patrz co odpisał mi na PW. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano Środa o 07:46 Udostępnij Napisano Środa o 07:46 W dniu 12.04.2025 o 11:13, Mitek napisał: wstaje z ziemi z dowolnej pozycji bez podparcia rąk zręczność małpy, siłę słonia daje ranne bicie wiadomo czego 😁 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano Środa o 08:47 Udostępnij Napisano Środa o 08:47 Godzinę temu, grimson napisał: wiadomo czego czego ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano Środa o 09:12 Udostępnij Napisano Środa o 09:12 24 minuty temu, Jan napisał: czego ? google.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jurek_h Napisano Środa o 09:24 Udostępnij Napisano Środa o 09:24 1 godzinę temu, grimson napisał: zręczność małpy, siłę słonia daje ranne bicie wiadomo czego 😁 Niemca po hełmie ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kordiankw Napisano Środa o 09:45 Udostępnij Napisano Środa o 09:45 (edytowane) W dniu 12.04.2025 o 11:13, Mitek napisał: Cześć Ja wprawdzie 70 lat jeszcze nie mam, nawet do 60 jeszcze parę miesięcy ale: - wstaje z ziemi z dowolnej pozycji bez podparcia rąk Pozdro Wstawanie z pleców sprężynką bez użycia rąk 🤣🤣 https://youtu.be/qYSnGyWimas?si=UkSLLaZxnUJE44JP Edytowane Środa o 12:24 przez kordiankw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star Napisano Środa o 09:53 Udostępnij Napisano Środa o 09:53 8 minut temu, kordiankw napisał: Wstawanie z pleców bez użycia rąk 🤣🤣 https://youtu.be/qYSnGyWimas?si=UkSLLaZxnUJE44JP Ale po co? Źle ci leżeć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi