Skocz do zawartości

Nartowanie Krzyśka, Natalii (alias Leosia) i Rafała

KrzysiekK

Rekomendowane odpowiedzi

W dniu 23.03.2025 o 12:45, Mitek napisał:

nie zrozumiałeś niestety.

nigdy nie byłem na żadnym szkoleniu narciarskim to nie znam tych fachowych określeń

Wracając do tematu @KrzysiekKa to mojej Le (ośce) i

bardzo spodobał się slalom w Zauchensee

• Like 3

Cześć

I całkiem fajny kontrolowany przejazd choć góra tego slalomu (tak do przełamania) jest stosunkowo podkręcona i wcale niełatwa do przejechania. Widziałem tam gościa, który zrobił czas poniżej 25 s - widać było, że jeździ.

W ogóle ta dolinka to wielce urokliwe miejsce z fajnymi traskami.

Pozdro

Edytowane przez Mitek
  • Like 2

• 2 tygodnie później...

Ten film ma jedną zaletę - pokazuje jak mając w głowie pomysł na skręt cięty i jeszcze z pomysłem sportowym można odmalować sekwencję ślizgowych w dodatku przecząc kanonowi wykonania ślizgowych .. 🙂 .. ogólnie ciekawe 🙂 i mówię szczerze, brawa dla bohaterki filmu.

M.

• Like 1

Nie amortyzuj na zewnętrznej narcie, zostaw noge troche bardziej wyprostowaną a skróć tylko wewnętrzną, wtedy bedziesz się mógł bardziej  na niej oprzeć a jazda będzie zdecydowanie mniej męcząca, generalnie całkiem dobrze.

Edytowane przez Peter
  • Like 3

2 godziny temu, KrzysiekK napisał:

Trochę mojej jazdy z ostatniego, wiosennego wypadu. Ześlizgi na rozgrzewkę, próby smigu, zabawy z carvingowym. Jak zawsze można się znęcać Jesli ktoś ma takie potrzeby. 

Mam potrzebę. Brawo. Widać, że dużo jeździłeś w tym sezonie, naprawdę duże postępy zrobiłeś 👍

• Like 2

Trochę mojej jazdy z ostatniego, wiosennego wypadu. Ześlizgi na rozgrzewkę, próby smigu, zabawy z carvingowym. Jak zawsze można się znęcać Jesli ktoś ma takie potrzeby. 

Cześć

Przestań się starać, przestań ćwiczyć Krzysiu, po prostu jeździj.

Widzisz to...?

Pozdro

• Like 5

46 minut temu, Mitek napisał:

Cześć

Przestań się starać, przestań ćwiczyć Krzysiu, po prostu jeździj.

Widzisz to...?

Pozdro

Mitek, nie wiem, ale znamy Krzyśka osobiście i wiemy jak jeździ. Na filmie, chyba za bardzo się spina, stara się pokazać perfekcyjne skręty, co moim zdaniem przynosi odwrotny efekt. Nie ma luzu i życia w tej jeździe. Za wszelką cenę stara się nie popełnić żadnego błędu. Wygląda to mocno sztucznie i mechanicznie, a w rzeczywistości to zupełnie inaczej wygląda. Mnie osobiście taki „Krzysiu” się nie podoba. 
pozdro

• Like 4

24 minuty temu, Marcos73 napisał:

Mitek, nie wiem, ale znamy Krzyśka osobiście i wiemy jak jeździ. Na filmie, chyba za bardzo się spina, stara się pokazać perfekcyjne skręty, co moim zdaniem przynosi odwrotny efekt. Nie ma luzu i życia w tej jeździe. Za wszelką cenę stara się nie popełnić żadnego błędu. Wygląda to mocno sztucznie i mechanicznie, a w rzeczywistości to zupełnie inaczej wygląda. Mnie osobiście taki „Krzysiu” się nie podoba. 
pozdro

Bo jak się człek spina,to zazwyczaj chu... jazdy to przyczyna 😁

• Haha 2

44 minuty temu, Marcos73 napisał:

pozdro

Cześć

Dokładnie o to chodzi. Zresztą Krzysiek też to widzi. Jeździliśmy razem i wiem jak jeździ a filmik umiejętności rzeczywistych nie obniży, na szczęście.

Pozdro

• Like 3

1 godzinę temu, Marcos73 napisał:

pozdro

Mechaniczna pomarańcza https://meteor.amu.edu.pl/dobrze-byc-zlym-kubrick-mechaniczna-pomarancza/ a niech jeździ sobie jak chce ważne, że dostarcza kontentu… siła napędowa forum, lubudubu!

• Thanks 1

24 minuty temu, grimson napisał:

Niech @KrzysiekKpocisnie trochę szybciej na pustych i równych czerwonych trasach, i od razu będzie progress. Jestem zdania że obawa przed prędkością ogranicza narciarski rozwoj.

Nie no, ja to tak cisnę dość… @Lexi ze mną jeździł i może potwierdzić że w portki nie robię i jadę dobrze, znaczy nie wlokę się. Na filmie są ,,kombinacje alpejskie,, czyli moje eksperymenty z carvingiem którym zaczynam się bawić jak mam pusto na stoku. Nie ma co do tego tak bardzo wagi przywiązywać. Na zlocie z Chłopakami jeździłem raczej bez ociągania. Chociaż oczywiście w miarę progresu psychiki ta obawa się zmniejsza coraz bardziej. Ale to musi być pusto.

Edytowane przez KrzysiekK
  • Like 2
  • Thanks 1

Nie no, ja to tak cisnę dość… @Lexi ze mną jeździł i może potwierdzić że w portki nie robię i jadę dobrze, znaczy nie wlokę się. Na filmie są ,,kombinacje alpejskie,, czyli moje eksperymenty z carvingiem którym zaczynam się bawić jak mam pusto na stoku. Nie ma co do tego tak bardzo wagi przywiązywać. Na zlocie z Chłopakami jeździłem raczej bez ociągania. Chociaż oczywiście w miarę progresu psychiki ta obawa się zmniejsza coraz bardziej. Ale to musi być pusto.

Cze

Pozwoliłem sobie zacytować Twój wpis:

Podnosi. A może za mało angulacji. 

Ja opuszczam. Maniera z ćwiczeń ,,sięgaj dłonią do buta,,. Ale wiadomo że moja liga…

No właśnie, po kiego grzyba tak usilnie opuszczasz tą rękę zewnętrzną? Wygląda to dziwnie, jakbyś chciał zająć jakąś podpatrzoną na YT pozycję. Fotka poglądowa bo Leośka to słaby operator kamery😉.

IMG_5208.jpeg.0b401ef5d5b0af7d99d210ad3192bcc1.jpeg

Druga rzecz, to zejście w dół. Moim zdaniem zbyt szybkie i przesadne. Peter pisał, wydłuż zew, a skróć wew. W takiej pozycji to już można wyjść w górę i nic więcej. Zewnętrzna musi mieć możliwość pracy w 2 strony. W takiej pozycji to już tylko możesz chyba usiąść.

W - czyli początek

IMG_5203.jpeg.b4b3f556a78866673fff9c96132ac1bf.jpeg

Bardzo szybkie zejście w dół i sek później jest tak. Moim zdaniem, zbyt szybko i zbyt nisko. 

IMG_5209.jpeg.95ed4f114deaded381b4fa32bfead045.jpeg

IMG_5210.jpeg.cf95220d7e6e0ecc146c99742cffe386.jpeg

pzdr

Edytowane przez Marcos73
  • Like 1
  • Thanks 1

13 minut temu, Marcos73 napisał:

Cze

Ja opuszczam. Maniera z ćwiczeń ,,sięgaj dłonią do buta,,. Ale wiadomo że moja liga…

No właśnie, po kiego grzyba tak usilnie opuszczasz tą rękę zewnętrzną? Wygląda to dziwnie, jakbyś chciał zająć jakąś podpatrzoną na YT pozycję. Fotka poglądowa bo Leośka to słaby operator kamery😉.

Druga rzecz, to zejście w dół. Moim zdaniem zbyt szybkie i przesadne. Peter pisał, wydłuż zew, a skróć wew. W takiej pozycji to już można wyjść w górę i nic więcej. Zewnętrzna musi mieć możliwość pracy w 2 strony. W takiej pozycji to już tylko możesz chyba usiąść.

W - czyli początek

Bardzo szybkie zejście w dół i sek później jest tak. Moim zdaniem, zbyt szybko i zbyt nisko. 

pzdr

O dzięki. Bardzo dzięki. 

Rękę opuszczam po tego grzyba ze mi maniera została z tego ćwiczenia o którym mówiłem. Oczywiście że to ch.. nie wytłumaczenie. Do poprawki, to jasne.

Czemu tak mocno schodzę w dół? Otóż kiedyś wcale nie schodziłem, generalnie stałem za wysoko jak na cięty. Mogłem co najwyżej jechać przecinkiem. Trzeba to wyważyć, wypośrodkować.

Dzieki za analizę. 

• Thanks 1

4 minuty temu, KrzysiekK napisał:

O dzięki. Bardzo dzięki. 

Rękę opuszczam po tego grzyba ze mi maniera została z tego ćwiczenia o którym mówiłem. Oczywiście że to ch.. nie wytłumaczenie. Do poprawki, to jasne.

Czemu tak mocno schodzę w dół? Otóż kiedyś wcale nie schodziłem, generalnie stałem za wysoko jak na cięty. Mogłem co najwyżej jechać przecinkiem. Trzeba to wyważyć, wypośrodkować.

Dzieki za analizę. 

nie będę analizować bo się nie znam ale tak wygląda że na tych oślich łąkach to możesz ćwiczyć sobie do usranej śmierci, na Twoim filmiku chyba z przed 2 lat z Kasprowego wyglądało to o wiele lepiej - zacznij jeździć na stromszych stokach i trochę więcej skopanych

• Confused 1

6 minut temu, Jan napisał:

nie będę analizować bo się nie znam ale tak wygląda że na tych oślich łąkach to możesz ćwiczyć sobie do usranej śmierci, na Twoim filmiku chyba z przed 2 lat z Kasprowego wyglądało to o wiele lepiej - zacznij jeździć na stromszych stokach i trochę więcej skopanych

Ćwiczyć cięty na Kasprowym ? ChybaaaaaTy 🙂 

• Haha 1

10 godzin temu, Marcos73 napisał:

Cze

W - czyli początek

pzdr

Cześć

no to się Krzysiek z pewnością wyluzuje po tym poście, jak nic...

Pozdro

• Haha 3