Marxx74x Napisano 23 Marca Udostępnij Napisano 23 Marca Szczęśliwie płotek nie mnie przytulił 🙂 M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 23 Marca Udostępnij Napisano 23 Marca 5 godzin temu, Jan napisał: zrozumiałam że w drewniany płotek wyrżnąłeś albo wcale ten biały wiersz do mnie nie dotarł Marek raczej nie wyżyna bo umie jeździć na nartach - nie zrozumiałeś niestety. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 24 Marca Udostępnij Napisano 24 Marca W dniu 23.03.2025 o 12:45, Mitek napisał: nie zrozumiałeś niestety. nigdy nie byłem na żadnym szkoleniu narciarskim to nie znam tych fachowych określeń Wracając do tematu @KrzysiekKa to mojej Le (ośce) i bardzo spodobał się slalom w Zauchensee 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 24 Marca Udostępnij Napisano 24 Marca (edytowane) Cześć I całkiem fajny kontrolowany przejazd choć góra tego slalomu (tak do przełamania) jest stosunkowo podkręcona i wcale niełatwa do przejechania. Widziałem tam gościa, który zrobił czas poniżej 25 s - widać było, że jeździ. W ogóle ta dolinka to wielce urokliwe miejsce z fajnymi traskami. Pozdro Edytowane 24 Marca przez Mitek 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzysiekK Napisano Wtorek o 20:53 Autor Udostępnij Napisano Wtorek o 20:53 W dniu 24.03.2025 o 13:26, Jan napisał: nigdy nie byłem na żadnym szkoleniu narciarskim to nie znam tych fachowych określeń Wracając do tematu @KrzysiekKa to mojej Le (ośce) i bardzo spodobał się slalom w Zauchensee Ta Leośka jest świetna 😍🌹Ja wolę jak Ona jedzie wymuszonym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marxx74x Napisano Środa o 13:18 Udostępnij Napisano Środa o 13:18 Ten film ma jedną zaletę - pokazuje jak mając w głowie pomysł na skręt cięty i jeszcze z pomysłem sportowym można odmalować sekwencję ślizgowych w dodatku przecząc kanonowi wykonania ślizgowych .. 🙂 .. ogólnie ciekawe 🙂 i mówię szczerze, brawa dla bohaterki filmu. M. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzysiekK Napisano Sobota o 07:17 Autor Udostępnij Napisano Sobota o 07:17 Trochę mojej jazdy z ostatniego, wiosennego wypadu. Ześlizgi na rozgrzewkę, próby smigu, zabawy z carvingowym. Jak zawsze można się znęcać Jesli ktoś ma takie potrzeby. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Peter Napisano Sobota o 07:30 Udostępnij Napisano Sobota o 07:30 (edytowane) Nie amortyzuj na zewnętrznej narcie, zostaw noge troche bardziej wyprostowaną a skróć tylko wewnętrzną, wtedy bedziesz się mógł bardziej na niej oprzeć a jazda będzie zdecydowanie mniej męcząca, generalnie całkiem dobrze. Edytowane Sobota o 07:32 przez Peter 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Edwin Napisano Sobota o 09:42 Udostępnij Napisano Sobota o 09:42 2 godziny temu, KrzysiekK napisał: Trochę mojej jazdy z ostatniego, wiosennego wypadu. Ześlizgi na rozgrzewkę, próby smigu, zabawy z carvingowym. Jak zawsze można się znęcać Jesli ktoś ma takie potrzeby. Mam potrzebę. Brawo. Widać, że dużo jeździłeś w tym sezonie, naprawdę duże postępy zrobiłeś 👍 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano Sobota o 09:45 Udostępnij Napisano Sobota o 09:45 2 godziny temu, KrzysiekK napisał: Trochę mojej jazdy z ostatniego, wiosennego wypadu. Ześlizgi na rozgrzewkę, próby smigu, zabawy z carvingowym. Jak zawsze można się znęcać Jesli ktoś ma takie potrzeby. Cześć Przestań się starać, przestań ćwiczyć Krzysiu, po prostu jeździj. Widzisz to...? Pozdro 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzysiekK Napisano Sobota o 10:14 Autor Udostępnij Napisano Sobota o 10:14 28 minut temu, Mitek napisał: Cześć Przestań się starać, przestań ćwiczyć Krzysiu, po prostu jeździj. Widzisz to...? Pozdro Pewnie że tak … Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcos73 Napisano Sobota o 11:09 Udostępnij Napisano Sobota o 11:09 46 minut temu, Mitek napisał: Cześć Przestań się starać, przestań ćwiczyć Krzysiu, po prostu jeździj. Widzisz to...? Pozdro Mitek, nie wiem, ale znamy Krzyśka osobiście i wiemy jak jeździ. Na filmie, chyba za bardzo się spina, stara się pokazać perfekcyjne skręty, co moim zdaniem przynosi odwrotny efekt. Nie ma luzu i życia w tej jeździe. Za wszelką cenę stara się nie popełnić żadnego błędu. Wygląda to mocno sztucznie i mechanicznie, a w rzeczywistości to zupełnie inaczej wygląda. Mnie osobiście taki „Krzysiu” się nie podoba. pozdro 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Edwin Napisano Sobota o 11:35 Udostępnij Napisano Sobota o 11:35 24 minuty temu, Marcos73 napisał: Mitek, nie wiem, ale znamy Krzyśka osobiście i wiemy jak jeździ. Na filmie, chyba za bardzo się spina, stara się pokazać perfekcyjne skręty, co moim zdaniem przynosi odwrotny efekt. Nie ma luzu i życia w tej jeździe. Za wszelką cenę stara się nie popełnić żadnego błędu. Wygląda to mocno sztucznie i mechanicznie, a w rzeczywistości to zupełnie inaczej wygląda. Mnie osobiście taki „Krzysiu” się nie podoba. pozdro Bo jak się człek spina,to zazwyczaj chu... jazdy to przyczyna 😁 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano Sobota o 11:59 Udostępnij Napisano Sobota o 11:59 44 minuty temu, Marcos73 napisał: Mitek, nie wiem, ale znamy Krzyśka osobiście i wiemy jak jeździ. Na filmie, chyba za bardzo się spina, stara się pokazać perfekcyjne skręty, co moim zdaniem przynosi odwrotny efekt. Nie ma luzu i życia w tej jeździe. Za wszelką cenę stara się nie popełnić żadnego błędu. Wygląda to mocno sztucznie i mechanicznie, a w rzeczywistości to zupełnie inaczej wygląda. Mnie osobiście taki „Krzysiu” się nie podoba. pozdro Cześć Dokładnie o to chodzi. Zresztą Krzysiek też to widzi. Jeździliśmy razem i wiem jak jeździ a filmik umiejętności rzeczywistych nie obniży, na szczęście. Pozdro 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star Napisano Sobota o 12:58 Udostępnij Napisano Sobota o 12:58 1 godzinę temu, Marcos73 napisał: Mitek, nie wiem, ale znamy Krzyśka osobiście i wiemy jak jeździ. Na filmie, chyba za bardzo się spina, stara się pokazać perfekcyjne skręty, co moim zdaniem przynosi odwrotny efekt. Nie ma luzu i życia w tej jeździe. Za wszelką cenę stara się nie popełnić żadnego błędu. Wygląda to mocno sztucznie i mechanicznie, a w rzeczywistości to zupełnie inaczej wygląda. Mnie osobiście taki „Krzysiu” się nie podoba. pozdro Mechaniczna pomarańcza https://meteor.amu.edu.pl/dobrze-byc-zlym-kubrick-mechaniczna-pomarancza/ a niech jeździ sobie jak chce ważne, że dostarcza kontentu… siła napędowa forum, lubudubu! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano Sobota o 17:51 Udostępnij Napisano Sobota o 17:51 Niech @KrzysiekKpocisnie trochę szybciej na pustych i równych czerwonych trasach, i od razu będzie progress. Jestem zdania że obawa przed prędkością ogranicza narciarski rozwoj. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzysiekK Napisano Sobota o 18:07 Autor Udostępnij Napisano Sobota o 18:07 (edytowane) 24 minuty temu, grimson napisał: Niech @KrzysiekKpocisnie trochę szybciej na pustych i równych czerwonych trasach, i od razu będzie progress. Jestem zdania że obawa przed prędkością ogranicza narciarski rozwoj. Nie no, ja to tak cisnę dość… @Lexi ze mną jeździł i może potwierdzić że w portki nie robię i jadę dobrze, znaczy nie wlokę się. Na filmie są ,,kombinacje alpejskie,, czyli moje eksperymenty z carvingiem którym zaczynam się bawić jak mam pusto na stoku. Nie ma co do tego tak bardzo wagi przywiązywać. Na zlocie z Chłopakami jeździłem raczej bez ociągania. Chociaż oczywiście w miarę progresu psychiki ta obawa się zmniejsza coraz bardziej. Ale to musi być pusto. Edytowane Sobota o 18:15 przez KrzysiekK 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcos73 Napisano Sobota o 20:25 Udostępnij Napisano Sobota o 20:25 (edytowane) 2 godziny temu, KrzysiekK napisał: Nie no, ja to tak cisnę dość… @Lexi ze mną jeździł i może potwierdzić że w portki nie robię i jadę dobrze, znaczy nie wlokę się. Na filmie są ,,kombinacje alpejskie,, czyli moje eksperymenty z carvingiem którym zaczynam się bawić jak mam pusto na stoku. Nie ma co do tego tak bardzo wagi przywiązywać. Na zlocie z Chłopakami jeździłem raczej bez ociągania. Chociaż oczywiście w miarę progresu psychiki ta obawa się zmniejsza coraz bardziej. Ale to musi być pusto. Cze Pozwoliłem sobie zacytować Twój wpis: Podnosi. A może za mało angulacji. Ja opuszczam. Maniera z ćwiczeń ,,sięgaj dłonią do buta,,. Ale wiadomo że moja liga… No właśnie, po kiego grzyba tak usilnie opuszczasz tą rękę zewnętrzną? Wygląda to dziwnie, jakbyś chciał zająć jakąś podpatrzoną na YT pozycję. Fotka poglądowa bo Leośka to słaby operator kamery😉. Druga rzecz, to zejście w dół. Moim zdaniem zbyt szybkie i przesadne. Peter pisał, wydłuż zew, a skróć wew. W takiej pozycji to już można wyjść w górę i nic więcej. Zewnętrzna musi mieć możliwość pracy w 2 strony. W takiej pozycji to już tylko możesz chyba usiąść. W - czyli początek Bardzo szybkie zejście w dół i sek później jest tak. Moim zdaniem, zbyt szybko i zbyt nisko. pzdr Edytowane Sobota o 20:27 przez Marcos73 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzysiekK Napisano Sobota o 20:43 Autor Udostępnij Napisano Sobota o 20:43 13 minut temu, Marcos73 napisał: Cze Pozwoliłem sobie zacytować Twój wpis: Podnosi. A może za mało angulacji. Ja opuszczam. Maniera z ćwiczeń ,,sięgaj dłonią do buta,,. Ale wiadomo że moja liga… No właśnie, po kiego grzyba tak usilnie opuszczasz tą rękę zewnętrzną? Wygląda to dziwnie, jakbyś chciał zająć jakąś podpatrzoną na YT pozycję. Fotka poglądowa bo Leośka to słaby operator kamery😉. Druga rzecz, to zejście w dół. Moim zdaniem zbyt szybkie i przesadne. Peter pisał, wydłuż zew, a skróć wew. W takiej pozycji to już można wyjść w górę i nic więcej. Zewnętrzna musi mieć możliwość pracy w 2 strony. W takiej pozycji to już tylko możesz chyba usiąść. W - czyli początek Bardzo szybkie zejście w dół i sek później jest tak. Moim zdaniem, zbyt szybko i zbyt nisko. pzdr O dzięki. Bardzo dzięki. Rękę opuszczam po tego grzyba ze mi maniera została z tego ćwiczenia o którym mówiłem. Oczywiście że to ch.. nie wytłumaczenie. Do poprawki, to jasne. Czemu tak mocno schodzę w dół? Otóż kiedyś wcale nie schodziłem, generalnie stałem za wysoko jak na cięty. Mogłem co najwyżej jechać przecinkiem. Trzeba to wyważyć, wypośrodkować. Dzieki za analizę. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano Sobota o 20:54 Udostępnij Napisano Sobota o 20:54 4 minuty temu, KrzysiekK napisał: O dzięki. Bardzo dzięki. Rękę opuszczam po tego grzyba ze mi maniera została z tego ćwiczenia o którym mówiłem. Oczywiście że to ch.. nie wytłumaczenie. Do poprawki, to jasne. Czemu tak mocno schodzę w dół? Otóż kiedyś wcale nie schodziłem, generalnie stałem za wysoko jak na cięty. Mogłem co najwyżej jechać przecinkiem. Trzeba to wyważyć, wypośrodkować. Dzieki za analizę. nie będę analizować bo się nie znam ale tak wygląda że na tych oślich łąkach to możesz ćwiczyć sobie do usranej śmierci, na Twoim filmiku chyba z przed 2 lat z Kasprowego wyglądało to o wiele lepiej - zacznij jeździć na stromszych stokach i trochę więcej skopanych 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzysiekK Napisano Sobota o 21:00 Autor Udostępnij Napisano Sobota o 21:00 6 minut temu, Jan napisał: nie będę analizować bo się nie znam ale tak wygląda że na tych oślich łąkach to możesz ćwiczyć sobie do usranej śmierci, na Twoim filmiku chyba z przed 2 lat z Kasprowego wyglądało to o wiele lepiej - zacznij jeździć na stromszych stokach i trochę więcej skopanych Ćwiczyć cięty na Kasprowym ? ChybaaaaaTy 🙂 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano Sobota o 21:10 Udostępnij Napisano Sobota o 21:10 4 minuty temu, KrzysiekK napisał: Ćwiczyć cięty na Kasprowym ? ChybaaaaaTy 🙂 cięty to ułamek narciarstwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star Napisano wczoraj o 06:55 Udostępnij Napisano wczoraj o 06:55 9 godzin temu, KrzysiekK napisał: Ćwiczyć cięty na Kasprowym ? ChybaaaaaTy 🙂 A co ci tam? Tak od 38 min, od słów jak się Pani podoba na Kasprowym 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano wczoraj o 07:22 Udostępnij Napisano wczoraj o 07:22 10 godzin temu, Marcos73 napisał: Cze Pozwoliłem sobie zacytować Twój wpis: Podnosi. A może za mało angulacji. Ja opuszczam. Maniera z ćwiczeń ,,sięgaj dłonią do buta,,. Ale wiadomo że moja liga… No właśnie, po kiego grzyba tak usilnie opuszczasz tą rękę zewnętrzną? Wygląda to dziwnie, jakbyś chciał zająć jakąś podpatrzoną na YT pozycję. Fotka poglądowa bo Leośka to słaby operator kamery😉. Druga rzecz, to zejście w dół. Moim zdaniem zbyt szybkie i przesadne. Peter pisał, wydłuż zew, a skróć wew. W takiej pozycji to już można wyjść w górę i nic więcej. Zewnętrzna musi mieć możliwość pracy w 2 strony. W takiej pozycji to już tylko możesz chyba usiąść. W - czyli początek Bardzo szybkie zejście w dół i sek później jest tak. Moim zdaniem, zbyt szybko i zbyt nisko. pzdr Cześć no to się Krzysiek z pewnością wyluzuje po tym poście, jak nic... Pozdro 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzysiekK Napisano wczoraj o 07:27 Autor Udostępnij Napisano wczoraj o 07:27 3 minuty temu, Mitek napisał: Cześć no to się Krzysiek z pewnością wyluzuje po tym poście, jak nic... Pozdro Marek raczej zaleca aby robić mniej, aniżeli więcej więc luz… 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi