KrzysiekK Napisano 10 Kwietnia Autor Udostępnij Napisano 10 Kwietnia (edytowane) 45 minut temu, a_senior napisał: Żle sie stało, że takie rozważania pojawiły się w autorskim wątku Krzyśka dotyczącym jego i jego córki postępów na nartach. Jakie źle? Ludzie o nas mówią. Mamy darmowy porady techniczne. Czasem ktoś opier... , czasem ktoś pochwali. Jest tu grono ludzi z którymi można się spotkać na zlotach. To tylko dobrze. Edytowane 10 Kwietnia przez KrzysiekK 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lexi Napisano 10 Kwietnia Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 13 minut temu, KrzysiekK napisał: Po nieTylkoSztruksie nie da się jeździć tylko ciętym Powiedz. to Marasowi.. 😄 14 minut temu, KrzysiekK napisał: A ktoś widział jak jedzie @Adam ..DUCH na SL miedzy podporami wyciągu w Zwardoniu? Nudda Panie.. Batman to Batman 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzysiekK Napisano 10 Kwietnia Autor Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 14 minut temu, Lexi napisał: Powiedz. to Marasowi.. 😄 Hehe ale ja widziałem jak Maras robi figury NW gdy Adaś szkolenie robił. Maras umie też nieCarving. Fajne są takie zlotowe warsztaty. Szczególnie gdy jest dużo ludzi i stoją przy krawędzi trasy. Objeżdżając to towarzystwo po wąskim nawet @.Beata. skorzystała gdy nabrała prędkości ... 😄 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcos73 Napisano 10 Kwietnia Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 24 minuty temu, KrzysiekK napisał: Hehe ale ja widziałem jak Maras robi figury NW gdy Adaś szkolenie robił. Maras umie też nieCarving Ale lepiej carving, ale ostatnio w tym śniegu to klasyka rocka - też takiej wprawy nie ma bo się mniej to ćwiczy - nogi bolały - przesadny ruch i brak timingu nieco. Dużo lepiej na ściance na Rohace - bo gładko było i śnieg superancki. Ale po opadzie w Białce to ze zjazdu na zjazd w tym śniegu co raz większy banan na twarzy. pozdro 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adam ..DUCH Napisano 10 Kwietnia Udostępnij Napisano 10 Kwietnia Godzinę temu, KrzysiekK napisał: O kurcze ... Panowie, nie ma się o co spierać. Wg mnie narciarstwo to nie tylko sztruks. Po nieTylkoSztruksie nie da się jeździć tylko ciętym. Trzeba odciążać. Drogą do nauki odciążania jest NW (i inne cudeńka). Na początku nauki pompowanie jest przesadne. Mamy dużo filmów w necie. Szpece najwyższej półki. A ktoś widział jak jedzie @Adam ..DUCH na SL miedzy podporami wyciągu w Zwardoniu? Ile tam było białego wtedy Adaś? Tak na moje oko koło 50cm bo było stare i świeże. A co było pod spodem? Pieron wie. Tam jest nierówno. Niech ktoś powtórzy bez pompowania. A Nosferatu (w płaszczu instruktorskim) tam jedzie z bananem na pyszczydełku jak złoto 🙂 Panie Krzysztofie bo moje narciarstwo jest po prostu zwykłe i o tym się przekonałem zarówno w Austrii, Włoszech, Francji i Szwajcarii. Prostota, ergonomia, wdech-wydech. 30-40 km dziennie (to wychodzi min 40 x ZW ski) a na popołudnie jesteś "comprende". Owszem możesz ładować/próbować jak demonstratorzy ale wieczorem kiedy wszyscy idą na piwko ty cytując klasyka "boli ok q...a boli". Ja Ciebie nie poprawię...Natkę jak najbardziej tak. Tak jak dziewczyna dorosła do nart które ma tak i na spokojnie dorośnie do narciarstwa.... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzysiekK Napisano 10 Kwietnia Autor Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 16 minut temu, Adam ..DUCH napisał: Ja Ciebie nie poprawię... Dobre 😄 No chyba, że taki tępy będę. Ale będę się starał. 🙂 Wewnętrzną trzeba poprawić w ciętym bo jak @Marcos73 pisze - żyje własnym życiem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
.Beata. Napisano 10 Kwietnia Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 35 minut temu, KrzysiekK napisał: Hehe ale ja widziałem jak Maras robi figury NW gdy Adaś szkolenie robił. Maras umie też nieCarving. Fajne są takie zlotowe warsztaty. Szczególnie gdy jest dużo ludzi i stoją przy krawędzi trasy. Objeżdżając to towarzystwo po wąskim nawet @.Beata. skorzystała gdy nabrała prędkości ... 😄 Noooo…. całe życie przeleciało mi przed oczami… Zloty to zajebista sprawa, nie dość że towarzysko i ludziom się chce zjeżdżać z całej Polski, to bardzo dla mnie edukacyjnie. Mega narciarze, w mega miejscówce, na mega stoku, w mega humorach. 2 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
a_senior Napisano Czwartek o 21:00 Udostępnij Napisano Czwartek o 21:00 7 godzin temu, Lexi napisał: Ale jezdzi i ją to cieszy ... to pewnie lepsze 100 razy niż pitolenie w necie o kanonach oglądając śnieg na youtube pod stopami demonstratorów i pielęgnując kompleksy. Tyle jeździ co ja. Czyli ok. 10 dni na sezon. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzysiekK Napisano Czwartek o 21:07 Autor Udostępnij Napisano Czwartek o 21:07 5 godzin temu, .Beata. napisał: Noooo…. całe życie przeleciało mi przed oczami… Zawsze mówiłem - najskuteczniejsza dydaktyka to maść bukową i wąskie drzwi 😉 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lexi Napisano Piątek o 03:12 Udostępnij Napisano Piątek o 03:12 6 godzin temu, a_senior napisał: Tyle jeździ co ja. Czyli ok. 10 dni na sezon. Dobre i to..sam wiesz najlepiej że może być gorzej ..i ja wiem 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
.Beata. Napisano Piątek o 06:28 Udostępnij Napisano Piątek o 06:28 9 godzin temu, KrzysiekK napisał: Zawsze mówiłem - najskuteczniejsza dydaktyka to maść bukową i wąskie drzwi 😉 Maść bukowa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzysiekK Napisano Piątek o 07:48 Autor Udostępnij Napisano Piątek o 07:48 Godzinę temu, .Beata. napisał: Maść bukowa? No pała ... z buka. Takie drzewo. Przenośnia. Mnie górale z Pienin chcieli kijkami bić ... 😄 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano Piątek o 08:59 Udostępnij Napisano Piątek o 08:59 11 godzin temu, a_senior napisał: Tyle jeździ co ja. Czyli ok. 10 dni na sezon. to i tak świetny wynik, wielu moich kumpli, z którymi kiedyś jeździłem regularnie, jedzie raz na 3 lata na tydzień, SKS poprostu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
a_senior Napisano Piątek o 09:01 Udostępnij Napisano Piątek o 09:01 5 godzin temu, Lexi napisał: Dobre i to..sam wiesz najlepiej że może być gorzej ..i ja wiem Oj może. 🙂 Wczoraj rozmawiałem z kolegą tuż po 70-ce, który po 5 latach przerwy znów pojechał na narty, do Saalbach. Jakoś mu poszło, ale się skarżył na dwie rzeczy. Fatalnie się mu wstaje po upadku, nawet niewinnym. Musi odpiąc narty. Ale druga rzecz bardziej go zmartwiła. Gorsza równowaga, czuje że w jeździe nie zachowuje jej prawidłowo. To podobno jeden z objawów postępującej starości. Np. nie ustoisz kilku sekund na jednej nodze. Ja z tym nie mam problemów póki co, ale codziennie ćwiczę półprzysiady na jednej nodze. Po 10-12 takich półprzysiadów na nogę. A po upadku wstaję mocno podpierajac się na kijkach. Inaczej... nawet nie próbowałem. 🙂 Z tym jeźdżeniem to jest tak. Jak jesteś w sile wieku nie pojeździsz za wiele, bo praca, dzieci, mało urlopu. A w lecie też się chce gdzieś pojechać. A jak jesteś stary i wreszcie możesz, tak jak np. Jan, pojeździć ile chcesz, zakładając, że masz za co, to dopada Cię zdrowie, a ściśle coraz gorsze zdrowie. Stawy, kręgosłup, serce nie mówiąc o innych dziadostwach, np. neurologicznych. Takie to życie jest. 🙂 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star Napisano Piątek o 09:12 Udostępnij Napisano Piątek o 09:12 7 minut temu, a_senior napisał: Oj może. 🙂 Wczoraj rozmawiałem z kolegą tuż po 70-ce, który po 5 latach przerwy znów pojechał na narty, do Saalbach. Jakoś mu poszło, ale się skarżył na dwie rzeczy. Fatalnie się mu wstaje po upadku, nawet niewinnym. Musi odpiąc narty. Ale druga rzecz bardziej go zmartwiła. Gorsza równowaga, czuje że w jeździe nie zachowuje jej prawidłowo. To podobno jeden z objawów postępującej starości. Np. nie ustoisz kilku sekund na jednej nodze. Ja z tym nie mam problemów póki co, ale codziennie ćwiczę półprzysiady na jednej nodze. Po 10-12 takich półprzysiadów na nogę. A po upadku wstaję mocno podpierajac się na kijkach. Inaczej... nawet nie próbowałem. 🙂 Z tym jeźdżeniem to jest tak. Jak jesteś w sile wieku nie pojeździsz za wiele, bo praca, dzieci, mało urlopu. A w lecie też się chce gdzieś pojechać. A jak jesteś stary i wreszcie możesz, tak jak np. Jan, pojeździć ile chcesz, zakładając, że masz za co, to dopada Cię zdrowie, a ściśle coraz gorsze zdrowie. Stawy, kręgosłup, serce nie mówiąc o innych dziadostwach, np. neurologicznych. Takie to życie jest. 🙂 Jak narzekamy to się przyłączę. Ostatnio wypinając wiązanie kijkiem nacisnąłem tak, że popchnąłem nartę która podcięła drugą i gleba. A co do zmian ilości dni na stoku to u każdego może być różnie, priorytety nie tylko starość, te się zmieniają. A że jest kilku dzieciaków którzy mimo 50 na karku spierdzielają przy każdej okazji z domu na stok i się bawią cóż… niektórzy nigdy nie dojrzewają zdarza się. To pisałem ja też dzieciak;-) teraz 30 dni nie 60 jak ongiś bywało… 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano Piątek o 11:13 Udostępnij Napisano Piątek o 11:13 1 godzinę temu, star napisał: teraz 30 dni też pięknie, szkoda że tak niewiele o tym na forum pisałeś 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzysiekK Napisano Piątek o 11:20 Autor Udostępnij Napisano Piątek o 11:20 2 godziny temu, star napisał: Jak narzekamy to się przyłączę. Ostatnio wypinając wiązanie kijkiem nacisnąłem tak, że popchnąłem nartę która podcięła drugą i gleba. A co do zmian ilości dni na stoku to u każdego może być różnie, priorytety nie tylko starość, te się zmieniają. A że jest kilku dzieciaków którzy mimo 50 na karku spierdzielają przy każdej okazji z domu na stok i się bawią cóż… niektórzy nigdy nie dojrzewają zdarza się. To pisałem ja też dzieciak;-) teraz 30 dni nie 60 jak ongiś bywało… Ja przy wpinaniu się straciłem równowagę i poleciałem na Leosię która przytrzymała dziadka i się nie wywaliłem. Potem powtórnie wpinając się z podniesionymi goglami przyjąłem do prawego oka dawkę śniegu z wyskakującego do góry wiązania. Pomyślałem - dobrze, że to już koniec sezonu.... 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
.Beata. Napisano Piątek o 11:39 Udostępnij Napisano Piątek o 11:39 3 godziny temu, KrzysiekK napisał: No pała ... z buka. Takie drzewo. Przenośnia. Mnie górale z Pienin chcieli kijkami bić ... 😄 Aaaa znaczy w sensie długi bat i wąskie drzwi! - bardzo motywujące 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kordiankw Napisano Piątek o 11:43 Udostępnij Napisano Piątek o 11:43 28 minut temu, Jan napisał: też pięknie, szkoda że tak niewiele o tym na forum pisałeś Może to i dobrze, bo jakby do każdej relacji był dołączony jakiś klip, to silnik forum mógłby tego nie udźwignąć😂 1 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star Napisano Piątek o 12:05 Udostępnij Napisano Piątek o 12:05 21 minut temu, kordiankw napisał: Może to i dobrze, bo jakby do każdej relacji był dołączony jakiś klip, to silnik forum mógłby tego nie udźwignąć😂 Linki nie obciążają forum. Co innego wklejki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star Napisano Piątek o 12:07 Udostępnij Napisano Piątek o 12:07 (edytowane) 54 minuty temu, Jan napisał: też pięknie, szkoda że tak niewiele o tym na forum pisałeś Eee tam zajrzyj na SkiOnline do wątku skiturowego. Na tym forum mam bana na fotki więc jedynie jedna taka wstawiona że SO zwykle. Co tu pisać. Stok Studicni jakoby prywatny więc kogo to obchodzi? Raz się tam Gerald pojawił, raz MarioJ i tyle… Edytowane Piątek o 12:09 przez star Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano Piątek o 12:24 Udostępnij Napisano Piątek o 12:24 6 minut temu, kordiankw napisał: Może to i dobrze, bo jakby do każdej relacji był dołączony jakiś klip, to silnik forum mógłby tego nie udźwignąć😂 freerajdowe i skialpinistyczne klipy chętnie oby tylko ta kobitka tak smutno nie zawodziła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano Piątek o 21:25 Udostępnij Napisano Piątek o 21:25 (edytowane) 12 godzin temu, a_senior napisał: Oj może. 🙂 Wczoraj rozmawiałem z kolegą tuż po 70-ce, który po 5 latach przerwy znów pojechał na narty, do Saalbach. Jakoś mu poszło, ale się skarżył na dwie rzeczy. Fatalnie się mu wstaje po upadku, nawet niewinnym. Musi odpiąc narty. Ale druga rzecz bardziej go zmartwiła. Gorsza równowaga, czuje że w jeździe nie zachowuje jej prawidłowo. To podobno jeden z objawów postępującej starości. Np. nie ustoisz kilku sekund na jednej nodze. Ja z tym nie mam problemów póki co, ale codziennie ćwiczę półprzysiady na jednej nodze. Po 10-12 takich półprzysiadów na nogę. A po upadku wstaję mocno podpierajac się na kijkach. Inaczej... nawet nie próbowałem. 🙂 Z tym jeźdżeniem to jest tak. Jak jesteś w sile wieku nie pojeździsz za wiele, bo praca, dzieci, mało urlopu. A w lecie też się chce gdzieś pojechać. A jak jesteś stary i wreszcie możesz, tak jak np. Jan, pojeździć ile chcesz, zakładając, że masz za co, to dopada Cię zdrowie, a ściśle coraz gorsze zdrowie. Stawy, kręgosłup, serce nie mówiąc o innych dziadostwach, np. neurologicznych. Takie to życie jest. 🙂 Cześć To czy gorzej czy lepiej zależy od nas. Pozdro Edytowane Piątek o 21:25 przez Mitek 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star Napisano Sobota o 03:41 Udostępnij Napisano Sobota o 03:41 15 godzin temu, Jan napisał: freerajdowe i skialpinistyczne klipy chętnie oby tylko ta kobitka tak smutno nie zawodziła Powinieneś w takim razie przenieść się na forum freerajdowe czy też skialpinistyczne, a ponadto jak tak bardzo lubisz to oglądać, samemu też spróbować... zamiast smutno zawodzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star Napisano Sobota o 03:41 Udostępnij Napisano Sobota o 03:41 6 godzin temu, Mitek napisał: Cześć To czy gorzej czy lepiej zależy od nas. Pozdro Fajnie by było. Niestety to nie jest takie proste mój mały jak mawiał ksiądz Malinowski. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi